| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La nuit du 12 AKA The Night of the 12th (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: La nuit du 12 AKA The Night of the 12th (2022)Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 03:23 |
|
Fiktivni film, baziran na činjenicama, kažu, a kažu još na samom početku dotičnog i to da u Francuskoj
od nekih 800 ubistava godišnje, 20% njih ne bude ikada rešeno. Dakle, deo misterije filma biva odmah
postavljeno, pa kud koji, mili moji.
Film mi se zapravo dopao kako u svom proceduralnom delu policijske istrage (što je retkost kod mene), tako
i u karakternim, ljudskim tonovima likova, njihovih odnosa u radu i van posla, ličnih drama a sve to tiho,
svedeno, bez ikakve halabuke ili oštrih trilerskih crta, eto u priči o nešto bizarnijem ubistvu mlade devojke
u planinskoj regiji, sa čestim kadrovima prelepe prirode kao okoliša tajne ubistva i sveg stresa naših policajaca. Dakle, nije odveć film za one koji traže kakva veća uzbuđenja, dok njegove teme pa postavljaju nešto svojih pitanja,
ne nude odgovore, mogu navoditi na razmišljanje, čeprkati po površini nikada popularnijih muško-ženskih odnosa
i njihovih, avaj, stranputica, te usput dati nešto uvida u vrstu slučajeva koji, kažu, znaju progoniti njihove
istražitelje tokom čitavih njihovih karijera, tako da "Noć dvanaestog" ima nešto mesa u sebi, meni dovoljno
interesantnog da mi drži pažnju nad ovom čorbicom, što mi je bio slučaj i sa nešto ranije odgledanih filmova
Dominik Molla, ni jedan me nije odveć pomerio ali znaju udariti tu meni potrebnu žicu u doživljaju priča.
Najkraće, zadovoljan sam.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 09:04 |
|
Da i meni se svideo. Nisam mnogo ulazio u to, ali da inspirisan pricom iz knjige Pauline Guéna koja je... Iskren da budem za
Dominik Moll-a (kao i za Gilles Marchand-a) sam samo cuo, i nisam obratio paznju sad vidim da sam samo jedan njegov film gledao, a da nisam ni znao, i svideo mi se Seules les bêtes (2019) aka Only the Animals, a da sam hteo da gledam njihov Harry, un ami qui vous veut du bien (2000) i nisam pogledao. Eto za ubuduce da pogledam neka ranija njihova ostvarenja.
Ažurirao AlexDeLarge - 18.Sijecanj/Jan.2023 u 09:46 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1847 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 21:22 |
|
Harry , un .... je klasik svog zanra.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 21:32 |
|
Da pogledah Harry, un ami qui vous veut du bien (2000) u medjuvremenu. A dobar mi je je i dati iz teme kao sto rekoh.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1847 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2023 u 00:57 |
|
Tesko sranje. Pogledao prvih 15 minuta.Dosadno bez ikakve prasve ideje...
1/10
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2023 u 22:25 |
|
Ne znam. Ima atmosferu, napetost žestokog trilera, likovi su dobri, ali kada očekuješ kulminaciju - neočekivano splašnjava Jeste, drugačiji je, ali je u biti depresivna drama...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |