Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ai-naki mori de sakebe Aka The Forest of Love (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ai-naki mori de sakebe Aka The Forest of Love (2019)

Ai-naki mori de sakebe

Ai-naki mori de sakebe (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2019

Žanr:

drama, kriminalistički, triler, horor

Trajanje:

151 min

Režija:

Sion Sono

Scenarij:

Sion Sono

Glavne uloge:

Kippei Shîna
  >  Joe Murata
Tsukino Yamamoto
  >  Mitsuko
Kyoko Hinami
  >  Taeko
Takato Yonemoto
  >  Goto
Shinnosuke Mitsushima
  >  Shin
Fûsaku Tani
  >  Oshima

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ai-naki mori de sakebe Aka The Forest of Love (2019)
    Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2021 u 00:31
Prijevod je uradila shiba87 👍
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2022 u 10:25
Kakva `rapsodija` psihopatologije i ludila, nešto kao njegov Cold Fish, samo što su mladje osobe u pitanju, i drugačija naravno radnja jer je inspirisana drugačijim dešavanjima, naravno ima i nekih stvari vidjenih u drugim njegovim filmovima.Samo bih toliko naveo. Hvala za prevod!

Ažurirao AlexDeLarge - 27.Srpanj/Jul.2022 u 21:36
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2022 u 20:31
Alex cim si spomenuo Cold fish , odmah gledam ovo preko reda.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2022 u 10:57
Isti slucaj hvala za preporuku
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2022 u 11:27
Da sad ne prepricavam radnju, ali morate sacekati prvih sat vremena, tu provlaci nesto iz drugih svojih filmova i vise je psiholoski, u drugoj polovini krece nesto sto podseca na Cold Fish, naravno nisu palili,posipali, itd.. ali ima neceg drugog , bazira se kao i Cold fish na serijskim ubicama ima i preva...,manipulacije,malcice ero... muce.. ali napomenuo sam da su mladje osobe u pitanju, isto kao i u drugom njegovom filmu i ovde klinci snimaju film, dakle provlaci neke stvari iz njegovih ranijih filmova. Ali celokuona prica, i da nisam pomenuo Cold Fish, mi je dobra, i stavio bih kao preporuku, dobar mi je Sion Sono uopsteno.

Ažurirao AlexDeLarge - 01.Kolovoz/Aug.2022 u 11:34
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2022 u 23:49

Odustao sam posle pola sata ovog izvestacenog filmskog afektiranja krajnje iznerviran onim sto sam video. ..
 Deluje mi na momente tragikomicno ono sto sam video. Ne znam za koga dse stvarno prave ovakvi filmovi .
Posle retkog remek dela Cold fish o kome sam cini mi se prvi pisao  ovde pre 10 godina , ne mogu da verujem sta je uradio sad Siono...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 00:15
Ovo je prema istinitom masovnom ubojici, a ti odustao?!
Pa kako to?

Čekaj da provjerim je li mećava.
Nije!
Confused

Imaj na umu da je u pitanju Netflixova produkcija.
Rekli smo njihove narudžbe su napravite dovoljno dobro, ali ne previše dobro.
Ja ga, naravno, neću gledati ni kad opalim Sonov maraton u dogledno vrijeme. Ne zanimaju me ti neki kvazidokumentarci.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 00:30
Ako je ovo kvazidokumentarac ja vise necu pisati na sajtu a ti Joxer pogledaj pa reci da li je, ali budi realan. Aleksa eto prave za mene, onda se moze reci i za njegove druge filmove sta je uradio kasnije, ovo je njegov stil potkrepljen kao i Cold Fish (mnogima sam tokom ovih desetak godina preporucivao film Cold Fish i ne svidja im se, i rekli su mi sta si mi ovo preporucio, nekome je remek-delo, stvar ukusa i ko sta voli ), stvarnim ubicama ali se film razvija tek posle sat vremena, evo nek neko drugi da komentar, ali ko je pogledao sve filmove od Sion Sona u tom stilu, provukao je iste elemente. Mnogi su prekidali i filmove od Takashi Miike-a,mnogi su rekli npr . da je Gozu sr... i glupost, a meni su dobri. Ali hajde, necu da opravdavam film, meni se svideo sto je najbitnije. Zamisli tek Aleksa da si gledao Project Wolf Hunting sta bi tu rekaoWink

Ažurirao AlexDeLarge - 20.Prosinac/Dec.2022 u 00:42
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 00:47
Eto vidi od Imamure, Miike-ovog `ucitelja`, onaj film, pa ako ti se ni on ne svidi, onda stavrno ne mogu da pogodim.
Na vrh
shiba87 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj shiba87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 10:02

Imam potrebu da napišem i svoje mišljenje.  Ovdje se ne radi o pokušaju dokumentovanja istinitog događaja, već je ovaj film, prije svega, jedna ozbiljna studija o psihopatiji i njenim žrtvama. Obično čovjek i nije svjestan kad zakorači u taj svijet okrutnosti i manipulacije u kojem za veoma kratko vrijeme postaje žrtva, a posledice toga traju dugo i poput pošasti razaraju ne samo pojedince koji prvi dođu u kontakt sa psihopatom, već i cjelokupno okruženje oko njih, od prijatelja do porodice. A oni su često nemoćni da pomognu žrtvi koja model ponašanja psihopate počinje da prihvata kao normalan. Sono je taj svijet u ovom filmu prikazao do nivoa genijalnosti. Vidim da je postalo pravilo da se film komentariše nakon 15 minuta, najviše do pola sata gledanja, a mnogo češće i bez gledanja. Bez obzira na “Netflix” produkciju, Sionu se može zamjeriti sve i svašta, ali nikako da je izvještačen u svojim ostvarenjima i da pravi kvazi-gluposti (iako mislim da je podbacio sa filmom “Prisoners of the Ghostland”) ali na “svom” terenu je neprikosnoven. Čovjek originalnog stila, koji je ostavio veliki trag, ne samo u japanskoj već i u svjetskoj kinematografiji, koji se bavi ozbiljnim socijalnim temama, koje obrađuje na jedinstven i sebi svojstven način, koji kod gledaoca koji se udubi u tematiku kojom se film bavi ne može ostaviti utisak nedorečenosti, izvještačenosti i kvaziluka. Ovo naravno ne pišem zato što sam ja prevela ovaj film, to mi je najmanje važno, i naravno poštujem svačije mišljenje, ali isto smatram da se ono može korektno formirati samo nakon odgledanog cijelog filma, koji u konkretnom slučaju ne traje kratko. Svakako moj komentar nije napisan u cilju polemike, već eto želim da napišem i svoje mišljenje nakon odgledanog i prevedenog cjelokupnog ostvarenja i kao neko ko je veliki poštovalac lika i djela dotičnog reditelja. Svako dobro. Smile

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 10:29
Tako je Šibičice, uđi u materiju, šta oni tu kvazi, sa malo ili ni malo gledanja, Netfilx ovo-ono LOLLOL

E, da, neka izleta sa Prisoners of the Ghostland, zdravstveno stanje je sve iskomplikovalo na kub, dobro da je Sono ostao živ uopšte, ko zna kako je zapravo taj film uopšte zamišljen, no svašta je moralo da se prilagođava, na silu, bitno potom i drugačije od same lokacije pa nadalje, pa menjaj scenario, neću ni ja napamet, ali po svoj prilici to ionako nije film koji je ovaj želeo da bude takav kakav je na kraju ispao. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2022 u 11:35
Ja jednostavno ne želim gledati rekonstrukciju likova ni događaja koje su dovele do ubijanja petogodišnjeg Yukija.
Rekonstrukciju bilo kakve vrste, upotriyebio sam riječ kvazidokumentarac, bez obzira tko je autor.
Isto vrijedi i za rekonstrukciju još bolesnije opačine Concrete.

Međutim aleksayu unatrag par godina gleda isključivo filmove i serije o stvarnim čudovištima.
Zato me je začudilo to što je ovo odmah ugasio.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:00
Vidim da me Joxer stalno proziva.
Ja vec godinama ne gledam filmove o cudovistima i ubicama.
Ako i pogledam to su dva do tri filma godisnje.
Ono sto je velika mana ovog filma je sto sve deluje lazno i prenaglaseno bez pokrica.
Prevarant koji muva cerku pa posle vacari njenu majku pa muva njenu najbolju drugaricu bi u svakoj normalnoj porodici dobio nogu u dupe posle prvog dana.
Ovde su dve japanske porodice prikazane kao totalni debili podpuno odvojeni od realiteta.
Na Imdb film gomilu 1 i 2 sto potvrdjuje moje misljenje da je ovo ocajan pristup temi o ser.ubistvima.
I jos Netflih umesao svoje prste a najgora je platforma na svetu.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:06
Joxer ne moze da mi oprosti sto neke njegove korejske filmove na temu muzike jos nisam pogledao
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:10
I ne vidim zasto ne podnosi filmove po stvarnom dogadjaju.
Pa Memories of a murder je po istinitom dogadjaju pa je nepravazidjen korejski triler na temu serijskog ubice.
Po njemu je dobar film samo koji je izmisljen.
Mah Frisch najbolji svajcarski pisac je jednom napisao

Mogu da se izrazim kao pisac samo sa onim sto sam izmislio.
Zanimljiv stav...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:11
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Joxer ne moze da mi oprosti sto neke njegove korejske filmove na temu muzike jos nisam pogledao  

Pa i da si ih pogledao, zvocao bi Jox i zamerao nešto pa peto, to mu je manir, što bi otpevao Balašević. Approve

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:13
Voli da bude u centru paznje..
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 18:16
Ne verujem, pre ne mož' mnogo toga da prećuti, mora da kaže šta mu je na duši i to ti je LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 20:58
Pa ovako eto i ja imam potrebu posto sam preporucio film. Necu da budem u centru paznje  i da   nesto filozofiram nego cisto analiza. Pisem brzo, ako me neko citira, mozda i budem  nerazumljiv, pa onda kad se vadi moze da bude izvuceno a da nisam na to ciljao

To sto je neuverljivo oko porodice, sijaset situacija, oko klinaca, manipulatora i porodica. To sto mozda izgleda da ce dobiti nogu ili su porodice prikazane kao deb.... pa tako je i nece, eto autor bas to obradjuje, ovde kod nas bezbroj slucajeva , logika u `ofsajdu` , iz Zabavnika `Verovali ili ne`, ali to je zivot.

I ja se ne slazem po pitanju istiniti dogadjaj, slazem se puppetom u pogledu zasto ne gleda po instinitom dogadjaju,i Joxer isto, ok to je shvatljivo, mnogo njih to ne voli , vuce na dokumentarce i prica... dugacka koja stoji iza toga, ali samo ne shvatam zvocanje Joxer-a, puppet je rekao ali i dalje ako se zalomi da je inspirisan nece komentarisati po istinitom, preskocite, nije mi se zbog toga svideo.

Sledece IMDb kada je u korist onda  mi ide u prilog, nisu 1, 2 eto proverih ne sada da tu osporavam, ili kazem nisi imao uvid , pricas napamet ( da me ne shvatis pogresno) ali uglavnom je 6 i 7,  podjednako 1,2 i 9,10. Ako bi onda isli po tom principou  sijaset filmova i serija ima 8,9 po statistici eto npr. Dark pa onda bi trebao da pogledas i kazes dobra je , slazemo se ,ali tebi se ne svidja iako ima jake ocene, pa sta ne prija ti ni tema, i stosta drugog, nebitno sta i  ok. Ili idi uzmi indijske gde se komentarise da sa namerom  nabijaju ocene, bilo je  i tog komentara ako se ne varam.

A opet citiranje pisaca , problematicno i selektivno,  a opet koliko remek-dela svetske knjizevnosti i slikarstva, pa  pisaca i slikara, je to uradilo na osnovu toga sto je dozivelo, i socijalno i psiholoski. Eto Munk i cuvena slika, naslikao je sta je osetio i to opisao , nije izmislio. A mogu da krenem da nabrajam, i uglavnom su se svi oni bavili realnim temam, iako je nesto fikcija , isli su ka metafori i satiri, opisivali socijalno, psihololoske, filozofske teme zivota ali po iskustvu nisu izmisllaji , neki jesu naravno, eto npr cisto izmisljanje epska i naucna,  itd.

Ok, sve u svemu ne svidja ti se (vam ) film ok. Idemo na sledeci.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Prosinac/Dec.2022 u 21:04
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2022 u 22:00
Nisam baš pisao da ne gledam filmove po istinitom događaju, tek da ih ne volim, izbegavam mahom, gledam ja svakako i masu filmova koje ne volim LOL dok u tom konkretnom slučaju sa istinom, koja je, usput, krajnje relativna ionako, zapravo ima i onih filmova koje volim uprkos tome što su rađeni po istinitom događaju. 

To doduše nije ono što ja tražim od filma, da mi neki autor prodaje neku svoju interpretaciju istinitog događaja, da gledam ljude koji često upravo zbog toga što je događaj istinit, bivaju miljama daleko od realnosti, jer u toj istini oni ipak mahom imaju zadatak, nekada da budu pravični, svetli, tamni, heroji, ja to ne viđam oko sebe, bezmalo ikada, to uglavnom i nisu ljudi onda, ponajmanje su istiniti, čime se vraćamo na uvod koji mi prodaje neku priču kao istinu (pride koja meni najverovatnije ionako nije bila potrebna in the first place). No i da prećute to, osetiš najčešće u likovima da nešto tu nije kako bi trebalo, ili pa motiv autora, ili trista drugih čuda nisu na mestu, ne kliknu. Ne uvek, ne svuda a i ja sam najmanje isključiv po pitanju filmova i njihovih kategorija, tako da ništa od toga nije "munjom u kamenu". Ima još okeana razloga, no prosto mi bude lakše i kraće da kažem da ih ne volim, najbrže završim priču. LOL

Ne bi mi bio veći problem ni da napišem kakav tekst o tome šta me sve i zašto odbija ali zbilja je relativno kompleksna tema, nakucalo bi se tu reči, dok suštinski nije odveć bitno. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.