| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Brewster's Millions (1985) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Brewster's Millions (1985)Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2016 u 22:41 |
![]() žanr : komedija trajanje : 102.min. zemlja : USA jezik : engleski režija : Walter Hill uloge : Richard Pryor, John Candy, Lonette McKee Monty je bejzbolaš čija je karijera na zalasku, što podnosi prilično loše. Jedne se večeri potuče u baru, a garanciju za njega plati dotad mu potpuno nepoznat čovek. Ispostavi se kako je Monty izgubljeni nećak i jedini zakonski naslednik jednog od najbogatijih ljudi u zemlji, koji mu je ostavio 300 mil. dolara, ali pod jednim uslovom, da prođe neobičan test - u 30 dana mora potrošiti 30 mil. dolara kako bi dokazao da zna uživati u novcu. Međutim, na kraju tog perioda ne sme ništa posedovati, novac ne sme razbacivati ili poklanjati i nikome ne sme reći šta zapravo radi. Ako ne uspe, novac odlazi u ruke advokatskog fonda. Ažurirao kadetoni - 18.Prosinac/Dec.2016 u 22:45 |
|
|
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 11:10 |
|
Pošto nastavljamo sa repriziranjem komedija u kojima glumi John Candy, sledeći je dati film. Moram pročitati knjigu, nešto me je zaintrigiralo i poručih je, mada imam da se načekam dok stigne. Mislim da ima i više adaptacija, da čak tri indijska, dva novijw brazilski i kineski, dobro prvi se smatra da je izgubljen, bilo je i puno predstava. U suštini nemam mnogo tu šta da pišem, isti utisak mi je ostavio kao i kada sam ga prvi put gledao, fino ostavrenje, meni dovoljno zabavno, da je moglo bolje u svim elementima, pa moglo je, da ne analiziram i odem u spoiler-e, opet će tu komiku svako pronaći u različitim scenama, gluma takodje podložna diskusiji , neko će porediti Pryorove pređašnje uloge sa datom, radnja pa možda neće prijati svima, meni je osnova ok, i nakon toga i sam način ponašanja protagoniste i međudelovanje sa okruženjem, i u konačnom njegovog ... itd. Ostale adaptacije nisam gledao. Dakle svideo mi se i tada film, i nakon repriziranja.
Ažurirao AlexDeLarge - 02.Sijecanj/Jan.2023 u 11:22 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 11:30 |
|
Dobar je to izbor filmskog maratona, filmovi u kojima je John Candy tj.
Voleo sam ih tokom osamdesetih i to nešto malo potom. Siroma i on, svo to "prokletstvo debeljuškastih komičara" kako se ponekada blesavim, niko da dočeka kakve zrelije godine, svi su prerano pod zemljom Belushi, Candy, Kinison, Farley, Patrice O'Neal, Ralphie May...![]() Kako bilo, Brusterovi milioni su neizbežni i kao podsećanje na Pryora, Candyja, uopšte bolje komedije osamdesetih, nisam ga gledao 30ak godina pa nemam šta konkretnije dodati trenutno. |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 10:30 |
|
https://www.youtube.com/watch?v=aHNCEJ4DtpA
Evo i moja preporuka filma John Candyja
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 10:47 |
|
Ajde da pogadjam ono sto si napomenuo da ti je najbolji njegov Planes, Trains and .... a scenu si pominjao ono u hotelskoj sobi kad se bude, pa nije to jastuk, cebe sta bese vec ...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 12:08 |
|
A meni je jedna od najdrazih scena iz My Cousin Vinny u sobi kad curi iz slavine, pobedila je Marisa Tomej, a i posle svedocenje ali manje.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |