Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - kako da sprzim AVI fajl na dvd
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

kako da sprzim AVI fajl na dvd

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
exned View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: kako da sprzim AVI fajl na dvd
    Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:26
imam avi fajl od nekih 38 minuta...435MB! E sad, zelio bih ovaj fajl  da sprzim na dvd!!
Da li ga moram pretvarati,tj. konvertovati??
Imam program TMPGENC dvd author... slika....ako mi moze neko objasniti sta trebam staviti u TARGET SIZE??? tj. ako stavim da finalni fajl bude imao nekih 800MB da li ce se pokvariti kvalitet slike?? ili suprotno, ako u TARGET SIZE stavim istu veličinu izvornog fajla, hoce li se sta pokvariti?? eto,ako moze malo detaljnije objasnjenje..malo sam slab u ovim stvarima..pozdrav

Nedo
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:29

Nedo
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 12:55
Cd Burner XP ,ubacis prazan Dvd i samo bacas fajlove,odes na burn i kraj...
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 14:37
Zavisi od toga šta želiš sa tim video fajlom. Ako želiš da ga gledaš na DVD plejeru koji podržava avi, treba samo da ga narežeš na DVD disk sa prvom ponuđenom opcijom (DVD-ROM (ISO)). Ako želiš da bude klasičan DVD format koji se može gledati na bilo kom DVD plejeru, i želiš da bude jedini film na disku, konvertuj ga programom koji imaš i nije potrebno da mu određuješ ništa drugo osim postavke "Single layer DVD media (4,7GB) size". Kad završi konverziju, nareži ga opcijom "DVD-video" gde ćeš sve iz napravljenog foldera "Video TS" (ignoriši folder Audio TS, on je za audio DVD-ije) ubaciti u takav folder koji ti program za rezanje nudi i narezati najmanjom brzinom.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:09
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Zavisi od toga šta želiš sa tim video fajlom. Ako želiš da ga gledaš na DVD plejeru koji podržava avi, treba samo da ga narežeš na DVD disk sa prvom ponuđenom opcijom (DVD-ROM (ISO)). Ako želiš da bude klasičan DVD format koji se može gledati na bilo kom DVD plejeru, i želiš da bude jedini film na disku, konvertuj ga programom koji imaš i nije potrebno da mu određuješ ništa drugo osim postavke "Single layer DVD media (4,7GB) size". Kad završi konverziju, nareži ga opcijom "DVD-video" gde ćeš sve iz napravljenog foldera "Video TS" (ignoriši folder Audio TS, on je za audio DVD-ije) ubaciti u takav folder koji ti program za rezanje nudi i narezati najmanjom brzinom.

malo si nelogicno napisao..."ako zelis da gledas na dvd koji podrzava avi"<<<koji to dvd plejer danas ne podrzava avi :)) smijesno..logicno je da mi je lakse narezati avi fajl na dvd i gotovo!
al je fazon sto me nero pomalo zeza, jer mi stano javlja poruku "unexpected format"!
Nedo
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:12
Pa kazem ti...onda uzmi CDBurner XP i neces imati problema
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:26
jarane, hajde mi molim te preporuci neki program za obradu AVI formata..(samo da to ne bude virtual dub)...jer zelim da iz ovih serija koje imam izbacim bespotrebne sekvence(tj.cut) a da pri tome ne pokvarim kvalitetu izvornog fajla!!

znaci, nesto mi se u epizodi ne svidja, pa zelim to da isjecem....

Ažurirao exned - 29.Listopad/Oct.2010 u 23:27
Nedo
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2010 u 23:42
Brate moj u to se ne razumem....ako mi smeta,ja to ubrzam gledao li na dvd-u ili na kompu.
Malo sam guglao i rezultat je ovakav
sony vegas,avi joineer, power director i virtual dub....

Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 00:32
Originalno postovano od strane exned exned piše:

jarane, hajde mi molim te preporuci neki program za obradu AVI formata..(samo da to ne bude virtual dub)...jer zelim da iz ovih serija koje imam izbacim bespotrebne sekvence(tj.cut) a da pri tome ne pokvarim kvalitetu izvornog fajla!!

znaci, nesto mi se u epizodi ne svidja, pa zelim to da isjecem....

a zasto ne VirtualDub,za to sto tebi treba bolji neces naci,ovde na forumu imas sva potrebna objasnjenja kako da to uradis,i naravno neces izgubiti na kvalitetu slike......

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 00:39
Za secenje reklame i bilo kakve delove za avi format je najbolje VirtualDub jer kvalitet ostaje 100% bez konvetiranja.

Druga opcija, Ko sto koristis TMPEGEnc DVD Author, takodje imas i TMPEGEnc X Press u kome mozes deljati do 30 djelova i veliki izbor izlaznih formata medju kojim i standardizirani MPEG-2 format za DVD kompilacije, avi s izborom kodeka, itd.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 01:19
fazon je u tome sto zelim da nepotrebne dijelove epizode izbrisem(isjecem), a da ONO što ostane(tj.ono što mi treba) spojim u jedan novi fajl(a da pri tome ne izgubim na kvaliteti izvornog fajla?????

dakle,nadam se da me razumijete

Nedo
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 01:44
Razumem ja tebe, nego dali ti mene razumes?

Znaci, jos jednom.
1. Jedino VirtualDub-om mozes zadrzati 100% kvalitet.
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Za secenje reklame i bilo kakve delove za avi format je najbolje VirtualDub jer kvalitet ostaje 100% bez konvetiranja.

2. Ili uzmi TMPEGEnc X Press (Rad u njemu je jednostavan isto ko i u DVD Autor, ista aplikacija je to.) i NE MOZES NE IZGUBITI NA KVALITETU pri konvertiranjem sem ako imas i radis s izvornim originalni nekompresovan avi od 300+GB za 60 minuta.

Ta zaguba kvaliteta i nije tako strasna ako dobro nastimas opcije za kodeke i dobijes malo veci izlazni fajl.
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Druga opcija, Ko sto koristis TMPEGEnc DVD Author, takodje imas i TMPEGEnc X Press u kome mozes deljati do 30 djelova i veliki izbor izlaznih formata medju kojim i standardizirani MPEG-2 format za DVD kompilacije, avi s izborom kodeka, itd.

To djelenje djelova znaci 30 preseka, 15 reklamnih blokova izbaciti najvise, a ne da dobijes 30 izlaznih fajlova.
Cak mozes i spajati vise epizoda u jedan izlazni fajl.

----
I sta ima toliko tesko u Virtual Dub da se klinu 3 dugmica za oznacivanje preseka, pa za 10 minuta da zavrsis posao i imati 100% isti kvalitet, umesto konvertiranje od najmanje sat vremena?
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=25975&title=split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=20221&title=sjecenje-video-fajlova-u-virtual-dubu

Rezime: Jedino s Virtual Dub-om mozes zadrzati 100% isti kvalitet i nicem drugim.

Ažurirao prijatel-MKD - 30.Listopad/Oct.2010 u 01:59
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 02:00

malo si nelogicno napisao..."ako zelis da gledas na dvd koji podrzava avi"<<<koji to dvd plejer danas ne podrzava avi :)) smijesno..logicno je da mi je lakse narezati avi fajl na dvd i gotovo!
al je fazon sto me nero pomalo zeza, jer mi stano javlja poruku "unexpected format"!

Jesi li uopšte pogledao svoj post pre nego si ovako odgovorio na ponuđenu pomoć?
Reci samo gde si u postu napisao da te Nero zeza i da ustvari želiš TMPG-om narezati fajl?
I kad već sve znaš, zašto uopšte pitaš za pomoć?
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 15:22
a moze li se u virtualdubu napraviti blagi prelaz( TRANSITION) izmedju dva dijela koja zelim da povezem!
evo,skinuo sam virtuald, al cini mi se da to ne postoji...to zelim iz razloga da mi se ne bi osjetila razlika(tj. da se manje vidi da je nešto isječeno)??
Nedo
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2010 u 15:43

a moze li se u virtualdubu napraviti blagi prelaz( TRANSITION) izmedju dva dijela koja zelim da povezem!
evo,skinuo sam virtuald, al cini mi se da to ne postoji...to zelim iz razloga da mi se ne bi osjetila razlika(tj. da se manje vidi da je nešto isječeno)??

Od verzije 1.9 postoji opcija "Smart rendering". U video delu postaviš na "Full processing mode" i štikliraš i "Smart rendering". Zatim pogledaš pomoću "MediaInfo" ili "GSpot" programa kojim kodekom i kojim bitrate-om je rađen video koji želiš da seckaš, pa postaviš u video delu pod "Compression" odgovarajući kodek i bitrate (jedan prolaz). To znači da će pri svakom spajanju, ako spajanje nije na K (ključnom) frejmu, rekompresovati samo početak sledećeg video dela, tako da neće biti nikakvog zaostatka isečenog dela, video se nastavlja kao da ništa nije izbačeno. Audio deo nije bitan jer on nema te K frejmove, može da se seče kako god želiš. Izbacivanje neželjenog materijala se vrši označavanjem kraja dela koji želiš da zadržiš tako što klizačem dođeš do tog dela i na tastaturi klikneš na "Home", zatim držiš pritisnuto "Shift" i strelicom na tastaturi u desno pomeraš video do kraja dela koji želiš da izbaciš, kada ga nađeš klikneš na "End". Tako će se zasenčiti deo koji želiš da izbaciš, i treba samo da klikneš na "Delete". Tu proceduru radiš za sve delove do kraja video fajla, i na kraju "Save as Avi".
To je sve.
Ovo važi samo u slučaju da ne želiš nikakvu video obradu, tipa Crop, Resize...
U tom slučaju bi išlo "Full pr. mode" i drugačije postavke.
Na vrh
munmo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj munmo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 02:20
Ja mislim da ce ti najednostavnije biti sa Ulead Video Studio 12.Imas opciju da seckas,dodas,usporis ,dodas sub,naslove muziku i da na kraju sacuvas kao izvorni format bez zagube ili sa malo zagube,u zavisnosti kolko ces postavljati teksta,ako uopste postavljas.I sve to uz vrlo prikladan interfejs.

Na vrh
Kchief View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kchief Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 15:12
Pošto nisam našao drugi adekvatni topik gde bu mogao da postavim pitanja, evo koristim ovaj.
Ako moderator nađe slični thread nega ka poveže sa mojim mišljenjem:

1. Downloadirao sam jedan koncert. Posle ekstrakcije, dobio sam 5 fajla u .VOB i jos po dva u .BUP i IFO. Kako da ih spojim kako bi dobio .avi ili .mkv . Koji program da upotrebim?

2. Želim da jedan fajl ( opet koncert) veličine 7,40 GB prebacim na DVD+ R DL. Pošto je isti u DTS-u koji program da iskoristim ?
 Sa Convert X to DVD ne ide, nije moguće da ga ispečem u DTS audio  a javlja mi da ima neki problem!

Hvala unapred.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 16:51
Evo nas opet...
Mislim da je vrijeme da otvorim novu temu / topic.
Na drugom mjestu, već sam ju neko vrijeme imao na pameti.
ConvertXToDVD.
Vidimo se tamo, nadam se da će biti obostrano informativno.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2010 u 23:40
Originalno postovano od strane Kchief Kchief piše:

Pošto nisam našao drugi adekvatni topik gde bu mogao da postavim pitanja, evo koristim ovaj.
Ako moderator nađe slični thread nega ka poveže sa mojim mišljenjem:

1. Downloadirao sam jedan koncert. Posle ekstrakcije, dobio sam 5 fajla u .VOB i jos po dva u .BUP i IFO. Kako da ih spojim kako bi dobio .avi ili .mkv . Koji program da upotrebim?

2. Želim da jedan fajl ( opet koncert) veličine 7,40 GB prebacim na DVD+ R DL. Pošto je isti u DTS-u koji program da iskoristim ?
 Sa Convert X to DVD ne ide, nije moguće da ga ispečem u DTS audio  a javlja mi da ima neki problem!

Hvala unapred.

Za prebacivanje DVD-a u avi "AutoGordianKnot 2.55" (besplatan i kvalitetan). Pokreneš program, učitaš IFO 1 fajl, odrediš gde će sačuvati avi fajl (obavezno u nazivu fajla dodaj .avi), odredi veličinu fajla, kodek, veličinu slike  i vrstu tona, ubaci u zadatke i za sat, sati i po imaš avi. Za detaljnija upustva u vezi programa pogledaj upustva na ovom forumu ili Google.

Ako DVD plejer na kome ćeš gledati taj DVD podržava DTS, samo ga nareži Nerom.
Ako ne podržava, plejer Foobar ima opciju da DTS konvertuje u AC3, i za njega potraži uputstvo na Net-u. Zatim u ConvertX ubaci taj AC3 umesto originalnog DTS-a.

Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2010 u 00:04
Originalno postovano od strane munmo munmo piše:

Ja mislim da ce ti najednostavnije biti sa Ulead Video Studio 12.Imas opciju da seckas,dodas,usporis ,dodas sub,naslove muziku i da na kraju sacuvas kao izvorni format bez zagube ili sa malo zagube,u zavisnosti kolko ces postavljati teksta,ako uopste postavljas.I sve to uz vrlo prikladan interfejs.

hvala ti ..pokusacu da skinem ovaj program pa da vidim mogu li se snaci.iskreno,ovo sa virtual dubom mi malo peglativno....a i sjeckanje u TMPGEnc dvd authoru mi nije detaljno..volim da do detalja sredim video..i da se ne vidi razlika kada neke scene budu izbačene iz serije,a da se pri tome ne osjeti da su izbačene!..
Nedo
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.