| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fuocoammare aka Fire at Sea (2016) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Fuocoammare aka Fire at Sea (2016)Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2016 u 20:44 |
|
Fire at Sea (2016) Fuocoammare (originalni naslov) ![]() Žanr: Dokumentarni Trajanje: 114 min Država: Italija, Francuska Jezik: Italijanski, Engleski Režija i scenario: Gianfranco Rosi po ideji Carle Cattani Uloge: Samuele Pucillo ... Himself Samuele Caruana ... Himself Maria Costa ... Herself Francesco Mannino ... Himself Pietro Bartolo .. Himself Giuseppe Fragapane ... Himself Maria Signorello ... Herself Dokumentarni film „Vatra na moru“, italijanskog reditelja Đanfranka Rosija, dobitnik je Zlatnog medveda na 66. Filmskom festivalu u Berlinu, poznatom kao Berlinale. Žiri, kojim je predsedavala američka glumica Meril Strip, dodelio je glavnu nagradu popularnog Berlinala ostvarenju koje prikazuje život izbeglica na mediteranskom ostrvu Lampeduza, gde je na hiljade njih pristiglo u nastojanju da dođu do Evropske unije tokom protekle dve decenije, a hiljade poginulo u tom pokušaju. „U pitanju je odvažan hibrid uhvaćenih prizora i promišljenog pripovedanja koje nam predstavlja mogućnosti dokumentarca“, izjavila je Meril Strip, govoreći o Rosijevom filmu. Prema njenim rečima, dokumentarac Vatra na moru je „hitan, maštovit i neophodan“. Italijanski reditelj predstavio je svakodnevni život stanovnika ostrva na koje mnogi muškaraci, žene i deca iz Afrike preko Sredozemnog mora stižu oronulim čamcima. Žudeći za slobodom i prosperitetom, mnogi migrati stradaju na opasnom mediteranskom putu ka Evropi, a njihova tela često isplivaju iz vode u blizini Lampeduze. izvor: cinemacity.org Prevod uradio Hwoarang CS |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2016 u 00:22 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |