Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Razlika ripovanje i kopiranje DVD
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Razlika ripovanje i kopiranje DVD

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
exned View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Razlika ripovanje i kopiranje DVD
    Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2016 u 12:05

Imam DVD kojeg zelim:

1) prebaciti na hard disk,

2)zatim hendbrejkom radvojiti sve epizode u zasebne cjeline(manje po megabajtima),

3) zatim titlovati epizode

4) i potom napraviti novi dvd

Interesuje me sad, posto imam dvdfab, koja je razlika izmedju opcije „copy“ i „rip“.

Hocu li , ukoliko se odlucim da kompletan sadrzaj dvd-a ripujem na hard disk, izgubiti na kvalitetu video zapisa kada budem u konačnici pravio novi dvd sa titlom.

Te, ukoliko odlucim da kopiram citav sadrzaj dvd-a na hard , hoce li video zapis ostati istog kvaliteta prilikom pravljenja novog dvd-a.

Za pravljenje novog dvd-a imam u namjeri koristit TMPGenc.

Nedo
Na vrh
prijatelj.v View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2016 u 18:37
okaci ti "MediaInfo" tog izvornog fajla da vidimo o cemu se radi...
ako hoces da ubacujes titlove sve to ponovo mora da se konvertuje...
"copy" - kopiras DVD na HDD
"RIP"  - konvertujes taj DVD u zeljeni format
znaci ako hoces da ubacis nove titlove ne moras da kopiras disk (osim ako nije zasticen) odmah ides na "RIP" ubacujes titlove i konvertujes
E sada,ako je klasican DVD (720x...) rezolucije + ubacivanje titlova moja preporuka je ConvertXtoDVD a ne DVDFab
PS. - "TMPGenc" imas serial za njega...ti si moj covek,pozz...
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2016 u 22:51
Prijatelju, ja sam iskopirao ovaj DVD na hard disk uz pomoc DvdFab-a. Medjutim, kada udjem u iskopirani materija na hard disku i krenem gledati seriju evidentno je (nije da cjepidlacima, al zaista) slabija kvaliteta video zapisa  kao i slabija kvaliteta audio zapisa(zvuk slabiji ,moras pojacat dosta da bi se culo kako treba)....jos zaboravih da kazem ..ovaj dvd koji imam je original i na njemu pise "this dvd is copy protected"...al sam ga prekopiro na hard bez ikakvih problema(putem DvdFab)

na originalnom je (logicno) slika 3 puta bolja i zvuk mnogo bolji, 

Ažurirao exned - 28.Veljaca/Feb.2016 u 23:38
Nedo
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.