| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Tattoo (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Subtitle fan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Tattoo (2002)Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2016 u 16:23 |
|
Tattoo (2002)
![]() Režija: Robert Schwentke Scenario: Robert Schwentke Žanr: Drama, triler, krimi Država: Nem?ka Jezik: nemački, engleski, japanski Trajanje: 108 min Uloge: August Diehl, Christian Redl, Nadeshda Brennicke Dva policijska detektiva, osedeli veteran, i mladi novi regrut, jure serijskog ubicu sa tetovažama i skidaju ih. Preveo/la: rozanik Ažurirao jafforidza - 14.Prosinac/Dec.2021 u 20:41 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2016 u 17:15 |
|
Poštovani,
Lepo od vas što ste postavili temu o filmu Tattoo, inače vrlo kvalitetnom a raritetnom nemačkom noir-trileru. Međutim, u opisu radnje filma potkrala vam se greška. Naime, napisali ste da dvojica detektiva jure serijskog ubicu sa tetovažama i skidaju iste. Iz konteksta vašeg opisa, neupućeni forumaši koji nisu gledali film bi pomislili da serijski ubica na sebi ima tetovaže a da su detektivi ti koji ih skidaju sa žrtava, što jednostavno nije tačno. Istina je da dvojica detektiva jure serijskog ubicu koji ubija samo one žrtve koje na sebi imaju specifične unikatne tetovaže i dere kožu sa njihovih tela radi stvaranja "umetničke kolekcije". Uz preporuku za ovaj stvarno sjajan i uzbudljiv triler, izvinite ako sam vas smarao ovim postom. Pozdrav ![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2016 u 21:01 |
|
Izvrstan film!.
Maltene u rangu cuvenog filma Seven. Najjaci film, koji sam gledao ove godine.Izvrsna gluma, narocito policiajca inspektora, misticna atmosfera... sve je izvanredno. Ocena 9/10
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2018 u 09:19 |
|
Zašto je titl za ovaj odličan nemački triler skinut tako malo puta, prava je misterija. Verovatno je isti, nekako prošao ispod radara. Nema drugog racionalnog objašnjenja.
Ažurirao bgvracar - 19.Ožujak/Mar.2018 u 13:22 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2018 u 11:58 |
|
Zato sto su ljudi u Srbiji i van Srbije sto se tice poznavanja filma nepismeni u 90 posto slucajeva
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2019 u 19:13 |
|
Ne slažem se s prethodnom izjavom. Glavni je razlog taj što film nije mejnstrim, nije razvikan i nitko osim manjine (s dobrim ukusom!) o njemu ne piše. Vrijeđajmo s rukavicama. ![]() Drugi je razlog dostupnost. Treba se potruditi i pronaći ga. Ili kupiti za 5 eura blurej na amazonu, a to prosječan posjetitelj ovdje neće napraviti. Dodatno zašto ne mislim da je nepismenost u pitanju. Svi već znaju neke stvari iz opće kulture, no podsjetnik nije na odmet. Možda je ideja za film autoru pala samo tako na pamet. Ali možda je prethodno čuo ili pročitao legendu o Ilse Koch, zloglasnoj ženi zapovjednika nacističkih logora koja je tetoviranu kožu logoraša navodno koristila za lampe. Nikad nije dokazano da zbilja jest, ali gdje ima dima ima i vatre, jelda. Druga mogućnost je Dahlova kratka priča Skin o istetoviranom remekdjelu na leđima jednog lika kojemu ponude ili da kirurg to skine pa će mu platiti brdo love ili da bude svojevrstan model koje se šetucka po hotelu kao plaćena atrakcija jer mu na leđima stoji tetovaža višemilijunske vrijednosti. Tu zaustavljam da ne ukvarim doživljaj skroz jer nisu baš svi pročitali. Zato su više manje su svi pogledali tv adaptaciju te priče kao drugu epizodu druge sezone Tales of the Unexpected. Ona dvojica koja nisu to pogledala, skinite tu epizodu, titlove imate ovdje: Film iz teme, Tattoo, je noir triler koji započne žestoko ali negdje nasred filma izgubi energiju i odustane od punokrvne šamarčine slobodnom tržištu na kojem se prodaje sve i svašta. Da je ostao ekstremno uznemirujuć, bio bi remek djelo. Na žalost otpliva u površnost te odnos glavnog lika i cimerice mu ostaje nedorečen, samoubojstvo kolege kao da se nije ni dogodilo, a femme fatale postaje više anegdota nego okosnica cijele priče. Stilski je pak bez greške, mračni ambijenti u mračnom svijetu, glazba svaki put pogođena, šminka koja pokazuje trenutnu emociju izvrsna, jednokratne tetovaže iako ih ja ne bih baš na sebe stavio fantastične. Za one koji imaju ikakvu tetovažu na sebi, pogledati prije umrete jer je ovo taj film koji potajno priželjkujete a ne znate da postoji. Za ostale, da se ne lažemo, ovakav triler niste još vidjeli pa ako vam je dosta rimejka, ributa i ponavljanja jedno te istog, šta još čekate? Pogledati čim prije. Mala napomena, prijevod ima svojih mana. I ako ne znate njemački, primijetit ćete da neke linije ne sjedaju - krivo su prevedene. Na žalost problem nisu samo te linije koje je lako ignorirati nego duh prijevoda. Film je mračan dok prijevod tu i tamo ode u komediju. Pa ćete primjerice umjesto nekakvog "fuck off" vidjeti "ćut' bre!". Šta je tu je, bolje malo lošiji nego nikakav, jelda.
![]() Ažurirao JoxerTM - 28.Prosinac/Dec.2019 u 19:40 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2019 u 00:17 |
|
Joxer je ocigledno vrlo obrazovan.
Niti sam cuo za pisca Dahl i njegovu pricu , niti za onu zenu iz logora. Ne slazem se da film gubi energiju , film mi ima tenziju od pocetka do kraja. Sto se tice dostupnosti filma ima ga na privatnim trackerima. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2019 u 17:10 |
|
Ima ga i na javnim koji nisu ni yts ni tpb ni 133t - a ko od većine ovdje posjećuje te druge, "satelitske"? ![]() Zato kažem, treba se potruditi. Ali isto tako dodajem da film vrijedi truda.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2021 u 09:17 |
|
[QUOTE=JoxerTM]
Glavni je razlog taj što film nije mejnstrim, nije razvikan i nitko osim manjine (s dobrim ukusom!) o njemu ne piše. Dodatno zašto ne mislim da je nepismenost u pitanju. Svi već znaju neke stvari iz opće kulture, no podsjetnik nije na odmet. Slazem se, ne spada u opstu kulturu, svako zna po nesto specificno, i ja sam ovde dovoljno informacija prikupio. Inace preporuka za film. Vadio sam knjige iz kutija da obrisem, spakujem a onda poklonio biblioteci, i
naletim na Najveci zlotvori u istoriji- zene i muskarci ( iamju posebno
samo zene, mafijasi, diktatori) i tu ima prica o Buhenvaldskoj kurvi
(vestici, zveri,... kako su je sve nazivali a bila je zena komandanta iz istoimenog logora i kasnije Majdaneka...) pa me podseti na dati film. I onda sam procitao komentare. Roald Dahl, pisao je prvenstveno za decu ( npr. Matilda), a zatim za odrasle, tokom WW2 bio je pilot i to me podseti na Antoine de Saint-Exupery-a jer Mali princ procitam bar jednom godisnje, i spada u top 50 pisaca bestselera. Kratke price su u okviru mislim prve dve sezone Talles of the Unexpected i u okviru Alfred Hitchcock presents, mozda i jos negde su se provukle ali nisam upoznat. Dok pisem , podseti me i pesma Mein teil od Rammstein-a, o bizarnom slucaju koji je podstakao da se pisu pesme, film Grimm Love je inspirisan datim slucajem, i jos par filmova koji su doziveli filmsku cenzuru, takodje se provuklo npr. i kroz epizodu serije Room 104, itd. Ažurirao AlexDeLarge - 14.Prosinac/Dec.2021 u 09:29 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |