| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
El orfanato aka The orphanage (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: El orfanato aka The orphanage (2007)Objavljeno: 19.Listopad/Oct.2010 u 12:28 |
El orfanato AKAThe Orphanage (2007)![]() Žanr: drama, misterija, triler
Režija: Juan Antonio Bayona Jezik: španski Uloge: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep, Mabel Rivera, Montserrat Carulla Trajanje: 105 min Prvi film Juana Antonia Bayona, reditelja poznatog po spotovima i kratkim filmovima, ostvario je fantastičan uspeh. Nominovan je za čak četrnaest Goya nagrada, od kojih je osvojio sedam, film je takođe bio i izbor španske filmske akademije za njihovog predstavnika na Oskarima. Laura je svoje najranije detinjstvo provela u sirotištu za koje je vežu lepe uspomene. Sad već udata zena i majka, ona se vraća u sirotište, u čijim prostorijama namerava da otvori dom za hendikepiranu djecu. No atmosfera nekada zgodnog mesta se potpuno promenila. Njen sedmogodišnji sin Simon iznenadi je pričom o nevidljivom prijatelju koji mu pravi društvo. Laura pretpostavlja da je to samo bujna dečija mašta ali uskoro će i sama primetiti nezvanog gosta. Film je osvojio 31 nagradu, i 34 nominacija. Preuzeto sa: http://www.f-ton.org IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0464141/ TITLOVI Ažurirao CSInvestigator - 20.Studeni/Nov.2016 u 15:09 |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Listopad/Oct.2010 u 12:32 |
|
Jedan od mojih omiljenih filmova... Iako deluje kao horor, ima samo 2, 3 "strašne" scene... Ocenila bih ga više kao psiho triler, tako da i oni koji ne vole horor filmove mogu slobodno da pogledaju... Ocena od mene 10/10. Definitivna preporuka.
|
|
|
|
![]() |
|
chlink
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2009 Status: Offline Points: 3771 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Listopad/Oct.2010 u 12:33 |
|
A bas sam hteo da te pitam, preporucili su mi ovaj film ali nikad nisam uspeo da ga pogledam.
Sad cu da ga skinem ![]() |
|
|
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Listopad/Oct.2010 u 12:39 |
|
Uf, obožavam ovakve psiho trilere... Ovo ide na skidanje... Hvala za najavu, CSI!! :)
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2016 u 21:52 |
|
Evo ja pogledao ceo El orfanato aka The orphanage (2007)
6/10 Kao pozitivno bih istakao glumu glavne glumice i malog "Slavka Štimca". A sama priča mi je labava, nepripremljena. nategnuta. Ne volim radnju bez predigre. Eto, ona bi baš nešto da živi ponovo u sirotištu (lepe uspomene?!!),eto, baš usred noći kad je napeto izlazi sama iz kuće i ide u drugu. Ipak, nije kao u ž produkciji, kad je u opasnosti beži iz kuće i to u mrak, zapne na ravnom i padne na leđa. Više bih voleo da je ostao film jeze, napetosti i iščekivanja, a ne pokušaj horora sa nekoliko izlizanih fora: vrata-duhovi, (u koje niko ne veruje osim nje) iznenadna scene u kombinaciji sa visokim tonom (pa ko se ne bi us.. uplašio? Sreća nisu preterivali). Sasvim je suvišna i groteskna scena oživljavanja, veštačko disanje a odjednom prikaže raspolovljenu facu. Da je moglo bolje-moglo je, da ima mnogo, mnogo gorih-ima, ali šestica je sasvim solidna. Da čujem druge! ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2016 u 23:54 |
|
Ja inače ne gledam horor filmove, a ovaj uopšte nisam ni posmatrala tako, iako je na Imdb-u tako okarakterisan.
Posmatrala sam ga kao pomalo spooky dramu i na kraju sam plakala. ![]() Baš mi je bio lep kraj filma, posebno začinjen onom pričom koja je legla kao 1 na 10. Gluma odlična, tu se slažemo. Takođe, vizuelno jako lepo urađeno. Obrt mi je bio neočekivan, nisam slutila tako nešto. Sve u svemu, film je ostavio jak utisak na mene. Ostao mi je u sećanju i nakon toliko godina. Neke detalje i tehnikalije sam jednostavno ignorisala, već mi se svidela celina. Kao kad jedete tortu koja vam je ukusna, a njeni sastojci vam se inače ne sviđaju individualno. Ali osećaj je odličan i tokom i nakon jela. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2016 u 12:10 |
|
Volim dobar mistery, ovaj film nije horror, više je misterija pa pomalo i drama, pa tek onda nešto horror elemenata. Volim Del Tora, pa je jasno da mi se ovaj film po defaultu sviđa. Ima taj espana štih, poput "The Others" s Nicole Kidman od Alejandra Amenabara, mada su "Uljezi" još i bolji film, onaj twist na kraju je u rangu "i see dead people".Uglavnom, isplatilo ga se ponovo pogledati, mada je ocjena sada nešto manja, no što bi bila prvi puta, recimo 6/10 ( malo je predvidiv, stoga nije 7/10 ), jer sam znao obrat i kod prvoga gledanja, a kod filma toga tipa je obrat glavna snaga u filmu...
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2016 u 19:50 |
|
Fina natprirodna horor misterija. Zanimljiv film iako se uglavnom drži nekih ustaljenih šablona. Dobro je režiran i glumci su svoj deo dobro odradili. Solidan scenario, ali ništa preterano inovativno i na nekim mestima malo "škripi". Možda bi priča bila upečatljivija da je kraj bio onaj momenat kada pronađe telo u Tomasovoj sobi. No ovako je kraj ipak malo vedriji, pa je i to valjda nekakav plus.
Sve u svemu, solidan filmić. |
|
![]() |
|
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2016 u 23:42 |
|
Dobar film, ali neki trileri su mi bili mnogo bolji, uzbudljiviji i nepredvidljiviji (A Wednesday (2008), Kahaani (2012), The Sixth Sense (1999)), stoga ocena 7.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2016 u 23:58 |
|
Složiću se s kolegama da je film u kategoriji "fin". Dakle, sve je solidno, i drama i misterija i horor, te od mene dobija 7/10. Da je bilo malo više horora/jeze, da je bilo malo više misterije (nekako mi je sve bilo jasno i predvidljivo), da me je bar još malo emotivno pomerilo bila bi osmica, ali nekako mi je u svemu bio "ni tamo ni vamo" pa se osećam pomalo zakinuto.
![]() U svakom slučaju, filmić je dobar i hvala koleZinici na preporuci. ![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |