Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gräns (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gräns (2018)

Gräns

Gräns (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Granica

Godina:

2019

Žanr:

drama, kriminalistički, ljubavni, fantazija, triler

Trajanje:

110 min

Režija:

Ali Abbasi

Scenarij:

John Ajvide Lindqvist
, Isabella Eklöf
, Ali Abbasi

Glavne uloge:

Matti Boustedt
  >  Tomas
Robert Enckell
  >  Heikki
Donald Högberg
  >  Receptionist
Åsa Janson
  >  Sjuksköterska
Sten Ljunggren
  >  Tinas pappa
Eero Milonoff
  >  Vore
Ann Petrén
  >  Agneta
Kjell Wilhelmsen
  >  Daniel
Rakel Wärmländer
  >  Therese
Tomas Åhnstrand
  >  Stefan
Andreas Kundler
  >  Robert
Josefin Neldén
  >  Esther
Jörgen Thorsson
  >  Roland
Viktor Åkerblom
  >  Ulf
Krister Kern
  >  Polisman
Eva Melander
  >  Tina
Henrik Johansson
  >  Patrik
Ibrahim Faal
  >  Vårdbiträde
Joakim Olsson
  >  Tourist

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gräns (2018)
    Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2019 u 18:53
Prijevod je najavio Gale ⚡
Na vrh
chupeaux View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chupeaux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2019 u 16:17
Postoji čovjek po imenu Efthymis Filippou, kojeg sam upoznao negdje 2011, grčki genijalac, scenarist, koji bi se odlično uklopio u ekipi sa Johnom Ajvide Lindqvistom, Isabellom Eklöf i Alijem Abbasijem.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2019 u 21:46
Prijevode su uradili ivannis, sofijana, mita53 i Elena 1 👍
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2019 u 07:59
Veoma dobar i veoma neobičan film. Granica je odličan naziv, sve je u ovom filmu na granici. Moderna bajka, drama, romansa, fantazija ali tako realno i uverljivo prikazana. Gluma i maska su izvanredni (jedina nominacija za Oskara je upravo za masku i periku). Originalna priča, sa šokirajućim sadržajem, ali opet sa trenucima tako toplim i humanim. Human je upravo ključna reč ovog filma koji je na granici, u svemu: u glumi, priči, filozofskoj potci te priče i njenim neobičnim preokretima, vizuelnom izrazu, muzici (moćna). Zbunio me je film. Dopao mi se, ali ne znam odakle da mu priđem. Tek sam ga pogledao, utisci su još vrući, ali zaokupio mi je pažnju. Glavna glumica i njen partner su maestralni, ona pogotovo. Fotografija je sjajna, neke scene prirode i aktera ostavljaju snažan utisak. Volim weird u filmu, a ovo je baš, baš uvrnut film. Ta uvrnutost koliko je snaga toliko je i ono što odvraća da se za film vežete direktno. Preporučujem ga. Upečatljiv je i uverljiv. A, kad pogledate ovaj, možete zatim i Taxidermiju Đerđa Palfija. Setio sam se njega, u par trenutaka.
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2019 u 11:44
Dobra recenzija. I ja sam ga pogledao ovih dana i ostao zatečen. Nisam znao šta da na kraju mislim o ovom filmu. Dopao mi se, sugestivan je i uverljiv, Najbolje da prepišem ono što sam ostavio na stranici Dnevnik gledanja filmova : 

Veoma dobar i veoma neobičan film. Granica je odličan naziv, sve je u ovom filmu na granici.

Moderna bajka, drama, romansa, fantazija ali tako realno i uverljivo prikazana. Gluma i maska su izvanredni (jedina nominacija za Oskara je upravo za masku i periku). 
Originalna priča, sa šokirajućim sadržajem, ali opet sa trenucima tako toplim i humanim. 
Human je upravo ključna reč ovog filma koji je na granici, u svemu: u glumi, priči, filozofskoj potci te priče i njenim neobičnim preokretima, vizuelnom izrazu, muzici (moćna).
Zbunio me je film. Dopao mi se, ali ne znam odakle da mu priđem. Tek sam ga pogledao, utisci su još vrući, ali zaokupio mi je pažnju. Glavna glumica i njen partner su maestralni, ona pogotovo. Fotografija je sjajna, neke scene prirode i aktera ostavljaju snažan utisak.

Volim weird u filmu, a ovo je baš, baš uvrnut film. Ta uvrnutost koliko je snaga toliko je i ono što te odvraća da se za film vežeš direktno.

Preporučujem ga. Upečatljiv je i uverljiv. 
A, kad pogledate ovaj, možete zatim i Taxidermiju Đerđa Palfija. Setio sam se njega, u par trenutaka.

p.s. juče sam kopajući po IMDB u potrazi za nekim filmom naleteo na pojam transhumanizam, transhumano. Ne znam šta to tačno znači, ali mi nekako ide uz ovaj film. Mislio sam da je ovo neka bizarna melodrama u kojoj je akcenat na ljubavnoj priči (trailer to sugeriše), ali je on puno više od toga.

Uopšte se ne usuđujem analizirati radnju i etičke konsekvence koje film generiše. I dalje razmišljam o njemu, možda ga i opet pogledam. 
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
zimmer.srb View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zimmer.srb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 16:59
Nije zlato sve sto sija.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2019 u 00:03

Film je atipican, sa odlicnom atmosferom. Ono sto je najslabija tacka filma  je veoma losa gluma glavnog muskog glumca, kod koga pazljivi iskusan gledalac tacno moze da vidi da glumi.
 Na suprot njemu, glavna zenska glumica igra fenomenalno , toliko viseslojno iznijansirano da to skoro nisam video....
 Ne znam kakve ikakve veze ima ovaj film  sa Lars Von Trirom, ako ga ves spominje Igor Biva neka kaze na koji Triror film misli.
 Ocena jaka 7/10
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Veljaca/Feb.2019 u 00:07
Zanimljivo, sto ne mora nista sa znaci , na Imdb su mu dali ocenu 7.1 a ja 7.
Na vrh
daniel-dani View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj daniel-dani Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2019 u 06:22
Odlican film
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2020 u 21:48
Film nije odličan.

Rastegnut bez ikakvog razloga, još je samo nedostajala 10minutna scena natezanja na wc školjki. Upropaštena prilika za žešću pljusku društva, tako da spada u puke kuriozitete koji igraju na kartu egzotike dok ostale elemente ne razrađuju do kraja.

Prava šteta, mogao je biti klasik, vidi se potencijal.

Predlažem preskočiti i pričekati da se autor vrati materijalu te izbaci bespotrebni dosadni filer, a doda više "sočnih" slučajeva pored bezveznog maloljetnika s alkoholom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,227 sekundi.