Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sinners (2025) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | ||
Dupla ljuta. ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2012 Lokacija: NIŠ Status: Offline Points: 843 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2025 u 17:42 |
|
Praznik za oči i uši! Fantastičan film!
|
||
![]() |
||
jojo385 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2018 Status: Offline Points: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne kontam ovo "Praznik za oči". Film je datiran u 1932 :(Set in 1932 in the Mississippi Delta,) prema Google. Mlogi zombi filmovi sa pucnjavom su snimljeni godinama prije.Ili je "Praznik za oči" to sto su vecina aktera : crnci.
Interesantno je da film na IMDB ima 8.2 ocjenu. Jedan prosjecan horor. 5/10 |
||
![]() |
||
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9535 |
|
Od prijatelja koji su gledali u bioskopu, svima se svideo film, Kad pogledam film izneću utiske.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2012 Lokacija: NIŠ Status: Offline Points: 843 |
|
Kako ne razumeš ovo "praznik za oči"? Gluma, koreografija... Ne znam šta ti nije jasno... Jedino ako nisi gledao film onda razumem, ali ovako...
|
||
Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo. |
||
![]() |
||
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 107 |
|
Film mi je definitivno najbolje filmsko ostvarenje koje sam pogledao ove godine, a da je izašlo ove godine, nisam ih puno pogledao, 10-tak, ali ovaj se izdvaja.
Glazba je glavni lik ovoga filma, a to se meni posebno dopalo jer ako išta volim više od filma, to je glazba, ona je kulturalno, društvena baština ljudi, baza u ovom filmu, bili oni crnci ili Irci, azijati... odlično je radnja isprepletena kroz glazbu i različite kulture, neke su dodirnute manje, neke više. Blues, Soul, Folklor 💣💣💣 GLAZBA SPAJA Žanrovski se može reći da je ovaj film kriminalistička drama sa elementima horora. Horor se osjeti otpočetka, onaj ljudski, životni, nakon polovice filma horor poprima konkretniji, slikovitiji oblik. Alegorijom i metaforama vođen film, puno pitanja postavlja i u isto vrijeme i odgovara na neka... Živopisni likovi, dobro okarakterizirani, prikazani njihovi đavli, mane, problemi, svima njima je njihova oaza, oaza spasa, glazba. Pohvalio bi glumu, posebno bih pohvalio Wunmi Mosaku i mladića kojem je ovo prvi film ikad Milesa Catona. Odlična scenografija, kamera, montaža, režija i scenarij. Bravo za Ryana Cooglera. Soundtrack fenomenalan. Film je baš iskustvo. Gledati ću ponovo 100%. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Nisam nikada komentarisao recenzije zato što kontam da svako ima svoje viđenje stvari. Ali sada moram. Reći za Sinnerse da su najobičniji hajp film i pohvaliti samo muziku koja je zaista premoćna... Zaustaviću se, neću reći više ništa.
|
||
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo. |
||
![]() |
||
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4954 |
|
Ne bih znao još, čekam strim, samo me čekaj da pogledam.
Ako ta premoćna muzika nije muzika nego nepodnošljivo baljezganje, e pa neću se suzdržavati sa pljuvačinom. |
||
![]() |
||
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 72366 |
|
Sav si mi za još i muzičkog kritičara na svu već mukicu 😋
Bome ja jedva čekam, također, da pogledam film, verujem u autentični "crni zvuk" u najavi, mada mi to nije ni blizu prioriteta glede Sinners, prosto očekujem ambijentalni, mračni film, više slojeva priče, konačno nešto drugačije unutar horora ili hajde tome bliskog filma. Dosadiše odavno sa glupavim jump scare trikovima, otrcano i oduvek jeftino, zaboravivši na elementarnu odliku žanra, to kada te ambijentom uvuče u priču, autentično, da se oseti u gotovo svakom kadru da je nešto naopako, nespokoj i tenzije koji se grade postepeno i vladaju utiskom i u sred i posle trajanja filma. E tako nekako može teći i Sinners, nadam se. 😊 |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4954 |
|
Znaš ti jako dobro da sam izuzetno osjetljiv po pitanju zvučne podloge, pa ako i ne pohvalim kad pišem utiske, to samo znači da mi je dobra.
Nego, neko je upravo dodao nove RRR titlove, bjež odavde i gledaj, nemoj da te bičem tjeram, muzika tamo je predobra. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 72366 |
|
Probao još otkada to, nije mi išlo, iz ko zna kojeg već razloga, verovatno i nevezano za sam film, nisu likovi beše kakvi pravednici, ne kradu, ne lutaju, ne prave sranjca gde stignu, već samo kakvo ideološko prepucavanje mi i neki tamo oni?
|
||
![]() |
||
Crimson Ghost ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2023 Status: Offline Points: 14 |
|
Još uvek nisam gledao film ali čitajući komentare po FB recimo, uglavnom ga crna populacija hvali...do te mere da režisera već upoređuju sa najvećima. Sumnjam da će mu sledeće ostvarenje proći ovako,
|
||
![]() |
||
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 69 |
|
IgaBiva, sorry ali ovo ti je drugi lapsuz a može biti i lapsuz kalami ) A šta je u pitanju, nije Ala Kaponea već Al Kaponea, nemoj da se ljutiš ) A sad ovako. Ja koji često znam da atakujem ove novije filmove e to neće biti primer i za ovaj film Sinners a obrazložiću. Prvo od Cooglera mi ne pada na pamet da gledam Black Panther. Wakanda Forever niti Black Panther, dok recimo ukusi su različiti pa tako od pomenuta dva koja neću gledati, meni su mnogo bolji i Creed i pogotovu Furitval Station ali 99,9 % nema laži nema prvare da su mu ona dva koja neću gledati doneli kud i kamo veću zaradu. Sigurno je i Creed ali Fruitval Station ne verujem, na žalost ali tako je kako je. Kad je drama u pitanju ne može da se zaradi ali super heroji e onda može ( A što je IgaBiva napisao da Coogler nije ni Tarantino ni Rodriguey, meni bi bilo drago da ne bude ali na žalost, jedan od projekata koji dolaze od ovog režisera je i Eyes of Wakanda ali mini serija- Možete videti upcoming IMDb. A sad o filmu Sinners. Nisam odgledao film ali ću ga odgledati i baš mislim da će moći da se odgleda po onom što am video po trejleru. Pre kad sam video ovaj trejler nisam kao bio siguran ali posle sam promenio mišljenje. Dobra tematika koju volim, vampiri, dobra atmosfera Jug Amerike i mene više atmosfera podseća recimo na seriju True Blood nego da je slučajno kao ''krao'' bilo od Kventina ili Rodrigeza čiji je From Dusk Till Dawn bukvalno kupus. Film im kreće u dobrom tonusu ovi beže, kiddnapuju one ulaze u klub kad odjednom nekakva doslovce sprdačina. Ne bih da me neko pogrešno shvati ali jedno je kad je mix žanrova npr ovo i ono sa onim a drugo je kad gledate film koji ide jednim tokom i odjednom se pretvara u nešto stoto. Zato se nadam da Sinners neće imati takvu grešku.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 107 |
|
I nije ovo horor kako neki misle, ovo je baš drama, životna drama najnižih društvenih slojeva, odbačenih, ima malo trilera, ima horora, glazbenih scena... Za svježiju usporedbu, nije isto uopće, ali je ovo horor isto kao što je prošle godine "The Substance" bio horor, je na neki način, ali i nije.
Horor je tu, ali ne na način da je to glavni žanr, niti je on nešto ala From Dusk Till Dawn, taj film je čista komedija horor, zabava. Ovaj film ima puno više duše nego taj film, ima drukčiji motiv i poantu, alegorije, pitanja... Glazbu i zvuk mogu pohvaliti opet, mislim da će se svim ljubiteljima, simpatizerima Bluesa, Soula, Folklora svidjeti, odlično upakirano u radnju. Jedna glazbena scena tokom sredine filma je ukrala film, vjerojatno top 3 scena godine i na kraju ove filmske godine će bit i dalje u top 3, impresivno, kreativno. 🎶 |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Apsolutno će ti se dopasti, evo pljuni me u sred čela ako ne bude bilo tako. A tek muzički segment tj scena od skoro 5min negde na početku druge polovine filma... Živ bio, pa video. Ažurirao Dupla ljuta. - 27.Travanj/Apr.2025 u 19:25 |
||
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 69 |
|
sasa-stipsis znaci ne moram da strepim da je to neki mjuzikl ? )
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Polako, nek se pojavi poštena verzija, telesyncove i sličnu đubrad ne gledam, a kino mi je predaleko. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Ma ja sam odustao od RRR jer pleshu ) I BTW, IgaBiva, nadam se da nisi rasista )
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Nije mjuzikl, samo ljudi koji se prirodno skupljaju, sviraju, pjevaju, plešu, uživaju, u životu, u momentu. Ipak je polovica radnje filma u i oko te neke nazovi gostionice, kluba, namjenjenog za zabavu i opuštanje. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Ako je nešto ovakvo, kupujem, ne trebaš mi dvaput govoriti, ovakve više ne snimaju, nedostaju mi: |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Je, oni su bili sastavni deo odrastanja, šarm i pesma Dina, kreveljenje Jerryja, histerično se smejah tokom tih dečijih dana uz filmove gde su ovi bili upareni.
Sada naravno to ne bih mogao gledati iz previše razloga, na prvom mestu jer bi me ugušila praznina, tuga, sve sam to gledao sa ljudima kojih više nema. Nema lepote u tim emocijama, sećanja se pretoče u štošta bolno, pomešaju se sa onim mračnijim uspomenama, niđe tu ne bi bilo više smeha, dok inače ne volim nostalgiju, stvara iluzije, to prepuštam starcima kojima je prošlost lepša od sadašnjosti, bez mnogo budućnosti, te i nemaju mucho izbora negoli da se vraćaju u neko vreme, mesto, film koji im se iz takve njihove perspektive zbilja čini lepšim, no toliko sve drugačije vidim i osećam, da mi je to prosto predaleko. Sa time da sve to ne menja išta glede samog Martin/Lewis tandema i vedrine tih filmova, samo što eto meni ne nedostaju, tačno su tamo gde bi i trebalo da budu i ne cenim ih išta manje zbog toga. 😊 |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |