| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Riaru Onigokko Aka Tag (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Riaru Onigokko Aka Tag (2015)Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2015 u 16:18 |
|
Riaru onigokko (2015) ![]() Žanr: Horor Trajanje: 85 min Država: Japan Jezik: Japanski Režija i scenario: Shion Sono po priči Yûsuke Yamade Uloge: Reina Triendl ... Mitsuko Mariko Shinoda ... Keiko Erina Mano ... Izumi Yuki Sakurai ... Aki Aki Hiraoka ... Taeko Život srednjoškolke tone u haos dok svi oko nje ginu jezivom smrću, a ona sama postaje sve nesigurnija u to ko je ona i u kakvom to svetu živi. Naime, ona i njen drugarice postaje mete duha koji se pojavljuje u različitim oblicima: od mladoženje sa svinjskim licem do učiteljice sa mitraljezom.... Prevod uradio Filaret |
|
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 11:06 |
|
Vjerojatno ste pročitali da je ovo rimejk... Nije. Ovo je potpuno različito od Chasing Worlda, vjerojatno zato i drugi naslov, recimo da je adaptacija.Bizarno i nadrealno sa likovima i dijalozima koji kao da tu i tamo čitaju misli i sve pogađaju, a scene se same od sebe razvijaju u nepredvidivo ludilo radnje. Svi mi sanjamo, neki često, neki rijetko, ali puno puta se ljudi ne sjećaju sna. Na moju sreću, ili žalost kako se uzme, ja se sjećam do najsitnijih detalja. I ostao sam zapanjen kad je film "pokrao" upravo neke stvari od toga.
Pa će policajka kojoj ništa nije jasno tek nakon pet minuta prepoznati nekoga, još i odvesti gdje treba, a potom htjeti krknuti, itd. Međutim, kako protumačiti tuđe snove? I treba li? Ovakvo što ne pamtim da sam ikad vidio na filmu. Na stripu, da (Vehlmanov genijalni scenarij za Ljepotu tame).Sion Sono ni ovdje ne gađa Koreedinu publiku, nego Miikeovu i to onu izrazito zahtjevnu za sadržajem koji se ne viđa. I bez ikakvog usporavanja filma zato što, ofucanim kritičarima kojima su refleksi nula a IQ srozan mejnstrimskim nebitnušama, puž i kornjača čine film većom umjetnošću. Ma baš. Masterpis.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 12:46 |
|
To su adaptacije romana Yusuke Yamada-e. Kakve veze ima sto ne volis ostvarenja sto je radio Kore-eda on ima svoje teme, svoj stil, itd. Sto rece Mita53 skoro, to nije nikakav argument i losa reklama za film i slazem se, a i ja sam pre pisao. Ja mislim da Sion Sono gadja svoju publiku, i jako je slicno ono sto radi, u sustini malo odstupa, desi se ali retko, ali meni se to svidja sto radi cim sam pogledao skoro sve, poslednji Tokyo Vampire Gotel, a npr. preskocioPrisoners of the Ghostland. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 12:50 |
|
Ko kaže da ne volim. Mislim da dosad nisam komentirao nijedan pa da tako ispadne. Njega sam stavio jer je još živ, mogao sam isto tako staviti Kurosawu.
Sono ima svoju publiku, da, ali ta je publika također Miikeova. To sam htio reći. O ostalim filmovima koje je radio, pisat ću u njihovoj temi. |
|
![]() |
|
aleksandar-kojic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 13:52 |
|
Šta je ovo danas,samo pikanterije.Moram i ovo da gledam.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 14:19 |
Ok, nego mi je poredjenje sa Kore-edom nekako cudno pre sa nekim drugim, dobro jeste ziv i mnogi su culi za njega, da mogao si da stavis i npr. Tetsuya Nakashhimu, ili kao što si naveo Kiyoshi Kurosawu, itd. Dobro jeste, mislim da svako ima svoju , slazem se prozimaju se.
Ažurirao AlexDeLarge - 13.Ožujak/Mar.2024 u 16:48 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |