| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Formiranje crne i bele liste |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
rhymerator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2003 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 522 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Formiranje crne i bele listeObjavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 16:57 |
|
Naravno, pri cemu bi u stvaranju obe ove liste ucestvovali svi korisnici foruma, koji bi se izjasnjavali o drugim korisnicima, i eventualnim problemima, prevarama prilikom razmene sa njima. Posle jednog odredjenog perioda bi se selekcijom zaista mogla stvoriti verodostojna slika svih na forumu, te njihovih uspesnih/bezuspesnih razmena...Pri cemu bi na beloj listi - bili oni za koje ste izglasali da ste sa njima imali najmanje problema, a na crnoj oni drugi, koji su nepoverljivi, nesigurni ili prevaranti. Pa izvolite, glasajte! Pozdrav od rhymeratora. |
|
|
e-mail: rhymerator86@yahoo.com
|
|
![]() |
|
eXecutioner
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Ožujak/Mar.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 594 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 20:37 |
|
znaci samo razmjena? prodaja = nula bodova? kao ono tko je najposteniji i slicno... (da se rekalamiram) ;)
salim se malo, pozdrav |
|
![]() |
|
Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Rastaman Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2004 Status: Offline Points: 928 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 21:17 |
|
Za!
|
|
|
Pomozite u ostvarivanju premium accounta na RS.com...Downloadajte ovaj fajl od 1MB.Hvala puno... |
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2005 u 23:43 |
|
E ovo je, po meni jedna od boljih ideja, samo kako to ostvariti....? Naime takvo "glasovanje" bi bilo nespretno ostvariti postovima jer bi ih bilo stotine a to je nepregledno.....ali izgleda jedino moguće...
|
|
![]() |
|
žile
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zli titlovi.net moderator Pridružen: 13.Travanj/Apr.2004 Lokacija: Iraq Status: Offline Points: 662 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 00:28 |
Ostvaruje se anketom što je najelegantnije moguće rješenje...Although,neki članovi bi se mogli naći uvrijeđeni tom listom pa prestati posjećivati forum,a i bez toga je prilično neaktivan... |
|
![]() |
|
Bikonja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Studeni/Nov.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 290 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 13:09 |
|
Pa prevaranti i slicni ni netrebaju na forumu... A to je opet malo sjebano jer se netko onda moze logirati pod drugo ime i pod svoje si nabiti reputaciju kao pouzdan, ovo ono i onda sjebat nekog.... |
|
|
Kad narastem, bit cu normalan...
|
|
![]() |
|
rhymerator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 15:56 |
|
Sigurno da ne bi bila dobra ideja to ostvariti postovima, vec najpre ovako, nekako tipa ankete, e sad kako to tehnicki ostvariti, spreciti lazno nabijanje reputacije samom sebi i sl. ne znam tacno, ne bavim se web-om u toj meri, ali iznosim ideju za koju mislim da bi koristila vecini ovde. |
|
|
|
|
![]() |
|
Bikonja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 18:56 |
|
Pa bez obzira jel anketa ili postovi nemres zaustaviti lazno nabijanje reputacije.... Kuzis, ako preko accounta samo otvoris onda novi... (Osim ako nemora unijeti nesto jedinstveno, a da nemoze izmuljati nesto). Ako preko ip adrese, samo se reconnectas na net i imas drugu ip adresu i opet ne valja...
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
BSTD :) Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2873 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2005 u 21:45 |
|
a da mi to probamo pa vidimo što bude, naravno uz pomoč admina Ažurirao Dngy |
|
![]() |
|
Beni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 13.Travanj/Apr.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 473 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 02:34 |
|
ali za bijelu listu trba pitati tipa koji bi bio na njemu dali ikako zeli biti na njoj.
JA NEBI VOLIO VIDJETI SVOJ NIK NA BJELOJ LISTI, A NA CRNOJ NECE BITI SIGURNO. |
|
|
...opet nazad nakon dugo vramena ...
|
|
![]() |
|
rhymerator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 12:28 |
Pa dobro, naravno da mislim da bi pojedinac mogao da se izjasni da li zeli da bude na beloj, ali mislim da bi svakako obavezno trebao neko, i bez pitanja stavljen na crnu, ukoliko to zasluzuje, a o tome da li ce sigurno biti ili nece na crnoj, ne odlucuje on sam, vec svi ostali koji su imali posla sa njim |
|
|
|
|
![]() |
|
Dngy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 14:36 |
I sve bi to prošlo dobro da se ne nađe netko tko te/me/nas hoće sje... i postavit te u crnu listu ni kriva ni dužna, dok mi nećemo znati dali je taj netko stvarno takva varalica ili samo žrtva.....
|
|
![]() |
|
administrator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2003 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 14398 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2005 u 18:03 |
|
Da se i ja malo ubacim.Ovo sto planirate je nemoguce napraviti sa 100%-om tocnoscu.Zasto ?. Odgovore je vec dao Bikonja.Korisnici na internet stranicama se prate preko cookija,ip adressa i session varijabli. Problem kod svakih od tri nacina je sljedeci: Cookie - lako se brisu sa korisnickog racunala Ip adrese - ako su dinamicke svaki put kad se korisnik nanovo spoji na net ip se mjenja Session - jednostavno nemoguce jer kad bi postojale sessije za 100 korisnika na nekoliko dana to server ne bi izdrzao. Takodjer tu je i problem ljudi koji se uopce ne zele nalaziti na ikakvim listama. Sve u svemu vi slobodno kreirajte liste ali ne ocekujte 100% sigurnosti.A mislim svaka razmjena je rizicna.Uvijek imate izbor. |
|
![]() |
|
komunjara
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 10:15 |
|
ljudi... normalno da ćete prije vjerovati osobi koja je član foruma 1.5 godina i ima 100 postova, nego onome tko se registrovao jučer i ima čitavih 3 posta
sve je rizik u ovoj trgovini, ali je veća vjerovatnoća da će vas prevariti neki tek registrovani član jel tako IP adresa nema nikakve veze s tim |
|
![]() |
|
Eska
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 17.Prosinac/Dec.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 30 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 11:32 |
|
E pa napokon je rhynerator napravio anketu, svaka čast. Ja mislim da treba probati s crnom i bijelom listom, i kako bi slijepci rekli- budemo vidjeli... |
|
|
De gustibus non es diskutandum
|
|
![]() |
|
rhymerator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2005 u 16:25 |
|
Slazem se da je svaka razmena rizicna, te da je nemoguca 100% tacnost... @ komunjara - mislim da je upravo bitniji nick - tj. stvoriti uslove da se clanovi prepoznaju po imenu, se uslove bih svako trebao ostvariti postenjem.... |
|
|
|
|
![]() |
|
pinkojunior
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 428 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2005 u 17:46 |
|
ideja je odliča u potpunosti sam za jel svaki put kad poštom treba poslat pare bojim se da im ovaj s druge strane neće poslat igricu/film neka nepravedni nekako budu kažnjeni a pošteni nagrađeni(na kraju mjeseca izabrati).
|
|
![]() |
|
žile
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zli titlovi.net moderator Pridružen: 13.Travanj/Apr.2004 Lokacija: Iraq Status: Offline Points: 662 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 15:51 |
Zato postoji slanje s pouzećem jer u HP-u nikad ne znas kada ce ti neki kreten s 4 razreda osnovne otvorit kovertu i ukrast pare...I u ovoj situaciji on pošalje cd-e a ne stignu mu pare...I ko je najebo???TI!Upravo tako,gledaš da se mijenjaš s nekim tko je duže vrijeme član i šanse da ćeš biti sjeban su ti drastično manje...Svi težimo da ne budemo sjebani,ali taj rizik je nemoguće izbjeć,a uz to on je sastavni dio razmjene bez čega to nije to...Doduše uvijek ima lopova koji će sjebat i s 500+ postova,ali to nemožeš s nikakvim listama iskorijenit... Ispočetka mi se činila OK ideja,ali kada 2 puta racionalno razmisliš krajnje je dječja i u potpunosti nepotrebna!Kolika je eventualna šteta nastala kad te neko sjebe?20-30kn realno gledajući i to pri većim razmjenama gdje je pola od tog poštarina... Imam sve osjećaj kako je ova igrica potaknuta što je nekog sjebo neki lik iz Bosne...Koliko je ljudi prije njega bilo sjebano,a nitko nije dizao toliku salauku da se formiraju neke liste... Ovaj post nije jer se bojim svog imena na crnoj jer sa onim s kim sam poslovao,ugodno sam poslovao,a za bijelu bi zdušno odbio jer ponavljam,to je krajnje nepotrebno i definitivno neće polučiti rezultat koji vi tražite... |
|
![]() |
|
zgubidan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 07.Studeni/Nov.2004 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 79 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 21:08 |
|
komunjaro,ja sam se upisao prošle godine i imam 11 postova,to znaći da ću zbog premalo upisanih postova z.................i nekoga.ma molim te skuliraj se malo.
|
|
|
neznanje ne boli
|
|
![]() |
|
Bikonja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2005 u 22:04 |
|
Nitko ne kaze da ce netko sa 1 postom nekog zajebat.... Ali povjerenje ce sigurno biti vece prema osobi koja ima 500 postova nego onoj koja ih ima 5....
To nema veze sa tom osobom osobno... Ja najvise cak postujem ljude koji su duuugo na forumu, a imaju malo postova.... |
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |