Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Brutti, sporchi e cattivi Aka Ugly, Dirty and Bad (1976)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Brutti, sporchi e cattivi Aka Ugly, Dirty and Bad (1976)

Brutti, sporchi e cattivi

Brutti, sporchi e cattivi (1976)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ružni, prljavi, zli

Godina:

1976

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

115 min

Režija:

Ettore Scola

Scenarij:

Ruggero Maccari
, Ettore Scola

Glavne uloge:

Francesco Anniballi
  >  Domizio
Maria Bosco
  >  Gaetana
Giselda Castrini
  >  Lisetta
Alfredo D'Ippolito
  >  Plinio
Giancarlo Fanelli
  >  Paride
Marina Fasoli
  >  Maria Libera
Ettore Garofolo
  >  Camillo
Nino Manfredi
  >  Giacinto Mazzatella
Marco Marsili
  >  Marce
Franco Merli
  >  Fernando
Linda Moretti
  >  Matilde
Luciano Pagliuca
  >  Romolo
Giuseppe Paravati
  >  Tato
Silvana Priori
  >  Paride's Wife
Maria Luisa Santella
  >  Iside

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Khevenhiler View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Khevenhiler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Brutti, sporchi e cattivi Aka Ugly, Dirty and Bad (1976)
    Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 17:46
Brutti, sporchi e cattivi
(Ružni, prljavi, zli)

režija: Etore Skola
scenario: Serđo Ćiti, Ruđero Makaro i Etore Skola

Ovom vulgarizovanom, felinijevskom groteskom o fizičkim, emocionalnim i društvenim nedostacima i uskraćenim željama "savršeno amoralne porodice" od 20 članova koja lumpenproleterski životari u rimskom polusvetu divljih naselja, Etore Skola postiže velik komercijalni uspeh i ugled u svetu. Takođe je 1976. dobio i nagradu za režiju u Kanu.

"Estetika odvratnosti i ružnoće" ovde potiskuje socijalno kritičke note, inače karaktersitične za Skolin opus. "Patrijarh" familije (Nino Manfredi) je zbog nesreće na radu dobio milion lira od osiguranja. U ratu je sa čitavom porodicom koja neuspešno pokušava da od njega iskamči deo tih para.

Terajući inat svima, u kuću dovodi novog, ženskog člana porodice. Uprkos podršci domaćina, ona ipak nije najtoplije primljena od članova porodice...

Ukoliko je nekom palo na pamet, nikakva paralela sa Kusturicom ne postoji.
Prevod je postavljen. Uživajte. Smile
...which is what good sci-fi is supposed to do - use the exaggerated canvas of futurism to comment on the world of today.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 22:02
Puno hvala majstore, obožavam ovaj film! Clap
Na vrh
Khevenhiler View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Khevenhiler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2010 u 05:59
Po tvom avataru bi se reklo da bi se odmah uklopio među njih, bubba. Smile
...which is what good sci-fi is supposed to do - use the exaggerated canvas of futurism to comment on the world of today.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2010 u 11:20
nadam seLOL
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2016 u 01:04
Neobican film. Sta znam, bio je interesantan za gledanje. Drzao mi je paznju. Nije los film. Ocena: 7/10
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2016 u 11:51

Ružni, prljavi, zli

Ne znam za senzibilitet sviju koji su gledali ovo remek djelo, no meni je ovaj film već godinama u izričaju. Na feštama, pričama, kartanju, nogometu, pijančevanju. Ima ih još, poput Maratonaca, Torrentea...Isto podneblje koje je iznjedrilo Alana Forda, Kusturicu, Šijana, Santiaga Seguru, učinilo je ovaj film nezaobilaznim gradivom i dijelom svih mogućih osobnih top lista, u mom slučaju. Naravno da takav sirovi realizam u izričaju, te crni humor, koji je dio svake sličice ovoga filma nije za svakoga. Ameri bi svi redom odustali nakon 20 minuta gledanja, kao i mnogi obični i neobični ljudi sa naših prostora. No, s druge strane, skupina obožavatelja, u koje i sam spadam, gledala bi ovo remek-djelo, svake godine bar jednom. Da utvrdi gradivo. Da zapamti, svaku scenu, svaki bonbončić ovoga neobičnoga filma. Da spomenem samo  male dijeliće. Tor za djecu, pored kojega kamera prolazi 20 puta u filmu. U drugome filmu bio bi to kadar za pamćenje, ovdje je samo neupadljivi dio cjeline. I naravno djevojčica sa žutim gumenim čizmama, kao moguće spasenje i izlaz iz getoa i prljavštine. Jedina osoba u filmu, koja brine o drugima, vrijedna je i pazi na dječicu. Scena kojom se zatvara film, zatvara se i krug, sve kreće iznova.

10/10. Da mogu dao bih mu i 11/10, ako mi zažmirite na oko sjebano krečomLOL
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 01:06
Očekivao sam da ću dobro da se ismejem kao kad sam skoro gledao seriju sa bolesnim humorom Testees, ali jedva sam čekao kraj. I još mi je muka od kako je jednooki povraćao. pegla Ocena 2.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 01:18
Originalno postovano od strane NikolaJe NikolaJe piše:

Očekivao sam da ću dobro da se ismejem  
Ovako nešto nisi mogao očekivati. LOL

Originalno postovano od strane NikolaJe NikolaJe piše:

I još mi je muka od kako je jednooki povraćao.   

ROFLROFL

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (4) Thanks(4)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 17:43
Uf, uf, uf. Čitala sam oduševljenja kolega i jedva čekala da odgledam film, a onda mi se podne prevorilo u noćnu moru. Iskreno, film sam odgledala nazor, samo da ispoštujem preporuku. Svakih 5 min sam proveravala koliko ima do kraja. Mrtva trka koji mi je bio teže gledati ovo ili onaj sa "seks na eks". Zapravo, ipak mi je ovo bilo teže pogledati. Onaj mi je bio previše perverzan za moj ukus, ali je imao nekakvu radnju. Ovo sam se terala/mučila/zlopatila da gledam i sve čakala da se bar nešto desi (sem tog njihovog života) što će me bar malo privući filmu. Jedino što je me je dotaklo je poslednja scena, sa stomakom kraj česme, ali ništa drugo nisam ni očekivala.
Žao mi je, ali ovo zaista nije "my cup of tea" i što se ovog filma tiče, spadam u grupu Amera, običnih i neobičnih ljudi s ovog prostora, što reče kolega robin i od mene (pošto mi je odbojniji čak i od onog "sex na ex" filma) dobija 4/10.

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (3) Thanks(3)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 18:30
Ako počnemo od toga da mi uopšte ne prija Kusturičin humor, niti onaj iz Mućki, Torentea i većine domaćih filmova, logično je da mi se film nije svideo. Kao da sam izašla u neko romsko naselje i posmatrala njihove živote, (ne)kulturu, prljavštinu, neslogu i ponižavanje i seksualnu eksploataciju žena i devojčica. I kako onda išta da mi se svidi u filmu? Imala sam strpljenja da odgledam prvih sat vremena, posle sam već premotavala neke scene. Baš sam se namučila dok sam ga odgledala do kraja. Vidim da je jedan deo pripadnika muškog pola oduševljen, ali ja ruku dajem da nećete naći žensku osobu kojoj će se film makar svideti. Ne zbog nekog feminizma ili čega već, nego zato što iz filma ne proizilazi nikakva emocija osim dosade i mučnine.

Od mene 3/10, zbog nekih sitnica i one poslednje scene sa devojčicom.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 18:51
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Ako počnemo od toga da mi uopšte ne prija Kusturičin humor, niti onaj iz Mućki, Torentea i većine domaćih filmova,  

Što ubaci Mućke sa plagijatorom Kusturicom?   Confused

ali ja ruku dajem da nećete naći žensku osobu kojoj će se film makar svideti.  

LOL
Je l' to znači da ako ti se svidi neki ratni film, da voliš rat?
Ne brinite dame ova estetika iz filma nije prelazna! LOL

Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 18:59

Kao da sam izašla u neko romsko naselje i posmatrala njihove živote, (ne)kulturu, prljavštinu, neslogu i ponižavanje i seksualnu eksploataciju žena i devojčica. 

Ozbiljna primedba, nije ti korektno ovo poređenje i zadiranje u etničku pripadnost.
---------------------------
Ovde se ne radi o romima, nego o rimljanima. LOL
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 19:00
@kadetoni

Htela sam da navedem što više primera, da shvatite moju psihu. LOL
Ja sam više za humor a la Prijatelji. LOL

Muškarci nekako lakše gutaju gnusnije scene, žene su površnije, vole da vide lepotu. LOL
Ili da scenario bude toliko jak, da sami likovi nisu bitni, ili da glumci budu lepi, pa da ih gledamo. LOL
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 19:03
Nije ovo film za svačiji stomak, no nije bio ni  Swimmer, ni onaj Veer&Zaara, kao ni Y Tu Mama Tambien. Bilo bi nekako čudo da ova igra bude mainstream. Ovakva je kakva sam i očekivao da bude. Što se sexa i eksploatacije tiče, možda uleti Tinto Brass?LOL Šalu na stranu, ovolika razlika u ukusima je kao što rekoh očekivana i realna. Ja sam jučer pokušao gledati Star Trek Beyond i odustao nakon pol' sata. Molio boga da netko ubije Kirka ili guštera sa smiješnom gumenom maskom pa odustao.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 19:04
@CSI
U svakom slučaju, da ugodno provedeš vreme gledajući film i da se posle njega lepo osećaš. Thumbs Up

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 19:21
@kadetoni

Ili da se osećam užasno, slomljenog srca, depresivno, u rasulu.
Ili da mi mozak pregori od preokreta i zavrzlama, pa na kraju kažem wow!
A ovo ugodno nije neophodno, ako ću žrtvovati sporu radnju npr. za fenomenalan završetak filma.

Ovde mi konkretno fali zaplet, neka nit koju ću pratiti...
Npr. priča o devojčici, njenim mislima i životu bi po mom mišljenju bila odlična srceparajuća drama.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 19:44

Ovde mi konkretno fali zaplet, neka nit koju ću pratiti...

Kako nema zapleta? Ko će mu lovu maznuti, kako ga otrovati, pa ko s kim... LOL  Vidiš da je i policiji bilo zapleta preko glave.  LOL
A nit je: kako haos funkcioniše do svog savršenstva i hedonizam u datim okolnostima. LOL

Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 22:52

Ako počnemo od toga da mi uopšte ne prija Kusturičin humor, niti onaj iz Mućki, Torentea i većine domaćih filmova...
Ne stavljaj Mućke i domaće filmove u grupu sa ovim. Pa ni Torentea. Oni su za razliku od ovoga smešni. Za ceo film sam se nasmejao samo jednom i to kada sam shvatio da baba podseća na Jeremiju iz Alana Forda.LOL Ostatak filma mi se nekoliko puta malo iskrivila usna i to je to. Meni ovo nije ni R od remek dela, ni H od humora. Ista ona dosadna groteskčina koju Kusturica pokušava da kopira.
Ali to je samo moje mišljenje. Sto ljudi, sto ćudi.

Ažurirao Hogar Strašni - 20.Studeni/Nov.2016 u 23:22
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 23:31
Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

kada sam shvatio da baba podseća na Jeremiju iz Alana Forda.LOL  

LOLClap

Ja se već zamislio gde je Hogar. Kad dame posle filma nisu završile na urgentnom, neće valjada Hogar.  LOL
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2016 u 23:33
Preživeo sam ja i mnoooogo gore od ovoga. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.