Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Flaskepost fra P AKA A Conspiracy of Faith (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Flaskepost fra P AKA A Conspiracy of Faith (2016)

Flaskepost fra P

Flaskepost fra P (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Poruka u boci

Godina:

2016

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

112 min

Režija:

Hans Petter Moland

Scenarij:

Jussi Adler-Olsen
, Mikkel Nørgaard
, Nikolaj Arcel

Glavne uloge:

Lotte Andersen
  >  Mia
Michael Brostrup
  >  Børge Bak
Fares Fares
  >  Assad
Morten Kirkskov
  >  Lars Bjørn
Nikolaj Lie Kaas
  >  Carl Mørck
Søren Pilmark
  >  Marcus Jacobsen
Jacob Lohmann
  >  Elias
Signe Anastassia Mannov
  >  Lisa
Pål Sverre Hagen
  >  Johannes
Jakob Oftebro
  >  Pasgård
Amanda Collin
  >  Rakel
Johanne Louise Schmidt
  >  Rose Knudsen
Louis Sylvester Larsen
  >  Trygve
Jasper Møller Friis
  >  Samuel (as Jasper Friis Møller)
Olivia Terpet Gammelgaard
  >  Magdalena

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kvrle View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kvrle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Flaskepost fra P AKA A Conspiracy of Faith (2016)
    Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2016 u 18:15

Flaskepost fra P (2016)

aka A Conspiracy of Faith

• IMDb link: 
  • Originalni naziv: Flaskepost fra P
  • Međunarodni naziv: A Conspiracy of Faith
  • Domaći naziv: Poruka u boci za P
  • Zemlja: Danska, Nemačka, Švedska, Norveška
  • Jezik: danski
  • Premijerno prikazan: 17. jun 2016.
  • Žanr: drama, triler
  • Trajanje: 112 min
  • IMDb ocena: 7.2
  • Režija: Hans Petter Moland
  • Scenario: Nikolaj Arcel, Jussi Adler-Olsen (roman)
  • Uloge:
                     Nikolaj Lie Kaas.....................Carl Mørck
                     Fares Fares...............................Assad
                     Pål Sverre Hagen......................Johannes
                     Jakob Ulrik Lohmann................Elias
                     Amanda Collin..........................Rakel
                     Johanne Louise Schmidt...........Rose Knudsen
                     Jakob Oftebro..........................Pasgård
                     Signe Anastassia Mannov.........Lisa
                     Søren Pilmark..........................Marcus Jacobsen
                     Michael Brostrup.....................Børge Bak
                     Morten Kirkskov.......................Lars Bjørn
                     Olivia Terpet Gammelgaard......Magdalena
                     Jasper Møller Friis...................Samuel
                     Louis Sylvester Larsen.............Trygve
                     Lotte Andersen........................Mia

Opis:

Radnja prati detektive Odeljenja Ku, Morka i Asada, do kojih dospe  jedna stara poruka koja je
pronađena u boci koja je osam godina plutala okeanom. Iako je poruku bilo teško odgonetnuti,
danski istražitelji uspevaju da je dešifruju ti da tako saznaju da se pred njima nalazi jedan stari
misteriozni nerešeni slučaj nestanka dece.

Napomena:

Ovo je treći film u serijalu. Prethodni delovi su:

1) Kvinden i buret aka The Keeper of Lost Causes (2013)     

2) Fasandræberne aka The Absent One (2014)                     

It's better to burn out, than to fade away!
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2016 u 20:19

kvrle hvala za prevod ruza

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2017 u 22:20
  Film je vrh,

Jedan od najboljih trilera sa atmosferom u 2016
Na vrh
Bole.NS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bole.NS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2017 u 11:05
Interesantan triler u kojem pažljiviji gledaoc poprilično brzo može da skapira ko je glavni i odgovorni za sva zla u okruženju. Sa druge strane, film drži popriličnu pažnju pa time ostaje zanimljiv do kraja.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2019 u 08:10
Odličan triler. Recept kako film može biti interesantan i napet do samog kraja iako se od početka zna počinioc. I da, glumac koji glumi Morka, Nikolaj Lie Kaas, je fascinantan u ovoj ulozi.

Ažurirao Vilin - 04.Veljaca/Feb.2019 u 08:16
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2020 u 16:14
Lie Kaas i Fares Fares su odlican tandem u ovom serijalu i naravno, film je odlican
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 15:02
Preporučio bih sva 4 dela ovog serijala (Department Q) prema romanima Jusi Adler-Olsena. Thumbs Up
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 15:44
A to su? Tongue

Za one koji su pogledali sva 4, ostalih nadolazećih 6 filmova snima druga kuća i druga ekipa.
Prvi od tih sljedećih je planiran u ovoj godini: The Marco Effect.

Ažurirao JoxerTM - 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:06
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:21
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

A to su? Tongue

Za one koji su pogledali sva 4, ostalih nadolazećih 6 filmova snima druga kuća i druga ekipa.
Prvi od tih sljedećih je planiran u ovoj godini: The Marco Effect.

Ova vest me je prijatno iznenadila, pošto sam igrom slučaja (rođendanski poklon), pročitao pomenuti roman Adler-Olsena. Međutim, ostajem pomalo skeptičan kako će to izgledati bez Faresa i Lie, mada je i Tomsen odličan glumac. Thumbs Up

Ažurirao bgvracar - 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:38
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2026 u 18:14
dobar film. relativno napet. najbolji dijelovi filma su za mene dijalozi između 2 glavna lika, top. što se tiče samog scenarija, sama osnovna ideja je ok, ali moglo se više razmisliti kod razrade dešavanja i da se baš ne stvori dojam ekstra super inteligentnog ubojice skoro sa super moćima. dovoljno bi bilo inteligentanog. ovako neki dijelovi filma djeluju prilično neuvjerljivo i nadrealno. sasvim ok za jednom pogledat.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2026 u 17:05
Meni je nesto mucan roman bio dok sam ga citao tada.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 09:35
Originalno postovano od strane brgljez brgljez piše:

dobar film. relativno napet. najbolji dijelovi filma su za mene dijalozi između 2 glavna lika, top. što se tiče samog scenarija, sama osnovna ideja je ok, ali moglo se više razmisliti kod razrade dešavanja i da se baš ne stvori dojam ekstra super inteligentnog ubojice skoro sa super moćima. dovoljno bi bilo inteligentanog. ovako neki dijelovi filma djeluju prilično neuvjerljivo i nadrealno. sasvim ok za jednom pogledat.

Kada se radi o adaptaciji romana, nema tu baš mnogo prostora za vrludanja i improvizaciju.
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 11:10
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Originalno postovano od strane brgljez brgljez piše:

Kada se radi o adaptaciji romana, nema tu baš mnogo prostora za vrludanja i improvizaciju.

znam da je scenarij rađen po knjizi. knjigu nisam pročitao, niti ikada hoću. ali ono što ne znam je kakav je ugovor između autora knjige/vlasnika prava i produkcijske kuće koja je radila film. u tim ugovorima može biti svašta navedeno. npr: strogo držanje po knjizi (ko što ti sugeriraš), autor mora biti na setu i odobriti svaki kadar, obavezno je držati se osnovne ideje, a izmjene za scenarij u dogovoru s autorom, mi smo otkupili prava i možemo mijenjati što hoćemo itd... da skratimo, komentirao sam film koji je nastao prema scenariju koji je napisan po knjizi i za koji ja (i vjerujem velika većina) ne zna kakve je imao uvjete/restrikcije kod pisanja. mogao sam samo komentirati ono što sam vidio.
Aaa?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 19:51
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Ima, ima.
I onda se svi klanjaju Đžeksonu dok ja vičem ovo smeće nije dostojno zvati se Lord of the Rings jer veze s knjigom nema.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:09
Kada tako to kažeš, to zvuči kao nešto maltene loše 😂
Tolkin i Gazda na prstenove su kakvo božanstvo iznad svega a Jackson nekakav majmun koji ne zna šta radi i dira u kakvu tobože svetinju. 🤣
Čovek se potpuno dao tome, koliko god je ljudski bilo moguće, dobar deo života i karijere dao tom svetu, i ispade nekakav gotovo šarlatan.

To su dva različita jezika ionako, Jackson je samo tip koji priča svojim i filmskim jezikom tu priču, ništa više ni manje od toga. Zašto bi im se iko klanjao, ko ih hebe obojicu, idole uopšte, zna se čemu se klanja (good ole oral? ) valjda je bitno prija li kome već ta i takva priča, ispričana ovim ili onim jezikom. Je li ti bliže ili dalje od knjige nije isto šta i predstavljanje filmske verzije kao nekakvu tobože prevaru, laž, uobraziju nekog tamo Jacksona, teško da mu je motiv bio to da delo izokrene do te mere da to biva nepovezivo sa knjigama. Napravi ti od njega negativca. Mada mi je još bizarnije praviti od Tolkina sveca i od njegove fantazije nekakvu svetu knjigu. Samo bi falilo još da se knjige filmuju manirom - svaka rečenica na svaki kadar. Ukoliko se išta izbaci ili doda, odmah je zločin. Briga me zbilja baš i za jednog i za drugog, samo ne mislim da je poenta držati se slepo ičega i ikoga. Tako se najlakše zaluta, eto Tolinovo delo je šatro svetinja, Jackson je šatro šarlatan, niđe veze.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:13
Usput, nisam gledao išta od ovih filmova, niti seriju po motivima Adler-Olsena, možda ću prvo čitati to jednoga dana, tematski me ne privlači trenutno. ☺️
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.