Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kukushka (2002)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kukushka (2002)

Kukushka

Kukushka (2002)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kukavica

Godina:

2002

Žanr:

drama, komedija, ratni

Trajanje:

99 min

Režija:

Aleksandr Rogozhkin

Scenarij:

Aleksandr Rogozhkin

Glavne uloge:

Viktor Bychkov
  >  Ivan or Psoltõ
Ville Haapasalo
  >  Veikko
Anni-Kristiina Juuso
  >  Anni

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kukushka (2002)
    Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2022 u 17:52
Poznato je već da ratne filmove ne gledam.
Zgadili su mi se, o ničemu su, veličaju besmisao, vrijednosti nikakve nemaju. Meni.

Ali ovaj... Za ovaj sam čuo da koliko jest ratni, zapravo nije ratni.
Pa sam ga odgađao i odgađao, odugovlačio s gledanjem, uvijek bih uzeo nešto drugo prije.

Finac i rus, na suprotnim stranama u drugom svjetskom ratu, slučajno završe kod jedne laponke, a kojoj je muž odveden prije 4 godine.
Tri osobe, tri različita jezika, ne razumiju se, jedino što znaju je da su ta dvojica na suprotnim stranama.

Pokušajte zamisliti što se tu sve može dogoditi. I događati.
Film će vam nabaciti upravo to, ali još i više, puno više.

I nije u pitanju samo predstava o ljudima i potrebi za društvom i komuniciranjem.
Kamerman je izvukao maksimum iz scena prirode koje se ne mogu namjestiti.

Bilo bi bezobrazno od mene da išta više od početne situacije spojlam.

Kako je netko nekad mi rekao, ratni je ovo film. Ali zapravo nije ratni.
Masterpis kojega baš morate imati u kućnoj kolekciji.

Usput, postoji mongolski rimejk. Čemu i kome ne znam, niti me zanima.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2022 u 15:41
Obećao sam u komentaru titlova... Ako se ovo ne smije napisati, molim admina da obriše.
Postoji znači i verzija koja izgleda super, ali rusi unutra brabonjaju dok se ne govori ruski.
A zbog FPS-a 24 nije moguće samo kopirati zvuk kakav jest iz verzija u kojima je bez iritantnog duba jer tamo je FPS 25.

Rješenje za različit frejmrejt je clever FFmpeg GUI
Source File - odabrati bilo koju verziju bez duba koja ne počinje sa Sonyjevim logom.
Main -> (Convert) Audio Stream -> Go to the encoder -> Source FPS 25, Target FPS 24, Length only -> Convert

Potom novi audio sa mkvtoolnix ubaciti u verziju sa boljom slikom.

Naravno za ovu verziju titlovi koje sam stavio neće odgovarati, ali to već znate namjestiti, jelda.
Otvorite Subtitle Workshop, stavite input FPS 25, učitate titlove koje sam dodao (AVC) i output FPS 24.
Malo ih sad treba i vratiti, pa označite sve sa CRTL+A, a potom stišćete SHIFT+CTRL+N dok prva izgovorena linija (Preobuci se) dođe na 00:02:32,000.
I to snimite (File->Save).

Prosto. Wink
Samo da kažem nemoj da me netko cima za neke druge filmove sa sličnim "problemom", Kukushka je toliko dobra da je to ludilo koliko je dobra i samo sam se zato tu potrudio.

Ažurirao JoxerTM - 18.Rujan/Sep.2022 u 15:51
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 02:51
Pravo veliš Jox, lep film, eto uz nešto atipičniji alat, bez mnogo buke, krvi i stradanja, priča antiratnu priču o ljudskosti, brižnosti, često duhovit u svim zamislivim i nezamislivim nesporazumima i nerazumevanju jedni drugih, nudi nadu. 

Nisam našao ikakav rip, morao sam da gledam vražiju youtube verziju, sa ruskom sinhronizacijom onda kada se ne govori ruski, što je često jbg. No film mi je zbilja toliko lepo legao da mi čak ni ruska sinhronizacija, eto, jednom, nije smetala. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 13:14
Da dobar je film i od mene preporuka, u nekoj temi smo ga vec pominjali, i pisali, nemam pojma kojoj, setih se i jos jednog dobrog (hteo nesto u potraznji ali odustao) ali videh za ostvarenje `Luna Park` rezisera i scenariste Pavela Lungina pa se setih da sam gledao na FEST-u, `Ostrvo` i jos jedan, Eto i njegova ostvarenja mislim da treba uzeti u razmatranje, mada `Ostrvo` jeste specificno, mozda nekome nece odgovarati posto se  bazira na ... pa da ne ulazim u to.
Na vrh
kontranapad View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kontranapad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 13:59
Što Jox nisi i njega poslao u Prag? Vidim da je kamion tamo. E sad je pitanje kako se slažu video i zvuk tj. da li ova fora sa konvertovanjem daje dobar rezultat.
kontranapad
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 14:23
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Nisam našao ikakav rip, morao sam da gledam vražiju youtube verziju

Pa bogamu ćoravog nisam blokirao svima privatne poruke.
Drugi put šalji taj PP. Na 4 mjesta ima, a ti ode na YT. LOL

Originalno postovano od strane kontranapad kontranapad piše:

Što Jox nisi i njega poslao u Prag? Vidim da je kamion tamo.

E sad je pitanje kako se slažu video i zvuk tj. da li ova fora sa konvertovanjem daje dobar rezultat.

Imaš ti pravo, izgleda da je ovako prekomplicirano.
Idem i to napraviti, označit ću sa "nodub" u naslovu da se zna da nema bespotrebnog laprdanja preko filma.
Potraži tamo za dva tri sata jer je malo veći od standardnih (nije po ve iks te standardu).

Rezultat je vrlo dobar. Video i zvuk se slažu.
Zvuk sa dvd-a, nije sa br-a pa nije najbolje što može biti. Razlika nije neka drastična, ni ne primijeti se na normalnim zvučnicima.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 14:43
Ma gde ću da pišem u pola noći, lakše mi je da odgledam to što je dostupno. Imam ga sigurno u kolekciji, na disku, no šta vredi kada sada nemam rezač/čitač u novoj mašini. LOL Na cinemaZ sam bio unconectable sa tim jednim jedinim seederom, portovi, dinamička adresa, šta ja znam do čega je, tek nađoh film pa u kakvoj god već varijanti. Kakav sam baksuz inače, dobro me nisu uhapsili usput. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 14:53
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Da dobar je film i od mene preporuka, u nekoj temi smo ga vec pominjali, i pisali, nemam pojma kojoj, setih se i jos jednog dobrog (hteo nesto u potraznji ali odustao) ali videh za ostvarenje `Luna Park` rezisera i scenariste Pavela Lungina pa se setih da sam gledao na FEST-u, `Ostrvo` i jos jedan, Eto i njegova ostvarenja mislim da treba uzeti u razmatranje, mada `Ostrvo` jeste specificno, mozda nekome nece odgovarati posto se  bazira na ... pa da ne ulazim u to.

Mene su misli pa odvele na film sa Lee Marvinom i Mifuneom, lepe bioskopske noći na otvorenom, Kino na Visu, ma, još poneke filmove zapravo ali nije naravno za poređenje sa ovim filmom, pre za veze drumova u mom umu. LOL Ostrov mi je stvarno predalek bio u, pa, svemu, ne tek zbog tih verskih motiva, nema to veze, poznavao sam nešto Hrišćana dok sam išao u srednju npr, tada je to postalo opet uber popularno, nismo bili ne znam kako bliski pa da imam upliva u taj sistem vrednosti a dokle god mi iko ne pokušava nametati svoje viđanje ma čega, nemamo, naravno, problem, a neka su tema i/ili ideja meni daleki, šta ima veze, no u slučaju filmova poput Ostrov, uh, baš nije moj broj. Filmski jezik pre svega, ma to je bilo pre podosta godina, zapravo i nemam stav danas, pokušao da se prisetim filmova odgledanih u oktobru da bih nažvrljao makar ponešto i prosto mi izmiču LOLLOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 15:03

Ma gde ću da pišem u pola noći

Ti još živiš u prošlom stoljeću. Tongue
Piši. Ako vani ne ločem, nisam otišao spavati prije 1.

Meni ostaje samo ili da uguram u raspored bgv-ov Dongmakgol pa napravim usporedbu ili da me on preduhitri pa odmjeri Kukushku.
Ne radi se o rimejku, samo o bliskoj ideji odrađenoj na drugačiji način i na drugom mjestu, vjerojatno sa potpuno različitim krajem.
Međutim ovaj je snimljen prije pa je bio red da se prije i odgleda.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 15:07
Ja sam bezvremen. Approve 
Nemam apsolutno blagog pojma koji je kada dan a i sati me u najmanjem zbunjuju. LOL Ovo svakako gledah posle ponoći, nema veze.

Sjajan je to filmić (Welcome to Dongmakgol), svideće ti se, verujem. 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2022 u 18:43

Ja sam bezvremen. Approve 
Nemam apsolutno blagog pojma koji je kada dan a i sati me u najmanjem zbunjuju. LOL Ovo svakako gledah posle ponoći, nema veze.

Sjajan je to filmić (Welcome to Dongmakgol), svideće ti se, verujem. 

Slazem se i za njega da je dobar, mislim da smo u  nekoj temi pominjali zajedno sa `Idi i smotri`, mozda cak i `The painted Bird` i jos neke . I sad me podseti da nismo supruga i ja  odgledali  `Moskva suzama ne veruje` pominjao si ga.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Studeni/Nov.2022 u 18:52
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2022 u 00:19
Luna park će biti čim navatam vremena, do Nove godine sigurno LOL
Eto, nisi pogledao Moskva suzama ne veruje, a ja htela da preporučim
još jedan film s Verom Alentovnom, Zavtra byla voyna Aka Tomorrow Was the War
Vredi pogledati oba. I ne, ovaj drugi nije ratni.

P.S. I da, Kukavica je za svaku preporuku.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2022 u 11:08
Videh da je Adm1r pitao u potražnji za `Luna Park`, pa se setih Pavela Lungina.
Hvala Ljubice na preporuci, taman ćemo oba pogledati. 
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 15:58
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Videh da je Adm1r pitao u potražnji za `Luna Park`, pa se setih Pavela Lungina.
Hvala Ljubice na preporuci, taman ćemo oba pogledati. 

Drago mi je i javi utiske. To je inače prvi ruski film koji sam prevela.
Ostavio je na mene utisak još krajem 80-ih kad se davao na televiziji posle nagrada na festivalima.
Zanimljivo je da su ga snimili za samo 50.000 rubalja jer su glumci radili besplatno.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.