Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Quick and the Dead (1995)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Quick and the Dead (1995)

The Quick and the Dead

The Quick and the Dead (1995)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Brzi i mrtvi

Godina:

1995

Žanr:

akcija, ljubavni, triler, western

Trajanje:

107 min

Režija:

Sam Raimi

Scenarij:

Simon Moore

Glavne uloge:

Russell Crowe
  >  Cort
Leonardo DiCaprio
  >  Kid
Sharon Stone
  >  Ellen
Gene Hackman
  >  Herod
Lance Henriksen
  >  Ace Hanlon
Gary Sinise
  >  Marshall
Tobin Bell
  >  Dog Kelly
Roberts Blossom
  >  Doc Wallace
Mark Boone Junior
  >  Scars
Olivia Burnette
  >  Katie
Kevin Conway
  >  Eugene Dred
Keith David
  >  Sgt. Cantrell
Pat Hingle
  >  Horace the Bartender
Fay Masterson
  >  Mattie Silk
Raynor Scheine
  >  Ratsy

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Boozywoozy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boozywoozy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Quick and the Dead (1995)
    Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2019 u 16:24
Super film.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2019 u 17:15
Ček koji je super?
US ili international verzija?
Na vrh
Boozywoozy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
+glavni baja+ R.I.P. 16.12.88.-30.09.19.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boozywoozy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2019 u 18:32
International.

Gdje se Šeron Stoun praši.
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 12:13
Ne odveć uspešan western Sam Raimija sa prilično neozbiljnom pričom, ponegde užasnim dijalozima, no ipak gledljiv, uglavnom zbog dobrih glumaca (od kojih je doduše samo Gene Hackman na visini zadatka) i finih kadrova. Nije mi najjasnije zašto bi se radio (upadljivi) omaž western ikonama (Leone, Ford čak, docniji Eastwoodovi US westerni...) gradeći usput likove i priču tako da u najvećem delu deluje poput (lošijeg) stripa ili čak i bliže crtanom filmu. Moralo je to sve ipak ozbiljnije, ovako je neujednačeno sve, nit je film ozbiljan a nije ni previše zabavan. Kako bilo, upravo zato što je drugačiji, vredan je pomena. Sharon Stone je med medeni, Leo Di Caprio još malecki, sa svojim dečačkim sarmom, Russell Crowe pospan a tu je još i makar 6-7 poznatih njuški, sa sve ostarelim Woody Strode-om, još jednim nezaobilaznim likom westerna, u njegovom oproštajnom filmu  Unhappy

Priča...bezimena milica, brza na obaraču, dolazi u zapušteni gradić bezakonja, Redempiton (ništa manje), taman u vreme kada lokalni brutalni tiranin (Gene Hackman) pred preplašenim narodom organizuje višednevni revolveraški turnir. Varošica je naravno krcata svakakvim ljudskim đubretom, svi gladni krvi i novca, dokazivanja i poštovanja, eksplozija testosterona, dok naša opaka milica možda i nije spremna za toliko surovi i hladni svet ubica...da ne idem bolje u podzaplete, dosta je i ovo.

Šta znam, bio mi je tek ok tada kada je izašao, no bio sam mlađi, željan westerna (nije bilo tako lako doći do previše westerna na VHS-u, pa ni na tv-u pre kablovske, pa još bez neta sredinom devedesetih), u međuvremenu sam obogatio svoju kolekciju kaubojštinama, te mi ponavljanje ovog filma i nije bilo potrebno, sada vidim samo mane, dok to nešto meni zanimljivog rada Raimijeve kamere, te finih boja i cool detalja (revolveri su sjajni ovde!) pa čak i zapravo vrlo fine mjuze kao posvete Morriconeu, ne znače toliko da bi me film iole dojmio, dok su pojedine scene nedopustivo neozbiljne i traljave (suze milice na groblju uz užasan tekst, potom tupavi ničim izazvani seks samo zato što je to Sharon Stone pa je red da se sobali a i to je isečeno i van smisla, te imbecilna motivacija i isti takvi postupci još ponekih likova...).

Uprkos želji da mi se (makar malo) dopadne, prosek je najviši domet ovog filma, tako mi je to 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,477 sekundi.