| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Uputstvo za DVD-lab PRO |
Odgovori
|
| Korisnik | |
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Uputstvo za DVD-lab PROObjavljeno: 02.Ožujak/Mar.2007 u 17:21 |
|
Kada startujete program dobicete prvo prozor "Default Project". U njemu izaberite opciju "Normal" i "OK"
Za pocetak savetujem da prilagodite prikaz radnih prozora u programu. Kliknite u gornjem meniu na "View" i ukljucite sledece prikaze: "Toolbar" , "Status Bar " , "Project" i "Assets". trebali bi da dobijete ovakvu sliku. Na pocetku par osnovnih stvari o izgledu i funkcionisanju programa. Na levoj strani se nalazi Project meni - u kome birate koji deo projekta radite. Na dnu se nalazi Assets meni i sluzi da u njemu otvorite sve fajlove koji su vam potrebni pri radu. Centralni deo zauzima radna povrsina u kojoj se nalaze radni prozori. Nazivi otvorenih radnih prozora nalaze se na dnu radne povrsine - odmah iznad Assets menia ,a iz jednog u drugi prozor prelazite jednostavnim klikom na njegov naziv. Vecinu komandi mozete aktivirati preko desnog klika misa u odgovarajucem prozoru - mada ce ovde sve komande biti objasnjene preko glavnog menia. Ako u toku rada hocete nesto da obrisete - to mozete uraditi tako sto to oznacite i pritisnete dugme "DELETE" na tastaturi (u glavnom meniju nema komandi za brisanje) Ceo proces rada cemo podeliti u nekoliko faza i objasniti pojedinacno svaku fazu. UBACIVANJE FILMA Za pocetak trebali bi da imate snimljen vas DVD film negde na hard disku. To moze biti na primer divx film koji ste konvertovali u DVD ili neki original DVD koji ste ripovali na hard disk i kome zelite da uradite sopstveni meni. Kliknite na "File" - "Import Asset" i otvorice vam se prozor File Browser. U njemu pronadjite vas DVD film i DUPLI klik na vob faj.Ako imate vise vob fajlova treba da kliknete na prvi fajl. Ako je u pitanju original DVD prethodno pogledajte koji je prvi vob fajl cija je velicine oko 1 GB i kliknite na njega. U prozoru koji vam se otvori odaberite trecu stavku "Use file set directly..." i "OK" U sledecem prozoru izaberite folder u koji zelite da snimite gotov joined VOB i dajte mu neki naziv i "OK". Ovo radite iz razloga da dobijete ceo film u jednom fajlu. Sacekajte nekoliko minuta dok se fajl ne pojavi u Assets meniu. Sada u Project meniu dupli klik na Movie1 i dobicete na radnoj povrsini prozor Movie1. Jednostavno povucite fajl iz Assets menia u Movie1 prozor i zavrsili ste ovaj deo posla. Dobicete prozor sledeceg izgleda. PRAVLJENJE CHAPTERA Imate dva nacina da ovo uradite : automatski i rucno. Za automatski kliknite na "Movie" - "Auto-chapters". U prozoru koji se pojavi stiklirajte stavku "Add" i u polje pored upisite koliko chaptera zelite u celom filmu i na kraju "OK". Ako zelite sami da odredite chaptere - za pocetak kliknite na "View" - "Prewiev" i dobicete u donjem desnom uglu prewiev konzolu sledeceg izgleda. Preko komandi na konzoli ili klizaca pomerate se po filmu. Mozete koristiti i tastere za pomeranje kursora levo-desno na tastaturi.Kada dodjete do dela filma od kojeg zelite da napravite chapter kliknite na dugme "Add Chapter Point".Zatim ponovite sve za sledeci chapter i tako dok ne odredite sve chaptere. PRAVLJENJE GLAVNOG MENIA U project meniu dupli klik na Menu1 i dobicete na radnoj povrsini prozor Menu1. Ovaj prozor ima puno alatki, ali naznacene su samo najvaznije. Za pocetak izaberite neku pozadinu za meni.Kliknite u Assets meniu na "Backgrounds". Izaberite neku pozadinu i jednostavno je prevucite u prozor Menu1. Ako umesto gotovih pozadina zelite da stavite neku vasu fotografiju ili na primerr cover od filma uradite sledece: U prozoru sa pozadinama desni klik na misa i "Import".Pronadjite vasu fotografiju na kompu kliknite na "Open" i "Yes".Vasa fotografija ce se pojaviti medju gotovim pozadinama. Na isti nacin je prevucite u prozor Menu1. Sada mozemo upisati text. Kliknite na dugme "Text tool" a zatim bilo gde na Menu1 prozoru. Dobicete konzolu za upis texta u kojoj upisete text i "OK". Sada text postaje objekat koji mozete po zelji povecavati, smanjivati, pomerati po prozoru, rotirati (dugme "3d rotate") i sl.Boju texta menjate tako sto oznacite text i izaberete boju iz liste "Fill Color". Ukoliko slucajno ne vidite ovo dugme "Fill Color" idite na "VieW"- "Menu properties". Pored teksta mozete dodati i pratecu slicicu.Za pocetak u Assets meniu kliknite na "Video & Audio".Zatim "File" - "Import asset" i pronadjite vasu fotku i dodajte je u asset listu. Sada je jednostavno povucite u Menu prozor i opet smanjite po zelji,pomerite ili rotirajte isto kao i text. Ako zelite da vam uz meni ide i neka prateca muzika. Opet dodajte audio fajl u assets listu i prevucite ga u Menu1 prozor. Napomena :Iskljucivo mozete koristiti audio fajlove u wav ili ac3 formatu. Ako zvuk nije odgovarajuce frekvencija dobicete upozorenje za to.(kliknite na "OK" - "YES" - "TRANSCODE" i program ce ga sam konvertovati u odgovarajuci format. Napravicemo za pocetak jednostavan Meni sa dva text objekta: "PUSTI FILM" i "IZBOR SCENA". Imate dugme "simulation" da vidite kako ce to izgledati na gotovom DVD-u. Dugme "stop simulation" da zaustavite simulaciju. PRAVLJENJE MENIJA ZA IZBOR SCENA Kliknite na "Menu" - "Scene Selection Menu" - "Thumbnail Scene Selection". U prozoru koji dobijete odredite za koji film pravite scene selestion i za koji meni ce on biti vezan. Posto imamo samo jedan film i jedan meni to ce biti "Movie1" i "Menu1". Sada izaberite neku od ponudjenih maski i kliknite na "OK" pa "Yes" i za nekoliko sekundi ce te dobiti gotov jedan ili vise scenes menia - zavisno od broja chaptera i maske koju ste izabrali. Dupli klik u projest meniu na novonapravljeni Scenes meni da bi videli kako izgleda. Ako zelite da scene budu animirane otvorite "scenes menu", kliknite na "Menu" - "Render Motion" - "OK".U prozoru koji vam se otvori odredite trajanje animacije u polju "Total Clip Time" (bar 60 sec) i zatim kliknite na "Render".Odrediti neki folder na kompu i upisite naziv za fajl i "Save". Za desetak minuta imacete gotov animirani meni za izbor scena. Kada zavrsi "Close" i "OK". Ako imate vise scenes menia - ponovite prethodni postupak za svaki pojedinacno. Sto se tice zvuka u scenes menijima automatski ce vam ici zvuk sa pocetka prvog chaptera u duzini trajanja animacije.Ako zelite da umesto njega stavite neku svoju muziku - to radite na isti nacin kao i u glavnom meniu. Naravno to ponovite za svaki scenes meni. Mozete jos ako zelite dodati i neki prateci tekst ispod svakog chaptera po zelji, a mozete i promeniti pozadinu u scenes meniu. PODESAVANJE LINKOVA Otvorite Menu1 u kome smo stavili dva teksta "PUSTI FILM" i "IZBOR SCENA". Desni klik na tekst "PUSTI FILM" pa "Link" - "Movie1" - "Chapter 1(Movie Start)". Desni klik na tekst "IZBOR SCENA" pa "Link" - "Scenes 1 for Movie 1". U scenes meniu svi linkovi su automatski podeseni. Mozete eventualno ako imate vise scenes menia u svaki dodati natpis "GLAVNI MENI" i zadati mu link za "Menu1"da skratite vracanje u glavni meni. Sada u Project meniu dupli klik na "Connections" da vidite kako to sve izgleda Ovde preko dugmeta "draw links" mozete docrtavati linkove po zelji mada je vecina linkova vec u redu. Mozete kliknuti na dugme "table" da vidite izlazne kinkove za svaku stavku projekta. Ovde eventualno mozete odrediti sta ce se desiti kad se zavrsi film. Na primer kliknite na "Movie1" pa u koloni "End link" otvorite listu i izaberite "Menu 1" FINALE - KOMPAJLIRANJE FILMA Kliknite na "Project" pa "Compile DVD" Odredite za "Output Folder" gde zelite da vam bude gotov DVD , a za "Temporaru Folder" radni folder i kliknite na "START". Ako imate 2 hard diska na kompjuteru odredite na jednom output a na drugom temp folder, jer ce to prilicno ubrzati kompilaciju. Za nekih pola sata imacete gotov film spreman za narezivanje. PRAVLJENJE MENIJA ZA VISE FILMOVA Mozete napraviti meni za vise filmova pod uslovom da ukupna velicina filmova ne prelazi kapacitet DVD diska. Na primer ako sa programom "Winavi video convertor" konvertujete divx filmove u dvd u srednjem kvalitetu - dobijate dvd film velicine oko 1 GB.tako da bez problema mozete spakovati 3 ovakva filma na jedan DVD. Postupak za rad je sledeci: Kliknite na "Movie" - "Add New" da dodate novi film. Kliknite na "Menu" - "Add" - "Add New Menu" i dodajte dva nova menia. Sada ce te imati dva filma i tri menia. Prvi meni koristite kao glavni za izbor koji film pustate. Drugi i treci meni koristite kao uvodne menije za prvi odnosno drugi film" Sada sve radite po uputstvu za jedan film s tim da to uradite za oba filma. Na kraju samo lepo i ispravno povezite linkovima sve menie. U principu mogucnosti za kombinovanje su neogranicene. Pre nego sto narezete gotov DVD mozete proveriti kako funkcionise i da li je sve onako kako ste zamislili. Najjednostavniji nacin je da pokrenete "POWERDVD" plejer, kliknete na sredini konzole na dugme "Select Source" pa izaberete "Open DVD File on Hard Disk Drive". Pronadjite vas output folder, otvorite u njemu folder "VIDEO_TS" i onda dupli klik na prvi fajl "VIDEO_TS.IFO". Ukoliko želite ovo uputstvo u PDF formatu, možete ga skinuti odavde: DOWNLOAD (504 KB) Hvala neznanom junaku koji je uradio ovo uputstvo! |
|
|
|
![]() |
|
dr koks
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 17.Listopad/Oct.2006 Status: Offline Points: 1500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2007 u 11:00 |
|
Svaka cast za uputstvo ,,, samo ne moze da se skine uputstvo u pdf formatu sa te adrese koju si ostavio. Pokusao sam nekoliko puta i jednostavno nece.
|
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2007 u 13:26 |
|
obrisan je fajl, morace Darije da ponovo zakaci
|
|
|
|
![]() |
|
dr koks
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2007 u 15:32 |
|
Ok. Hvala.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2007 u 11:27 |
|
Pazi, to uputstvo sadrži isto ovo što stoji u postu...Znači idi samo
Copy - Paste i to je to. Ajde kad nađem vremena postaviću ga opet....
|
|
|
|
![]() |
|
dr koks
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2007 u 17:36 |
|
@darije Ma sve je ok. To sam vec uradio. Hvala ti puno druze!
|
|
![]() |
|
urbanst
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 24.Svibanj/May.2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 01:22 |
|
di mogu ovo skinit u pdf formatu?
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2007 u 04:13 |
|
Evo baš OVDE.
Ažurirao darije - 14.Lipanj/Jun.2007 u 03:22 |
|
|
|
![]() |
|
urbanst
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 24.Svibanj/May.2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 7 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2007 u 23:43 |
|
kaže da ne mogu otvorit taj fajl možda sam stiga malo prekasno jeli ga možeš molimte opet stavit? bia bi ti jako zahvalan????
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2007 u 03:23 |
|
Postavio sam ga opet, na ovom postu iznad tvog.
|
|
|
|
![]() |
|
urbanst
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2007 u 10:45 |
|
ma vidim ali i taj mi govori da je nevažeči bili ga moga ubacit u rapodseru?
|
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2007 u 10:54 |
|
kako bre ne vazi?
http://www.sendspace.com/file/kobxt9 klikni na Download Link: Uputstvo za DVD-lab PRO.rar na sredini stranice |
|
|
|
![]() |
|
batistuta
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 14.Travanj/Apr.2006 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 445 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2007 u 14:23 |
|
jel dvdlab pro moze li da vidim dali odgovara titl ili ne?
Kao sto ima opcija u dvdmaestro? |
|
![]() |
|
misterfoka
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 23.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Macedonia Status: Offline Points: 25 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2009 u 13:30 |
|
jel moze malo detaljnije i sa slikama kako ide povezivanje linkova kad se radi o jednom filmu ,i kad se radi o vise filmova. Inace program je vrlo dobar, probao sam ,ali na kraju kad hocem da otvorim izbor scene nece, gde gresim, kad pritisnem simulation nece da radi ,a kaze da nemam aktivne dugmice. hvala
Ažurirao icemaher - 28.Listopad/Oct.2009 u 16:14 |
|
![]() |
|
zagor-te-nej
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 29.Listopad/Oct.2009 Lokacija: SKOPJE Status: Offline Points: 170 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2009 u 09:11 |
|
hej,gospodo,jel moze neko da mi kaze kako da ubacim videoklip ispred filma sa dvdlab program,koji format treba da bude video clip,i gde mogu da nanje one kakakteristine clipove koje se stavljaju ispred filma.hvala
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2009 u 00:51 |
|
Pročitaj malo detaljnije uputstvo DODAVANJE PRIJEVODA NA DVD (VIDEO_TS)
tu ćeš skontati to što ti treba... @mr.foka O kompletnom pravljenju DVD Statičkog (nepokretnog) menu-a sam već odavno započeo tutorijal gdje ima sve detaljno o povezivanju linkova... ALi je problem što nemam vremena da to završim i evo kako sam ja odradio nešto kroz njega... Kompletan DVD Menu za film PLATOON LEADER (1989) Dok prostudiram kako se pravi pokretni video menu onda ćemo završiti tutorija... A to oko povezivanja linkova ti se sve na DESNOM KLIKU... Napraviš link i na njega klikneš desnim klikom i odabereš što želiš da ti ide s njega... Start movie, Resume Movie itd... |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
zagor-te-nej
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 15:58 |
|
po[tovani gospodine,video sam vas program dv-lab i sve sto je unutra.Sve je dobro,ali imam jednu dilemu.Ako dobro sam shvatio tu se radi samo za meni sa dve potkategorije,play movie i sceene selection.Ako zelimo da ubacimo i tretu kategoriju kao nap jezik ili zvuk, kako se radi to i kako se povezuje to.Hvala
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 16:37 |
|
Pa isto! U okviru imaš A oznaku za text, napraviš link jednostavno napišeš
SUBTITLES, AUDIO, TRAILERS šta god želiš i napraviš onda menu i samo povežeš preko desnog klika, A na ovom mom primjeru se vidi da je za 4 linka, pogledaj dobro ove slike... |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
zagor-te-nej
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2009 u 20:34 |
|
gospodine,ja se izvinjavam sto se javljam ponovo,ali nisam uspio u ono sto ste mi relki da uradim.zato molim vas, ako zelite da malo jasnije mi kazete sta da radim.Kao prvo nije mi jasno sta je to okvir A, nadam se da znate o cemu pricam,naime zelim da ubacim i trecu subkategoriju recimo jazik.zato molim vas ako zelite niz neki primer ili neku sliku da malo pojasnite to,narocito povezivanje,naravno ako imate volju za to,mi pocetnici to shvatamo malo teze,za razliku od vas profesionalaca kojima ovo je veoma lako,jer preko primera je mnogo lakse.Nadam se da cete mi izaci u susret,i izvinjavam se za moje neznanje. Hvala
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2009 u 20:46 |
|
zagpr-te-nej, ovde treba da pitas, a ne da otvaras temu. Pozz
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |