Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - SONY BDP s490  3d BLU-RAY PLAYER
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

SONY BDP s490 3d BLU-RAY PLAYER

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
exned View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: SONY BDP s490 3d BLU-RAY PLAYER
    Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2012 u 23:29
E ovako! Imam sledeci problem . Kupio sam SONY BDP S490 3d blu-ray player i neki AVI fajlove nece da učita nikako! neke hoce!! ne ucitava mp4 fajlove! :(((

Da li je imao neko navedeni problem? Moram da naglasim da sam spajao ovaj plejer na internet i uradio sam apdejt softvera!!!

Nedo
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2012 u 23:55
Ogroman broj novijih uređaja, kako plejera tako i TV-a sa USB plejerima nema prastari div3 kodek
i ne puštaju avi fajlove rađene tim kodekom - jedini lek je konverzija u XviD ili DivX 5 pa naviše
za avi, ili potpuna konverzija u mkv (AVC/AAC). Što se tiče mp4, proveri u uputstvu koje si dobio
uz plejer da li ga uopšte podržava, mada mi je strašno čudno da ne pušta jer je većina današnjih
plejera/TV-a koji imaju opciju kačenja na internet opremljena podrškom za YouTube, tj. mp4.
   Ako ga stvarno ne pušta, a pušta mkv, vrlo brza i bezbolna varijanta je konverzija iz mp4
u mkv pomoću dva besplatna programa:
1. Yamb za izvlačenje streamova iz mp4 i 2.MKV Merge (naravno uz prateći mkv toolnix) za
    pravljenje mkv-a od tih streamova, koji su u suštini isti (AVC/AAC). Sve zajedno ne bi
    trebalo da traje više od 5 minuta.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 00:13
u korisnickom uputstvu pise sljedece

Nedo
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 01:15
i usput,,,evo ti jos jedna slika!! Ja inace nisam dobro upucen u ove xvid-e,divx-e i ostalo,,al eto ,,ovdje mi izgleda da je problem ovaj DIVX5!!!! U prilogu sam stavio info od tri filma koje sam probao u dvd playeru,pa sam izvadio informacije! hvala unaprijed na savjetu

Nedo
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 02:01
Što se avi fajlova tiče, očigledno je da podržava samo XviD kodek, što je neopevano sranje
od tako jake firme. Drugim rečima, ne možeš da gledaš nijedan avi koji nije u XviD kodeku.
Preostaje ti samo konverzija u XviD ili neki od formata koji podržava.
  E sad, nije mi jasno zašto ne pušta mp4 kad lepo piše da podržava, ali "IT'S A SONY"!
Nije zlato sve što sija, niti tačno sve što piše.
  Ne bi bilo loše da i te mp4 koje ti ne pušta otvoriš ovako u Mediainfo, da vidimo audio i video
strimove, koji su kodeci. Možda pronađemo i zašto njih neće da pušta.

P.S.

Ušao sam na njihov zvanični sajt, stranicu za tvoj plejer, i nigde ne piše da pušta mp4,
samo mkv:http://www.sony.co.uk/product/blu-ray-disc-player/bdp-s490/technical-specifications#tab

Mada, u uputstvu za rukovanje na engleskom stoji da pušta i mp4, ludi Japanci.Wacko

Našao sam na više foruma da je najnoviji update firmvera u stvari zajeb'o plejer da više
ne vidi DivX kontejner (avi) pa je potrebno promeniti FourCC u XviD, a žale se nešto i da
mkv više ne radi kako treba. Svi uglavnom tvrde da su im plejeri lepo radili pre tod update-a.

Naravoučenije: Nikad ne instalirajte nešto pre nego što se raspitate okolo da li valja.
                     Na kopjuteru se to lako rešava, ali firmware nije šala.

Ažurirao Movie Master - 28.Listopad/Oct.2012 u 02:37
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 03:16
hvala lijepa :) KOd mene je fazon sto mi prikaze DIVX folder,udjem u taj folder i nadjem film,al kad pritisnem na film, pise mi "FILE CORRUPTED OR UNSUPPORTED"! 

E sad ne znam da li je najbolje rjesenje da ovaj dvd player vratim gdje sam ga kupio i da ih zamolim da oni pokusaju rijesiti ovaj problem :(   
Nedo
Na vrh
carloss View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj carloss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 11:47
Kod mp4 fajlova, samo promeni ekstenziju u mkv. Zvuci banalno, ali licno sam se uverio da kod nekih plejera to funkcionise i pusti normalno film
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 12:57
evo,sad sam to uradio,al nazalost , dvd plejer ne prepoznaje (tj ne prikazuje uopste taj video fajl)
Nedo
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2012 u 13:02
što mi je najčudnije,imam kucno kino SONY DAV DZ10 (staro nekih 6,7 godina) i na tom kucnom kinu sve ide kako treba, cak i ovi video klipovi(sto sam gore na slici označio da ne može(divx5)!

Nedo
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2012 u 23:59
konkluzija : ne vrijedi kupovat ovo sra*je ! Isao u shop sa dvd -om na kojem sam stavio nekoliko divx filmova s razlicitim video streamovima.. Zakljucak DIVX4 ne moze NI NA JEDNOM dvd blue ray playeru--SONY!!! Uz sve to ,,NA>>>,AviSub , Txt2VobSub AviAddXSubs<<<  ZABORAVITE!! jer dvd player ne podrzava ove subtitlove,,,

Nedo
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.