| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
It Happened One Night (1934) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: It Happened One Night (1934)Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2011 u 13:43 |
|
IT HAPPENED ONE NIGHT (1934) Oscari : Frank Capra/Harry Cohn (najbolji film), Frank Capra (režija), Robert Riskin (scenarij), Clark Gable (glavna muška uloga), Claudette Colbert (najbolja ženska uloga)![]() Država : SAD, 105 min. (Columbia) Boja : crno-bijelo Jezik : engleski Ocjena na imdb : 8,3/10 Režija : Frank Capra Uloge : Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly, Roscoe Karns Filmski festival u Veneciji : Frank Capra ,nominacija (Mussolinijev pokal) Radnja : Ellen, buntovna kći miljunaša Alexandra Andrewsa, odlučuje se protiv očeve volje udati za plejboja Kinga Westleyja. Stoga ona pobjegne od kuće te krene na put od Miamija do New Yorka. Na putu sreće novinara Petera Warnea te se njih dvoje odluči udružiti: njoj je potrebna njegova vještina i novac da izbjegne očeve detektive, dok on dobiva mogućnost ekskluzivne reportaže kojom bi se proslavio. Zanimljivosti : - Caprin film predstavlja pravu filmsku čaroliju, dijelom i zbog načina na koji predstavlja "narodsku" Ameriku prepunu neočekivanih pokvarenjaka i građana meka srca. - Capra je majstor tkanja priče od posve poznatih obrazaca i motiva : od jela, žargona u govoru, pranja, oblačenja ,svlačenja ,slijedeći formulu romantične komedije pretvaranja ili promjene identiteta ,koji se može iskoristiti za komične situacije... - Ovaj film je dalek predak tzv. smetljarskih komedija kakve u današnje vrijeme prave braća Farrelly. Sve je puno dvoznačnih viceva, nemilosrdno se izruguje pretenzijama i privilegijama bogatih ,a seksualna napetost između dva glavna lika drži onu središnjicu filma . - kritičari su bili oduševljeni Caprinim sposobnostima montaže ili mizanscene, savršenim smislom za scenarij i brilijantnim odnosom sa svojim karizmatičnim glumcima u ravnopravoj borbi između spolova... TRAILER Titlove možete preuzeti OVDJE Tekst preuzet iz Filmskog leksikona i knjige 1001 film koji morate pogledati |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2022 u 13:56 |
|
Klasik za sva vremena .
Odlicno remasterovan ! 👍
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2022 u 16:45 |
Da videh da se pojavio ne znam kolika je ralzlika izmedju npr.H264 i FTG, 2Gb i 28Gb, dali znas mozda, ili tvoja procena, jer sam neke prethodne gledao i nije neka bas velika razlika pa da sad trosim prostor, osim ako bas imam Blu-ray od nekih npr. Criterion,Eureka, ...
Ažurirao AlexDeLarge - 26.Listopad/Oct.2022 u 16:55 |
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 12:14 |
|
Dugo vremena sam skidao x264 2Gb sto zbog vremena skidanja , sto zbog prostora , ali upravo zbog te razlike koju si spomenou sam presao na Full BD ili REMUX BD.
Tako da cisto moja zelja je da izvucem max. kod gledanja filma onoliko koliko mi dopustaju uredjaji preko kojih gledam filmove.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 15:05 |
Ok, hvala na odgovoru. Pozdrav.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |