Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Format USB Flash drive: FAT32 u NTFS
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Format USB Flash drive: FAT32 u NTFS

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Format USB Flash drive: FAT32 u NTFS
    Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2009 u 03:22
Verujem da ne postoji čovek koji je imalo u IT "vodama" a da ne poseduje USB flash drive. Ovaj mali "HDD" (različitih kapaciteta...) je velika pomoć u svakodnevnom radu ali i zabavi... Prenos filmova sa jednog na drugi kompjuter mnogo brže i lakše nego rezanjem na diskove je samo jedna od mogućnosti...
Fajlovi veći od 4 Gb (što video, što svakojaki drugi) su, opet, realnost.
Probem nastaje jer su USB flash drive-ovi po defaultu formatirani na FAT32 file system koji ne podržava kopiranje pojedinačnog fajla većeg od 4 GB.
Rešenje je formatiranje na NTFS file system. Da biste to uradili potrebna je mala "priprema":
Desni klik na My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager i pronađite svoj USB flash drive:

Desni klik pa odaberite Properties
Odaberite tab Policies i označite "Optimize for performance":

OK.

Sada otvorite My Computer, pa desni klik na USB Flash Drive i odaberite Format... Sada odaberite NTFS u File System padajućem meniju:

Kliknite na Start i sačekajte malo...

USB Flash Drive će biti formatiran u NTFS i spreman za copy/paste fajlova većih od 4 GB...

Napomena: formatiranjem GUBITE SVE PODATKE NA USB Flash Drive

Uputstvo u Pdf formatu

Ažurirao Movie Master - 14.Kolovoz/Aug.2013 u 20:40
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2009 u 04:40
Ja sam to cesto radio,sad se verovatno neko cudi,kad kazem cesto,jer to se uradi jednom i gotovo,ali kod mene nije tako,jer se desi da ga formatiram u ntfs i prebacim neku igru od 6gb i kad ga hocu kasnije prebaciti kod druga,nece.Kaze da ne moze,ukloni zastitu.Ma kakva crna zastita i onda opet moram sve iz pocetka i onda uspe,tako mi se desilo nekoliko puta
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 14:45
Nisam imao pojma da ne može. Jednostavno, nisam imao potrebe do sad, da baratam s fajlovima većim od 4GB. Baš dobro što si ovo postao pošto upravo skidam dupli DVD na jednom računaru.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 16:26
Imam jedan portable dvd player HCT HPD-700C, koji cita sve zivo(divx, avi, srt), a cita i usb stick kad prikacim na njega, i sd/ms/mmc card... Usb stick je bio fat32, i je radio super na tom pleeru, ali kad sam mu promenio file system u NTFS i formatirao ga, vise nece da procita taj stick. Taj stick ima jedno malo svetlo koje treperi kad ga ucitava player( kad je fat32), ali kad je NTFS, onda to svetlo se upali, onda prilicno ugasi, opet upali i sve to sporo ide... Znaci ne treperi brzo, nego kao da nesto nije u redu pa tako radi...
Sad sam ga upravo vratio na fat32 i radi ko pre super... Ne razumem kakve veze ima ntfs file system na usb stick sa ovog portabl pleera???? Mislim da je to problem... Da li neko zna sta to smeta portable playeru sto nece da cita NTFS usb stick....
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2010 u 02:09

Eto, a ja hteo da bacim flash od 8 GB jer sam mislio da lagano crkava LOL

HVALA TI BRATE!!!!!

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2010 u 02:18
Nema na čemu. Wink
Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2010 u 11:57
CARE! Kod mene je bio isti slučaj kao sa čudakom. HVALA!
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 16:52
Kod moje fles memorije USB Kingston od 4Gb je drugi problem. Na svim isprobanim kompovima radi besprekorno osim na mom. Naime, ako se dogodi i da je prepozna, i prikaze sadrzaj, to je vec uspeh. No cesto ni to nece. Pokusavam da je formatiram (pokusavala i kao fat32 i NTFS) i Windows mi nakon nekog vremena daje poruku da ne moze da izvrsi tu operaciju. Uopte uzev, skoro da mi je neupotrebljiva jer i kada je formatiram na drugom kompu, i moj komp je prepozna, kada pokusam da snimim neki fajl veci od nekoliko megabajta, komp se zakuca, fleska pocinje da treperi. Jedini lek je izvaditi flesku i Windows se stabilizuje. Slicna je situacija i sa jos nekim fles memorijama koje sam pokusavala da ucitam na mom kompu (imam instaliran Windows 7).
Da li problem nastaje zbog nekih nedostajucih fajlova u samom Windowsu ili je do maticne ploce? Molim savet.
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 16:56
maticna
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 19:26
Hvala senti, to i ja mislim.
U servisu me vec mesecima gnjave raznim pokusajima, da nije ovo, da nije ono (napajanje, UPS, drajveri...). Sreca pa je maticna jos uvek u garanciji i cim se vratim kuci sa severnog pola, menjam je.
Na vrh
Lucky10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 16:27

kad pokusam formatirati usb izbaci mi ovo ili nesto slicno...

udara mi u zivce....pomoooccc

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 17:06
Isključi ga iz tray bar-a, restartuj kompjuter, uključi ga i probaj ponovo. 
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 17:22
Nećete verovati šta mi je pravilo problem ! ! !

Kabl od štampača. Čim smo zamenili kabl, sve je proradilo besprekorno. Toliko prosto da je neverovatno.

A počeli smo od toga da pri podizanju sistema uključujemo jednu po jednu komponentu i kod štampača je fleš opet prestao da radi. Smrzla sam se misleći da je štampač, no srećom samo kabl.

Windows sada u sekundi očita sve hardverske komponente dok mu je pre toga trebalo dvadesetak sekundi. Po ovome sam kao laik zaključila da čim windows pri podizanju ima problema sa učitavanjem hardvera, neki je problematičan.

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 19:31
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Imam jedan portable dvd player HCT HPD-700C, koji cita sve zivo(divx, avi, srt), a cita i usb stick kad prikacim na njega, i sd/ms/mmc card... Usb stick je bio fat32, i je radio super na tom pleeru, ali kad sam mu promenio file system u NTFS i formatirao ga, vise nece da procita taj stick. Taj stick ima jedno malo svetlo koje treperi kad ga ucitava player( kad je fat32), ali kad je NTFS, onda to svetlo se upali, onda prilicno ugasi, opet upali i sve to sporo ide... Znaci ne treperi brzo, nego kao da nesto nije u redu pa tako radi...

Sad sam ga upravo vratio na fat32 i radi ko pre super... Ne razumem kakve veze ima ntfs file system na usb stick sa ovog portabl pleera???? Mislim da je to problem... Da li neko zna sta to smeta portable playeru sto nece da cita NTFS usb stick....

Kasno stiže odgovor, ali nisam ni video ovaj podforum, užas...

Ako pročitaš uputstvo od tog plejera, videćeš da on operiše samo sa FAT32 sistemom. Jednostavno, to je tako sa starijim uređajima tog tipa, ne samo sa tvojim, nego većinom ostalih.

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 19:48
verovatno je to, ma da ni wd my passport ili neki drugi usb hdd kad ukljucim bio on ntfs, bio fat32 nece ga procitati. Valjda ne podrzava hard diskove.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2011 u 20:47
Podržava externi hdd u fat32 sigurno! Problem je u nedovoljnoj snazi koju plejer isporučuje na usb, tj. daje max 500mA, a ima diskova koji vuku dosta više. Sa my passport možeš da se slikaš Smile , ali sa nekim drugim ext hdd-om ćeš da rešiš problem pomoću punjača od stare Nokie, pod uslovom da taj hdd ima konektor za dodatno - externo napajanje. Probano s moje strane puno puta.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2011 u 00:07
kazem ti, probao sam i sa wd my passport i ntfs i fat32, ali probao sam i sa iomega 1tb ntfs koji ima adapter dodatno napajanje. E sad jbg, mozda ce raditi da je fat32LOL Bitno je da taj portabl plejer cita divx i prevod pored sebe srt, a cita i divx sa ubacenim prevodom.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2011 u 09:27

Originalno postovano od strane bobiska bobiska piše:

Podržava externi hdd u fat32 sigurno!

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

...ali probao sam i sa iomega 1tb ntfs koji ima adapter dodatno napajanje. E sad jbg, mozda ce raditi da je fat32LOL ...

Sve sam ti rekao Wink

Na vrh
belgianer15 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj belgianer15 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2012 u 12:22
Podrav, ja imam mnogo veći problem, kupim Apacer AC202 300GB, tvornički je bio na FAT32, no to me nerviralo bog već poznatih 4GB, većinu sam gledao (Osijek) na nitrobox dig prijemniku i nije bilo problema, no lega je trebao program od 4,5GB  i ja normalno prebacim u NTFC. sad govno od resivera ne preponaje USB HDD. Sa instalacionim CD-om hoću vratiti na FAT 32 i eto .ranje.
Neće da vrati na FAT32, hoće particirati ali kad označim FAT32 daje mogućnost ako to hoću, moram odabrati neki exFAT koji resiver opet ne preponaje. Dali i ono odozgo s polis možda pali i kod ovovga ili neka nadogradnja usranog dig.resivera što nas je usrala cijea jebena država, malo dugačko ali sam se juče cijeli dan ..ebi i nisam ništa napravio. Pozdrav iz snježnog Osijeka
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2012 u 12:54
Trebalo bi da moze da se vrati na obican FAT32, jedino sto je maksimalna velicina particije pod FAT32 - mislim 32GB (a da nije fabricki tako formatiran).
Inace svaki svoj externi hdd ili usb veceg kapaciteta - prvi put kad formatiram, uvek sam ostavljao 20-30gb pod FAT32, a ostatak u NTFS, nikad se ne zna koji uredjaj ce ga kako videti. inace - svi uredjaji koji citaju USB ili HDD prepoznaju FAT32, a NTFS prepoznaje veliki deo njih...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.