Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Festen aka The Celebration (1998)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Festen aka The Celebration (1998)

Festen

Festen (1998)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1998

Žanr:

drama

Trajanje:

105 min

Režija:

Thomas Vinterberg

Scenarij:

Mogens Rukov
, Thomas Vinterberg

Glavne uloge:

Klaus Bondam
  >  Toastmasteren - Master of Ceremonies
Lars Brygmann
  >  Receptionisten - Receptionist
Gbatokai Dakinah
  >  Gbatokai
Helle Dolleris
  >  Mette
Trine Dyrholm
  >  Pia
Therese Glahn
  >  Michelle
Bjarne Henriksen
  >  Kokken - Kim
Thomas Bo Larsen
  >  Michael
Linda Laursen
  >  Birthe
Lasse Lunderskov
  >  Onklen - Uncle
Henning Moritzen
  >  Faderen - Helge
Birthe Neumann
  >  Moderen - Else
Lene Laub Oksen
  >  Søsteren - Sister
Paprika Steen
  >  Helene
Ulrich Thomsen
  >  Christian

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Festen aka The Celebration (1998)
    Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 12:51

Festen

aka

The Celebration (1998)

Žanr: Drama

Režija: Thomas Vinterberg

Jezik: Danski, Nemački, Engleski

Uloge: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Paprika Steen, Birthe Neumann

Trajanje
: 105 min

Cenjeni otac porodice i biznismen Helge proslavlja svoj 60. rođendan u porodičnom hotelu. Okupljeni su njegova verna žena Elsa, kćerka Helene, sinovi Mihael i Kristijan, i drugi gosti. Njihova najstarija kćerka Linda se nedavno ubila u jednoj od soba hotela. Pre slavljeničke večere. Helene nalazi Lindinu samoubilačku poruku, ali je skriva. Kasnije, tokom večere, Kristijan drži govor porodici u kome optužuje Helgea da je seksualno zlostavljao njega i Lindu.

Ovo je prvi film snimljen po pravilima manifesta „Dogma 95" koji su Vinterberg i Lars von Trier napisali 1995. Bili su zasnovani na eseju Francois Truffauta iz 1954. godine koji je predstavljao nastanak novog francuskog talasa 60-tih. Pokret Dogma je najavljen u Parizu, 22. marta 1995. godine na proslavi stogodišnjice filma. Lars von Trier je bio pozvan da govori o budućnosti filma, ali je umesto toga prosuo na zbunjenu publiku crvene pamflete sa najavom pokreta Dogma.

Izvor: http://drugascena.org

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0154420/

TITLOVI

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2017 u 19:39
Film je bijesna i pročišćujuća drametina o obiteljskom okupljanju. Svakakvih Reuniona sam se nagledao. Većinom komedije, crne komedije ( neke stvarno dobre ), thrillere, pa i drame. No ovo je jedan od moćnijih filma o surovom otkrivanju obiteljskih tajni. Plus što Thomas Vinterberg ne štedi ni dansko visoko društvo. Ništa u ovome filmu nije svijetlo i čisto. Ni obitelj a bogme ni društvo u cjelini, što nam najbolje dočarava ona scena sa pjevanjem o malim ...Moja je ocjena 7/10. Nije neponovljiv, bilo bi realno 8/10, no nema baš puno suspensea. Kada se odvrti glavna tema, sve je dalje samo tehniciranje, koje je u dojmu filma. Dobro, čak jako dobro.
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2017 u 01:28
Zanimljiv film, sjajna gluma, dobar scenario i rezija. U nekim trenucima mi nije drzao paznju, u nekim trenucima sam skrenuo pogled, bas zbog toga sto kaze robin, kada prodje glavna tema posle je samo tehniciranje koje jeste dobro ali meni nije cvrsto drzalo paznju. Ono sto fali ovom filmu je malo vise napetosti, onda bi mi drzao paznju maksimalno. Ali bez obzira na to, sve u svemu ovo je interesantan film koji vredi pogledati. Ocena: 7/10
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2017 u 09:24
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

Ništa u ovome filmu nije svijetlo i čisto. Ni obitelj a bogme ni društvo u cjelini,

Odlično istaknuta suština, po mom mišljenju. Thumbs Up

Moram priznati da mi je na početku bilo neobično kretanje kamere i uopšteno rečeno režija filma (imala sam utisak da gledam dokumentarac), ali kad se priča razvila svaki ugao i kadar je dobio drugi, puniji smisao, što me oduševilo. U pojedinim kadrovima, kad se gotovo ništa nije dešavalo, imala sam utisak kao da film vrišti na sav glas. Sjajno! Sve to je, naravno, odlično prenelo bol, teskobu, unutrašnju borbu, depresiju, ludilo, haos...Zbog svih probuđenih i dirnutih emocija kod mene, bolesno, rodbinsko okupljanje od mene dobija 8/10.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.