Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Najbolji filmovi svih vremena (26.07.2017.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Najbolji filmovi svih vremena (26.07.2017.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Najbolji filmovi svih vremena (26.07.2017.)
    Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 16:58
Assault on Precinct 13 100% kultni. Ali ovde su tako neki izvikani filmovi da nema sanse i da se nadju na listi ''najboljih svih vremena. A neki koji i jesu na listi i koji su po necemu postali kultni zapravo to nisu. Ne bih nabrajao te filmove koji su zapravo izvikani i imaju toliko gusascke atmosfere u sebi da je to strasno. A neke obicne filmove stavljati u najbolje svih vremena je skrnavljenje. Cudno mi da ovde nema The Warriors ili Southern Comfort istog rezisera Waltera Hilla. I nije sad fora stavljati neke svoje omiljene filmove i kao ''e najbolji svih vremena'', za mene su to na primer Young Guns 1 i 2 deo, Lost Boys, Flatliners... ali se ogradjujem ''moji omiljeni'' ali na ovoj listi zaista ima dosta ''naslova'' koji ne zasluzuju da se odgledaju do kraja a kamoli ''najbolji'' i to ''svih vremena''. PS. Sorry videh The Warriorrs su na listi ali Souhern Comfort nisam vieo ili mi je i on promakao, a moram spomenuti i Trespass, takodje u reziji Walter Hilla. I ajde ljudi malo i vi dajte po neki comment.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:23
Lista se tek formira. Svako ima prava da postavi svoje drage filmove, a vremenom će oni "besmrtni" isplivati na prva mesta. Btw, Wariorsi se već penju...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:34
I ja bih da se ogradim, veze nemam šta bi to bio "najbolji" film, meni lično, kamoli tek da pravim takvu listu, prosto sam nabrajao nešto filmova koje volim. LOL Ne bih ni učestvovao u kakvim "najboljim" listama, tu je potrebno vreme, volja, bitno dručačiji pristup temi, ko da se bavi time. Uz to, ne pravim liste, sve sam mislio da ljudi samo nabrajaju filmove koje vole, te se priključih, ogradih se odmah od definicija (upravo i od tog "najbolji" ). A sada se najednom pominje i nekakvo vreme, "sva vremena" da sve bude gore LOL, nisam imao pojma da učestvujem u tako čemu. LOL

Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 17:36
Na vrh
Dembilaja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dembilaja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:37
Leon ? Ozbiljno
Ljudi se stvarno toliko loze na Assault on precinct 13.
Jesam li ja jedini koji voli (citaj, kune se), u Texas Chain Saw Massacre (originalni, nemoj svasta da pomisljate), nije Shawshank Redemption, ali s obzirom sta je sve na listi... 

Ažurirao Dembilaja - 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:38
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 18:53
Šta znam, ukusi, senzibiliteti, doživljaji, uopšte pristup filmu pa i puko rasploženje kod doživljaja kakvog filma variraju od čoveka do čoveka.

Mislim da je i sada sa Assault on precinct 13 pre stvar oko pristupa temi, neko je naveo prosto ono što voli, bez pritiska oko tog "najbolji" film (svih vremena).  Nisam to bio ja, ne znam ko je pičio po Carpenteru, ja ga eto zaboravio iako i ja volim taj film. (uopšte Carpenterovu fascinaciju filmovima Howard Hawksa, Assault je meni fina Rio Bravo varijanta)  On ima više filmova koje bih mogao navesti (čak i pre The Thing i Halloween negoli Assault, no dobro de). Btw, glede tih filmova iz sedamdesetih, obožavam upravo i Texas Chainsaw Massacre. On je izmenio lice žanra u dobroj meri.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 21:40
I ja sam u temi naveo neke filmove koje volim, tako sam doživio temu.
Ono što je meni zanimljivo kod pravljenja bilo kakvih lista da to uvijek nekom ne valja. Pratim stranicu "Taste of Cinema" na fejsbuku, korisna stvar kada hoću da pronađem nešto da pogledam. Kod njih su tekstovi u obliku listi. http://www.tasteofcinema.com/
Svaki put kad imaju neku objavu na fb, odma gomila navali, a gdje je ovaj film, gdje je onaj film, kako se ovaj film našao na listi, to je sramota itd. Tako će ovdje biti smaranje garant.
A prije su ovdje pravljene neke ankete, najbolji film za tu i tu godinu i sl. i uvijek je neki blokbaster tu dominirao čim horde klinaca navale da glasaju. Smile

Ažurirao yolix83 - 26.Srpanj/Jul.2017 u 21:41
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:12
Nekada pomažu, nekada odmažu (liste), zavisi šta nas motiviše. Imao sam običaj da jurim kroz različite kinematografije/subžanrove/izraze, uzmem pa par meseci gledam samo npr Koreju, ili samo Špance, samo Aussieje, samo found footage, pa chambara itd...2 nekada i više filma dnevno. Tada mi je potreban kakav izvor/lista sa koje bih birao šta ću gledati. Međutim, previše ljudi bira upravo to "naj" da bi uopšte stavili te filmove na listu. Dok je kod mene čitava poenta u tome da osetim neki prostor, stil, podneblje, kulturu (nazovimo to kakogod), što neću uspeti ako gledam samo te "najnaj" filmove, želim i osrednje, nekada i đubre, koještarije, samo dok se ipak poklapaju sa tim navedenim prostorom/stilom/kulturom/žanrovskom ikonografijom itd, ne mora tu biti sve vrhunsko, najbolje, po tuđem kroju sašiveno itd. Želim sam da otkrivam/kopam LOL

Preciznije, recimo da sam npr Norvežanin filmofil, i želim da osetim ovaj naš prostor...i šta onda uzmem pa gledam nešto sa neke tamo top 50 Balkan/YU (kakogod sad regija da se naziva) liste? Pa tako ne bih video tonu blaga, pa i kojekakvog našeg đubreta koje opet pleni duhom LOL A i kako da prepoznam šta valja ako ne znam precizno ni šta ne valja. LOLLOL Istina, za takve igrarije su potrebni vreme i prilična ljubav/strpljenje za Film. Smile

Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:44
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:46
Pa dobro, ako želiš da se upoznaš sa kinematografijom određene zemlje, žanrom i sl. logično da moraš da pogledaš gomilu filmova, ne samo par najboljih. A ne moraju liste ni biti vezane samo za te "naj naj" , može biti lista filmova za koje niste čuli, koji su prošli ispod radara, lista opskurnih filmova, nečija subjektivna lista, glumca, režisera, filmofila... Ali nisam zato to spomenuo, nego sam htio samo reći da mi ide na k**** to vječito nezadovoljstvo listama. Daj opusti se, uzmi pogledaj već nešto od toga ako nisi gledao, napiši svoje favorite i razguli.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 22:50
Eh, kamo sreće da je tako nešto moguće LOL dok je neta biće i nezadovoljstva ovim-onim naslovom, stavom, zašto ti se ne sviđa ovo, kako to da ti se dopada ono. Sama naša (ljudska) priroda je valjda takva, pa još i net čini stvari i gorim. LOL No nisu svi zajedljivi, zlonamerni itd. Neko bude i prosto radoznao zbog nečijeg izbora. Istina, retko LOLLOL
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:03

Možda najbolje po žanru i produkciji.

Npr:

Horor, sa ovih prostora meni najjači

"Leptirica"

itd, itd

Možda spojimo nekoliko dobrih i onda pokušati sa listom. Budući da sam tokom godina čitao 

svakojake komentare u dnevniku gledanja filmova i serija i najčešće su se odnosile na ukus 

predhodnika i počesto bili razlog za svađe.LOL

IMDB  koliko god "veliki" nije baš pokazatelj kvaliteta.

Sećam se 2006 do oskara "Departed" je izviždan kao kopija japanskog filma, a onda posle 

dodele istog se popeo sa 6 na 9,7, dok je "The Prestige" spao na 8.5, a sada posle nekoliko

godina su oba na 8,5.

Samo kažem da treba biti pažljiv.

Gledao sam liste i uvek se svede na isto, na pojedinačni ukus.

P.S. 

Do sad sam ocenio samo 5-6 filmova na imdb-u, tako da i nisam nešro merodavan 

po ovom pitanju.LOL

Ažurirao mahoni - 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:07
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:12
Leptirica je zakon za domaći horor. Smile I danas, kamoli tek za vreme kada je urađena.

Departed meni vrlo dobar, nema veze to što volim i Infernal Affairs (Hong Kong ipak Tongue ) ništa mi to nije kvarilo ugođaj. Smile

Mene imdb mahom nikada i ne zaintrigira ocenom filma. (preciznije, više mi može značiti ona donja, meta score, kritičara, no standardna ocena često ne odgovara mom doživljaju)

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:25

Nisam rekao da je loš već da je izviždan već zato što je kopija i to Skorcezea i plejade najboljih

glumaca. LOL

Te godine se prvi put dogodilo da je film po izboru gledalaca bio žestoko oštećen. 

Najčešće dobije treći ili četvrti oskar (po vrednosti), ali prestige je imao samo dve nominacije.

Na listi imdb-a "departed" je 43, a prestige bez i jednog oskara 48 (Top Rated movies)

Samo hoću da pokažem koliko je to zaebana stvar...ništa više LOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:36
Još to ispade jedini Oskar za Scorsesea? Posle Taxi Driver, Raging Bull, Good Fellas i čega sve ne...(mnogo volim i Gangs of New York npr). Sve je cirkus ionako. LOL

I ovo će se svakako svoditi na listu najpopularnijih filmova, naravno ne nužno najboljih, samim tim što je to svojevrsno glasanje, šta većina bude navela, ti naslovi će pobediti. Smile  Btw, ne smeta mi to, svakako je svejedno, već rekoh da ionako ne znam šta bi mi bio "najbolji" film, neuporedivo mi je jednostavnije da pišem o filmovima koje prosto volim. Kako počnem da upotrebljavam kakvu matematiku, sve sam dalje od te ljubavi prema filmu (ja lično, veze to nema sa bilo kime drugim, svako ima svoj odnos prema Filmu) Smile

Ažurirao puppet_master - 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:48
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 23:52

Znam. LOL

najbolji pisac svih vrmena, glumac, pesnik. To mu dođe ona stra podela

na prirodno i društveno.

Lako je utvrditi ko je najbolji fizičar, matematičar, ...... obućar LOLjer je u pitanju odnos

znanja i delovanja, dok je u društvenoj sferi to puno zeznutija.

Čak se i u jednom od najrealnijih društvenih pravaca- filozofiji, lome koplja oko titula. LOL

Elem, pošto nisam optimističan ostavljam entuzijastima da ovo odrade. LOL  

Naravno, uvek ću rado da pogledam listu LOL

Na vrh
Bob! View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bob! Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2017 u 02:03
Kum nije prvi? Nemoguće. Ajde.... mis'im...

Onda bar Titanika da stavuimo na prvo mesto? Ako može, kvalitet je kvalitet, da se ne brukamo, svi ste TO gledali glumatajući, da bi uhvatili nešto :)
Na vrh
golub2017 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj golub2017 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2017 u 19:50
филм: Shutter Island
Na vrh
goran-djuric View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj goran-djuric Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 02:21
A spanski trileri i krimici? ludilo mozga: El cuerpo, Contratiempo, Los ojos de Julia, La isla mínima,i francuz: Ne le dis à personne?
Na vrh
pjankovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pjankovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 11:29
Evo liste, za moj skromni filmski ukus, najboljih filmova od pocetaka filmske umetnosti do danas.
Tu necete naci holivudskobolivudke hitove vec cete naci filmove koje su radili autori filmski. 
Autori sa velikim pocetnim slovom A.:

http://www.imdb.com/list/ls003301664/

Pozdrav svima, Pedja.
Na vrh
marko-ivezic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko-ivezic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2017 u 16:44
bilo jednom u americi..
Na vrh
Proka ctn View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Proka ctn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2017 u 11:16
Treba predlagati ne filmove koji su NAMA omiljeni, vec one koji zaista zaslužuju da se nazovu "najbolji filmovi svih vremena". Predlagati filmove, tipa, Karate Kid ili Hari Poter je... smešno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,816 sekundi.