Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Subtitle na sredini ekrana
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Subtitle na sredini ekrana

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
duledux View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duledux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Subtitle na sredini ekrana
    Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 10:10
Kupio sam Samsung ht z310 kucni bioskop i imam jedan problem. Mislim da je u pitanju softwer. Kad pustim divx film subtitle mi se prikazuje na sredini ekrana. Da li postoji mogucnost da se subtitle nekako spusti na dno ekrana? Ovako mi stvara problem i smeta mi kad gledam filmove. Hvala unaped
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 10:31
Na daljinskom bi trebalo da imaš dugme subtitle. Pogledaj šta imaš od opcija. Ako nema tu, proveri da li imaš u redovnom meniju opciju za poziciju titla.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 10:50
pa vidi u opcijama za subtitle sta ti nudi!
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
duledux View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duledux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:00
Nema nikakva opcija. Kad se pritegne dugme subtitle samo se ugasi ili upali taj isti. A od opcija za subtitle ima samo jezik subtitle-a. Nikakvih vise podesavanja nema. Mislio sam da nema mozda neki firmware, uradio sam najnoviji update i opet isto. Pisao sam i tehnickoj podrsci samsung ali nema jos odgovora.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:14
Tako vam je to kada kupujete firmirane stvari LOL Ja kupim kantu koja čita sve živo (još samo knjige nisam probala da mu dam, bojim se i njih će pročitatiLOL)i nemam problema LOLLOL

(Sorry, znam da imaš problem, ali morala sam da ovo napišem LOLLOLLOL)

Ažurirao bojanadj - 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:14
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
duledux View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duledux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:25
rado bih ga bacio i kupio neki najlosiji vivax. verujem da bi bolje radio
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:27

Mozda je problem u formatu slike, naime i TV kao i playeri imaju format slike, 

PAL, NTSC il sta god vec, malo se poigraj  s time.

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 11:45
Ovo mi mirise na neki "kvar". Do sada se  NIKADA nisam susreo sa bilo kakvim plejerom koji prikazuje titlove na sredini ekrana. Bilo je nekih koji su imali titlove mao vise podignute, ali daleko od toga da je to bilo na sredini. Ja bih otisao u prodavnicu gde si ga nabavio i probao na jos nekom, tom istom modelu.
Vladika
Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 12:06

A tamo će prodavac najverovatnije da pusti neki običan DVD i da tvrdi kako je sve u redu a da su krivi neispravni piratski diskovi, itd...

Znam za nekoliko slučajeva kada su ljudi pre kupovine pitali prodavca da li plejer dobro pušta titlove, da li ima naša slova i slično i dobijali uveravanja da je sve ultramegasuper i da nema šta da brinu. Kada kasnije kod kuće isprobaju novopazarenu spravicu ispadne da uopšte nije onako kako im je rečeno - titlovi budu bez naših slova, font malecki, bez pozadine i bez okvira pa se prevod ne može ni čitati ako je u toku neka svetlija scena. Prilikom reklamiranja takvog uređaja prodavci kažu da je sa uređajem sve u redu i da je on predviđen za reprodukciju DVD izdanja a ne nekih tamo partizanskih divx-ova.

Najbolje je pokvarenim prodavcima koji su u stanju da svojim mušterijama prećute tako bitnu informaciju vratiti kupljenu robu a u nekoj drugoj prodavnici uzeti uređaj koji ispunjava sve vaše potrebe. Pre kupovine uređaj isprobati u prodavnici sa diskovima na kojima se nalazi materijal kakav inače nameravate da gledate.

Smile

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 12:36
Originalno postovano od strane realpetko realpetko piše:

Najbolje je pokvarenim prodavcima koji su u stanju da svojim mušterijama prećute tako bitnu informaciju vratiti kupljenu robu...

Ili im istu razbiti o glavu i zadovoljan izaći iz radnje... Approve
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 12:46
Ili ako postoji mogućnost narežeš na DVD filmove u različitim formatima i isprobaš tamo na licu mestaWink
Na vrh
duledux View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj duledux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 13:35
Prodavci se razumeju kao Marica... Nemaju oni pojma. Kad sam kupovao ovaj player rekao mi je prodavac u jednoj poznatoj beogradskoj prodavnici da on preko usb-a ne moze da pusta nista, da mu usb sluzi samo za servis. Kad sam ga prikljucio odmah sam probao usb i preko njega mogu da se pustaju i mp3 i jpeg i divx. Toliko o njihovoj strucnosti. Cekacu odgovor iz samsunga
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 14:30
Originalno postovano od strane realpetko realpetko piše:

A tamo će prodavac najverovatnije da pusti neki običan DVD i da tvrdi kako je sve u redu a da su krivi neispravni piratski diskovi, itd...

Pa nece ici u prodavnicu da mu prodavci objasnjavaju, nego sa svojim diskom.

Vladika
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 15:47
Uzmi ti svoj CD i DVD, player pod ruku pa u dućan.
"Dobar dan. - Dobar dan."
"Kako ovo, zašto ovo? - Pa... znate..."
"Ne znam, zato sam i došao ovdje."

Trebao bih ovo patentirati i onda pružati ljudima uslugu odlaska u dućan i reklamaciju. LOL
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 16:09
LOL Gazda, predlažem da organizuješ vikend kurs....LOLLOLLOL

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 18:05

Poučen takvim iskustvima i kupovinom vivax plejera koji ima verovatno najsitnija slovca za DivX na svetu (džaba mu crna pozadina), spakujem ja gomilu DivX diskova i krenem u obilazak svih radnji u gradu.U jednoj ( i gomili drugih) radnji nema načina da probaš plejer jer uopšte nisu priključeni na TV, a ni prodavci nisu spremni da to urade. U drugoj jesu priključeni ali od 10 diskova puštaju jedva dva, titlovi nisu za naše tržište...U jednoj od prodavnica uzmem na kućnu probu (tako se dogovorim sa ljubaznim prodavcima????) X Wave tamo neki...,stignem kući, uključim ga i....lošiji u rukama nisam imao, da ne pričam da je crk'o posle petog puštenog diska.Sutradan ga vratim i uzmem drugi isti takav na probu.Ako je serija sa više od dve epizode u jednom folderu, pušta titlove od samo prve dve epizode za sve epizode koje su u folderu, što prevedeno znači da mogu da se slikam sa nekih 1000 diskova.Vratim ja to prodavcu, uzmem svoj novac (hvala Bogu da sam se tako dogovorio) i krenem dalje u potragu.

Sve u svemu zamalo nisam odustao, ali sam naleteo na Kopernikusov DVD plejer.Nije baš sjajan što se tiče titlova jer nema crni okvir oko slova, ali je bar puštao sve diskove kako treba dok mu nije istekla garancija (u dan), a onda je ispustio svoju plemenitu dušu.Trenutno je u kutiji jer me je žao da ga bacim, ali posle popravke u njihovom servisu je radio dvadesetak dana i definitivno umro.Sada tražim nekog majstora koji će stvarno da ga popravi ako je moguće, a da mi ne naplati popravku više od cene plejera.

U prevodu - na našem tržištu je sve lutrija, ili što bi rekao Mao Ce Tung:"Gde god se okreneš, dupe ti je pozadi", sa dodatkom za nas: "a neko bi da gurne nešto unutra".

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 18:09
Sto znaci od Pc(bsplayer) + LCD/Plasma nema boljeg resenjaLOL Pustis film/seriju, povecas, smanjis font, podesis gde da ide prevod, boja i td. Nemam dvd/divx player niti cu pa da imam dok imam pc. Imam neki mali HCT portable(ali to kad snema struje) koji odlicno cita divx + titlove(kvacice) ali sitna slova su, valjda zbog toga sto je pravljen da gledas video materijal na taj 7" ekran.

Ažurirao icemaher - 28.Prosinac/Dec.2009 u 18:18
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 20:43
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 20:48
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ili kupiti ovako nešto:
http://www.interfejs.tv/prilog.php?ID=6495

pa brate vidi se da gledamo interfejs,jer sam i ja to šmekno,ali sad je ne izvodljivo,ipak mi je 10000 din puno za to,ali i ne znam da li pusta mkv.
Jeste da ima oznaku HD,ali negde sam procitao da prve verzije ne podrzavaju mkv.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2009 u 21:15
Kažu da uz neki software na kompu može da pušta MKV. Ili, evo nečeg i boljeg:
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9019609

Mada, realno, ja bih spojio komp sa TV-om kupio daljinac i to je to. Nema glava da boli...

Ažurirao darije - 28.Prosinac/Dec.2009 u 21:17
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.