Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dobri filmovi sa britanskim engleskim
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dobri filmovi sa britanskim engleskim

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
skomi2007 View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skomi2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dobri filmovi sa britanskim engleskim
    Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 11:22
Znam da zvuci cudno, ali... Kao sto naslov teme kaze treba mi preporuka za neki dobar film ( triler,drama, ma samo da je dobar ) u kome se koristi britanski engleski, a ne americki engleski. Sad nije neophodno da bude 100%, bar da je u vecini britanski govor. Ovo mi treba za moje ucenike engleskog jezika, da ih malo odvratim od americkog govora i priviknem na britanski.Unapred hvala.
Na vrh
xyd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xyd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 13:37

bank job, in bruges, snach, death at a funeral, Lock, Stock and Two Smoking Barrels...

to je sto mogu da se setim trenutno od engleskih filmova. mada ne znam koliko ces ovim da pomognes svojim ucenicima da shvate "britanski" jer u ovim filmovima ja ih jedva pola razumem sta govore, mogo nesto mutave kad izgovaraju reci :)

bolje ti je da nadjes neke filmove koji se rade o onim ratovima za oslobodjenje amerike od engleske jer tu govore onim starim engleskim jezikom, ili barem filmove gde pojavljuju britanski oficiri, lordovi, kraljevi itd... ne mogu tacno da se setim ali mislim da u filmu pride and prejudice govore dosta na tom nazovi "britanskom" principu. a da, i vidi nike filmove sa hju grantom, on cini mi se govori dosta pravilno.

http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 14:14
Izvini što se mešam u tvoj sistem rada (ustvari ne mešam se, pitam, se), ali što bi ih odvraćao od američkog izgovora? Bitno je da oni poznaju jezik, a kojim dijalektom govore je valjda sporedna stvar. Ili se varam? Još jednom, ne mešam ti se u posao, samo me zanima...
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 14:55
Teško da ćeš išta pomoću tih filmova uspjeti. Sjećam se da je i moja profesorica u srednjoj uvijek govorila da po nastavnom programu učimo (UK) English i ježila se na ono što pokupimo iz američkih filmova. Uglavnom nas nije bilo puno briga osim kad odgovaramo za ocijenu. Smile
Made In Britain, This is England, Shaun of the Dead, Hot Fuzz...
Na vrh
skomi2007 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skomi2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 15:35
Izvinjavam se na kasnjenju. Hvala na odgovrima i na predlozima. Odlucio sam se za The Young Victoria (2009), nekako mi se cini da onaj koji sam trazio. I prilikom ovog malog "istrazivanja" sam primetio da u vecini britanskih filmova ima puno nasilja, skoro svaki bolji film sadrzi neku vrstu kriminala i huliganstva. Jos jednom hvala na pomoci.
Na vrh
Mixal View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mixal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:12
LOL Mislim da su za tu veliku količinu nasilja "krivi" forumaši koji su ti uglavnom preporučili takve filmove... Sviđa mi se većina preporučenih filmova, ali za nastavu se baš ne preporučuju, pogotovo ako je osnovna škola... Ako želiš neke more class friendly titles, onda je dobar The Young Victoria, iako mi taj film nije nešto, a i ne sjećam se posebno naglasaka... A valjda su dobri s obzirom da su glumci uglavnom Britanci... Možda bolje Pride & Prejudice, Love Actually, Mansfield Park, onda većina filmova Hugh Granta, Harry Potter, Merchant/Ivory productions, Atonement možda...

Trainspotting je isto odličan, ali ima isti sindrom kao i filmovi koje su kolege gledali... iako je definitivno poučan, fuj droga he he...

Ako si u UK, pa valjda znaš neke filmove sa dobrim British accent...? Wink

Ažurirao Mixal - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:13
Na vrh
skomi2007 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skomi2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 17:16
Originalno postovano od strane Mixal Mixal piše:

LOL Mislim da su za tu veliku količinu nasilja "krivi" forumaši koji su ti uglavnom preporučili takve filmove...

Moguce, ah ti forumasi...

Pride & Prejudice, Love Actually, Mansfield Park, Atonement možda...

Ovi mi se svidjaju, a i malopre mi pade na pamet Pride & Prejudice, gde mi je samo bila glava ;)

Ako si u UK, pa valjda znaš neke filmove sa dobrim British accent...? Wink

Nesto u zadnje vreme sve manje filmova gledam :)

I hvala na odlicnim predlozima

Ažurirao skomi2007 - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 17:17
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 20:12
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Sjećam se da je i moja profesorica u srednjoj uvijek govorila da po nastavnom programu učimo (UK) English i ježila se na ono što pokupimo iz američkih filmova.

Na ovakve izjave profesora mogu da bljunem. Kao i na one tipa: ''Deco, iskljucivo na engleskom pitajte da idete u toalet, iskljucivo na engleskom recite ko je odsutan... a sada da vam ispricam svoj privatni zivot " (polu-koleginica, koju nasledih) Dead
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
Calvin Klein View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Calvin Klein Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 10:44
Definitivno Hot Fuzz
Na vrh
roNNa_taproot View Drop Down
Translator
Translator
Devojka iz sumraka..

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj roNNa_taproot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 17:04
Originalno postovano od strane Calvin Klein Calvin Klein piše:

Definitivno Hot Fuzz

Potpisujem Tongue
I Shaun Of The Dead

Još moram pogledat -

How To Lose Friends & Alienate People

Jeli ga netko možda pogledao?

Na vrh
xyd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xyd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 21:02

Originalno postovano od strane roNNa_taproot roNNa_taproot piše:

gledao sam taj film jos odavno i odlican je, po meni jedna od najboljih komedija...

http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 21:32

Samo je glavni glumac englez svi ostali su Ameri, al vredi pogledati film Smile

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 21:52
"Take Me" (2001)
Engleska TV drama, triler, u delove, intrigantne tematike.
http://www.imdb.com/title/tt0281494/

Aj lajk it, preporucujem.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Sijecanj/Jan.2010 u 01:24
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
roNNa_taproot View Drop Down
Translator
Translator
Devojka iz sumraka..

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj roNNa_taproot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 00:32
Originalno postovano od strane xyd xyd piše:

gledao sam taj film jos odavno i odlican je, po meni jedna od najboljih komedija...

Simon Pegg? Obožavam ga Big smileEmbarrassedLOL
Na vrh
skomi2007 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skomi2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 22:48
Opet kasnim sa odgovorom, izbor se sveo na Pride & Prejudice i Atonement, pre mislim da ce biti oba :)
Zelim da svima zahvalim na pomoci. Hvala vam jos jednom...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 23:43
Uh, imaš još jedan, pre Pride&Prejudice...Možda je bolje, pošto si prof. da im pustiš
Becoming Jane (2007) jer je to film o životu Jane Austen,odnosno o velikoj ljubavi njenog života na osnovu čega je kasnije ona napisala knjigu po kom je sniman Pride & Prejudice (2005)
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.