Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The African Queen (1951)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The African Queen (1951)

The African Queen

The African Queen (1951)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Afrička kraljica

Godina:

1951

Žanr:

drama, ljubavni, avantura, ratni

Trajanje:

105 min

Režija:

John Huston

Scenarij:

John Huston
, James Agee
, John Collier
, C.S. Forester
, Peter Viertel

Glavne uloge:

Humphrey Bogart
  >  Charlie Allnut
Katharine Hepburn
  >  Rose Sayer
Theodore Bikel
  >  First Officer
Peter Bull
  >  Captain of Louisa
Walter Gotell
  >  Second Officer
Richard Marner
  >  Second Officer of Shona
Robert Morley
  >  Rev. Samuel Sayer
Peter Swanwick
  >  First Officer of Shona

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The African Queen (1951)
    Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 10:27
THE AFRICAN QUEEN (1951)

Država : Velika Britanija, 105 min. (Horizon, Romulus)
Boja : Tehnicolor
Jezik : engleski/njemački/svahili
Ocjena na imdb : 8,0/10
Režija : John Houston
Uloge : Humphrey Bogart, Katherine Hepburn, Robert Morley, Peter Bull
Oscar : Humphrey Bogart (glavna muška uloga)
Nominacije za Oscara : režija(John Houston), scenarij (James Agee/John Houston), glavna ženska uloga (Katherine Hepburn)
Scenarij : James Agee prema romanu C.S. Forestera

Radnja :

1914 godina pred početak 1 sv. rata.

Britanske misionare (brata i sestru) Samuela i Rose Sayer ,koje putuju u selo u Njemačkoj Istočnoj Africi prevozi kanadski kapetan broda mrzovoljni Charli Allnut (Bogart). Charlie ih upozorava na opasnost ,da će njemačke trupe izvršiti invaziju na selo, međutim oni ga ne slušaju..

Nakon invazije Charlie se vraća i nalazi Rose (Hepburn) ,gdje joj pomaže ukopati brata koji se suprostavio Njemcima i bježi s njom niz rijeku na otvoreno more...
Međutim moraju preći još jednu gotovo nemoguću prepreku "Njemački bojni brod, koji patrolira na izlasku na more...

Zanimljivosti :

- za ovu uloge Bogart je dobio svoj jedinog Oscara u životu
- klasik Johna Houstona je jedna od najimpresivnijih, najzabavnijih i najnapetijih pustolovnih priča
- pustolovina je ipak sekundarna stvar u odnosu na buran odnos izmađu Charlija i Rose .Uprkos otvoreno-političkom sadržaju vojne priče film Afrička Kraljica je zanimljiva alegorija koja se odvija kroz njihovu ljubavnu priču...
- Hepburn i Bogart su ugodni za gledanje. Oboje veterani svog posla ispunjavaju ekran svojim prepoznatljivim kretnjama, a put od potpunih suprotnosti do drugara i ljubavnika, odigrana je jakouvjerljivo i zadivljujuće, premda su najzabavniji kada napadaju jedno drugo...
- Fotagrafija filma i iznimne autentične lokacije u džungli pridonose silnoj privlačnosti ovog klasika i nakon više gledanja ne gubi svoju čaroliju uvijek ostavljajući osmjeh na licu... 

Anegdota :

Cijela Bogartova uloga je morala biti prepravljena nakon castinga..Veliki Boogie nikako nije mogao savladati teški londonski akcenat...

TRAILER

Titlove možete preuzeti OVDJE

Dio teksta preuzet sa wikipedije i knjige 1001 film koji morate pogledati

Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 21:56
Katherine Hepburn mi je možda i njadraža glumica od starijih. Bila je dobra skoro u svakom filmu, posebno oni sa suprugom

A ovo je klasik među klasicima. Nisam znao da ima samo jednog oskara.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 21:59
Najdraža mi je u screwbal komedijama sa Cary Grantom..., ma dobra je svugdje...genijalna kada se prepire i svađa ,za umrijet od smijeha...
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 22:02
Adam's Rib  je dobar, iako ga nikad nisam u komadu pogledao.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 22:09
Njezine najbolje komedije su 40-tih godina:

Recimo naveo si Adam's Rib pa onda :
- The Philadelphia Story
- Holiday
- Bringing Up Baby - možda i ponajbolja komedija svih vremena

Ni #Woman of the Year# nije za baciti ...
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2011 u 22:41
I meni je jedna od nadražih glumica. I u pravu si, A2, posebno je bila briljantna u komedijama, ali i u dramama se, naravno, snalazila kao riba u vodi. Omiljena mi je On Golden Pond.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2011 u 10:36
On Golden Pond imam u kolekciji duže vrijeme ,a nikako da se nakanim da ga pogledam (mislim da je to zadnja uloga velikog Henryja Fonde)...

Meni jedna od njezinih najdražih drama je Summertime (1955) od Davida Leana . Još kao klinac sam uživao gledajući je u tom toplom i fantastičnom filmu (Venecija).

Ažurirao A2D2 - 02.Ožujak/Mar.2011 u 10:36
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2011 u 10:52
Jeste, to je poslednja, a po meni i najbolja Fondina uloga. Preporučujem, mislim da će ti se svideti.
A ja, eto, nisam odgledala Summertime, to ćemo ispraviti čim prije. Smile
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2011 u 11:13
Problem je što imam tako puno dobrih filmova u kolekciji ,a nisam ih stigao pogledati...Wink
Za On Golden Pond će se naći vremena...Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,160 sekundi.