Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Marco effekten AKA The Marco Effect (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Marco effekten AKA The Marco Effect (2021)

Marco effekten

Marco effekten (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

kriminalistički, triler

Trajanje:

125 min

Režija:

Martin Zandvliet

Scenarij:

Jussi Adler-Olsen
, Martin Zandvliet
, Anders Frithiof August
, Thomas Porsager

Glavne uloge:

Joen Bille
  >  Jens Brage-Schmidt
Henrik Noël Olesen
  >  Marcus Jacobsen
Shanti Roney
  >  Thor Samuelsson
Ulrich Thomsen
  >  Carl Mørck
Thomas W. Gabrielsson
  >  Hardy
David Olah
  >  Samuel
Anders Matthesen
  >  Teis Snap
Lubos Oláh
  >  Marco
Caspar Phillipson
  >  Rene Eriksen
Zaki Youssef
  >  Assad
Lisa Carlehed
  >  Mona
Mads Reuther
  >  Gordon
Marie Sandø Jondal
  >  Malene
Sofie Torp
  >  Rose
Zdenek Godla
  >  Zola
Julius Oracko
  >  Adrian
Louise Gammelgaard
  >  Jeanne
Lizzielou Corfixen
  >  Thilde

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Marco effekten AKA The Marco Effect (2021)
    Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2021 u 00:11
Prijevod je uradio mita53 👍
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2021 u 18:08
Nije. Taj smo već gledali (treći).

U ovome je pedofilija nikad dokazana jer je osumnjičenik nestao, spojlati neću ostatak priče.
Ključna tema svakako nije pedofilija, uostalom bilo bi čudno da pisac klonira sam sebe, to samo bezidejni amerikanci rade.

Film je peti o policijskoj jedinici Department Q, odnosno prema petoj knjizi.
A prava za filmove po petoj i daljnjim knjigama iz te franšize prodana su drugoj firmi.
Ovi su zamijenili i režisera i scenarista i glumce, nikome nije jasno zašto.
Jer prva četiri filma su mastvočuše, a kad javna kuća radi ko luda, pa zadrži kurve! Wink

Razlike u pristupu se vide.
Neke su ispale dobro, neke baš i ne.

Ovdje se Mørck više bori sam sa sobom nego sa slučajem.
Nije uspio spasiti samoubojicu, žvače duhanske žvake, a neugodno mu je pored paraplegičnog kolege podsvjesno znajući da se i njemu isto može dogoditi.
Thomsen je ulogu razvalio. Ovako nešto ne može svak izvući, a da se ne iskarikira. On je uspio, svaka mu čast.

Morckovi "pobočnici", useljenik Assad i tajnica Rose, u novoj ekranizaciji skoro pa se i ne vide, minutaža im je svedena na minimum.
U principu ih scenarist doda u film samo kad mu zatrebaju da priča krene dalje, a debilno bi bilo da Mørck ko kakav supermen sve sam rješava.
S obzirom da je prvi film s novom ekipom, ovo ću ja oprostiti. Ali nije dobro, nikako.

Priča, gore sam napisao, nije o pedofiliji.
Maloga cigu uhapse pri prelasku granice, a nađu kod njega dokument jednog nestalog lika, osumnjičenog za pedofiliju.
Cigo se pravi mutav i šuti, čak i bježi od policije iako ništa nije skrivio (ali je cigo, a cigo je uvijek kriv izgleda i u Danskoj), a zna da mu život visi o koncu - i tu ću stati.
Mali, ne znam ko je taj u ulozi cige, posao je odradio vrhunski.

Što se općenito scena tiče, nemam zamjerki nigdje, zapravo mi se jako sviđa tipično evropsko igranje sa pozadinom koja nije prazna ni statična.
Tako će na primjer dok se Mørck penje uza stepenice, u pozadini prolaziti tramvaj ili vlak.

Imam zamjerku na jednu jedinu situaciju, a ta je kad policija okruži kriminalce te se ovi daju u bijeg u šumu, nelogično za njima krenu samo Mørck i Assad.
Nigdje veze.

Konačno moram još nešto spomenuti, a to su imdb trolovi. Ono tamo je čisti bezobrazluk.
Jest, ovaj je film ispao lošiji od prvi četiri, ali samo za dlaku i to se dade popraviti u sljedećima koji će se snimiti.
Da je mediokritet kako ta brojka tamo 5/10 sugerira, nije.
Gadi mi se taj brojevni debilizam ionako, a kad vidim šta se na imdb-u sve događa s tim, rogovi mi narastu.

Kao i prva četiri filma, ovaj je: gledati pod obavezno.
Trebat će vam doduše nekih pola sata da se naviknete na novog Mørcka, a onda će vam sve fino sjesti na svoje mjesto.

------------------------------------------------------------------------------------

Filmovi koji idu prije ovoga i koje biste trebali pogledati najprije iako je priča u svakom zasebna:
Journal 64 (2018)

Svi su prevedeni i lektira su, nemojte mi ove i one izmišljene razloge zašto ih niste još pogledali!
Geek

Ažurirao JoxerTM - 03.Listopad/Oct.2021 u 18:15
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2021 u 20:00
A ja pročitao i knjigu (mislim na ovo zadnje). Thumbs Up

Ako je film upola kao pisana reč Adler-Olsena, vredi ga pogledati. Uskoro nastavljam sa ovom, kako Džokser kaže, lektirom, pa javim utiske. Smile

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2021 u 11:49
Odgledah. Možda i najlošiji od svih ekranizovanih delova ovog serijala. Unhappy

U odnosu na roman, prilično bledo i neubedljivo izdanje. Mislim da scenaristi nisu dobro sveli priču, gde su mnogi detalji iste izostavljeni a neki delovi radnje čak i promenjeni. Ne postoji nikakva back story vezana za dečaka, za mutne poslove, za nestanak humanitarca i sl. Oni koji su poput mene, pročitali Adler-Olsenov roman, imaće utisak da je film krenuo od sredine knjige. Sve je nekako zbrzano, nabacano...

Ulrih Tomsen je dostojna zamena Nikolasa Li Kasa. Ista ona mračna aura, nadrkan stav, oštar pogled...
Zaki Juzef u ulozi Asada, kao zamena Faresa Faresa, ni bleda senka pomenutog glumca/lika. Ni traga od Asadovog šarma i harizme. Doduše, moram biti objektivan pa reći, da se iz ove priče nije mogla ni izvući bolja uloga za njega, te nam ostaje da sačekamo neku novu ekranizaciju iz ovog serijala.

Sve u svemu, više sam očekivao.

Ažurirao bgvracar - 05.Listopad/Oct.2021 u 18:56
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2021 u 12:33
Mada nije forum za knjige, ja bih ipak predlozio da se procita knjiga, Ja sam citao kad je izasla u izdanju Vulkana. Cini mi se da i ovde ekranizacije pocinju, tj. vec pocele da idu u pogresnom smeru. Imaju jos tri knjige iz serijala, samo jedna mi se svidja, mada sam se vec zasitio vezano za Deparment Q, Pisac vec ima 71 godinu i do sada je u korektnim intervalima publikovao dela vezana za dati serijal osim poslednje i pretposlednje, verovatno je uticaj trenutnih prilika u svetu. Videcemo za sledecu. A sto se ekranizacija tice mislim da ih vise necu gledati.,
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2024 u 10:18
Svet korupcije, mahinacija, politckih malverzacija, finansijskih prevara. Prosecan filma , gde se jedino istice Ulrich Thomsen. Daleko je smisleniji dosledniji bolji film sto se tice ovakvih i slicnih tema danski Kandidaten iz 2008 Sa Nicolaj Le Kisom. Ocena 6.5/10
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Svibanj/May.2026 u 15:52
Bas odlican tezak i mracan film i nije odstupio od serijala. pohvalio bih i kad je rec jednom od glacnih glumaca a to je Ulrich Thomse. I zadnja scena je bas dobra. Preporuka svakako. Nisam od onih koji uvek traze mane ili trn u oku ili belu dlaku u kiselom mleku. Ne postoje samop mane, postoje i vrline.. I nije sve lose, ima i dobro.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.