| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Фонтови и конвертери |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
∞ №Guy ∞ Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 4083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Фонтови и конвертериObjavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 21:50 |
|
Значи како што кажува насловот на темата, на следните линкови може да најдете фонтови со македонска поддршка (МКД)
![]() и без македонска поддршка (EN). ![]() Фонтови: Доколку имате некој превод, текст, писмо или слично нешто напишано во фонт без македонска поддршка (EN) може да го конвертирате во македонска поддршка (МКД) на следниве веб страници: https://alati.org/#/enmk Има и конвертер latinica->кирилица https://preobrazen.ie.mk (Само за Open Office документи) Dokolku nekoj tekst e napishan na latinica, kako shto sega e napishano - Можете да го конвертирате во кирилица овде: https://www.loginsystems.biz/prevzemanja-downloads (Додаток за MS Word) Универзален декодер за сите јазици со кирилица (Прочитајте ги упатствата на линкот) Имајте во предвид дека филмските преводи (титлови) треба да бидат во фонт со македонска поддршка, за да можат сите гледачи да ги видат.
Доколку ги направите во фонт без македонска поддршка потребно е сите гледачи да го имаат истиот фонт. (ова важи за титловите на Интернет) Ažurirao Numberguy - 29.Prosinac/Dec.2019 u 00:03 |
|
![]() |
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 21:55 |
|
Ne znam makedonski, pa oprostite - ali razumjet ćete (ako ne razumijete neka vam Eden prevede
):Ovdje (u postu) imate linkove na BDS Fontove koje sam radio. Neki imaju ćirilicu, neki ne. Ali kod većine onih sa ćirilicom sam dodavao i one specifične makedonske karaktere (kad se već radi, šteta je da ih nema) - kao ono K s crticom (što je valjda nešto kao naše Ć koje vuče na K). Pa kontam - možda vam bude korisno. P.S. Ovi moji nisu fontovi kao gore, gdje pišeš latinicom, a dobiješ ćirilični tekst (ako sam dobro shvatio - zar neko tako radi titlove i zar su dozvoljeni ovdje?). Pišeš normalno ćirilicom (recimo, standardni UNICODE 1251 - je li tako bi kodna strana?)
Ažurirao baho - 25.Rujan/Sep.2019 u 22:02 |
|
![]() |
|
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2019 u 22:23 |
|
Hvala na fontove, ispobacu gi. Isprobao nekoliko fontova od linkove gore koje sam ja postavio i vecina su radili su sa srpskim slova ђћЋЂ. Niko ovde ne postavlja takvi titlova,
ali to ne znaci da neko mozda ne kuca na ova nasa latinica bez kvacica, gde š je sh, ili mozda kuca u neki font, pa hoce zatim da uradi konvert. A i da bidemo malo otvoreni ove alatke moze da se koriste i za druge prevode, tekstove, ne samo za titlove. P.S. I ovo isto tako nisu moi fontovi, a ni konvertori.
Ažurirao Numberguy - 25.Rujan/Sep.2019 u 22:40 |
|
![]() |
|
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 13:33 |
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |