| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Flaskepost fra P AKA A Conspiracy of Faith (2016) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
kvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1711 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Flaskepost fra P AKA A Conspiracy of Faith (2016)Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2016 u 18:15 |
|
|
Flaskepost fra P (2016) aka A Conspiracy of Faith ![]()
Nikolaj Lie Kaas.....................Carl Mørck Fares Fares...............................Assad Pål Sverre Hagen......................Johannes Jakob Ulrik Lohmann................Elias Amanda Collin..........................Rakel Johanne Louise Schmidt...........Rose Knudsen Jakob Oftebro..........................Pasgård Signe Anastassia Mannov.........Lisa Søren Pilmark..........................Marcus Jacobsen Michael Brostrup.....................Børge Bak Morten Kirkskov.......................Lars Bjørn Olivia Terpet Gammelgaard......Magdalena Jasper Møller Friis...................Samuel Louis Sylvester Larsen.............Trygve Lotte Andersen........................Mia Opis: Radnja prati detektive Odeljenja Ku, Morka i Asada, do kojih dospe jedna stara poruka koja je pronađena u boci koja je osam godina plutala okeanom. Iako je poruku bilo teško odgonetnuti, danski istražitelji uspevaju da je dešifruju ti da tako saznaju da se pred njima nalazi jedan stari misteriozni nerešeni slučaj nestanka dece. Napomena: Ovo je treći film u serijalu. Prethodni delovi su: |
||
It's better to burn out, than to fade away!
|
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2016 u 20:19 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2017 u 22:20 |
|
|
Film je vrh,
Jedan od najboljih trilera sa atmosferom u 2016
|
||
![]() |
||
Bole.NS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2017 u 11:05 |
|
|
Interesantan triler u kojem pažljiviji gledaoc poprilično brzo može da skapira ko je glavni i odgovorni za sva zla u okruženju. Sa druge strane, film drži popriličnu pažnju pa time ostaje zanimljiv do kraja.
|
||
![]() |
||
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2019 u 08:10 |
|
|
Odličan triler. Recept kako film može biti interesantan i napet do samog kraja iako se od početka zna počinioc. I da, glumac koji glumi Morka, Nikolaj Lie Kaas, je fascinantan u ovoj ulozi.
Ažurirao Vilin - 04.Veljaca/Feb.2019 u 08:16 |
||
![]() |
||
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2020 u 16:14 |
|
|
Lie Kaas i Fares Fares su odlican tandem u ovom serijalu i naravno, film je odlican
|
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 15:02 |
|
|
Preporučio bih sva 4 dela ovog serijala (Department Q) prema romanima Jusi Adler-Olsena.
![]() |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 15:44 |
|
|
A to su? ![]() Za one koji su pogledali sva 4, ostalih nadolazećih 6 filmova snima druga kuća i druga ekipa. Prvi od tih sljedećih je planiran u ovoj godini: The Marco Effect.
Ažurirao JoxerTM - 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:06 |
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:21 |
|
Ova vest me je prijatno iznenadila, pošto sam igrom slučaja (rođendanski poklon), pročitao pomenuti roman Adler-Olsena. Međutim, ostajem pomalo skeptičan kako će to izgledati bez Faresa i Lie, mada je i Tomsen odličan glumac. ![]() ![]() Ažurirao bgvracar - 05.Kolovoz/Aug.2020 u 16:38 |
||
![]() |
||
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2026 u 18:14 |
|
|
dobar film. relativno napet. najbolji dijelovi filma su za mene dijalozi između 2 glavna lika, top. što se tiče samog scenarija, sama osnovna ideja je ok, ali moglo se više razmisliti kod razrade dešavanja i da se baš ne stvori dojam ekstra super inteligentnog ubojice skoro sa super moćima. dovoljno bi bilo inteligentanog. ovako neki dijelovi filma djeluju prilično neuvjerljivo i nadrealno. sasvim ok za jednom pogledat.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2026 u 17:05 |
|
|
Meni je nesto mucan roman bio dok sam ga citao tada.
|
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 09:35 |
|
Kada se radi o adaptaciji romana, nema tu baš mnogo prostora za vrludanja i improvizaciju.
|
||
![]() |
||
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 11:10 |
|
znam da je scenarij rađen po knjizi. knjigu nisam pročitao, niti ikada hoću. ali ono što ne znam je kakav je ugovor između autora knjige/vlasnika prava i produkcijske kuće koja je radila film. u tim ugovorima može biti svašta navedeno. npr: strogo držanje po knjizi (ko što ti sugeriraš), autor mora biti na setu i odobriti svaki kadar, obavezno je držati se osnovne ideje, a izmjene za scenarij u dogovoru s autorom, mi smo otkupili prava i možemo mijenjati što hoćemo itd... da skratimo, komentirao sam film koji je nastao prema scenariju koji je napisan po knjizi i za koji ja (i vjerujem velika većina) ne zna kakve je imao uvjete/restrikcije kod pisanja. mogao sam samo komentirati ono što sam vidio. |
||
|
Aaa?
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 19:51 |
|
Ima, ima. I onda se svi klanjaju Đžeksonu dok ja vičem ovo smeće nije dostojno zvati se Lord of the Rings jer veze s knjigom nema. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:09 |
|
|
Kada tako to kažeš, to zvuči kao nešto maltene loše 😂
Tolkin i Gazda na prstenove su kakvo božanstvo iznad svega a Jackson nekakav majmun koji ne zna šta radi i dira u kakvu tobože svetinju. 🤣 Čovek se potpuno dao tome, koliko god je ljudski bilo moguće, dobar deo života i karijere dao tom svetu, i ispade nekakav gotovo šarlatan. To su dva različita jezika ionako, Jackson je samo tip koji priča svojim i filmskim jezikom tu priču, ništa više ni manje od toga. Zašto bi im se iko klanjao, ko ih hebe obojicu, idole uopšte, zna se čemu se klanja (good ole oral? ) valjda je bitno prija li kome već ta i takva priča, ispričana ovim ili onim jezikom. Je li ti bliže ili dalje od knjige nije isto šta i predstavljanje filmske verzije kao nekakvu tobože prevaru, laž, uobraziju nekog tamo Jacksona, teško da mu je motiv bio to da delo izokrene do te mere da to biva nepovezivo sa knjigama. Napravi ti od njega negativca. Mada mi je još bizarnije praviti od Tolkina sveca i od njegove fantazije nekakvu svetu knjigu. Samo bi falilo još da se knjige filmuju manirom - svaka rečenica na svaki kadar. Ukoliko se išta izbaci ili doda, odmah je zločin. Briga me zbilja baš i za jednog i za drugog, samo ne mislim da je poenta držati se slepo ičega i ikoga. Tako se najlakše zaluta, eto Tolinovo delo je šatro svetinja, Jackson je šatro šarlatan, niđe veze. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:13 |
|
|
Usput, nisam gledao išta od ovih filmova, niti seriju po motivima Adler-Olsena, možda ću prvo čitati to jednoga dana, tematski me ne privlači trenutno. ☺️
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |