Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Salinui chueok Aka Memories of Murder (2003)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Salinui chueok Aka Memories of Murder (2003)

Salinui chueok

Salinui chueok (2003)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2003

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

131 min

Režija:

Bong Joon Ho

Scenarij:

Bong Joon Ho
, Kwang-rim Kim
, Sung-bo Shim

Glavne uloge:

Jeon Mi-seon
  >  Kwok Seol-yung
Song Kang-ho
  >  Detective Park Doo-man
Hun-Kyung Lee
  >  Kim So-hyeon
Song Jae-ho
  >  Sergeant Shin Dong-chul
Kim Sang-kyung
  >  Detective Seo Tae-yoon
Seo Young-hwa
  >  Eon Deok-nyeo
Park Hae-il
  >  Park Hyeon-gyu
Byun Hee-Bong
  >  Sergeant Koo Hee-bong
Choi Jong-ryol
  >  Doo-man's Father
Kim Roe-ha
  >  Detective Cho Yong-koo
Ko Seo-hie
  >  Officer Kwon Kwi-ok
Park No-shik
  >  Baek Kwang-ho
Hyeon-gi Choi
  >  Farmer
Bong-gi Baek
  >  Cop Dressed as Woman
Lee Jae-eung
  >  Boy in Opening Scene
Jung In-sun
  >  Girl in Ending Scene
Yoo Seung-mok
  >  Journalist
Jo Deok-jae
  >  Investigator
Ryu Tae-ho
  >  Jo Byeong-soon
Shin Hyun-jong
  >  Autopsy doctor

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Salinui chueok Aka Memories of Murder (2003)
    Objavljeno: 01.Svibanj/May.2018 u 04:47
Reprizirao sam film Sećanje na ubistvo koji je posle svake reprize sve bolji i bolji. Film je mešavina dobrog crnog humora koji je u kombinaciji sa specifičhnim uvruntim korejskim humorom ubitačna kombinacija bolja od bratskog mu zapadnjačkog. Svi glumci su odlični sa akcentom na glumca u glavnoj ulozi. Genijalan film o pandurima sa sela i grada koji u ruralnoj sredini love manijaka koji ubija maloletnice. Film je inspirisan stvarnim događajem koji je podigao celu državu na noge. Južnom Korejom je tad još uvek vladala vojna hunta koja je tolerisala tragikomična ispitivanja poput onih u filmu. Film je takav da nisam znao da li da da plačem od muke ili da umirem od smeha punih 132 minuta, takav mi je ovaj film. Potpisnik scenarija i režije je majstor svog zanata koji je uhlebljenje našao u Holivudu. To je faza njegovog kreativnog pada za koju je donekle sam kriv. Pristao je da mu poput njegovih kolega i zemljaka uvaljuju krš scenarija u to im je što im je. To je neka druga priča. Film za sećanje i dugo pamćenje.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2021 u 11:21
Film je snimljen na osnovu istinitog događaja. Naime, radilo se o nizu ubistava, nepoznatog serijskog ubice u Hvaseongu, u Južnoj Koreji, tokom 80-ih godina. Prošao je izvestan broj godina otkako sam odgledao film, pa me je zainteresovao istinit događaj koji stoji iza cele priče. Proverim istu, i vidim da je slučaj ostao nerešen tj. da nisu uspeli da nađu ubicu. Međutim, pre izvesnog vremena, ponovo bacim pogled na pomenuti slučaj, da se podsetim šta to beše. I na moje iznenađenje, saznam da su ga ukebali 2019. (DNK uzorak, priznanje....).

Ažurirao bgvracar - 14.Veljaca/Feb.2021 u 15:20
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2021 u 13:49
O filmu neću, ko ga nije pogledao nek se srami i nek ne sjeda sa mnom na kavu.

Forum ima problem sa slikama sa nekih sajtova. Nekad prođe, nekad neće.
Kad se to dogodi, ja uploadam sliku na postimages.org i onda radi.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2021 u 15:21
Hvala na postimages.org. Funkcioniše. Thumbs UpClap
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2021 u 22:45
Prije mjesec dana Criterion je napravio remaster ovog masterpisa.

Reći će vam bgvracar kasnije da je Shiri "kriv" za to što je korejska kinematografija postala treća najjača što se financijske strane tiče.
Ali treba imati na umu da puno kinematografija ima one hit wonder i onda opet padnu u zaborav prepune mediokriteta i besmislica, primjer je Venecuela i njihova lasta koja nije učinila proljeće u 2013oj House at the End of Time.

Ali ovdje to nije bio slučaj, nakon Shiri koja je špijunski triler, gdje su se god korejci dotakli drugih žanrova, radili su čuda. A ništa nisu klonirali! Same novotarije.
Pa će se tako uskoro pojaviti borilački bombon Musa, ljubavni za sve koji inače mrze ljubavne proljeve My Sassy Girl, akcijski sa potpuno pomaknutim likovima Public Enemy, zatvorska komedija puna apsurda Jail Breakers, neviđena analiza osvete Sympathy for Mr. Vengeance, te jedan od najboljih WTF filmova ikad ako ne možda i najbolji Save the Green Planet!.

Spominjem samo neke iz tih nekoliko godina nakon Shiri, a koji prethode filmu iz teme.

A film iz teme ako ste gledali, niste ga zaboravili.
Ne trebate ga gledati opet, umjesto toga recite ima li koji bolji o serijskom ubojici od njega? Ja mislim da nema.

Ako ga niste gledali, sad kad ima remaster, nemojte molim vas da netko kaže loša je slika pa se ne da gledati.
Gledati pod obavezno, odmah.
Nije za djecu, dok budete gledali, njih privežite za radijator u drugoj sobi. Rekao bih da ih potjerate van, ali 'ebena korona, nemaš mira doma nikako. Dead

Titlovi na sajtu ne odgovaraju za remaster, pa ću, nadam se da će biti brzinski, resyncati i dodati.
Ako ispadne da nijedan nije pogodan za resync, ono znate kad čas usporava čas brza, bez brige, imam oriđiđi DVD od davnina pa će on poslužiti kao izvor. Wink
Na vrh
mikeboss View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mikeboss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2021 u 08:37
Kako je ovo dobar film,imam ga narezanog,na 2 cd-a, jos 2011 sam ga skinuo,strasan film,preporuka ko voli Korejce i ovaj zanr,pozz.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2021 u 10:23
Pretposlednja scena u filmu, ispred tunela. Šta reći? Hebena antologija. Studentima na akademijama ponavljati, iznova i iznova. Thumbs Up

Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2021 u 11:22
Greh bi bio preskočiti ovakav masterpiece. Topla preporuka za sve koji ga nisu odgledali.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2021 u 10:19
Baš sam od koleginice iz Koreje dobio na poklon iz The Criterion collection-a blu-ray izdanje. Gledao sam ga već dva puta, šta reći nego fenomenalan, a ovo izdanje i dodatke ću ostaviti za kasnije. Baš me interesuje kako bi neki naš film , (mada mi nemamo serijske ubice, već masovne, i dokumentarce o njima) možda na temu policije,kriminala ili mafije, ona(i) doživela(i).Možda npr. film Pozorišna veza, ili neki tog tipa.

Ažurirao AlexDeLarge - 24.Prosinac/Dec.2021 u 10:28
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 18:21

aLEX,
Kakve dodatke ima blurej izdanje ?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 20:33
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

mada mi nemamo serijske ubice

A.... Baba Anujka? LOLWink
Ali istina je, baš pravih onih filmskih čija brojka krknutih prelazi 10, osim eto nje, a i to je upitno, nemamo.

Masovni ubojice su sasvim druga priča, naravno. Ouch
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 22:09
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

aLEX,
Kakve dodatke ima blurej izdanje ?

Pa ima dokumentarac o snimanju, zatim neke scene koje su nisu ušle u film, ima ovaj film https://www.youtube.com/watch?v=asxGOw99at0 koji si mislim gledao, intervju režisera vezano za ubicu, jedna, dal dve kritike, intervju nekog režiera, i neke sitnice ono teaser, itd,  to je to.

Ažurirao AlexDeLarge - 29.Lipanj/Jun.2024 u 22:40
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2024 u 22:39
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

mada mi nemamo serijske ubice

A.... Baba Anujka? LOLWink
Ali istina je, baš pravih onih filmskih čija brojka krknutih prelazi 10, osim eto nje, a i to je upitno, nemamo.

Masovni ubojice su sasvim druga priča, naravno. Ouch

Nemamo u suštini, bilo je par da znam,  masovne i lančane da , u suštini slično samo više lokacija. Znam za jedan bizaran slučaj u Kičevu u Makedoniji, tri osobe, i još neke u Beogradu, što mi je pričao prijatelj iz trećeg odelejenja 29. Novembra, to je ono na granici 2 osobe pa ih kod treće smotaju ,  imali smo serijske silovatelje. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.