Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Explorer se ruši i rešenje problema
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Explorer se ruši i rešenje problema

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Explorer se ruši i rešenje problema
    Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 22:47
Ovako..imam mali problemcic..a taj je da mi se explorer stalno rusi..tj samo kad otvorim par foldera..sto mi bas i ne ide u glavu.. znaci otvorim folder, recimo folder Filmovi.. i nekako se sistem srusi i pise ono oprostite na smetnji..bla bla bla..molimo vas da javite Microsoftu za gresku..pa jel netko zna kako se to da rijesit?

PS: vidim sam temu "Problem sa Explorerom"..ali nisam tamo htio pisat..jer je vezano uz brisenja filma..

REŠENJE:
1. Ukljuciti opciju DO NOT CACHE THUMBNAILS (Odete na CONTROL PANEL - FOLDER OPTIONS - VIEW- te staviti kvacicu na DO NOT CACHE THUMBNAILS pa stisnite APPLY.

2. Pa onda napraviti ovo da iskljucite pregled video formata u exploreru:
- odite na start - pa na run - pa onda upiši ovo: regsvr32 /u shmedia.dll
, a ako hocete vratiti media preview upisite ovo isto pod run: regsvr32 shmedia.dll

To bi trebalo pomoći zbog toga se uglavnom ruši explorer zbog tog pregleda videa u njemu.

Ažurirao icemaher - 08.Srpanj/Jul.2010 u 14:55
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 23:03
To mislim da se desava, kad otvoris folder gde ti je avi(film) prikazan kao Thumbnail, i dok ucita taj avi windows explorer zaglavi i pojavi error.... Probaj ovo cekiraj , ili ako ga nemas onda idi na add i pronadji explorer u C:\WINDOWS i onda apply i OK. Trebalo bi da funkcionira.

Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 23:25
Eh nazalost niti to ne pomaze..stvar je i dalje ista..mozes znas neko drugo rjesenje?
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 23:31
a kad kliknes na taj film jedanput, jel izadje opet error ili ne? Ako izadje error nekad avi pravi problem, mozda je nesto los ....
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 23:33
Ma stvar je u tome..da imam nekih 20 filmova u tom folderu...i kad god udjem u taj folder..nit ne kliknem na nista..vec izbaci error...bilo na thumbnail.. ili ne.. vec razmisljam da srusim windowse..ali nemam gdje sve zgurat sa c diska :D hehe
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2009 u 23:46
u promptu staviš d:
enter
chkdsk/f
enter
kažeš y
za unmountanje particije...
provjeri ti greške na disku.
imaš sigurno neke hebene avije s greškama od puno kopirnja.
ako loš avi neće deletat,
ja sam novi notepad na dektopu preimenovao u
lošavi.avi i copy ili paste u tu mapu.
tako sam ga obriso.
ili onim undeleter programom.
imat ćeš problema dok se ne riješiš govna.
oprosti na prostoti.
žurim se, nešto si radim.
poz
drdamjan

Originalno postovano od strane Jureks Jureks piše:

Ma stvar je u tome..da imam nekih 20 filmova u tom folderu...i kad god udjem u taj folder..nit ne kliknem na nista..vec izbaci error...bilo na thumbnail.. ili ne.. vec razmisljam da srusim windowse..ali nemam gdje sve zgurat sa c diska :D hehe

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2009 u 02:22
Moj bi ti savet bio da prvo skeniraš ceo sistem nekim programom protiv spyware-a i nekim antivirusom. Probaj da li ti sad explorer.exe radi dobro. Ako i dalje "štuca", preporučujem da ti da ga zameniš nekim dobrim. Znači, uzmeš od drugara ili nekoga, sigurno ispravan explorer.exe i zameniš ga u svom sistemu... E ako ni to ne pomogne, onda nemam pojma...
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2009 u 12:29
Evo darije i to pokuso :D ali ni to ne ide hehe..nemam ja srece..a jel bi mozda pomoglo da sve te fileove prebacim u drugi folder? :D mozda neko ima isti problem pa ga tako rijesio?
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2009 u 22:55
Evo ekipa..rijesio sam problem..pa da napisem rijesenje ako nekome zatreba :D ja cu ovo quote-at...tako da se bolje vidi :D

Citiraj 1. Ukljuciti opciju DO NOT CACHE THUMBNAILS (Odete na CONTROL PANEL - FOLDER OPTIONS - VIEW- te staviti kvacicu na DO NOT CACHE THUMBNAILS pa stisnite APPLY.

2. Pa onda napraviti ovo da iskljucite pregled video formata u exploreru:
- odite na start - pa na run - pa onda upiši ovo: regsvr32 /u shmedia.dll
, a ako hocete vratiti media preview upisite ovo isto pod run: regsvr32 shmedia.dll

To bi trebalo pomoći zbog toga se uglavnom ruši explorer zbog tog pregleda videa u njemu.

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2009 u 23:15
Drago mi je da si resio problem, i iskljucivo sam zahvalan sto si nam javio koje je resenje!!!!  I ja sam to sad uradio, i mnogo bolje se ponasa explorer kad otvorim folder gde su mi avi fajlovi. Ranije kad otvorim folder, dok explorer ne ucita avi fajl cekam skoro 20 sekunde da to uradi i kao da se blokira explorer nista ne reaguje, a sad udjem u folder i odmah mogu da palim film!!! 
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2009 u 23:19
Ma joj np..ajd drago mi da sam i ja nekom od vas pomogao :d hehe..i da..i meni je puno bolje sada..pogotovo zato sto imam puno filmova..pa sam i ja ceko dugo..a i onda mi se to pocelo dogadjat..a sad je super :d
Na vrh
Filmadzijaa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filmadzijaa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2010 u 22:57
Pozdrav svima.
Drago mi je da je neko pisao o ovome.I ja sam imao tih problema dok nisam narezao sve na diskove i obrisao taj folder.Danas mi se ponovo desio problem,pa sam naisao na ovo.HvalaSmile
Na vrh
ninica21 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninica21 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Srpanj/Jul.2010 u 14:27
ja sam skinula nekoliko filmova i odjednom se počelo dešavat ovo s explorerom, HVALA za ovo jednostavno rješenje!! Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.