Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Star Trek: Picard (2020) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | ||
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 89323 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25.Svibanj/May.2019 u 01:05 |
|
Starl Trek : Picard (2019-)
Ažurirao cersei - 05.Listopad/Oct.2019 u 22:05 |
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 18984 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() 🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 18984 |
|
Al' što Jerri Ryan izgleda dobro...
![]() Btw. ovo je valjda prvi put da Seven Of Nine plače... Ono s Datom je valjda san. Scena s Rikerom fantastična.
|
||
![]() |
||
cersei ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14869 |
|
i cuko se zove broj 1
![]() ![]() |
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Da, to su rekli još prije.
![]() Ima na onom drugom posteru na privjesku piše tako... Velika je, pa ću samo linkati da ne koči temu. Zapravo bi trebalo promijeniti i staviti ovo za poster.
|
||
![]() |
||
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 89323 |
|
< defer="" ="https://static.cloudflareinsights.com/beacon.min.js" -cf-beacon=""rayId":"54c026cac943cbc4","version":"2019.10.2","startTime":1577500638011">
|
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
To je isti onaj što sam ja postavio u oktobru... Ima novi 30-sekundni teaser. Ne mogu sad tražiti...
|
||
![]() |
||
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3294 |
|
Ima, ali ponavlja scene iz trailera: |
||
![]() |
||
Ana Thishpetana ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Poglavica Sela Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Split Status: Offline Points: 18404 |
|
![]() |
||
I ❤ SPAM
https://youtu.be/jxYtpv6UMmE |
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Je l' još ko gledao 1. epizodu? Stigao sam samo jednom pogledati... Ali veoma mi se svidjelo... Tako različito od onoga što smo gledali u gluposti zvanoj Discovery (mada mi je 2. sezona gledljivija od totalnog fijaska u 1. sezoni)... Ne mogu sad pronaći sve prave riječi. Ali, recimo, zasad se razvija polako, ali ne presporo, nego taman potrebnom brzinom. U principu, uspjeli su nas upoznati sa svim motivima i time gdje se Picard nalazi "danas" (tj. u tom njihovom "danas")... ali bolje da ne lupam spoilere. Vrlo jasno su nam prikazali šta je bilo s Federacijom i Zvjezdanom Flotom. Scenaristi su takođe odradili odličan posao, tako da bi se iz epizode moglo izvući dosta odličnih replika. E, da, Patric Stewart je još jednom pokazao koliko je brilijantan. I napokon je progovorio francuski (makar sa psom)... Tema - uvodna špica - fantastično odrađena muzika i montaža... Prema silnim trailerima i teaserim se moglo štošta nagađati. Ali uspjeli su me iznenaditi više puta, čineći suprotno od očekivanog. Naravno, pogledat ću ponovo, jer ovo zaslužuje poneku reprizu... Kako god, čini se da smo nakon "ST : Enterprise" napokon dobili seriju u duhu Star Treka. Puno toga su napravili kako treba. Nadam se da će se tako nastaviti dalje. Jedva čekam 2. epizodu. P.S. Isplati se pogledati i posljednji Short Trek "Children Of The Mars" - koji je direktno vezan za događaje koji su doveli do ovoga... Može se čak pogledati i bez prijevoda, jer nema puno teksta. I, btw, jedan je od najboljih Short Trekova. Ako ne i najbolji. Postoji i uvodni trodjelni strip (stigoh pročitati samo 1. dio). Ali ni jedno ni drugo nije neophodno za gledanje serije, jer će tamo sve biti manje-više jasno.
|
||
![]() |
||
Black Raven ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 941 |
|
Ma ja sam pogledao, dobro startovala.
Jeste da izgleda dobro serija, ali matori Picard je baš usporio, ko statista je, ne mrda se uopšte. Prevodi li neko ovo ili da prevedem 1 epizodu? Ima da se dopisuje malo prevod dodatno (nema u eng.titlu), ali to je samo par rečenica. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Poglavica Sela Pridružen: 03.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Split Status: Offline Points: 18404 |
|
Jedva čekam prijevod ![]() |
||
I ❤ SPAM
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 941 |
|
Ima prevod, Mirelovac počeo prevođenje.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Maloprije vidila
Hvala Mirelovac ![]() |
||
I ❤ SPAM
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Meni je to baš dobro što od njega ne pokušavaju napraviti akcionog heroja ili nešto slično (kao što su pokušali u Nemesis, npr). Njegova uloga je savršeno prilagođena njegovim godinama... Fol je što je to isti Picard mentalno, ali prikladno ostario. Npr.
Ono sa Dahj - stoji bukvalno nemoćan - kao što bi i Patrick u stvarnom životu bio.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Ma da, priliči mu s godinama, ali odudara mnogo od omladine,
treba mu naka matorka da ga razmrda. ![]() Prva epizoda je OK, videćemo nadalje, ali izgleda da će biti zanimljivo. |
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
A mislim da neće nedostajati akcije... Ima tu omladine, koja se tek treba priključiti... Tek smo susreli prvu od glavne postave, osim njega... Onu doktoricu u Daystrom institutu (nisam stigao zapamtiti)... A opet, siguran sam da neće biti onako haotično kao što je u Discoveryju, koji djelujeluje prilično opasno za ljude s epilepsijom i sličnim problemima... gdje u 1. sezoni bukvalno skaču iz jedne "random" akcione scene u drugu... Uglavnom, kao i ti... i ja sam zadovoljan i nadam se da će biti i dalje dobro... Izvjesna doza skepse postoji (jer je CBS napravio dosta gluposti), ali veoma obećava...
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 3294 |
|
Pročitaj i drugi dio, priča se prebaci u akcijski triler, treći dio izlazi za 4 dana. Nije neophodno, istina. Međutim ne pogledati barem tu zadnju, briljantnu epizodu Short Treka se treba tretirati kao čisti bezobrazluk. Što se stripa tiče i meni je teško čitati s ekrana umjesto s papira, ali ovaj je šteta propustiti.
|
||
![]() |
||
baho ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Da, naknadno sam čuo da je 3. dio 29. - tako nešto... Mislio sam da će ga kompletnog objaviti prije. Nisam tražio, ali možda je negdje neko i napravio video od stripova... Ono, lagano ih lista - samo pustiš video i gledaš. Viđao sam takve stvari. Nekima je tako možda lakše... Meni je OK elektronski strip... plus, obično ih čitam na tabletu, po pola strane... Inače preporučujem da skinete cbr ili cbz formate stripa i čitate ih pomoću nekog čitača stripova (pretražite: comic book reader) - npr. meni je GonVisor odličan, jer je jednostavan, ali ima i drugih odličnih, zavisno kakve programe volite - lako ćete naći... A za tablet ili telefon imate gomilu aplikacija... Definitivno je šteta ne pogledati taj Short Trek... Možete čak pogledati prvo ovu prvu epizodu pa to... Po volji.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Za čitanje cbr/cbz stripova ja moram preporučiti MComix: Brz je, ne kreša ko neki drugi i drži se nekakvih browser standarda (F11 = fullscreen toggle).
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |