Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zona Mrtvih (Zone of the Dead) (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zona Mrtvih (Zone of the Dead) (2009)

Zone of the Dead

Zone of the Dead (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika, horor

Trajanje:

101 min

Režija:

Milan Todorovic
, Milan Konjevic

Scenarij:

Milan Todorovic
, Vukota Brajovic
, Milan Konjevic

Glavne uloge:

Steve Agnew
  >  Professor
Nenad Ciric
  >  President
Bojan Dimitrijevic
  >  Rookie Cop
Ken Foree
  >  Agent Mortimer Reyes
Miodrag 'Miki' Krstovic
  >  Inspector Dragan Belic
Zoran Miljkovic
  >  Train Station Master
Vukota Brajovic
  >  Armageddon
Vahidin Prelic
  >  Agent Bottin
Kristina Klebe
  >  Agent Mina Milius
Emilio Roso
  >  Prisoner
Zivko Grubor
  >  Petrovic
Marko Janjic
  >  Jan
Ariadna Cabrol
  >  Angela
Eugeni Roig
  >  Chief of Bureau
Iskra Brajovic
  >  Yovana
Maria Kawecka
  >  President's Secretary
Nenad Herakovic
  >  Spook
Jelena Radenovic
  >  Nun

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Zona Mrtvih (Zone of the Dead) (2009)
    Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 17:23

U celoj Srbiji se odvijaju velike vojne vežbe, i Pančevo postaje grad pod opsadom. Na železničkoj stanici ovog industrijskog grada, usled nesrećnog sticaja okolnosti, dolazi do ispuštanja eksperimentalnog i veoma opasnog biohemijskog otrova u vazduh. Iako mu je namena nepoznata, izgleda da otrov zaražene ljude pretvara u bezumna bića željna krvi. U isto vreme, agenti Interpola u saradnji sa našim snagama, sprovode transport zatvorenika iz Vršca za Beograd. U transportu je samo jedan jedini zatvorenik, misteriozne prošlosti, i na izgled veoma opasan. Na drugom kraju grada, ambiciozni, strani novinar, sa grupom lokalnih prijatelja, kreće put železničke stanice, gde je otrovni gas i pušten, kako bi o tome napravio ekskluzivnu reportažu. Ubrzo nailaze na prve zaražene stanovnike, i shvataju da je bekstvo iz grada jedini izlaz. Otrov se uskoro širi Pančevom, trujući stanovnike, i izgleda kao da je smak sveta na pomolu. Interpolov transport nailazi na zaražene Pančevce, i na izgled rutinski zadatak postaje paklena borba na život i smrt. Agent Interpola, Mortimer Rejes shvata da jedina šansa za opstanak, leži u udruživanju snaga sa opasnim zatvorenikom, koji je nekako, povezan sa događajima koji se odigravaju oko njih.Sve linije priče će se povezati u lokalnoj policijskoj stanici, gde će se naći agenti Interpola, zatvorenik, strani novinar i njegovi prijatelji. Iako na izgled sigurni iza debelih zidova policijske stanice, čekajući pojačanje, junaci ne shvataju da je prava opasnost tu, među njima, i da će njihova sigurnost biti narušena užasima koje niko nije ni slutio...

Žanr: Akcija, Horor

Glumci: Ken Foree, Kristina Klebe, Emilio Roso, Miodrag Krstović, Vukota Brajović, Nenad Ćirić, Marko Janjić, Ariadna Chabrol, Eugeni Roig

Režija: Milan Konjević, Milan Todorović

Zemlja: Srbija, Italija, Španija

Premijera: 22.02.2009

Trajanje: 100 min.

Jezik: Engleski, Srpski

Prve kritike na film:

Kritika:
24.02.2009.
KRITIKA O "ZONI MRTVIH": DOBAR FILM SA MNOGO NEDOSTATAKA

Prve reakcije kritike na zombi horor film "Zona mrtvih" nisu loše. "Večernje novosti" prenose da su "autori i akteri srpske horor priče "Zona mrtvih" dobili u nedelju veliki aplauz na premijeri filma", a može se dodati da je najveći aplauz dobio Miroslav Lakobrija - majstor za specijalne efekte koji je imao pune ruke posla da "zombifikuje" brojne statiste. Doduše, treba napomenuti da su dobri poznavaoci horor žanra, u prvim reakcijama, prilično razočarani, a ubedljivo najveća zamerka im je katastrofalno loš engleski koji se čuje, dok je sam kvalitet zvuka odličan.

Evo delova prve kritike iz e-novina (film je dobio oceno 6/10, a saznajemo da mu u jednom od prikaza koji će se uskoro pojaviti sleduje 3/5):

Nije lako napraviti originalan zombi film. Zapravo, to je veoma, veoma teško - kao bluz. Imate određenu, veoma striktno fiksiranu formu u okviru koje možete da radite....

Postavka filma je veoma uverljiva (koliko se to može uopšte reći za ovaj žanr): u trenutku kada se u Srbiji odvijaju zajedničke vežbe srpske vojske i snaga NATO-a, u Pančevu (a gde drugde?) dolazi do ispuštanja otrovnog gasa koji pretvara žrtve u zombije. Istovremeno, u Vršcu se nalazi međunarodni kriminalac, poznat samo kao Zatvorenik (Roso), kog agenti Interpola Mortimer Rejes (Fori), Dragan Belić (Krstović) i Mina Milijus (Klebe) treba da odvedu u Beograd i odatle u London. Naravno, put ih vodi kroz Pančevo.

Krenimo od načina na koji su ovde nastali zombiji. Prema konvenciji mita, to su živi, odnosno oživeli mrtvaci. U ovom slučaju, oni nastaju udisanjem gasa koji oživljava mrtve ćelije. Dakle, još uvek smo na pravom tlu. Kada uzmemo jedan od uspešnijih filmova žanra skorijeg doba, 28 dana kasnije Denija Bojla, u kom je gotovo čitava populacija Velike Britanije zombifikovana neodređenom zarazom, Zona mrtvih je u prednosti. Zombiji kod Bojla su nadljudskih sposobnosti, izuzetno brzi i krvoločni. Zombiji u Zoni mrtvih su klasični - teturaju se, spori su i napreduju jedino na osnovu sopstvene brojnosti, a možete ih likvidirati samo hicem u mozak. Jedna od najboljih scena u filmu dokazuje upravo ovo: odsečena glava zombija i dalje živi. U suštini, Zona mrtvih je dobar film, sa, ipak, mnogim nedostacima. Dok su fotografija, šminka i specijalni efekti na visokom nivou, kao i glumačka ekipa zahvaljujući kojoj ovo ne deluje kao amaterski treš film, u oblasti režije i posebno montaže mnogo toga škripi. Uvek je problematično kada film ima dva reditelja, i to se ovde jasno vidi. Kao da rediteljski dvojac nije mogao baš da odluči kada će na koju stranu - uprkos praćenju konvencija žanra kao što su pokušaj zabarikadiranja u policijsku stanicu (Napad na policijsku stanicu 13 Džona Karpentera), hronični nedostatak municije koji se bez objašnjenja pretvara u sopstvenu suprotnost, alfa-predvodnik Rejes, sposobni Zatvorenik, lepa agentkinja Klebe i troje mladih, među kojima dve lepotice, Arijadna Kabrol i Iskra Brajović-Todorović, i Konjević ne snalaze se najbolje u međuljudskim odnosima likova, koji su u svakom zombi filmu šematski i tu nema mnogo mudrosti. Problem montaže je veoma ozbiljan: mnoge scene imaju "repove" koji gledaocu skrežu pažnju sa priče i uništavaju filmsku iluziju. Još jedan problem je lik Armagedona (Brajović): iako fenomen deus ex machina nije nepoznat ovoj vrsti filma, on uprkos deklamaciji delova iz Biblije koji se tiču Sudnjeg dana, ne deluje nimalo božanski. Još jedan problem je mali broj zombija - nikada se ne stiče utisak da ih ima više od dvadesetak, osim u završnoj sceni. No ovo se može pripisati relativno niskom budžetu filma, ako je suditi po onome što smo videli na platnu. Bila bi šteta da je ovaj film skuplji nego što izgleda.

Ipak, sve čestitke autorima i producentima. S obzirom na to da je svesno sniman na engleskom jeziku radi proboja na zapadna tržišta, gde će svakako imati uspeha makar na DVD-ju, i da Miki Krstović (verovatno dobrim delom sinhronizovan) zvuči kao Dart Vejder, dobili smo sasvim pristojan žanrovski film, a to je ono što srpskoj kinematografiji najviše fali...
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 19:55
Ortak koji voli trash filmove je gledao pre neki dan i kaze da ne moze da veruje koliko je los.Da je potpuno smesan ... (a ja se iskreno radovala filmu)..
Pogledacu ga sigurno jer ima nekih tripova koje apsolutno zelim da vidim..
Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledajuci, gledajuci bez daha.”
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 20:17
Originalno postovano od strane hoshi hoshi piše:

Ortak koji voli trash filmove je gledao pre neki dan i kaze da ne moze da veruje koliko je los.Da je potpuno smesan ... (a ja se iskreno radovala filmu)..
Pogledacu ga sigurno jer ima nekih tripova koje apsolutno zelim da vidim..

I ja sam isto tako procitao da je los,ali ja to ne priznam.Niko ne moze meni da diriguje sa svojim misljenjem kakv je film,dok ga ja ne vidim i sam to zakljucim.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
woody View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj woody Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2009 u 01:53
Resident Evil Serbia
Na vrh
Nemanja View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nemanja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2009 u 06:07
Kad pogledam, onda ću izneti svoje utiske. Različiti ukusi. I ne kaže se dzabe: ''100 ljudi - 100 ćudi''. Smile
Na vrh
juntamagic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj juntamagic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2009 u 12:53
Da su snimali film kao komediju mnogo bi bolje prošao. Takdoje umesto smešnog engleskog trebali su da pričaju lepo na srpskom i ubace engleski subtitle...
Sve u svemu, film nije ništa posebno...
Na vrh
zzoki22 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zzoki22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 13:57
Svaki pocetak je tezak,sigurno da je moglo bolje,moja ocena filma je 5 na skali od 1-10.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 15:51
Pa, mogu da budem malo neskroman i da kazem da sam vrlo dobar poznavalac horora i SF-a (bilo A, B ili C, D, E, F... produkcija), ali ovo je stvarno DNO. Pa ovde stvarno nema nijedan element koji je presao cisti prosek. Jedini sto, po osecanjima, dok gledas film je posebna draz jer je napravljen ovde kod nas. ali svaki sledeci pozitivni utisak nestaje. Ako se na greskama uci ovo moze da im dodje kao BUKVAR!
Vladika
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 18:24
Ja jedva čekam ovo da vidim, u svakom slučaju. Vladika, baš ni jedan element? Barem efekti? Rekao bih da su dosta dobro odrađeni (sudeći prema trejleru).
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 18:47
Ja nikad cuo za film, moram bar trailer da pogledam,
a opet sto da u domacoj produkciji nemamo i horror filmove?
Ok. tu je T.T. Sindrom, mozda i Lavirint mada je on vise kvalifikovan kao misterija, avantura...
I jos par njih,
da ne pricam o starom dobrom i legendarnom fimu: Leptirica,
Podrzavam pa makar i bilo bzv. danas lose sutra bolje..
a opet mozda i obrnuto, sve u svemu dosta vise kusturice
i njegovih Social Gypsies filmova.

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 19:06
Razmišljam da osnujem klub nepoštovalaca gorepomenutog smrdonje. I ako počnem da naplaćujem članarinu samo 1 evro godišnje, ja sam novi Bill Gates!!!
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 19:07
Kog smrdonje?   

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 19:08
Originalno postovano od strane N.B.G. N.B.G. piše:

dosta vise kusturice

Zajebavaš me?
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 19:28
hahaa, ma jok..   

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2009 u 19:32
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Ja jedva čekam ovo da vidim, u svakom slučaju. Vladika, baš ni jedan element? Barem efekti? Rekao bih da su dosta dobro odrađeni (sudeći prema trejleru).

Ja pomenuh par elemenata kao cisti prosek, e tu spadaju efekti. Vec vidjeno naravno u mnogm drugim hororima. Da bi se shvatilo o cemu pricam, film mora da se pogleda, a to nikako ne preporucujem (a, kakav apsurd)!!!
Vladika
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2009 u 20:28
Ma da je najveci sh*t na svetu,ja cu ga odgledati prvenstveno sto je nas i ako ne valja,treba im cestitati na pokusaju,ako nista drugo.

Pa kao sto sam malopre napisao,takva sam smeca od horror filmova gledao,da ce ovaj biti extra.

- Armin van Buuren

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2009 u 20:32

- Armin van Buuren

Na vrh
bihorackabir View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bihorackabir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2009 u 23:08

iako nisam ljubimac horora za ovaj cu izdvojiti vremena. mada cisto sumljam da je dobar.Confused

Ažurirao bihorackabir - 23.Ožujak/Mar.2009 u 23:09
Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2009 u 10:52
...hehe izgleda toliko loše da mora bit dobro...trash poslastica...efekti bar dobro izgledaju.
Na vrh
gavrilotepic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gavrilotepic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2009 u 11:13

Napred,dokazite da ste bolji kriticari od onih koji cine ziri i dodeljuju nagrade u Kanu,to su budaletine koje su videle nesto u Kustinim filmovima sto vi niste,ha ha ha .

gavrilo
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.