Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - S dnem rozhdeniya, Lola! (2001)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

S dnem rozhdeniya, Lola! (2001)

S dnem rozhdeniya, Lola!

S dnem rozhdeniya, Lola! (2001)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2001

Žanr:

komedija

Trajanje:

81 min

Režija:

Vladimir Shchegolkov

Scenarij:

Vladimir Shchegolkov
, Ilya Krishtul
, Segei Zinovyev

Glavne uloge:

Ekaterina Guseva
  >  Lola

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: S dnem rozhdeniya, Lola! (2001)
    Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2022 u 22:56
Prevod je uradila LjubicaSP ✨
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 10:39
Film se događa u jednom stanu, traje nešto malo više od sat vremena i svodi se na 3 lika.
Pomislio sam da je adaptacija predstave, ali nije, adaptacija je nekog stripa.

Opis tu na sajtu nije baš... Ono što film ima.
Barem ne kako sam ja to doživio.

Lola kojoj je rođendan, iako u šoku kad konačno shvati što se događa, učinit će sve što treba samo da preživi dan.

Iako je ideja interesantna, donekle i priča, puno toga je moglo biti bolje.
Crni humor se stidi biti žestoko crn, kao da se pazi da se publika ne uvrijedi previše.
Ni "obični" humor ne ide dalje od srednjoškolskog, prava šteta jer srednjoškolci film neće gledati.

A srednjoškolci ga neće gledati jer trećina filma ovisi o fiksnom telefonu te zgodama i nezgodama a telefonskom slušalicom.
Jer film je rađen kad mobiteli, a kamoli smartfoni, nisu postojali.

S druge strane, nama koji smo živjeli u dobu bez mobitela i gdje smo na televiziji mogli gledati 2-3 programa i zbogom, ovo se itekako dade pogledati.
Glavna glumica je razvalila ulogu, vidi se iz aviona i zbunjenost i šok i stres i posezanje za jedinim oružjem koje ima (pussy power Embarrassed).
A dvojica asasina su svaki svoj dio korektno prenijeli na ekran s obzirom da su više manje u filmu sporedni, maksimalno je iskorišteno vrijeme da se prikaže karakter obojice.

Pa bih ja to onda ovako zaključio.
Mlađi koji se ne sjećaju kako je život tekao bez mobitela, preskočite i pričekajte modernizaciju ove priče. Rimejk, da.
Stariji, pogledajte i provjerite vuče li vas nostalgija za nekim starim vremenima. Ali ne očekujte čuda, ovo je ipak samo interesantno, ne dovoljno za oduševiti se. Šteta.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 10:43
Meni se gleda "Moskva suzama ne veruje", glede nostalgije tj. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 10:51
Meni ne.
Jer nije whodunnit.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 10:57
Zbog toga ne bih gledao kakav film ni za vagon napolitanki, nego tek ako bih išta zbog nostalgije, nekog prošlog vremena (a da nije dovoljno daleko u prošlosti da bi bio istorijski), me kopka kakav li je "Moskva suzama ne veruje", fantastičan (mi) je naslov. Bio je jedared na televiziji, početkom osamdesetih još, bio sam suviše malecki tada, igrao se sa kockicama, kakve tada ljubavi, radosti i tuge u dalekoj Rusiji, pa bih voleo da ga overim sada...pa...uskoro tj. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 11:21
Meni pak više muzika izaziva nostalgiju, a ne film. Volim komedije one su mi na prvom mestu, kao i animirani, pa ću pogledati dati, ne traje dugo, ne mogu više da gledam filmove koji traju, preko dva sata, ili od dva i po do  tri sata.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 11:46
Na ličnom, intimnom planu je verovatno i meni tako sa muzikom ali me film i pre vraća u vreme i prostor u kojem nisam bio, osetim tu vrstu sete iako naizgled nisam ičime vezan za to vreme, no, opet ljudi, njihova razmišljanja, snovi i košmari, ljubavi i tuge, ma koliko suštinski univerzalni i bezvremeni, ipak odaju i delić (ako je film dobar verovatno i više od tek delića) vremena u kojem su ti ljudi voleli, patili, živeli. Mislim tada na svoje roditelje recimo, ili njihove roditelje, njihove dane, izbore, osećanja, čitav jedan prohujali svet...povuče me to sve u kakvu vrstu nostalgije. Možda zbilja nije iko ostrvo i svi smo povezani na neki, meni, nedokučiv način. 

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 11:59
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

bio sam suviše malecki tada, igrao se sa kockicama

'ebga ja sam kockice bacio i postao bio knjiški moljac svi whodunniti su bili moji i ničiji više, knjižničarka je popizdila jer sam po 2-3 nove knjige dolazio dnevno!
Dok je drugima vikend bio uživancija, meni je bio najmrži, pročitao bih sve u subotu i onda nedjeljom udarao glavom o zid.

A onda sam počeo raditi pa sam osim kockica morao baciti i whodunnit knjige.

Ni danas mi nije jasno kako sam uspijevao i školske obaveze i stalno biti vani i opet pročitati sve.
Ali da budem iskren, televiziju tada skoro uopće nisam gledao niti me zanimala.

Ažurirao JoxerTM - 21.Travanj/Apr.2022 u 12:05
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 12:02
Trebalo je da počneš da radiš sa knjigama Approve Imao sam bome svakakvih iskoraka ali sam čitavog života ipak radio bilo sa filmovima ili sa knjigama. Niđe love, istina ali su mi dani lepši. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 12:13
Trebao sam ja svašta nešto, ali život te odnese na sto drugih strana jer je država bila, a i sadašnja je, da nije važan talent nego kome si se naguzio ako nemaš para.
A ako imaš para onda ti ni talenti ni škola ne trebaju.

E da mi je bar netko tada rekao ako misliš nešto postići, namaži je dobro.
A ne uči uči i na kraju si nečiji rob.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 12:21
Hej, roblje smo ionako, šta god radili sa guzicama, ne menja išta. Onda bi valjalo izabrati nešto čemu volimo biti blizu, love će uvek biti malo svakako, država je cirkus, svet će ostati posran, ljudi mahom gamad ali je lepo kada je iza tebe zilion VHS-a, narezanih diskova, knjiga, šta god već kome srce ište. Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 13:17
Ja sam isto najebo u životu, direktno, koncizno i konkretno, jer kad mi šef kaže piši da je prava linija a vidi se da je kriva ko ...., ja prkosio i stalno pričao pa dal je to logično i normalno, a onda mi je šef rekao da izbacim logiku i da će mi biti super ,stalno pritisak i tenzije na rubu incidenta, i potroših na to silne godine i energiju, koja je mogla da bude usmerena na nešto lepše i zdravije,  a oni redovni profesori ne možeš im ništa, a prolazili prijatelji koji su ćutali i bezpogovorno odrađivali posao, ali ako izadje na videlo gubili posao. Znam nekoliko profesora , prof. dr. sc.  sa  Prirodnoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu , mislim da mi je jednom prilikom, ona je tu stručni savjetnik , pričala da je išla na medjunarodna takmičenja u Bridžu, a ima specifično prezime. A da stizali smo da se družimo,čitamo, igramo odlične igre,  nije bilo televizije taman  toliko eto da pogledaš po nešto kvalitetno, nije bilo mobilnih ( osim što zoveš na stabilni po sto puta, pa ga ti juri, ili je juri po gradu, mada ja sam imao već ‚98 mobilni samo iz tih razloga), nije bilo interneta u toj meri samo da pošalješ mejl ili da nešto što ti treba proveriš da ne ideš u biblioteku, ili redom zoveš prijatelje , a i biološki vreme sporije teklo. Zaboravih gde je bilo ispisano tih godina Ko uči znaće, ko krade imaće, pa su prekrečili. A onda se setih iz South Park-a ono kad Cartman kaže koji karmin da stavim  da budem lepši dok me ... Izašli smo skroz iz okvira, ali eto povuklo me.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Travanj/Apr.2022 u 13:34
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 13:27
Nego Puppet pošto ti slabo komentarišeš i pišeš o filmovima, i pritom isprazno i  oskudno, a još si sklon tome da retko gledaš filmove, eto dopustih sebi malo da se našalim, da Joxer u inat svima i uprkos svemu,  pogleda Titanic i napiše komentar.

Ažurirao AlexDeLarge - 21.Travanj/Apr.2022 u 13:33
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 14:23
Samo bi zvocao na čitavoj stranici LOL u nekoj suludoj varijanti kada bi Jox zbilja i pristao na tako šta, u šta sumnjam. Approve
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2022 u 15:13
Titanic?
Ne'a šanse.
Fali mi debela doza mazohizma za takvo što. Evil Smile

Uostalom već sam obećao pogledati onaj Slice, danas ću.
Nije mi mrsko jer je prema opisu whodunnit. Evil Smile

Međutim na spliceovoj imdb stranici sam vidio nešto čudno, pa da ne odem u offtopic idem tamo u onaj neki dnevnik gledanja napisati puppetu.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2022 u 11:00
Atipican, neobican film sa samo tri glumca ne bez izvesne originalnoisti. Zanimljivo je ubacivanje animiranih scena u pojedinim delovima filmske radnje. Krajnji rezultat je jedan zabavan i malo blesav sa savrsenim prevodom nase Ljubice. Licno bih ocenio film sa 6/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,532 sekundi.