Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mea Culpa (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mea Culpa (2014)

Mea culpa

Mea culpa (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Moj grijeh

Godina:

2014

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

90 min

Režija:

Fred Cavayé

Scenarij:

Fred Cavayé
, Olivier Marchal
, Guillaume Lemans

Glavne uloge:

Nicolas Abraham
  >  Policier hôpital
Gilles Bellomi
  >  Andrei
Éric Bougnon
  >  Karl
Gilles Cohen
  >  Pastor
Cyril Lecomte
  >  Jean-Marc
Gilles Lellouche
  >  Franck Vasseur
Vincent Lindon
  >  Simon
Velibor Topic
  >  Milan
Pierre Nisse
  >  Kevin
Sofia Essaïdi
  >  Myriam
Nadine Labaki
  >  Alice
Sacha Petronijevic
  >  Pietr
Max Baissette de Malglaive
  >  Théo
Tomi May
  >  Oleg
Pierre Benoist
  >  Boris
Tomi May
  >  Oleg
Medi Sadoun
  >  Jacquet
Alexis Manenti
  >  Slobodan
Justine Fabre
  >  Manon

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
billykid View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj billykid Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mea Culpa (2014)
    Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2014 u 21:26

Žanr: Akcija / Triler

Režija: Fred Cavayé

Uloge:  Nadine Labaki, Gilles Lellouche, Velibor Topic, Vincent Lindon, Tomi May...

Radnja filma:

Film govori o Simonu, bivšem policajcu koji sazna da je njegov sin slučajno vidio ubistvo, te da se sada i sam nalazi u opasnosti jer ga ubojice traže. Simon odluči uzeti stvari u svoje ruke i srediti sve negativce prije nego oni pronađu njegovog sina.....

filmonizirani.blogspot.com/

Na vrh
new1 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj new1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2014 u 20:47
Kad pročita netko, bez uvrede za autora bloga, ovakavam siže, odnosno radnju, pa u najmanju ruku ili preskoči gledanje ili ga odloži za "one" dane.

Ok, nećemo spoilati jer film vrijedi pogledati.

Generalno gledajući, sadržaj djelom i nije promašen, jeste, Simon je policajac, no daleko je to od američkih policajaca, u kojem smjeru? E, pa, ovo je francuski film, likovi su životni, ružni, no život je u principu upravo takav. Da, ima i sina i život mu je ugrožen jer se našao na mjestu na kojem nije smio biti, a zašto? Eh, da otac ne nosi krivnju i izjeda ga grizodušje, a da nije upletena i ljudska drama... Dosta sam vam rekao, no još par stavari, glavni negativci u filmu govore našim jezikom, no negativaca ima koliko vam srce hoće na svim stranama, treba ih samo znati prepoznati. Ok, ovi što govore po "naški" nisu baš "zablistali" dikcijom, al, ima prijevod na srpski pa nema veze, i samo još ovo, ne fali jurnjave automobila po francuskoj provinciji i... i... nakon gledanja ostane mnoštvo pitanja u glavi.
Rekoh na početku: Vrijedi pogledati.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2022 u 14:13
Meni je ovaj film nešto najbolje što su Francuzi ponudili u gangsterskom/triler žanru. Ubija koliko je dobar. Brutalan, sirov, neosetljiv na ugrožavanje života žena i dece. Nema pozitivnih likova. Panduri imaju podjednako gadne njuške kao i krimosi (Lindon i Leluš izgledaju kao da su juče izašli iz Zabele LOL), a svaki od njih nosi određeni balast grehova iz prošlosti.

Vrh žanra i puna preporuka sa moje strane. Thumbs Up

Ažurirao bgvracar - 01.Lipanj/Jun.2022 u 15:01
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 10:11
Zaboravih tada kad je bila priča za Point Blank on mi je čak i bolji, Žil Leluš glumi u oba, a Vensan Landon i jeste bio u ... .  Podseti me priča sa prijateljem iz policijske brigade, a skoro je bio na tv-u. Meni se u suštini ovakva realizacija ne svidja, jeste to što je bgv rekao da nema pozitivnih likova, kako su prikazali policiju, breme prošlosti, ta nečovečnost i divljaštvo kod egzekutora, u suštini kad se pogledaju intervuji sa nekim od njih pa tako je, e sad kako se to razvija i egzistira to je za struku koja dugo već radi na tome. Kao što rekoh treba prikazati i upozoravati, ali mi više prija da su na malo prefinjeniji način to prikazali, a ne u fazonu `mafijanja`, akcijanja, naivnosti ( ima više mesta gde baš preteraše ali da ne odem spoiler-e, gde sam rekao u stilu `ma daj`), ne j..... živu silu, ali jedna retrospekcija mi je odlična i pokazala je dosta. Nekad to mogu da pripišem hiperboli i paraboli, nekad kritici ali ne uvek. Tako da meni se ne svidja, a možda će svima ostalima da se svidi, baš ne bih mogao da procenim kakve utiske imaju drugi koji su pogledali film, a sad vidim da tema ima relativno veliki broj pregleda.Mada mozda ocekujem npr. nesto u stilu Léon, mozda neki pak od starijih francuskih, americkih u slicnom fazonu, ili oko spasavanja Man on fire ili Ajeossi to cesto na prvu povezujem.

Ažurirao AlexDeLarge - 03.Lipanj/Jun.2022 u 12:50
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 09:23
Nisam znao da se prezime tog glumca izgovara Landon. Hvala na ispravci. Thumbs Up
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2022 u 10:26
Nije mi cilj bila ispravka, nisam ni razmišljao o tome, ja sam tako čuo u emisiji Sandre Perović, a odlični su glumci. Zanimljivo je  npr. za  Paul Verhoeven-a , često se piše i izgovara Verhuven, mada kad stranci ( englesko govorno područje) izgovaraju, slovo n se ne čuje.

Ažurirao AlexDeLarge - 06.Lipanj/Jun.2022 u 10:34
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2022 u 01:57
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Meni je ovaj film nešto najbolje što su Francuzi ponudili u gangsterskom/triler žanru. Ubija koliko je dobar. Brutalan, sirov, neosetljiv na ugrožavanje života žena i dece. Nema pozitivnih likova. Panduri imaju podjednako gadne njuške kao i krimosi (Lindon i Leluš izgledaju kao da su juče izašli iz Zabele LOL), a svaki od njih nosi određeni balast grehova iz prošlosti.

Vrh žanra i puna preporuka sa moje strane. Thumbs Up

Da nisi ovo bio napisao, ja ga sigurno nikad ne bih pogledao.

Pa upozorenje svima koji se upuste u ovaj, akcijki krimić, a ne triler!
Prvih dvadesetak minuta režiser iritira sa nepovezanim scenama, moglo se posložiti drugačije da radnja teče bez gnjavaže publike, ionako je u pitanju uvod.
Pa ako taj početni nered preživite, čeka vas dosta dobar film.

Pozitivnih likova itekako ima, žena od bivšeg pandura na primjer, ili kondukterka, itd.
Međutim svi su oni više ili manje sporedni, film se opako trudi pokazati da kad je frka u pitanju, bilo kakva, tu nitko nije bezgrešan.

Podosta situacija i scena su poprilično neuvjerljive (beba zbriše odraslom krimosu, grad je potpuno pust), zato sam napisao dosta dobar, ne i najbolji.
Međutim kad čujete da kriminalci 'ebu mater svaku drugu rečenicu jer su sa naših prostora, pa kad vidite da prevodilac nije doslovno robotski prevodio (connard bi bio "šupčina", ali u tom kadru definitivno bolje odgovara kako je stavljeno "kretenčina") neće vam biti žao ovo odgledati do kraja.

Dodatni je ukras određeni whodunnit na kraju kojega ne očekujete, ali meni je pravi razlog da film sačuvam u kolekciji.

Znači nije da morate pogledati, ne.
Ali neće vam biti žao date li mu priliku i izborite se s razbacanim početkom.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2025 u 12:10

Obnovicu gradivo, davno sam ovo gledao i nicega se ne secam....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.