Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ćirilica i problem sa istom!!!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ćirilica i problem sa istom!!!

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
psyzemun View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj psyzemun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ćirilica i problem sa istom!!!
    Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 18:52
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

U plaeru postavi u postavke za font da bude cirillic.
Primer za BS player i za GOM player

Pratio sam ovo uputstvo ali nisam uspeo da pustim prevod na cirilici,konkretno prevod Nat.geo.-Taboo-sexuality,u bs player-u u opciji script imam ponudjeno samo western a u gom player-u isto kao i u gore navedenom uputstvu ali ipak nisam uspeo,molim za pomoc,mozda je problem u mojim font-ovima ali ne znam koji bih trebao da skinem da bi pustao cirilicu,probao sam i ostale prevode na cirilici i imam isti problem,unapred hvala na bilo kakvom pokusaju resenja meni VELIKOG problema!!!

Originalno postovano od strane chlink

Idi u control panel/regional and language options/regional options nadji FIRO macedonian. pose idi na language/details/ i add firo macedonian , kad sam ja ovo uradio dalo mi je kirilicno slovo probaj i ti ili mozda ubaci Ruski ili ako ima Srbski cirilic ubaci to. Tamo vidi da podesis neka opcija pa posle ovo u player podesi na cirilic

Uradio sam sve kao sto si mi napisao tj. regional and language options sam promenio u serbian cyrillic,a u gom player-u subtitle font u times cirilica i code page cyrillic.Idalje imam isti problem ali u svakom slucaju hvala na pokusaju resenja mog problema.

Originalno postovano od strane chlink

u tom slucaju mislim da ti trebaju fontove.

Ne vredi,skinuo sam ok 30-ak fontova ex Yu cirilice ali kad ih selektujem u gom player-u mi izbacuje kockice i neke gluposti!!!

MOLIM ZA RESENJE MOG PROBLEMA!!! Unapred hvala...
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 18:52
e, ti pokusavas uz yu fontove? Upotrebi "arial" za font (svaki windows ima), i u njemu odredi ekoding script u kirilicu kako prema slikama gore.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
psyzemun View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj psyzemun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 19:13

e, ti pokusavas uz yu fontove? Upotrebi "arial" za font (svaki windows ima), i u njemu odredi ekoding script u kirilicu kako prema slikama gore.

I ovo sam pokusao  u gom playeru sa arial i arial cirilic ali ne moze
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 19:27
Ovo se odnosi za win. XP Aktivacija za jezicnu podrsku.
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=27&u=12659087
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=28&u=12659087
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=29&u=12659087
odberi serbian cyrillic i klikni Yes na kraju i restart.

Ažurirao prijatel-MKD - 14.Listopad/Oct.2009 u 19:30
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 19:34
Originalno postovano od strane psyzemun psyzemun piše:

I ovo sam pokusao  u gom playeru sa arial i arial cirilic ali ne moze

Koju ti verziju GOM-a imaš?
Na vrh
psyzemun View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj psyzemun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 19:58

Ovo se odnosi za win. XP Aktivacija za jezicnu podrsku.
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=27&u=12659087
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=28&u=12659087
http://www.servimg.com/image_preview.php?i=29&u=12659087
odberi serbian cyrillic i klikni Yes na kraju i restart.
ovo sam uradio i na pocetku kad si mi rekao ali nisam resetovao komp.
hvala,sad je ok
Na vrh
cikovski View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cikovski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2009 u 21:22
Zdravo svima!
Imam problem sa kirilicnim fonts. Ne prepoznaje mi makedonski (kirilic) srpski ...
ne prepoznaje notepad. Zelja mi je dvix filmove da pretavaram u dvd.Pomozite!Hvala!
< id="gwProxy" ="">< ="jsCall;" id="jsProxy" ="">
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2009 u 22:31

Tu bi mogao tvoj zemljak icemaher da ti pomogne Wink.

Moraš prebaciti u programu preko koga puštaš na Makedonski prevod i naravno da uneseš makedonski prevod pri puštanju filma.

Imaš gore na početku lepo objašnjeno...Wink 

Ažurirao Dr Dragan - 28.Studeni/Nov.2009 u 22:35
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2009 u 23:33
Originalno postovano od strane cikovski cikovski piše:

Zdravo svima!
Imam problem sa kirilicnim fonts. Ne prepoznaje mi makedonski (kirilic) srpski ...
ne prepoznaje notepad. Zelja mi je dvix filmove da pretavaram u dvd.Pomozite!Hvala!
< id="gwProxy" ="">< ="jsCall;" id="jsProxy" ="">
U ovu temu imas sve odgovore:
Uputstvo za pravljenje DVD-ja
Kao i ovde: MKD Uputstvo za DVD-Lab
Fino lepo sve pogledaj, sve ima objasnjeno za kirilicni fontovi i podesavanjeWink
Na vrh
Inspektorat View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Inspektorat Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2009 u 18:09
Zdravo nije mi bas najbolji srpski ali mislim da ce te me razumeti i pomoci!
Kad pustem film i stavim titl ovie bukvi Dž, Š, Đ, Ћ, Ж, Џ pojavljaju mi se kako neki kvadrata, ili hijeroglifa. Filmovite gi pustam preku GOM Player. Dali neki moze da mi pomogne kako da resim ova zbog toa sta ovo mi se desava so svaki titl. pozdrav
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2009 u 20:02
Brate pa polesno ke ti bese da procitas se od pocetok vo ovaa tema, otkolku da napises post. SE e objasneto ovde.

Ažurirao icemaher - 06.Prosinac/Dec.2009 u 20:02
Na vrh
El Comandante View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj El Comandante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 13:47
Imam problem sa cirilicnim titlovima,tj. kada ih dodam ne pojavljuju mi se cirilicna slova,vec neki cudni znakovi,i ne uspjevam da rijesim taj problem.Ako neko zna kako taj problem moze biti rijesen,ako mi moze pomoci,bio bih mu zahvalan.Takodje ako je na ovu temu vec diskutovano na forumu,izvinjavam se,ali je nisam uspio naci . Unaprijed Hvala !!!

Imam jos jedno pitanje: Koji je najbolji program za reprodukciju filmova sa titlovima ???

Hvala !!!
hala madrid
Na vrh
JohnSmith4 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JohnSmith4 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2009 u 10:27
Ovako je i kod mene sa KM Playerom.
Znam za Regional ... settings ali ne zelim tako da "sredim komp".

Postoji li neki drugi nacin?
10x in advance :)

Originalno postovano od strane Inspektorat Inspektorat piše:

Zdravo nije mi bas najbolji srpski ali mislim da ce te me razumeti i pomoci!
Kad pustem film i stavim titl ovie bukvi Dž, Š, Đ, Ћ, Ж, Џ pojavljaju mi se kako neki kvadrata, ili hijeroglifa. Filmovite gi pustam preku GOM Player. Dali neki moze da mi pomogne kako da resim ova zbog toa sta ovo mi se desava so svaki titl. pozdrav
Na vrh
higuy View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj higuy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Sijecanj/Jan.2010 u 00:30
Vecina plejera ima mogucnost izbora kodne strane, western, central european,cyrillic itd.
Anima Candida
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.