Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova

Godina:

2010

Žanr:

obiteljski, fantazija, avantura

Trajanje:

118 min

Režija:

Chris Columbus

Scenarij:

Craig Titley
, Rick Riordan

Glavne uloge:

Pierce Brosnan
  >  Chiron
Pierce Brosnan
  >  Mr. Brunner
Uma Thurman
  >  Medusa
Sean Bean
  >  Zeus
Catherine Keener
  >  Sally Jackson
Joe Pantoliano
  >  Gabe Ugliano
Melina Kanakaredes
  >  Athena
Steve Coogan
  >  Hades
Rosario Dawson
  >  Persephone
Bonita Friedericy
  >  Hysterical Woman
Logan Lerman
  >  Percy Jackson
Kevin McKidd
  >  Poseidon
Julian Richings
  >  Ferryman
Brandon T. Jackson
  >  Grover
Alexandra Daddario
  >  Annabeth
Jake Abel
  >  Luke

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)
    Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2010 u 23:51
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

TITLOVI

IMDb

Official site

Genre: Adventure/Fantasy

Director: Chris Columbus
Writers: Craig Titley (screenplay) & Rick Riordan (novel)

Cast: Logan Lerman, Sean Bean, Kevin McKidd, Pierce Brosnan, Uma Thurman, Rosario Dawson, Steve Coogan, Erica Cerra

Film je snimljen prema književnom serijalu Ricka Riordana Percy Jackson & The Olympians, i ako sve dobro prođe, smiješi nam se još jedna franšiza.

Radnja se događa u 21. stoljeću. Grčki bogovi i brojna čudovišta izlaze iz knjige o grčkoj mitologiji srednjoškolca Percyja Jacksona i ulaze u njegov život. I nisu baš sretni - netko je ukrao Zeusovu munju, a naš Percy je prvoosumnjičeni. Cijelu stvar dodatno zakomplicira iznenadni nestanak njegove majke.

Kako Percy polako prihvaća novootkriveni status poluboga (njegov je otac Posejdon, bog mora), sve je više umješan u sukob titana na Olimpu. Zajedno s prijateljima upušta se u avanturu koja ih vodi diljem zemlje u pokušaju da otkriju tko je zapravo ukrao božju munju, spase Percyjevu mamu te otkriju tajnu moćniju od samih bogova.

Jacksona glumi mladi Logan Lerman čije ime možete vidjeti i u filmu Gamer s Geraldom Butlerom u glavnoj ulozi. U ostalim ulogama pojavit će se prava plejada zvijezda - Sean Bean (Zeus), Kevin McKidd (Posejdon), Pierce Brosnan (Chiron), Uma Thurman (Meduza), Rosario Dawson (Perzefona), Steve Coogan (Had) i Erica Cerra (Hera).

Ažurirao Titivillus - 10.Svibanj/May.2010 u 11:07
Na vrh
JDs Revenge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2010 u 08:59
u pocetku mi se ucini zanimljiv,ali kad vidim filmove sa ovim tinejdz bejbi fejsovima...iako imaju preko 20....pegla
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2010 u 10:51
Pojavio se i prijevod za ovaj film, preuzeti ga možete ovdje:

http://titlovi.com/titlovi/percy-jackson---the-olympians--the-lightning-thief-95862/

Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Ožujak/Mar.2010 u 00:56
Uf, odakle početi?! Recimo, možda, od grčke mitologije u književnosti jer je i ovaj film ekranizacija romana. Kao klinac od 9-10 godina počeo sam doslovno 'gutati' sve što je imalo veze s grčkim bogovima i junacima – slikovnice, raznorazne zbirke mitova, priče iz Ilijade i Odiseje i slično. Do završetka osnovne 'otkrio' sam Schwaba i Zamarovskog, a u srednjoj i na faksu još i Homera, Ovidija, Marulića, Gavrana... Čak sam i za ogledno predavanje iz književnosti izabrao temu Mit i legenda, tako da mi je tematika ovog filma posebno draga.

Dakle, film. Kao prvo, očekivao sam 2 sata laganog i površnog opuštanja uz čips i pivce, bez ikakvog moraliziranja i dubokoumnosti. Može se reći da je film u tome uspio i da ga se jedino tako može i gledati (inače ćete brzo osloboditi nešto mjesta na hardu ). Uvod nije predugačak, a dalje sve dovoljno tečno ide prema kraju tako da se ni u jednom trenutku nisam uhvatio u 'sanjarenju'. Malo akcije, malo humora, malo dijaloga i 2 sata su prošla.

Kao drugo, ono čega sam se najviše bojao bile su 'kozmetičke' izmjene mitologije radi potrebe filma (npr., vampiri u zadnje vrijeme svjetlucaju na suncu ). Ovdje to nije slučaj. Štoviše, odnosi među bogovima su upravo onakvi kakvima ih pamtim od malena, a čak ni oni dijelovi filma u kojima se oni objašnjavaju nisu preupadljivi (iako se film savršeno lako može gledati i bez ikakva predznanja). Iz moje perspektive to je svakako PLUS.

Da ne ispadne da mi se sve u filmu svidjelo, ima jedna scena koja mi je je*eno digla tlak. Kada Percy i ekipa dođu u neku kockarnicu u Las Vegasu, hostese ih ponude crvenim kolačićima u obliku cvijeta. Naravno, kolačići su besplatni i oni ih počnu tamaniti k'o nespašeni. Dalje, u kolačićima je droga i oni se počnu ponašati kao na lošem tripu. Najgore od svega je što u to vrijeme svira Poker Face Lady Gage. Sva sreća pa takvi besmisleni pjesmuljci ne traju duže od 3 minute i film brzo kreće dalje. Osim toga, glazba u filmu općenito nije za pamćenje.

Sve u svemu, poprilično sam uživao gledajući. Filmić za opuštanje.

7/10

P.S. Rick Riordan je dosad objavio 5 knjiga u seriji o Percyju, od kojih je u Hrvatskoj prevedena tek prva (vjerojatno ne bi ni ta da nije filma). U kinima je "Percy Jackson" zasad zaradio malo više od 170 milijuna dolara (uloženo je 95), tako da se nadam nastavcima jer mi je ovaj baš dobro legao.

Ažurirao Titivillus - 08.Ožujak/Mar.2010 u 04:35
Na vrh
xyd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xyd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2010 u 16:36

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief 2010 3/10

klasicno americko sranje, i film nosi stvarno dobru pouku da je amerika centar sveta, npr sve sto je nekad bilo u staroj grckoj sad je preneto u americi(cak i planina olimp) jer amerika je jedna prelepa zemlja i puna prepametnih, hrabrih i vrednih ljudi! zivela amerika!!!! pegla AcaNholivud

http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2010 u 14:46
Originalno postovano od strane xyd xyd piše:

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief 2010 3/10

klasicno americko sranje, i film nosi stvarno dobru pouku da je amerika centar sveta, npr sve sto je nekad bilo u staroj grckoj sad je preneto u americi(cak i planina olimp) jer amerika je jedna prelepa zemlja i puna prepametnih, hrabrih i vrednih ljudi! zivela amerika!!!! pegla AcaNholivud

Normalno da će biti u Americi kad je film sniman u Americi. Ne možeš tako razmišljat. Da smo mi bogati kao oni i da imamo takvu filmsku industriji, Olimp bi bio na Velebitu!!!

Naravno da su umišljeni ti Amerikanci, ali veći im je trošak ići snimati film u Grčku nego da ga snime u Americi i prilagode ga onome što imaju...

I ako si zbog toga dao tako nisku ocjenu, probaj još jednom razmisliti ine obazirati se na lokaciju... LOL

(Znam da svatko ima svoje mišljenje, ja sam samo iznio svoje mišljenje o tvom mišljenju, bez uvrede LOL)

Ažurirao nebojsa66 - 02.Svibanj/May.2010 u 14:48

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2012 u 20:38
Posle musketara...odmah posle musketara LOL pustila sam ovaj filmić i u potpunosti uživanjem ispunila jedno popodne. Film je apsolutno sve što volim - mitovi, legende, avanture, opuštanje, bajkovitost, zdrava doza nevinog humora... Milina Smile
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2015 u 14:50
Dobra fantazija. I od mene 7/10. Hari Poter je, nažalost, neprevaziđen.

Nebojša, hvala na odličnom titlu! prijatelmkd

Ažurirao NikolaJe - 21.Prosinac/Dec.2015 u 14:51
Na vrh
VladBetMi71 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VladBetMi71 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2019 u 18:23
Dobar Film,vredi da se pogleda.Hvala na prevodu.
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2025 u 10:10
Uzas od fima! Moje najdublje postovanje svima koji su uspjeli da ga odgledaju do kraja. 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:17
Ma kakvo crno poštovanje, to su mučenici, treba da se molimo za njih da ozdrave i da ne gledaju u smeće, imaju kontejnere svuda u komšiluku pa neka gledaju u to.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.