| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (2025)Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2025 u 21:11 |
|
Reditelj: Rian Johnson Uloge: Daniel Craig, Josh Brolin, Mila Kunis, Jeremy Renner, Glenn Close, Kerry Washington... Platforma: Netflix Stigao je prvi pogled na treći deo "Knives Out" sage! Benoa Blan se vraća, a reditelj Rian Johnson najavljuje da je ovo "najopasniji slučaj do sada". Nakon onog prvog tizera koji je samo otkrio naslov, sada imamo bolji uvid u atmosferu koja deluje dosta mračnije od "Glass Onion", ali i dalje sa tim prepoznatljivim stilom. Glumačka ekipa je ponovo impresivna. Šta sve znamo o zapletu i novim likovima? Detaljnu analizu i sve informacije o filmu možete pročitati u članku na blogu: Kakva su vaša očekivanja? Mislite li da će nadmašiti prvi deo?
|
|
|
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2424 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2025 u 21:39 |
|
Gledao prvi deo, dosta.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2025 u 16:22 |
|
Pogledao i drugi deo, a to beše vrlo "bolno" iskustvo. Nema dalje kakve god mamce bacali pred mene...
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 10:42 |
|
Da li da se pretvorim u mazohistu, i odgledam i treći deo, nakon što mi se prva dva apsolutno nisu dopala? Smor franšiza se nastavlja.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1525 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 11:33 |
|
Ma ja ovo gledam,znam da mi nece biti dosadno ,uostalom sve te whodunnit filmove ,serije ne propustam i nikad mi nece dosaditi.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2424 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 16:08 |
|
Skip.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2025 u 18:19 |
|
Pa prvi i ok, drugi mi se nije svideo, šta znam uzeću da pogledam.
|
|
![]() |
|
Jugiboy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 14.Svibanj/May.2024 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 102 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 13:29 |
|
Previsoka IMDb ocena. Ja sam ga ocenio sa 5. Razvučeno ko je, ko je, ko je ubica ala Šerlok Holms, Poaro... Posebno me je iritirao govor Danijela Krejga da govori američkim akcentom.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 16:05 |
|
ako je u ikojem žanru najvažniji logičan i dobar scenarij za dobar film to je ovaj žanr... totalno loš scenarij pun nelogičnosti. ne bih više riječi trošio, komotno preskočit.
|
|
|
Aaa?
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2025 u 23:40 |
|
Drugi dio je definitivno najbolji. prvi smara na momente, a ovaj predugo traje, a malo toga se dešava.
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2025 u 12:18 |
|
Osobno najbolji film od dosadašnja 3, film koji ima jako dobar scenarij, odličnu režiju, montažu, atmosferičnost i glumu. Nakon 2. dijela koji mi je bio bljutav, ni slan, ni sladak, ulazio sam sa skepsom u ovaj 3. dio, ali moram reći da me je iznenadio, ugodno.
Whodunnit film koji mi je bio zanimljiv, dobro mjesto radnje, meni relativno drage teme, i najbitnije ritam je bio takav da me priča nije puštala ni sekunde, baš mi je odgovarao ovaj svijet koji se vrtio oko ruralne kršćanske zajednice. Brzo mi je proletjelo 2 sata i 15-tak minuti. Rian Johnson planira i dalje snimati Knives Out filmove, i neka, uvijek sam simpatizirao ovaj žanr, samo evo da će sljedeće navodno snimati jedan drugi žanr/film, već naredne godine, originalan svoj scenarij, pa me svakako interesira što će skovati. |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2025 u 12:26 |
|
Nepotrebno predug, ima neku priču, ali i nekoliko bespotrebnih likova, čije su uloge mogle totalno da se izbace, da bi film bio dinamičniji...
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2025 u 22:31 |
|
Pisao sam u prva dva da mi se sviđaju, a ovaj treći sada mi se sviđa još više.
Baš ono što je Saša gore napisao, ovakvih priča nema puno za pronaći, a i ono što bude nije baš dobro. Ono što nije napisao da radnju nosi svećenik, a ne Craig, a glumac je ulogu odradio nenormalno dobro. Niko nije loš, ali ovaj se baš bezobrazno dobro uživio. Moram malo pljucnuti na ajmo to nazvati javnu ispovijed, ali film je film i ta takva scena ipak ne krade zaključak iako je jasno da je namještena kako bi dodala određenu karakteristiku Craigovom detektivu. Još nešto, film nije antikršćanski iako vam možda to negdje pročitate, posebno kod fundamentalista. Upravo suprotno, film podržava iskupljenja mladoga popa čak i kroz djelovanje ateističkog detektiva. Gledati. Ažurirao JoxerTM - 28.Prosinac/Dec.2025 u 22:36 |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2025 u 23:35 |
|
Džoki, lajki mi se tvoj humor za smisao.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 159 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2026 u 18:18 |
|
Treći nastavak popularne franšize opravdao je svrhu svog nastanka. Mračniji, prožet gotičkom atmosferom, sa buljukom sumnjivih likova (pisac, advokatica, ucveljeni doktor, violončelistkinja u invalidskim kolicima, influenser...), bavi se tematikom sukoba vere sa manipulacijom, pohlepom, ali i unutrašnjom borbom za iskupljenje duše mladog svećenika. Razumljivo je da sa pojavom detektiva Blanca narativ kreće punom parom u misteriju i otkrivanje zločinaca. No, bilo bi nepravedno ne istaći upečatljiv performans mladog O'Connora, s obzirom da je njegov Jud zapravo centralna figura oko koga se sve vrti i zapliće. Vredan hvale je i kreativni režijski pristup, zato što je Rian Johnson uspeo da napravi tematski drugačiji triler u odnosu na prethodnike, a da ipak ostane dosledan svom stilu: intrigantan, provokativan, metaforičan, duhovit (crnohumoran pre svega) i na kraju jako zabavan. Ostaje da verujemo kako će pronaći nove izvore inspiracije i iznedriti makar još jedan nastavak ''Knives Out'' serijala.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |