| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Gap skripta za vremenski razmak u SW-u |
Odgovori
|
| Korisnik | |
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Gap skripta za vremenski razmak u SW-uObjavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2011 u 20:04 |
|
Ako želite automatski podesiti odgovarajući vremenski razmak između svake linije titla onda bih preporučio ovu malenu skripticu koja je iznimno jednostavna za korištenje.
Skinete je OVDJE ili Gap.rar Snimite je u PascalScripts folder koji se većinom nalazi na ovoj putanji: C://Program Files/URUsoft/Subtitle Workshop/PascalScripts Kada ga otvorite u notepadu, dobit ćete ovo: Umjesto ove dvije označene 5 možete staviti 4 ili 3. 4 je negdje najoptimalnije i ekvivalent je 150-160 ms razmaka. Kako pokrenuti skriptu? Vrlo jednostavno. Otvorite svoj titl u SW-u, naravno, podrazumijeva se da ste završili sa tajmingom. Jednostavno pratite sliku: Plavim su obilježeni koraci za one koji nisu vični s tehnikom, a žutim je označena kratica (koja je kod mene) koju možete koristiti za brže uključivanje skripte. Ovime će se napraviti automatski razmak između svake linije titl određen brojem koji ste upisali. Ako je razmak veći od zadanog, neće biti promjene, a ako je manji, bit će podešen. U pitanju su milisekunde, ali daju titlu preglednost i ljepši dojam. Zahvaljujem svima koji su meni pomogli oko ove skripte! Nadam se da će i vama biti od koristi. ![]() Ažurirao nebojsa66 - 10.Prosinac/Dec.2011 u 12:07 |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2011 u 21:27 |
|
Ja ovo radim peske, preko Ctrl+Shift+Y (Edit/Timings/Time expander/reducer).
tako sto prvo produzim sva vremena (All Subtitles) za recimo 100ms pri cemu nema preklop krajnih i pocetnih vremena, a nakon toga skratim vreme svih titlova za 100ms i dobijem ednakvi razmah za ceo prevod. - Prvo produzim za 100ms kako ne bi skratio vremena i onim titlovima gde netreba kratiti, prvo ide +100 pa -100 = 0ms. Ostanu skracene samo one koji imaju krajna vremena bliska na pocetnih vremena za sledeceg titla. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2011 u 21:38 |
|
I ja radim isto sto i PRIJATELJ-MKD. Kad se jednom naviknes, ide jako jednostavno!
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2011 u 10:44 |
|
Meni je ipak lakše pritisnuti tri tipke i riješen problem.
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Numberguy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
∞ №Guy ∞ Pridružen: 07.Svibanj/May.2010 Status: Offline Points: 4083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2021 u 17:15 |
|
Vidim da ova tema je ispred 10 godina ali osmeliću da spodelim još jedna skripta o gap na koju možete izabrati željena vrednost i način na stavljane pauza.
Skripta radi i u SW 6 i u SW 2.51 instalira se kao svaka Pascal skripta. Da se ne ponavljam o tome.
Ažurirao Numberguy - 26.Ožujak/Mar.2021 u 17:23 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |