Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
RoboCop (1987) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Rea ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator ![]() ![]() Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2011 u 16:02 |
![]() RoboCop (1987) - IMDbakcija kriminalistički sf SAD, 1987 Režija: Paul Verhoeven Scenarij: Edward Neumeier, Michael Miner Uloge: Peter Weller, Nancy Allen, Ronny Cox, Kurtwood Smith, Ray Wise, Miguel Ferrer, Dan O'Herlihy, Robert DoQui, Felton Perry, Paul McCrane, Del Zamora "RoboCop"je popularni američki sf akcijski film iz 1987. kojeg je režirao Paul Verhoeven. Radnja se događa u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, Robotskog policajca. Prema motivima filma snimljena su dva filmska nastavka, TV serija, animirana serija i napravljene video-igre... Detroit, budućnost. Kriminal je progutao grad, nezaposlenost je ogromna, a gradsku policiju je kupila i preuzela multinacionalna korporacija OCP koja je smanjila plaće radi povećanja profita, što je natjeralo neke policajce da zaprijete štrajkom. Uz to, opaki šef podzemlja Clarence Boddicker (Kurtwood Smith) slobodno ubija policajce jer tajno radi za OCP. OCP-ov menadžer Dick Jones (Ronny Cox) istovremeno planira uvesti robota-policajca kako bi otpustio ljude iz policije i tako još više smanjio troškove, no robot prototip ED-209 se pokaže kao neuspjeh. Alex Murphy (Peter Weller) je novi policajac koji zajedno s partnericom Anne Lewis (Nancy Allen) dobije zadatak patrolirati gradom. Pri tome naiđu na Boddickerovu bandu koja u pucnjavi smrtonosno rani Alexa. Na putu u bolnicu Alex umire, ali znanstvenici od njegovog tijela naprave kiborga, RoboCopa, koji počne raditi za OCP. RoboCop postigne zamjetan uspjeh u lovu na kriminalce, ali se počinje sjećati svojeg ljudskog života te se u njemu bude emocije. Napokon u jednoj tvornici kokaina naiđe na čovjeka koji ga je "ubio", Boddickera, te ga uhapsi. Dick Jones izvuče Boddickera iz zatvora te odluči likvidirati RoboCopa kako bi ipak uveo svojeg robota ED-209 na tržište. RoboCop i Anne, međutim, na istom mjestu na kojem je Alex "ubijen" likvidiraju Boddickerovu bandu te razotkriju da je Jones umiješan u kriminal. Jones uzme za taoca starog vlasnika OCP-a, ali ipak pogiba od RoboCopova hica. Starac upita RoboCopa kako se zove, a on mu odgovori: "Murphy"... |
|
![]() |
|
Freak37 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najnovija BluRay Remaster verzija odlicna. Zvuk je mnogo bolji u odnosu na dosadasnje remastere.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66749 |
Jedan od nekoliko filmova koje sam gledao do iznemoglosti kao dete, osamdesetih, te zbilja nisam u stanju da ga ponavljam ni posle toliko godina, kao i npr Blade Runner uostalom, ne znam koliko puta sam ga gledao samo u bioskopu tada. Koliko god mi drugačije mogu delovati iz ove sadašnje moje perspektive, svejedno ne bih mogao da ih gledam ponovo.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9118 |
I ja sam ovo gledao više puta, i igrao igrice. Nego me čudi da nema komenatara na filmove Klod van Dam Žana, npr. Bloodsport, Kickboxer, Lionheart, Double impact, Universal soldier itd. nije RoboCop ali lema i stojički se drži kao da jeste.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66749 |
Za druge ne znam (zašto ne pišu po tim temama) ali što se mene tiče, to sve gledah u to vreme kako su se i pojavljivali, vremenski predaleko, jedva da se ičega sećam, dok mi se trenutno ne obnavlja gradivo, šta znam. Bilo bi mi interesantno, donekle, videti šta današnji klinci misle o Van Dam filmićima, iz perspektive gledatelja koji se prvi put susreću sa tim filmovima.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4767 |
Gledao jednom kad je izašao i postao razvikan, bilo mi dovoljno. Nema
ponavljanje je majka znanja, što sam pogledao, pogledao, ima previše
filmova koje nisam pogledao da bih otegnuo papke zarobljen u vječnom
grindanju nekoliko naslova. Tko želi biti Sizif, slobodno izvolite. Scene naravno ne pamtim sve, ali pamtim one ključne priči važne ne i oku, pamtim detaljno twist te rješenje "blokade" na kraju. Puno
filmova se ne može podičiti sa sam ih zapamtio tako da u svoj toj
tadašnjoj naivnosti priče, moram priznati da nije bio bezvrijedna
zaboravljiva razvikuša kakve su sve današnje. Današnji klinci... Bilo bi interesantno čuti što općenito misle o filmovima, nebitno kojim i čijim. I koliko starim. Mi nismo imali internet ni forume ni youtube pa nismo mogli gledati baš sve što nas zanima. Oni su u drugačijoj poziciji. |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kako pristupaš toj temi, npr, onda kada imaš kakvu osobicu do koje ti je stalo, sa kojom bi da podeliš deo svoje ljubavi, u vidu nekog od filmova koje baš voliš? Zar ne poželiš da ga gledate zajedno, naročito ako ga miličica nije ranije gledala. Ili taj deo ponavljanja ipak pravi izuzetak od teze zarobljeništva u grindanju
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9118 |
Pa dobro RoboCop smo gledali ( to kazem društvo i okolina) kao klinci vise puta, i to možda 2-3 puta dok se čekao nastavak, slično kao za Terminator kec ( malo kasnije sam gledao), dvojka, ali ne u stilu repetitio est mater studiorum ( mada to je sad neka druga priča) nego jednostavno što su mi se svideli filmovi, i sad mogu ako naletim da pogledam neke delove ili ako je neki muzički video sa sa scenama. Volim prosto ponekad da pogledam neke starije filmove npr. Sullivan's Travels, Vivre sa Vie, Biczcle thieves, neke filmove od Vittorio de Sica-e, Bunuel-a, Kurosawa-e, Fellini-a, itd. Ažurirao AlexDeLarge - 07.Travanj/Apr.2022 u 11:24 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4767 |
Milica ima da ga gleda sama, nisam joj ja kriv. Dok gleda, upalim PC i nabijam Doom. Pa nismo vezani pupčanom vrpcom da ama baš sve moramo skupa ili će biti doom u stvarnosti. Predlažem ti da skupa s milicom pogledaš izvornu El Internado Laguna Negra. Ni slučajno usrani reboot. Ljubav će cvasti. Ažurirao JoxerTM - 07.Travanj/Apr.2022 u 11:53 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Jbg, šta'š, ja nisam dovoljno muško pa da igram vražiju igricu dok kakva već milica sama gleda film, volim ponešto i zajednički, kakva pupčana vrpca, ta volim filmove ionako 😄 uz to i ne delim stav o grindanju. Ma i bez svega toga, ta pogledaj na šta liči ogromna većina friških filmova, naravno da bih ponekada radije ponavljao nešto što mi se baš dopalo ranije. Pre je problem ono "suviše filmova, premalo vremena"
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Nisi ni prvi ni zadnji koji kaže "pogledaj na šta liči ogromna većina friških filmova". Ali već znaš moj odgovor. Bjež' što dalje od holivuda! Ne kažem da je sve ostalo bombon, ali nađe se itekako. Holivud
upali samo tu i tamo kad ti se prohtije petparački roman s kioska da te
uspava, ostatak vremena poderi svjetsku kinematografiju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |