Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spajanje titla sa filmom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Spajanje titla sa filmom

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
dxer View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Spajanje titla sa filmom
    Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2005 u 09:24

Moram zatraziti pomoc jer vec danima bezuspjesno pokusavam spojiti titl sa filmom. Probao sam raznorazne programe i na kraju se odlucio za DVD Maestro, ali jednostavno ne znam kako pokrenuti stvari. Pronasao sam i upute na netu, ali ne ide pa ne ide. Naime, kao prvo je problem prebacivanja AVI filma u MPEG. Napravim to sa CUCUsoft video konvertorom i nakon sto cekam sat-dva da to napravi idem ubacit Media asset u DVD Maestro , a on mi javio da Format nije podrzan. Za poludit. Taj novi file nece radit ni u Windows Media playeru. Ne znam kako onda to prebacit.

Onda nesto procitam da i taj CUCUsoft moze odmah ubacit i titlove ali treba neki VobSub. Instaliram i taj VobSub, ali on ne daje podrsku za CUCUsoft. Stvarno ne znam sto dalje.

pomagajte.........

Ažurirao dxer
Na vrh
darije1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2005 u 12:01
  Na stranicama ovog foruma, verovatno od kad postoji, a sigurno od kad sam ja njemu, bilo je ovakvih kao tvoje pitanje hiljadu puta!!!!!!!! mada si ti , čini mi se, prvi koji je probao lepljenje prevoda sa DVD Maestro -m.
  Moja prva preporuka ti je da prošetaš malo po forumu i pronađeš rešenje za tvoj problem.
  Drugi predlog ti je da skineš ( ako već nemaš) NERO VISSION EXPRESS( bilo koja verzija mada novije imaju više a i bolje funkcije). To ti je dodatak uz NERO kojim možeš da praviš , što MPEG fajlove ( naravno sa nalepljenim prevodom) , što prave DVD Vob fajlove.... progranm je izuzetno lagan za upotrebu! kao dodatak uz njega potreban ti je samo FFDShow i u njemu štiklirano polje za SUBTITLES.
  Treći predlog ti je kombinacija programa
TMPGEnc i Virtual Dub -a. U jednom od odgovora na ovom forumu sam detaljno objasnio ovaj postupak.
  I četvrti i najgluplji predlog ti je program AVISubtitler koji lak za upotrebu , uradi film za 15 -20 minuta , ali ima problem sa audio kodecima pa većina filmova koja se uradi nema ton...

Probaj nešto od ovoga i sigurno ćeš uspeti.
Srećno
Za sad bez dobrog potpisa

Na vrh
dxer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2005 u 12:17
OK. Hvala. Nesto cu od ovoga probati.
Na vrh
dxer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2005 u 18:15

Zanima me ovaj drugi prijedlog sto si mi dao no jednostavno ne razumijem. Ja kao prvo imam film  i titlove skinute sa ove stranice (sub extenzija). Ja nigdje u Nero Vission Expressu ne vidim mogucnost importanja tog sub filea za titlove, a takodjer nista ne objasnjava manual koji sa njime ide. Ovaj FFDShow koji spominjes sam skinuo sa neta i instalirao, ali nema nikakvog programa, to je nesto sto se ubacilo u sistem, ali nista ne mogu pokrenuti da oznacim SUBTITLES, a kamoli da je vezan tj. da se integrirao sa Nerom (mozda to ni nije namjena).

Takodjer sam pretrazio forum i nigdje objasnjenja za Nero Vision Express.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2005 u 19:07
Idemo onda malo detaljnije: Prvo fajl sa filmom i fajl sa prevodom moraju da imaju IDENTICNI NAZIV!!!! Znaci Matrix.avi i Matrix.srt ( ili .sub ili...) Drugo: Ideš start->Programs->i nadješ FFDShow-> Configuration i onda sa leve strane nadješ Subtitles. Štikliraš polje ispred i namestiš , po želji , font, boju.... Apply->OK.
E sad otvoriš NVE i praviš ili mpeg ili DVD. Samo slediš uputstva - veoma je lak. Na kraju, u zavisnosti koji NVE imaš, film možeš da nabaciš na HDD ili da ga program odmah nareže na DVD...
Ako bude problema javi
P.S. U zavisnosti od mašine ceo postupak će ti trajati oko 2 - 2,5 sata.
Meni, sa 3GHz i 512 MB rama za film od 2 sata treba isto toliko...
Na vrh
dxer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2005 u 19:15

OK. FFDShow sam pronasao koji radi ispravno (neki iz 2002 godine nije radio). Otvorio sam i oznacio subtitler, ali tu nigdje ne mogu da otvorim SUB file, nigdje nema Open file.

Druga stvar, kada unosim file u NVE, ne znam gdje je opcija da otvorim taj subtitle file. Znam samo za media file. I koju opciju ispocetka odaberem, pretpostavljam Make a movie,a ne Make CD ?

Nadalje, u kojem formatu mora biti media file ? Sada ga imam u AVI. Problem je sto sa Cucusoftom kada napravim konverziju u MPEG2 onda file ne valja.

Hvala puno

Ažurirao dxer
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2005 u 14:28
U FFDshow -u kod opcije subtitles imaš SEARCH IN za folder sa prevodima ili FILE za određeni prevod!
Drugo u NVE NE UNOSIŠ NIKAKAV PREVOD (iz tog razloga i imaš FFDShow, tako da on to radi za tebe. Ponavljam: fajl sa filmom i prevodom MORAJU IDENTIČNO DA SE ZOVU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Posle toga imaš u NVE da praviš DVD, VCD ... Izaberi šta god ti treba...
Na vrh
dxer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2005 u 14:58

Sve je to OK, ali bojim se da nije to sve.

Ne razumijem kako ce NVE shvatiti da treba pobrati onaj SUB file iz FFDShow programa i naljepiti ga uz film. ja sam to sve pokrenuo, ali sada u onom NVE preview ekranu (nakon sto sam odabrao Export movie), vidim film ali nema titlove.

Jel pod Video compression treba odabrati FFDShow codes ili ostaviti bez kompresije. Ja ti to nikada nisam radio i za prvi puta trebam sve korake da znam jer ako nesto propustim nista od toga.

Hvala sto mi pomazes

Na vrh
dimeski View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dimeski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2005 u 15:26

Pozdrav svima

Ako imate dvd-film i zelite da dodate svoj subtitl:::::::

Nagjite nekoliko programcica , oni su svi mali programi i dostupni su vec duze vreme.

Prvo :  VOBSUB  - pomocu njega rastavite orginalni DVD  na sastavne delove-

-video fajl    .mv2

- audio fajl ( i vise njih - ako film ima vise audio traka)      .mp2

- subtitle fajl    . sup  ( moze ih biti i vise )

Onda uzmes subtitl koji hoces da dodas i pomosu     Txt2Sup - programa

uradis  subtitle   , onako kako ga trazi DVD  , sa ekstenzijom  SUP.

Uzmes   IFOEDIT ( 0.97) i uradis     DVD Author-> Author NEW DVD i sve delove ( .mv2  . mp2  i sup-ove ) sakupis u jednu celinu  NOVI DVD....

Na kraju ostane da pomocu PGCEdit-a podesis boje subtitla  ( posle IFOEDIT-a su sve zelene) .

I to je to

Mozda je malo komplikovano , tako izgleda , ali covek se naviknne ..

Zvonko

Na vrh
dxer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dxer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2005 u 16:14
Izgubit cu se opet ako cu sada pokusati nekim drugim programima. Nadam se da cu shvatiti ovu kombinaciju koju sada imam , ali eto trebam pomoc.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2005 u 01:30
dxer pošalji mi na PM e-mail, pa ću ti proslediti detaljno uputstvo. Izvini ne znam da li ću baš moći odmah, ali do sutra uveče ga sigurno imaš...
Na vrh
muamer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj muamer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2005 u 10:45
i ja imam problem sa spajanjem titla na film, uradim sve sto je darije napisao i kada gledam film u windows media prikazuje mi titl i ok je ali kad ga prebacim u nero vision express i pogledam preview bude bez titla
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2005 u 00:27
Jesi li u FFDshow -u kod opcije subtitles ubacio FILE za određeni prevod! Takođe proveri položaj titla u FFDhow -u( otprilike 90% bottom)
Fajl sa filmom i prevodom MORAJU IDENTIČNO DA SE ZOVU.
Ako ti ne uspe ostavi mi na PM e-mail adresu pa ću ti poslati uputstvo.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2005 u 14:28
Probaj da spojis sa VIRTUAL DUB MODOM 1-5-10-1. Radi savrseno a lepljenje je vrlo jednostavno. Ako si zainteresovan za ovakvo lepljenje javi se na savicuzice@ptt.yu
Vladika
Na vrh
muamer View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj muamer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2005 u 23:37
skontao sam sa virtual dub-om, hvala na pomoci
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2005 u 23:40
Vladika je u pravu : njegova kombinacija programa za lepljenje je sjajna! U principu jednostavno, brzo i efikasno, bez gubitka kvaliteta slike. Znači ko hoće da iz AVI -ja dobije AVI sa nalepljenim prevodom neka radi ovo!
Međutim mnogi na linijskim DVD nemaju podrsku za DivX filmove pa im ovo i neće biti od neke koristi. U tim slučajevima , za pravljenje VCD, SVCD ili DVD treba koristiti FFDshow i Nero Vision Express.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2005 u 01:17
A sto ne pravite DVD-e  pomocu programa DvdSanta

Treba  vam vobsub ali radi savrseno.....jedina mana-ima logo.

Da se oslobodite loga  instalirajte dc++  i  skinite sebi sa nekog haba

krekovanu verziju, ali barem verziju 4.

Radi podrske za titlove.
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2005 u 14:17
Jednostavno , zato sto mozes da stavis 6 divX-a na jedan DVD !!! Jeftinije a kada gledas na linijskom DVD-u slika je PERFEKTNA !!! Narocito ako je radjena u novim codecima !!! Jedino ako imas DVD koji ne pusta divX-e onda se slazem sa tvojim izborom !
Vladika
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2005 u 21:47
Pa da, bas sam na to i mislio : mnogi linijski DVD nemaju podrsku za DivX.

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2005 u 21:49
Nadam se da tvoj ima !!! Inace koji ti je DVD ???
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.