| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ekskursante (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ekskursante (2013)Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2016 u 14:46 |
|
Ekskursante (2013) aka The Excursionist aka The Deportee ![]() Žanr: Akcija, Drama Trajanje: 110 min Država: Litvanija Jezik: Ruski, Litvanski Režija: Audrius Juzenas Scenario: Pranas Morkus Uloge: Anastasija Marcenkaite ... Marija Igor Savochkin ... Russian Deportee Vityok (as Igor Savockin) Kseniya Rappoport ... (as Ksenija Rappoport) Raisa Ryazanova ... Baba Nadya (Grandma) (as Raisa Riazanova) Alyona Ivchenko ... (as Aliona Ivcenko) Sergey Garmash ... Pavel Petrovich Posle drugog svetskog rata mnoge litvanske porodice su proterane u Sibir. Ovo je priča o Mariji, maloj devojčici koja je uspela da pobegne iz jednog voza koji je prevozio deportovane i sama se uputila na 6000km dug put prema svojoj domovini. Na tom putu sreće razne ljude: jednostavnu staru Ruskinju, seoskog siledžiju, pukovnika KGB-a... Otkrivamo pravu suštinu svake od tih osoba u susretu sa malim nemoćnim bićem. Marijin put kući nije fantastična priča o spasenju, već niz teških mentalnih i fizičkih testova koji vas neće ostaviti ravnodušnim... Prevod uradio kerestur |
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Online Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2020 u 09:42 |
|
Ovo je nacionalna saga o preživlajavanju jednog naroda u vreme Staljinovih razračunavanja sa neposlučnim nacijama. Mala Marija simbolizuje čitav litvanski narod i njeno preživlajavnje posle svih užasnih muka i nedaća, predstavlja opstanak njenog naroda. Film je dobro urađen, a mala Anastasija Marcenkaite je sjajno iznela ovu veliku ulogu. Međutim, nekako me nije previše dotakao, nije mi preneo tu emociju koju je trebao. Možda nije do filma, možda sam i ja, posle svih naših nedaća oguglao na tuđe.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |