| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Marco effekten AKA The Marco Effect (2021) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Marco effekten AKA The Marco Effect (2021)Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2021 u 00:11 |
|
Prijevod je uradio mita53 👍
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2021 u 18:08 |
|
Kaže Iga, triler o pedofiliji u njuzima: https://titlovi.com/clanci/5496/danski-triler-o-pedofiliji-iz-pera-bestseler-pisca/ Nije. Taj smo već gledali (treći). U ovome je pedofilija nikad dokazana jer je osumnjičenik nestao, spojlati neću ostatak priče. Ključna tema svakako nije pedofilija, uostalom bilo bi čudno da pisac klonira sam sebe, to samo bezidejni amerikanci rade. Film je peti o policijskoj jedinici Department Q, odnosno prema petoj knjizi. A prava za filmove po petoj i daljnjim knjigama iz te franšize prodana su drugoj firmi. Ovi su zamijenili i režisera i scenarista i glumce, nikome nije jasno zašto. Jer prva četiri filma su mastvočuše, a kad javna kuća radi ko luda, pa zadrži kurve! ![]() Razlike u pristupu se vide. Neke su ispale dobro, neke baš i ne. Ovdje se Mørck više bori sam sa sobom nego sa slučajem. Nije
uspio spasiti samoubojicu, žvače duhanske žvake, a neugodno mu je pored
paraplegičnog kolege podsvjesno znajući da se i njemu isto može
dogoditi. Thomsen je ulogu razvalio. Ovako nešto ne može svak izvući, a da se ne iskarikira. On je uspio, svaka mu čast. Morckovi
"pobočnici", useljenik Assad i tajnica Rose, u novoj
ekranizaciji skoro pa se i ne vide, minutaža im je svedena na minimum. U
principu ih scenarist doda u film samo kad mu zatrebaju da priča krene
dalje, a debilno bi bilo da Mørck ko kakav supermen sve sam rješava. S obzirom da je prvi film s novom ekipom, ovo ću ja oprostiti. Ali nije dobro, nikako. Priča, gore sam napisao, nije o pedofiliji. Maloga cigu uhapse pri prelasku granice, a nađu kod njega dokument jednog nestalog lika, osumnjičenog za pedofiliju. Cigo
se pravi mutav i šuti, čak i bježi od policije iako ništa nije skrivio
(ali je cigo, a cigo je uvijek kriv izgleda i u Danskoj), a zna da mu
život visi o koncu - i tu ću stati. Mali, ne znam ko je taj u ulozi cige, posao je odradio vrhunski. Što
se općenito scena tiče, nemam zamjerki nigdje, zapravo mi se jako sviđa
tipično evropsko igranje sa pozadinom koja nije prazna ni statična. Tako će na primjer dok se Mørck penje uza stepenice, u pozadini prolaziti tramvaj ili vlak. Imam
zamjerku na jednu jedinu situaciju, a ta je kad policija okruži
kriminalce te se ovi daju u bijeg u šumu, nelogično za njima krenu samo
Mørck i Assad. Nigdje veze. Konačno moram još nešto spomenuti, a to su imdb trolovi. Ono tamo je čisti bezobrazluk. Jest, ovaj je film ispao lošiji od prvi četiri, ali samo za dlaku i to se dade popraviti u sljedećima koji će se snimiti. Da je mediokritet kako ta brojka tamo 5/10 sugerira, nije. Gadi mi se taj brojevni debilizam ionako, a kad vidim šta se na imdb-u sve događa s tim, rogovi mi narastu. Kao i prva četiri filma, ovaj je: gledati pod obavezno. Trebat će vam doduše nekih pola sata da se naviknete na novog Mørcka, a onda će vam sve fino sjesti na svoje mjesto. ------------------------------------------------------------------------------------ Filmovi koji idu prije ovoga i koje biste trebali pogledati najprije iako je priča u svakom zasebna: The Keeper of Lost Causes (2013) The Absent One (2014) A Conspiracy of Faith (2016) Journal 64 (2018) Svi su prevedeni i lektira su, nemojte mi ove i one izmišljene razloge zašto ih niste još pogledali! ![]() Ažurirao JoxerTM - 03.Listopad/Oct.2021 u 18:15 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2021 u 20:00 |
|
A ja pročitao i knjigu (mislim na ovo zadnje). ![]() Ako je film upola kao pisana reč Adler-Olsena, vredi ga pogledati. Uskoro nastavljam sa ovom, kako Džokser kaže, lektirom, pa javim utiske. ![]() |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2021 u 11:49 |
|
Odgledah. Možda i najlošiji od svih ekranizovanih delova ovog serijala. ![]() U odnosu na roman, prilično bledo i neubedljivo izdanje. Mislim da scenaristi nisu dobro sveli priču, gde su mnogi detalji iste izostavljeni a neki delovi radnje čak i promenjeni. Ne postoji nikakva back story vezana za dečaka, za mutne poslove, za nestanak humanitarca i sl. Oni koji su poput mene, pročitali Adler-Olsenov roman, imaće utisak da je film krenuo od sredine knjige. Sve je nekako zbrzano, nabacano... Ulrih Tomsen je dostojna zamena Nikolasa Li Kasa. Ista ona mračna aura, nadrkan stav, oštar pogled... Zaki Juzef u ulozi Asada, kao zamena Faresa Faresa, ni bleda senka pomenutog glumca/lika. Ni traga od Asadovog šarma i harizme. Doduše, moram biti objektivan pa reći, da se iz ove priče nije mogla ni izvući bolja uloga za njega, te nam ostaje da sačekamo neku novu ekranizaciju iz ovog serijala. Sve u svemu, više sam očekivao.
Ažurirao bgvracar - 05.Listopad/Oct.2021 u 18:56 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2021 u 12:33 |
|
Mada nije forum za knjige, ja bih ipak predlozio da se procita knjiga, Ja sam citao kad je izasla u izdanju Vulkana. Cini mi se da i ovde ekranizacije pocinju, tj. vec pocele da idu u pogresnom smeru. Imaju jos tri knjige iz serijala, samo jedna mi se svidja, mada sam se vec zasitio vezano za Deparment Q, Pisac vec ima 71 godinu i do sada je u korektnim intervalima publikovao dela vezana za dati serijal osim poslednje i pretposlednje, verovatno je uticaj trenutnih prilika u svetu. Videcemo za sledecu. A sto se ekranizacija tice mislim da ih vise necu gledati.,
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Svibanj/May.2024 u 10:18 |
|
Svet korupcije, mahinacija, politckih malverzacija, finansijskih prevara. Prosecan filma , gde se jedino istice Ulrich Thomsen.
Daleko je smisleniji dosledniji bolji film sto se tice ovakvih i slicnih tema danski Kandidaten iz 2008 Sa Nicolaj Le Kisom.
Ocena 6.5/10
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Svibanj/May.2026 u 15:52 |
|
Bas odlican tezak i mracan film i nije odstupio od serijala. pohvalio bih i kad je rec jednom od glacnih glumaca a to je Ulrich Thomse. I zadnja scena je bas dobra. Preporuka svakako. Nisam od onih koji uvek traze mane ili trn u oku ili belu dlaku u kiselom mleku. Ne postoje samop mane, postoje i vrline.. I nije sve lose, ima i dobro.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |