Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Peripheral (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Peripheral (2022)

The Peripheral

The Peripheral (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Glavne uloge:

Louis Herthum
  >  Corbell Pickett
Alex Hernandez
  >  Tommy Constantine
Chloë Grace Moretz
  >  Flynne Fisher
Katie Leung
  >  Ash
Chris Coy
  >  Jasper
Jack Reynor
  >  Burton
Gary Carr
  >  Wilf Netherton
Adelind Horan
  >  Billy Ann Baker
Miles Barrow
  >  Macon
Austin Rising
  >  Leon
Julian Moore-Cook
  >  Ossian
Charlotte Riley
  >  Aelita West
T'Nia Miller
  >  Cherise Nuland
David Hoflin
  >  Daniel
JJ Feild
  >  Lev Zubov

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Peripheral (2022)
    Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 07:51
Odlicno uradjena i zanimljiva serija ,sad nisam citao ovaj roman Williama Gibsona ,nisam bas neki ljubitelj Cyberpunka,samo Neuromancer citao kad se pojavio u Znak Sagite ,sa fenomenalnom naslovnom ilustracijom mislim Igora Kordeja., ali ovo mi se bas svidelo tako da mozda i uzmem da procitam
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 09:19
Cyber da, punk ne - prema traileru.
Nego... evo pokušavam pronaći zadnju epizodu te "odlično urađene serije", ali nema je nigdje, izgleda da su je svi obrisali.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 09:34
Nego... evo pokušavam pronaći zadnju epizodu te "odlično urađene serije", ali nema je nigdje, izgleda da su je svi obrisali.

Joxer ne razumem ,jel ovo trebala ironija, da bude ,u redu ne svidja ti se i to je o,k ali nema bas potrebe za tim.Inace da ovo je bas klasicno Cyberpunk stivo,ono sto je William Gibson i prvi poceo da pise da ja znam i po njemu je i nazvan taj pravac u sf zanru.Sad ako je bila neka Anima ili Manga ranije a da se moze nazvati tako ,to vec ne znam stvarno.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 12:11
Preciznost i cjepidlačenje je u pitanju.
Serija je jedna stvar, a druga stvar je 2-3 epizode.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 12:34
Jel moze ovako,odlicno uradjena serija zasad.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 13:25
Nah, ja zapravo i volim kada ubrzo po izlasku dobijem kakav sud, mišljenje, osvrt, pa makar i za pilot, jasno je da se ni u kom slučaju ne može podvlačiti crta, praviti se da se zna kojim će sve pravcima putovati serija, imati predstava o seriji kao celini ali svejedno se može skrenuti pažnja na dotičnu. Nakrcaše se postovi na ovom forumu (tokom godina) svakojakih budalaština, dok u ovom konkretnom slučaju kjovo je uspeo da mi skrene pažnju na eto frišku seriju za koju nisam znao da postoji uopšte (a pratim to svakodnevno manje-više), dok sam izbor reči, meh, svejedno je, suštinski, meni pogotovo. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 13:49
Da najbolji mi je Neuromancer/ Neuromant tj. u sklopu Sprawl trilogije,  citao sam i ovo ( pre toga ima jos dve trilogije, njih nisam citao), da ovo je novo ipak, prva knjiga`Periferal` u sklopu Jackpot trilogije, a nastavak `Agencija`2014. i 2020. godina, obe tako nekih 1000 strana ukupno , znam jer mi stoje na polici, i ocekuje se treca.

On se smatra glavnim piscem u tom podznru ili `osnivacem`, ima tu jos nekoliko podzanrova ( i prozimaju se nesto kao i kod `metal` muzike, i tu ima puno podzanrova), bilo je i pre njega ali od njegovog prvog dela uzima se  da je `rodonacelnik` sa jos nekim piscima, ali ga isticu u prvi plan, drugi pisac je napisao istoimeno delo datog podzanra i od njega se smatra da potice zvanicno termin za podzanr, pa i Japanci su poceli tih godina eto mozda opste poznate su Akira i Ghost in yhe Shell, a ima i pre njih, a i posle naravno.

Datu seriju cu verovatno pogledati kad procitam trecu knjigu i da vidim kako ce se serija razvijati ( broj sezona, razmak izmedju njih, najave, procitam komentare) ako bude pristojno gledacu.

Ažurirao AlexDeLarge - 28.Listopad/Oct.2022 u 13:56
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 14:15
Da `ZnaK Sagite` je dobar , zao mi je sto nisam sacuvao mada sad razmisljam ko ce sve cuvati,, to smo prosledjivali, koliko znam dal` 20 i nesto brojeva ima  ukupno, sacuvah samo jedan broj.

Da nekad je dobro i znati za pocetak, tj. prvih nekoliko epizoda dobro ovo je adaptacija, posebno  za `originalne` scenarije, eto da imas neki uvid, ali mi je i bitno kakva je i u celini sezona, i da li je neka celina, da li je otvorena za nastavke, povezana/ nepovezna, puno ili malo,  i da vidim kada ce biti nastavak i li se pak otkaze, mada sad pruzimaju, pa nema neke brige kao pre, eto npr. na prve komentare poceo i odgledao do kraja prvu sezonu Severance koja mi je odlican, a opet Yellowjackets prekinuo posle nekoliko  nije mi prijala.

Ažurirao AlexDeLarge - 28.Listopad/Oct.2022 u 14:28
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 14:44
Pa da, meni zapravo najbitnije (početak), jer mi je potrebno nešto bilo da probam danas da gledam LOL nema veze to što će biti nekompletirano, svakako vremenom izgubim strpljenje (Better Call Saul počeo da gledam, no nisam mogao da izdržim iz sedmice u sedmicu da čekam epizode, izgubio volju, ne zanima me kako se završila), posle ću imati mišljenje i sam, baš će me biti briga za to šta se piše po netu. LOL Sada mi je novo, interesantno, ide uz dlaku mom raspoloženju, vremenu, stepenu strpljenja, zaintrigiranosti, i sada je momenat (prođe doduše) u kojem nisam znao da postoji. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2022 u 03:17
Bome, ide lepo prva epka. Naravno da ne znam u šta će se pretvoriti, bundevu ili kočiju, pišem uostalom tek da iritiram Jox-a sa preuranjenim postom. LOL

Elem, gaming iza kojeg se, moguće, krije koješta, zbilja nemam predstavu, bio sam skeptičan kada sam video Gibsonovo ime u uvodnoj špici. Probao Neuromansera osamdesetih godina, izmrcvarila me je knjiga, koja iako na malo stranica, nije uspela da mi zadrži pažnju, no bio sam baš dete pa ne sudim, vratiću joj se, mlad sam život  je preda mnom, voleo bih da je pročitam. Kako bilo, ovde mi se dopada ambijent, ne udara me kakav nakucani futurizam, da li će pre biti sve u obrisima misterije, trilera, ne znam, tek eto, iznenadila me je i Chloe Grace Martinez, slatka mi je (verovatno je bila i ranije ali je bila dete pa je nisam gledao na isti način kao sada) i bitnije, deluje kao interesantan lik, fino je vodi iako lik koji tumači ipak biva standardno hollywoodski, sve je mila, dobra, plemenita, motivisana potrebom za pomoći svojoj majci, ne vidim još ikakvo sivilo u njoj, nadam se da će se to izmeniti, mada je teško verovati u tako šta danas. Vrlo je izgledno da ću odgledati i drugu epizodu, kada završim prvu LOL 

Ažurirao puppet_master - 31.Listopad/Oct.2022 u 03:42
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2022 u 09:03
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

pišem uostalom tek da iritiram Jox-a sa preuranjenim postom. LOL

Ne sekiraj se, vidio sam sinopsis i trailer, ne zanima me tu apsolutno ništa.
Umjesto nje uzeo The Devil's Hour.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2022 u 13:14
Odustao i ja, možda bih pregrmeo tu forsiranu čestitost centralnih junaka (pričam uopšteno, no ovde eto junakinje) ako mi makar daruju poštene negativce koji su konfliktni, da ne budem na čisto ko mi se više dopada, kako vidim to sa nemoguće finim junakom i jednodimenzijalnim antagonistima, gubim strpljenje. Ljudi nisu takvi. Priča već u finalu pilot epizode dobija (meni) blesave obrise, kakav tim ubica koji tumara šumom ne bi li se dočepao naše junakinje, no verovatno će ih sve srediti, šta je 12ak plaćenih ubica za devojčicu iz provincije, pomoći će joj dobra raja, ja to nisam u stanju da gledam prosto. 

Ažurirao puppet_master - 31.Listopad/Oct.2022 u 13:26
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2022 u 18:28
Ja bih ovo probao da gledam jer volim da čitam Gibsona. Naravno, očekujem svakakvih razmekšavanja i razvodnjavanja u ovo politički-korektno doba, ali eto... Probao bih iz principa, čak i nekoliko epizoda.

Elem, može li se nekako proveriti da li će biti prevoda za seriju pošto za sada ima samo engleskih titlova? Nije mi problem da gledam bez titlova, ali jednostavnije je ako ih ima. Zahvalio bih se unapred prevodiocu/prevoditeljki ako/kada reši da to odradi!
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2022 u 09:59
Eto ja ne volim Gibsona ,ali ova serija mi se bas svidja.Ja preporucujem za razliku od gore kriticarski nastrojenih drugaraSmileSmile
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2022 u 18:52
@ kjovo
Eto meni ohrabrenja Svakako planiram da ispoštujem Gibsona i dam mu šansu, iako iz više izvora slušam da to više nije "onaj" Gibson, što pisani, što ekranizovani.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2022 u 23:29
Seriju prevode LitlMan ✨ i jatra96 ✨
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2022 u 14:09
Zahvalnost sa moje strane
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2022 u 09:00
Uf ja gledao do sada sve sa engleskim titlom ,i moram priznati da sam bas imao problema mislim prvi put.Jer ima toliko nekih tehnickih izraza da sam morao da gledam u recniku.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2022 u 16:45
Ma upravo zato volim da imam prevedeno. Poneki izraz zafali i onda se malo pogube niti, pogotovo gde ima dosta brze konverzacije. Valjda ću pronaći vremena da krenem sa gledanjem konačno.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2022 u 21:46
Nije meni loš ovaj Peripheral uopšte. Naravno, nije savršen, jeste umiven i zašećeren u skladu sa trendovima, ali opet ima neku nit i dosta gibsonovskih elemenata, iako nisam čitao delo da poredim. Imajući u vidu šta se danas sve snima, ovo je skroz OK nakon četiri odgledane epizode. Teram dalje do kraja sezone...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.