| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Angela's Ashes (1999) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Angela's Ashes (1999)Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:05 |
|
Angela's Ashes
(Anđelin pepeo) ![]() Žanr: drama Zemlja: Irska/SAD Godina: 1999. Režija: Alan Parker Uloge: Emily Watson, Robert Carlyle, Joe Breen, Ciaran Owens, Michael Legge, Pauline McLynn, Liam Carney Ovaj film, zasnovan na memoarima Frenka Mekorta, ovenčanim Pulicerovom nagradom, predstavlja dirljivu i zabavnu priču o odrastanju u Irskoj. Rođen u Bruklinu u Njujorku, mladi Frenk (Džo Brin) još kao dečak seli se u Limerik u Irskoj; zajedno sa svojim roditeljima Anđelom (Emili Votson) i Malahijem (Robert Karlajl), koji nisu uspeli da izdržavaju svoju porodicu u Americi i nadaju se da će im biti bolje u njihovoj rodnoj zemlji. Ali teško da je šta bolje u Limerku, kako to Mekort kaže: „Jedino što je gore od običnog jadnog detinjstva je irsko jadno detinjstvo. A od toga je još gore jadno irsko katoličko detinjstvo“. Bolesti i smrt su svakodnevica u Limeriku, a očevo opijanje i nesposobnost da zadrži posao, čine stvari još gorim. Film je režirao Alan Parker, koji se već jednom bavio životom u Irskoj u filmu „The Commitments” (1991); scenario je napisala Lora Džouns. (Izvor:www.hbo.rs) IMDB TITLOVI |
|
![]() |
|
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:20 |
|
Ovo sam pogledala prije nekih 7 mjeseci. Pisala sam u Dnevniku. Odličan film.
Koji je lik Robert Carlyle ali ovdje su djeca u filmu na mene ostavila veliki utisak, koja gluma
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dr Dragan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Доца Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: Рача-Крагујевац Status: Online Points: 4334 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:34 |
|
Slazem se.Gledao ga pre par meseci izvanredan film.Oduvek sam voleo filmove "iz decje perspektive" prozete nekom dozom misterije Bojana odlicna preporuka. |
|
|
|
![]() |
|
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 22:36 |
|
Doco, ja i ti smo još uvijek djeca u duši
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |