| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
I want my MTV |
Odgovori
|
| Korisnik | |
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: I want my MTVObjavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2026 u 15:43 |
|
MTV završio kako je počeo - s ‘Video Killed The Radio Star’ ![]() 31. prosinca 2025. Paramount Skydance mreža je ugasila svoje posljednje 24-satne kanale s
glazbenim spotovima u Ujedinjenom Kraljevstvu – MTV Music, MTV 80s, MTV
90s, Club MTV i MTV Live uklonjeni su s platformi poput Skyja i Virgin
Media. Glavni MTV kanal ostat će aktivan u UK-u te se očekuje da će i
dalje ponajprije emitirati reality programe. Potez je to koji odražava promjenu u navikama gledanja, pri čemu se
glazbeni spotovi uglavnom konzumiraju na YouTubeu ili društvenim mrežama
i odnedavno Spotifyju, umjesto na televiziji. Kao simboličan oproštaj emitiran je spot uz new wave klasik iz 1979.
"Video Killed The Radio Star", koji je ujedno bio i prvi video koji je
MTV emitirao pri lansiranju u SAD-u 1981. MTV je promijenio način konzumiranja glazbe, pretvarajući vizualnu
prezentaciju, sliku i pripovijedanje glazbenih spotova u bitne dijelove
identiteta umjetnika. Do kraja 1980-ih i 1990-ih, MTV formula proširila se globalno, s regionalnim televizijskim podružnicama, lokalnim VJ-evima i lokaliziranim emisijama. U mnogim dijelovima svijeta, uključujući jugoistočnu Aziju i Bliski istok, MTV je postao kulturni most. Pomogao je definirati modu mladih, širio glazbene ukuse i vidike i diskurs pop kulture. Neki od zvjezdanih ternutaka MTV-ja bili su svjetska premijera spota Michaela Jacksona za pjesmu Thriller, potom 16-satni prijenos koncerata Live Aid 1985., ali i stvaranje nagrade za najbolji glazbeni spot MTV Video Music Awards. ![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2026 u 15:58 |
|
Sasvim očekivano, a i najavljeno je. Bio je bitan deo moje mladosti i širenja muzičkih horizonata u vreme kad to baš nije bilo dostupno.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 14:16 |
|
Čitao sam i ja kad su najavili, ali sam čekao da vidim svojim očima. I ja sam odrastao i naučio engleski zahvaljujući MTV-ju. Glupi Ameri. Grupa štrebera koji su u školi morali na tjelesnom napraviti čučanj da
bi dobili dvojku ravna se samo prema zaradi. Takvi bi zatvorili i
Sikstinsku kapelu jer je nerentabilna. Ukinu MTV-jeve (Music TV) programe koji puštaju glazbu koja ih je proslavila, ali ostave glavni MTV (Moron TV) koji pušta realityje. Onda se čude kako to Europa ima 500+ godina povijesti, a oni ništa. Idiokracija nezaustavljivo galopira. Pazi razlog: "Glazbeni spotovi se uglavnom konzumiraju na YouTubeu ili društvenim mrežama
i odnedavno Spotifyju, umjesto na televiziji." Ma nemoj. A televizija se ne gleda preko interneta? Nije problem zarada, nego troškovi koje imaju zahvaljujući debilnim filmovima u koje su upucali milijarde, a zarada je kao moja plaća. Nema nam pomoći. Možda nam neka kometa ili ludi diktator s nuklearnim oružjem skrati muke.
![]() Ažurirao iromafia111 - 03.Sijecanj/Jan.2026 u 19:57 |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 15:45 |
|
Potpisujem sve.
Ovo nije samo gašenje kanala, ovo je poslednji ekser u kovčeg jednog vremena kad je kvalitet nešto značio. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 18:13 |
|
Ljudi, da li ste išta drugačije očekivali? Ja nisam, a očekujem i još puno toga mnogo goreg. Nije čudo što mi se u poslednje vreme gledaju uglavnom filmovi apokalipse, čitaj: restarta!
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 18:17 |
|
E, da čovek plače
dokle smo dogurali!
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 16:08 |
|
Ljudi pa šta vam je.
Sve ima svoj kraj, tako i MTV. Zaključak da se sve vrti(lo) oko para je ispravan, ali gdje ste bili kad su svi klubovi preko noći postali narodnjački i istjerali nas kojima se to gadi, gdje ste sad kad se ti isti klubovi zatvaraju, a umjesto njih cvatu restorani sa glazbom uživo - opet, u PM, narodnjačkom. Šta, moje pare smrde pa ih zato neće? Egzistencija nam je uvjetovana parama, na takvoj smo recki civilizacijske ljestvice, majstor na harmonici će postati beskućnik ako izvodi na njoj Bacha, a ne šund. Barem nismo robovi (ok, neki jesu moderni robovi). Alternativa uvijek postoji. Novi mediji također. Najveći problem danas je kako izbjeći AI slop (ili kako je bug to odlično preveo: AI splačina). Pazite doduše što radite ako živite u Afganistanu jer je glazba haram, pustimo istraživanje koje je pokazalo da slušanje glazbe štiti od razvoja demencije. Zašto onda plakati? Oplakujemo mrtve? Ajde, dobro, može. Bitno je da idemo naprijed. Jesmo li, ili se vraćamo unatrag, nisam siguran. Ažurirao JoxerTM - 04.Sijecanj/Jan.2026 u 16:13 |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2026 u 17:04 |
Kako gde smo bili? Dok je bilo mesta za otići bilo nas je tamo, a kad više nema sad smo u undergroundu. Ja sam makar i dalje na istim talasnim kao oduvek. Problem je što mnogi drugi više nisu. Kapa dole za većinu, osvojili su bukvalno sve!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |