Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ku bei (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ku bei (2021)

Ku bei

Ku bei (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

horor

Trajanje:

99 min

Režija:

Rob Jabbaz

Scenarij:

Rob Jabbaz

Glavne uloge:

Berant Zhu
  >  Jim
Regina Lei
  >  Kat
Tzu-Chiang Wang
  >  Businessman

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ku bei (2021)
    Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2022 u 23:23
shiba87 hvala za prevod ✨
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2022 u 20:31
Jedan od nasilnijih, delom i luđih horora (koji je došao do nas) ove godine. Heart

Neću sada evocirati gomilu filmova zlatnog doba hongkongških CAT III filmova, njih više nema a i Sadness je tajvanski film i to epidemijski, brutalno divalj i krvav, ulice Tajpeja ovde deluju (maltene) morbidnije i od beogradskih. 

Zaplet naizgled deluje standardno, momak i devojka u ljubavi bivaju na suprotnim stranama grada u danu kada na ulicama eksplodira kakav novi nabrijani virus (Alvin Heart) koji ljude pretvara u ultranasilne divljake koju mahnito mrcvare, tucaju i ubijaju (raznim redosledima) koga god stignu. Dakle momak iz tačke A mora stići do tačke B, đe mu je ljuba, naravno ništa manje nego u neposrednoj opasnosti od ovih manijaka. Ono što i ne biva toliko standardno su upravo te divljačke scene nasilja, sveopšti pandemonium, meni zbilja neopisivo zabavan Approve   

Ovo nije osvrt, želja mi je tek da skrenem pažnju na ovo ludilo, lako ćemo potom. 

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 23:11
Ma daj pusti ljude sa CAT3 prapovijesti, možemo se onda vratiti i na braću Lumière. Tongue

Treba doduše napomenuti da ideja o virusu koji baci ljude na agresiju nije nova, na tu temu se snimilo dosta filmova i serija.
Pa će gledatelj upitati ima li razloga gledati još i ovaj?
Ima!

Režiser namjerno započinje film sapuničarko-(anti)romantičnom scenom namjerno pretvarajući seksi zagrljaj u svađu oko ničega da bi čovjek rekao ma čekaj pa da nisam možda pogriješio film.

Ali onda krene ludilo i ne prestaje, ovoliko krvi i scena nekontroliranog nasilja nemaju valjda ni najžešči japanski trash&grindhouse naslovi.
Stvari u nekim trenucima postaju fizički nemoguće, prskanje krvi na sve strane je samo primjer, ali to definitivno jest namjerno kad su začinjene crnim humorom.
Naime zaraženi nisu samo agresivni pa da tamane kokoši po selu, nego su uz to i napaljeni što rezultira takvim scenama da ćete se upitati je li scenarist normalan.

Namjerna je naravno i nesposobnost vlade i policije za nositi se sa epidemijom, već sam prije pisao da Tajvanci namjerno snimaju sve što bi u kontinentalnoj Kini zbog drakonske cenzure bilo bunkerirano dovijeka.
Čim više, namjerna je i poveznica sa covid epidemijom koje su vlasti zasrale kako god okrenete.

Neću puno još spoilati, samo napomenuti da film ne gledate sa stišanim tonom.
Određeni zvukovi će vam dati do znanja i kad ne vidite - imali smo, mogli smo, ali smo zbog pohlepe i straha sjebali stvar, još uvijek njegujemo mentalitet pećinara.

I šećer na kraju, odjavna špica nije kakav rep, recitacija ili libreto kao u holivudskim sranjima, a ne, kakav film takva i glazba, death metal da ne može biti žešći!

Tajvanci su me i dosad znali ugodno iznenaditi svojim filmovima i serijama tako da se zapravo ne čudim.
Objektivno, film je prepun mana i nategnutih stvari, ali sve su namjerno takve samo zato jer se režiser odlučio ispričati poznatu priču na potpuno nov način.

I sve namjerno, toliko sam puta ponovio tu riječ, jer vidi se iz aviona da ovdje nije nekakva testna publika od 50 američkih idiota, a niti producenti, nitko nije određivao nekome kako film mora izgledati.
Ovako treba raditi film. A ne naguziti se nekome.

Djeca u krpe, ostali gledati pod obavezno!

Ažurirao JoxerTM - 17.Travanj/Apr.2022 u 23:20
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 23:20
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ma daj pusti ljude sa CAT3 prapovijesti, možemo se onda vratiti i na braću Lumière. Tongue

Ne budali LOL kakva braća Lumiere, ta mislio sam na devedesete, nije to baš pradavna filmska prošlost. Ti kao nisi pomislio neki put na npr Ebola Syndrome dok si gledao film. Pa i on se gledao tek sa pojavom divX-a, koju godinu kasnije, do mene makar nije došao 1996 kada je snimljen. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 23:24
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ti kao nisi pomislio neki put na npr Ebola Syndrome dok si gledao film.

Ne. Pomislio sam na neke skroz druge. Tokyo Gore Police na primjer.
Ali i neke koji nisu puni krvi, a kojima se ne sjećam više imena, možda se ti sjetiš jednog, nije azijski, ali tamo skuže da je na virusno bjesnilo imuna - trudnica.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 23:29
Ne mogu ni (pogotovo) ja da se setim, ako sam ga gledao tj a mora da jesam čim su kakvi zombeziji, besni, mahniti.  
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2022 u 23:58
Ne nisu nikakvi zombiji, zaraženi su i kad se otkrije da je cica imuna jer je trudna, a ni ona nije bila sigurna da je trudna, razviju lijek.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 13:00
Mislio da gledam ovaj film ,ali sad def. necu ,mislim stvarno mi se ne gleda prskanje krvi i ostalih stvari,jednostavno sa godinama mi to vise ne prija . Evo gledao ovu glupost sa Netflixa Choose or die ,mislio dobra ideja ,mali ovaj glumac glavni nije los ali film je tesko s...nje ,elem meni i u tom filmi ima previse krvi. Postao sam previse osetljiv jbga Smile
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 13:55
Choose or Die sam čim je izašao rekao ovo neću ni da mi netko plaća, a koliko se sjećam nije tajvanski film.
Pa sad ti vidi - dok su tebi isti, meni su potpuno različiti.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 14:22
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Mislio da gledam ovaj film ,ali sad def. necu ,mislim stvarno mi se ne gleda prskanje krvi i ostalih stvari,jednostavno sa godinama mi to vise ne prija . Evo gledao ovu glupost sa Netflixa Choose or die ,mislio dobra ideja ,mali ovaj glumac glavni nije los ali film je tesko s...nje ,elem meni i u tom filmi ima previse krvi. Postao sam previse osetljiv jbga Smile

Kao i Joxer, i ja sam odmah rekao da cu da ga preskocim, mada opis mi je delovao zanimljivo, sad kad se setih igre jesil li  gledao 13 Tzameti 13  ima i rimejk koji je prilagodjen ( npr nije crno-beli, drugi jezik, )a  isti  reziser iscenarista iz Gruzije  Gela Babluani je radio na njemu   13.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Travanj/Apr.2022 u 14:33
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 14:42

Jedan od nasilnijih, delom i luđih horora (koji je došao do nas) ove godine. Heart

Neću sada evocirati gomilu filmova zlatnog doba hongkongških CAT III filmova, njih više nema a i Sadness je tajvanski film i to epidemijski, brutalno divalj i krvav, ulice Tajpeja ovde deluju (maltene) morbidnije i od beogradskih. 

Zaplet naizgled deluje standardno, momak i devojka u ljubavi bivaju na suprotnim stranama grada u danu kada na ulicama eksplodira kakav novi nabrijani virus (Alvin Heart) koji ljude pretvara u ultranasilne divljake koju mahnito mrcvare, tucaju i ubijaju (raznim redosledima) koga god stignu. Dakle momak iz tačke A mora stići do tačke B, đe mu je ljuba, naravno ništa manje nego u neposrednoj opasnosti od ovih manijaka. Ono što i ne biva toliko standardno su upravo te divljačke scene nasilja, sveopšti pandemonium, meni zbilja neopisivo zabavan Approve   

Ovo nije osvrt, želja mi je tek da skrenem pažnju na ovo ludilo, lako ćemo potom. 

Jel ima neke veze sa Pekićevim Besnilom, Saramagovim Slepilom, Kamijevom...a zanimljivo da su Tajvanci prvi upozorili na trenutnu pandemiju/epidemiju čak su i navaljivali da se to objavi i prvi preduzeli mere. Čak sam od prijatelja sa Tajvana prvi put čuo početkom decembra 2019 da se nešto dešava i da je nešto čudno i da su obavestili Kineze, i putnike na aerodromima.

Ažurirao AlexDeLarge - 18.Travanj/Apr.2022 u 14:50
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 14:57
Nema, svaki je tu dobar za sebe Smile Tj Kugu nisam čitao, no teško da ima ikakvih dodirnih tačaka sa ovim filmom LOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 15:20

Nema, svaki je tu dobar za sebe Smile Tj Kugu nisam čitao, no teško da ima ikakvih dodirnih tačaka sa ovim filmom LOL

Ok, hvala.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2022 u 15:40
Joxer nigde u komentaru nisam rekao da su isti ne znam otkud ti to, samo sam rekao da mi je cak i Choose or die previse krvav za moj ukus.
Alex hvala na preporukama gledace se.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2022 u 15:38
Ovaj polu TRASH film ce svakako imati svoju bazu fanova, ako zbog niceg drugog, ono zbog kolicine krvopljuskanja.Mene u toj bazi nece biti.Hvala na prevodu
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.