Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Severance (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Severance (2022)

Severance

Severance (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Razdvajanje

Godina:

2022

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

50 min

Glavne uloge:

Christopher Walken
  >  Burt
John Turturro
  >  Irving
Adam Scott
  >  Mark
Dichen Lachman
  >  Ms. Casey
Michael Chernus
  >  Ricken
Britt Lower
  >  Helly
Zach Cherry
  >  Dylan
Tramell Tillman
  >  Milchick
Jen Tullock
  >  Devon
Patricia Arquette
  >  Harmony Cobel
Michael Cumpsty
  >  Mr. Graner
Nikki M. James
  >  Alexa
Marc Geller
  >  Kier Eagan
Rachel Addington
  >  Elizabeth
Sydney Cole Alexander
  >  Natalie

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 12:38
Slažem se sa svim što je klass rekao. Sinoć sam završio s drugom sezonom. Dead

Kraća verzija: Nemojte me jeCensoredat.

Duža verzija: Prije gledanja druge sezone pročitao sam članak o "Seriji koju mnogi nazivaju jednom od najboljih ikad". Izgleda da sam postao "too old for this shit". Možda su ljudi evoluirali pa bolje od mene shvaćaju ova sranja. Ipak, držim se teorije da su ljudi doveli na vlast diktatore, ubojice i luđake, a moje mišljenje je (bilo) drugačije od njihovog.

Magla, magla i prodavanje magle. Sporost i razvlačenje. Sve ovo stvarno stane u jedan film i vjerujem da bi izgledalo puno bolje. Prva epizoda - zar očekujete nastavak priče od s01e10? Normalno da toga nema. Čemu služi druga epizoda? Da bi objasnila prvu. Nakon toga idu na team building u prirodu. Totalna debilana iz koje smo (samo) saznali da je Helena AKA Halley "ušla" u njihov svijet.

Patricia Arquette ne postoji!!! Navodno je imala jednu od glavnih uloga u prvoj sezoni pa je "dobila pedalu" s posla. Voza se u autu prvih 8 epizoda. U devetoj se voza, pogotovo na početku (mislim nekih 2 minute u komadu jer "zašto ne?"), ali je našla nešto što joj (mo'š mislit) jako treba. Inače, ta epizoda traje nekih 38 minuta, za razliku od ostalih koje su 50-55. Što je bilo? Ostali smo bez magle za prodavanje pa smo skratili epizodu?

Deseta epizoda je, gle čuda, najdinamičnija. Baš kao što je bila i deseta epizoda prve sezone. Tu mi, kao budali šamar, sjeda izjava Bena Stillera: "Publici morate pokazati da serija ima neki zaključak... A Apple nas je stvarno podržavao u tome. Pustili su nas da se fokusiramo na priču i nisu nam rekli da odugovlačimo seriju sve dok je uspješna." JebCensoredte, zašto imam osjećaj da se baš to dogodilo? I to dvaput!

Idemo dalje. Prva sezona završava sa zaključkom glavnog lika da mu je žena živa. Mislim da se ona u drugoj sezoni pojavljuje "već" u sedmoj epizodi. Do tada se obrađuju neke sasvim druge teme. Važnija je pederska romansa (ili ljubavni trokut) između Irvinga i Burta u stvarnom svijetu.

Kad smo kod Irvinga, nitko nikada nije postavio pitanje (pa niti dao odgovor) zašto je (i kako) crtao "mračni tunel" koji je ključan za pronalazak i oslobađanje Gemme?

Kad smo kod odvlačenja priče s glavne teme, zašto Dylanova žena ima pravo posjeta njegovom "unutarnjem ja" i to u firmi koja ima sve strogo pod kontrolom? Nisu imali pojma da bi "unutarnji" Dylan mogao poluditi od informacija i ljubavne romanse sa svojiom ženom? Tko bi to mogao predvidjeti, a tema je (i politika firme) odvajanje poslovnog od privatnog?

Deseta epizoda je jedina koja ima neku dinamiku i smisao. Konačno se otvara pitanje "unutarnjih", a to je "Što će se dogoditi s nama?" Čak je i kraj epizode začuđujuće logičan jer "unutarnji" ne pobjegne van. Znači li to da od treće sezone treba pogledati samo desetu epizodu?

O Eaganima, Drummondu, maloj Huang, ritualnim obredima i legendama koje još postoje samo u Sjevernoj Koreji neću ni trošiti riječi. Služe samo za ometanje priče i razvlačenje vremena.

Mislim da ovo može popušit samo ekipa koja ne može prijeći ulicu na semaforu bez gledanja TikToka.

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 18:28
Ja umem preći ulicu, a nikada nisam imao profil na tiktoku niti bilo kakvoj društvenoj mreži
Inače kapa dole za istrajnost! Gledati 19 epizoda nečega što ne paše i ne prekinuti!? Priznajem da ne bih mogao ni 19 minuta jer čemu traćiti sopstveni život?
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 20:19
Meni je prva sezona bila očajna, tako da mi ne pada napamet gledati drugu
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 22:51
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Ja umem preći ulicu, a nikada nisam imao profil na tiktoku niti bilo kakvoj društvenoj mreži

Čast izuzecima kao i uvijek. postovanje

Inače kapa dole za istrajnost! Gledati 19 epizoda nečega što ne paše i ne prekinuti!?

Postoji ona varijanta "ovo je toliko loše da moram vidjeti kako će završiti". LOL

Mislim, ideja uopće nije loša. Dalo bi se od toga napraviti dobra serija. Niti glumci nisu loši. 'Ajmo pogoditi što onda ne valja.

Ažurirao iromafia111 - 04.Travanj/Apr.2025 u 23:00
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2025 u 23:19
OK, složićemo se da se ne slažemo i to je skroz fer i OK

Svako od nas može da nabroji ponešto što mu ne leži, iako možda većina misli drugačije ili se to nešto proglašava remek-delom! Eto, na primer, meni je Everything Everywhere All At Once ordinarna glupost, a film ne samo što je bio hvaljen i popularan, već je poosvajao i silne Oscare i nagrade. Jedino što sam ja projekciju prekinuo pre nego što sam zaista došao u iskušenje da razbijem TV

No, respekt za sve suprotstavljene stavove i mišljenja, a dole jednoumlje! Svakom svoje, a moj stav o seriji ne može se pokvariti.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2025 u 12:32
Tako je. Thumbs Up
Na vrh
bonux View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bonux Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2025 u 13:13
Prva sezona mi je bila odlicna. Krenucu sad sa drugom 🤞
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2025 u 22:17

Znao sam da nešto nije u redu sa mnom, a sad imam i dokaz. LOL

Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2025 u 23:35
Pa kad se pogleda spisak serija, od tih deset nema jedne da zaista valja. Ogradjujem se, nisam gledao Hacks, niti cu, a nisam ni The Pitt - supruga kaze da nije losa ali nista posebno. I The White Lotus sam pogledao jednu i po epizodu i digao ruke - prenaduvana glupost. Tako da...ove nominacije nam dosta objektivno ukazuju na "kvalitet" americkih serija. Do skoro je bilo zaista odlicnih ali ova hiperprodukcija po raznoraznim striming servisima je dovela do pada kvaliteta. Osetnog pada. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 02:31
Što više para, a epl ima para na bacanje, tim više nominacija.
Sramotno doduše da nisu potplatili za Slow Horses, to bi pomalo bilo i uvjerljivo.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 09:46
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Znao sam da nešto nije u redu sa mnom, a sad imam i dokaz. lol

Dobro, slično sam i ja prošao sa Everything Everywhere All At Once Svako ponekad izađe iz šablona, neko manje, neko više. Za mene Severance jeste Top 10 serija svih vremena, uz ogradu da baš i nisam neko ko ima previše vremena za serije, te odgledanih "na kile" u životu.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 10:00
Evo ja sam nesto izmedju, Severance prva sezona odlicna, druga dosta slabija,Everything ..... odlican film . Ali oba ostvarenja po meni zasluzuju pohvale
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 12:50

Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Znao sam da nešto nije u redu sa mnom, a sad imam i dokaz. lol

Dobro, slično sam i ja prošao sa Everything Everywhere All At Once Svako ponekad izađe iz šablona, neko manje, neko više. Za mene Severance jeste Top 10 serija svih vremena, uz ogradu da baš i nisam neko ko ima previše vremena za serije, te odgledanih "na kile" u životu.

Ali zato imaš za filmove, pa kad već voliš eplovo... ne smijem se izraziti, daj šansu ovome:
https://titlovi.com/filmovi/visioneers-3038152/
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 18:05
Gde sam se izrazio da volim Apple ili šta god već!? Naprotiv, nemam pojma šta ko izdaje niti me to uopšte zanima, a jedino mi ostali urezani oni koji štancaju superherojske. U startu me zanima jedino tematika, pa ako mi se učini zanimljivo i dovoljno ozbiljno/kreativno onda to gledam. Naravno, postoje kreatori koje gledam bez ikakve najave i pripreme, ali ni to nema veze sa studiom.

Elem Joxer, da nisi sada potencirao, ne bih se uopšte setio da pre Severance epizoda ide Apple logotip i mogao je neko komotno da mi "proda" HBO na primer, toliko mi je to bitno. A što se tiče filma koga preporučuješ, sasvim sam siguran da ga do sada nisam gledao tako da ću mu dati šansu kad stigne na red. Naravno, nadam se da je preporuka ozbiljna, a ne pokušaj da me zezaš i da mi "smestiš"
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2025 u 18:31
A sta fali apple produkciji ,cini mi se da oni pa i najozbljnije rade od svih strim servisa.
Severance pomenuti,Silo,Ted lasso,Slow horses,See,Servant da ne nabrajam vise,ima ih jos ali uopsteno im je dobra produkcija. Ni ja nesto ne gledam po tome ali obracam paznju za razliku od ar8c cija je serija i film za ubuduce gledanje. Kao sto bih preporucio i Peacock stream imaju par bas dobrih serija.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2025 u 00:01

tako da ću mu dati šansu kad stigne na red. Naravno, nadam se da je preporuka ozbiljna, a ne pokušaj da me zezaš i da mi "smestiš"

Ne pokušavam te zeznuti, eplova razvikuša se nakrala svega iz toga filma i mislila da niko neće primijetiti zato što je film pomalo prošao ispod radara - nije ga imao tko gurati plaćenim iskakanjima iz paštete.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2025 u 00:46
Evo, pohranjen je na disk, malo sam i bacio pogled na estetiku i stil, pa ćemo videti kad dođe na dnevni red. Par nedelja sam u totalnoj blokadi zbog kvara pojačala, a ne želim gledati filmove ukoliko i slika i zvuk nisu u skladu sa mojim standardima. Za koji dan se vraćam uobičajenoj rutini pa pišem utiske pošteno i objektivno.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 14:57
Konačno pronađoh termin da pogledam preporuku kolege Joxera. Iskreno, ja uopšte ne vidim toliko povezujućih elemenata između filma i serije, posebno ne u meri da bih tvrdio kako je neko nešto pokrao. OK, imamo u startu taj neki kancelarijski ambijent, malo boja i atmosfere, ima i nešto sličnih glumačkih pojava, ali suštinski ta ostvarenja tretiraju drugačije teme na drugačiji način.

Visioneers tretira tu neku korporativnu otuđenost, banalizaciju života pojedinca u porodičnom i poslovnom okruženju, delimično i orvelovsko svođenje individue na banalni šraf u otuđenom društvu. I nije loš, iako mi je na momente bio monoton, uz vrlo jak osećaj već viđenog i obrađenog. Ne škodi podsetiti se sa vremena ne vreme, posebno u ovom trenutku, ali dosta toga sličnog se već pisalo i snimalo.

Severance je kompleksnija, dublja, višeslojnija priča sa malo drugačijim akcentom, pored tih nekih elemenata koji ih povezuju. Možda poređenje i nije najpravednije jer je u pitanju jedan (nešto stariji) film protiv moderno upakovane TV serije sa dovoljno dugim trajanjem kroz dve sezone da se u njoj provuče mnogo više sadržaja.

Da rezimiram - film je solidan i nije mi žao što sam ga pogledao (hvala na preporuci ), ali sve što sam mislio i napisao o seriji ostalo je potpuno isto i nepromenjeno. Serija nije apsolutno originalna bez da se u njoj prepozna ponešto iz prošlosti, ali nikako me ne navodi na zaključak da se negde od nekoga bezočno kralo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,201 sekundi.