| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Quentin Tarantino |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Quentin TarantinoObjavljeno: 04.Travanj/Apr.2010 u 17:33 |
|
27.03.1963, Knoxville, Tennessee, USA Njegovo je ime zabljesnulo po prvi put 1991. na Sundance film festivalu, i to kao redateljski i scenaristički potpis 'Psi iz rezervoara'. Već i sam Tarantinov početak je zanimljiv. Majka mu je imala samo šesnaest, a otac dvadeset i jednu godinu kad je došao na svijet. Ime je dobio po Burt Reynoldsovom liku Quintu, iz filma 'GunSmoke'. Dvije godine nakon njegovog rođenja, on i mama sele u LA. Od samog početka kina su mu bila zabavnija od škole koju je napustio i s dvadeset i dvije godine počeo raditi u video arhivu gdje je stekao filmsko obrazovanje gledajući i diskutirajući o filmovima po cijele dane. Tu upoznaje i svog budućeg suradnika Rogera Avaryja. U to vrijeme je pohađao satove glume i završavao svoj prvi scenarij za film 'True Romance' (1987). Piše i drugi scenarij za 'Natural Born Killers', a vrijeme iskorištava tražeći sponzore kako bi pretočio svoje ideje i scenarije u filmove. 1990. prodao je scenarij za 'True Romance' (1993) što mu je omogućilo nastavak eksperimentiranja s novim idejama. Odlučuje da će zarađeni novac uložiti u 'Pse iz rezervoara' (1992), crno bijelu verziju filma snimljenog u garaži sa svojim prijateljima u glavnim ulogama. Uskoro napušta videoteku, počinje raditi za malu produkcijsku kuću i susreće Lawrence Bendera preko kojeg upoznaje Harveya Keitela. Oduševljen scenarijem, Harvey želi glumiti u budućem filmu čime pomaže Tarantinu u sakupljanju financija za realizaciju. Film je premijerno prikazan 1992. na Sundance Film Festivalu, a gostovao je na mnogim drugim festivalima diljem svijeta i postao kultni hit.Nakon toga slijedi njegov najveći uspjeh, 'Pakleni šund' iz 1994. (Uma Thurman, John Travolta, Bruce Willis, Samuel L. Jackson) koji je zaradio preko 100 milijuna dolara. Film je dobio niz nagrada i nominacija od kojih ćemo istaknuti Zlatnu palmu u Cannesu i Oscara za najbolji originalni scenarij. Tarantinova slava i popularnost su u ovome trebutku na vrhuncu. Sljedećih godina Tarantino je sudjelovao u raznim projektima poput jedne od priča za film 'Četiri sobe' te kao producent i scenarist za film 'Od sumraka do zore' (1996). Glumio je u filmovima 'El Mariachi' (1992), 'Desperado' (1995) i 'Destiny Turns on the Radio' (1995). Također je režirao episodu 'Hitne službe' (1995), popularnog TV showa, te glumio samog sebe u filmu 'Girl 6' (1996). 1997. se upušta u novi projekt kao scenarist i redatelj filma 'Jackie Brown' (Pam Grier, Samuel L. Jackson), a dvije godine kasnije kao producent filma 'From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money'. Njegov četvrti dugometražni film 'Kill Bill' (2003) za kojeg glavnu inspiraciju pronalazi u špageti westernima i hongkoškim filmovima iz sedamdesetih. Miramax, studio koji je preuzeo 'Kill Bill', odlučio je da se svakako treba snimiti i 'Kill Bill 2' (2004) i to naravno zbog financijskog uspjeha koji je ostvario njegov prethodnik. Osim što je i nastavak doživio velik uspjeh kod publike, izvukao je ono najbolje iz glumaca. U 'Kill Billu 2' naglasak je na dijalogu između likova, a manje na čistoj akciji za razliku od prvog dijela. Uma Thurman, s kojom je surađivao već u 'Paklenom šundu' mu je tijekom snimanja ovih dvaju filmova još više prirasla srcu te ju je Tarantino proglasio svojom muzom. Tarantino se zatim laća uloge jednog od režisera u popularnoj adaptaciji kriminalističkog stripa 'Sin City' (2005) Roberta Rodrigueza i Franka Millera. Nastao je odličan, noir film koji odiše atmosferom i interesantnim i dopadljivim likovima, a publika i kritičari su bili oduševljeni. Iste se godine također prihvatio i režije finalne sezone 'CSI: Las Vegas' te je za svoj rad na toj seriji odnio nagradu Emmy. Kao glumac posuđuje svoj glas u 'Muppetima', a može ga se vidjeti i u tri epizode kriminalističke serije 'Alias' (2004). Tarantino je kroz svoju karijeru njegovao imidž intrigantne javne osobe. Uživa status coolera i osobe koja je itekako profitirala od puke ljubavi prema filmu. Surađivao je s mnogim režiserima i scenaristima, a jedan od njih je Eli Roth i to na njegovom 'Hostelu' (2006), brutalnom hororu o dva prijatelja koji se odluče na putovanje koje završava kobno za obojicu. Udružuje se još jednom sa Robertom Rodriguezom u režiji horora – 'Grindhouse' (2007), te snima 'Otporan na smrt' u kojem Kurt Russell glumi poludjelog ubojicu, a pruducira i glumi u Rodriguezovom znanstveno-fantastičnom trileru 'Planet terora'. Tarantinov najnoviji film zove se 'Nemilosrdni gadovi', a ta priča o Drugom svjetskom ratu ispričana je na njegov tipični način: puno dugih dijaloga, krvavih scena, crnog humora i filmskih posveta. Neki kritičari ga već proglašavaju najboljim Tarantinovim filmom, a gledatelji ga na IMDB-u uvrštavaju među najboljih 40 filmova svih vremena. Nagrade, genijalne kritike, obožavatelji, slava, lova, djevojke Sofia Coppola i Mira Sorvino... nije loše za momka bez završene srednje škole. No, njegova poznata rečenica potvrđuje zašto je filmska legenda i bez diplome: 'Ja nisam išao u filmske škole - ja sam išao na filmove!' preuzeto sa filmski.net |
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 13.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: ! Status: Offline Points: 36 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 21:27 |
|
Da li je ovaj dio foruma namijenjen raspravi o rediteljima i njihovim filmovima ili samo kao informacija kao što već postoji u svakoj od tema s imenom reditelja ?
Hvala, pozdrav ! |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 21:29 |
|
Samo pucaj. Moje je mišljenje da bi ga strpali u ludnicu da se ne bavi filmom. Ovako svu onu krv može opravdati umjetnošću.
Ažurirao iromafia111 - 01.Ožujak/Mar.2012 u 21:30 |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 21:41 |
|
Dobri su mi samo filmove gdje je redatelj
Reservoir Dogs Kill Bill 1 ... , oni u kojima je scenarist, uglavnom šit My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure Hostel... Posebno sa rodriguezom |
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 21:51 |
|
Ironmafia super u tom slučaju. Ima na forumu dosta dobrih otvorenih tema i šteta je da stoje prazne i da nema ništa u njima.
Meni je fascinantno kod Tarantina kako se ušetao u taj svijet kinematografije i za vrlo kratko vrijeme stigao do uspjeha i stekao slavu. S druge strane ništa to nije slučajno i preko noći kako bi se moglo nekome učiniti na prvi pogled. Piše iznad da je radio u video klubu, i imao je mogućnost u uvid u mnogobrojne filmove evropske i američke kinematografije. Tako aktivno pet dugih godina "dan i noć" posvećenost, zaljubljenost u film, medij filma, i u tom slučaju ne treba da čudi kada se pojavio s filmom u kojemu se sve vrti oko pljačke, ali pljačka nikada nije prikazana? To je bilo na početku devedesetih. Prije samo dvadesetak godina. Ali trebalo je probiti led, i on je to svojim filmovima napravio, ušetao se opušteno, samouvjereno i to je to. Manje više da li se nekome sviđaju njegovi filmovi ili ne, oni svi objektivno imaju karakteristike koje su bila novina u kinematografiji kada su se pojavili. Meni je zanimljivo da dobar broj reditelja ne razmišlja u tom smislu o svom radu, tek kasnije kroz analizu kritike i struke se dolazi do nekih riješenja i stavljanja termina i pojmova o kojima sami autori i nisu možda toliko razmišljali. On sigurno nije mnogo razmišljao o postmoderni, Bodrijaru i teoriji filma, ali u svojim filmovima ima sve odlike toga. Ovo je dobro što kažeš za ludnicu, mada je to više kao ispušni ventil, i sva ta krv je fikcija što ljudima predstavlja veliki problem i ogradu pri gledanju. Ta njegova krv je jedan od elemenata na koji ne treba mnogo da se hvata i drži toga kao ključno. Ja sam također siguran da bi na neki način on "eksplodirao" da nije snimio Resorvoi Dogs i krenuo tim stazama, jer je prevelika želja bila kod njega da napravi taj prvi film, samostalno, odnosno da ima prava nad njim i da je on scenarist i reditelj. Prvi ti njegovi filmovi su prava stvar, energija koju je imao u sebi s velikom željom da pravi filmove, nije izgorio u toj želji, i stekao je kultni status. Šta Tebe/Vas privlači kod Tarantina i njegovih filmova, ili Šta Vas ne privlači ? LEMONZOO Tarantino je pisao scenarij za sve svoje filmove u kojima je bio reditelj, neke je pisao zajedno s Rogerom Avryem, temeljene na nekim ranijim njihovim kratkim pričama(Pulp Fiction), izuzev Jackie Brown čini mi se(Evo sada sam vidio da je temeljena na priči Elmore Leonarda koji je inače njegova velika inspiracija). Scenarij je pisao i za Natural Born Killers ali ga nije režirao na kraju, kao i True Romance. Taj scenarij je prodao i tako je mogao početi da razmišlja o pravljenju Resorvoir dogs. Nema on mnogo filmova u svojo karijeri, to isto govori o njegovom karakteru i mjestu u Holivudu. Ažurirao Autoportert - 01.Ožujak/Mar.2012 u 22:03 |
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 22:10 |
|
ima on neke u kojima je samo scenarist, da sed ne guglam.
Od sumraka do zore, MAchete.. (mislim da su oni neki od njih). I Machete mi je šit... |
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 22:29 |
|
LEMONZOO "Od sumraka do Zore" je pisao zajedno s Robertom Rodrigezom. Prvi dio filma je pisao i pravio on, drugio dio filma je radio Rodrigez. Jedan posvetu "Road" filmovima, drugi "Horor" filmovima B produkcije. Kasnije ponavj+ljaju to s "Grindhouse" što je posebna pojava za kinematografiju. Za "Machete" mislim da nije pisao ništa, ne bih znao sa sigurnošću, ali kada pišeš o scenarijima ima on filmova sa svojim scenarijem i režijom koji su dobri za analizu. Death proof, Basterds, Jackie.
Ja se radujem njegovom najnovijem filmu "Django Unchained" koji je najavljen u Americi za kraj godine, tamo krajem decembra. To je u vestern duhu film, vrlo bogat sadržajno, i scenarij na dobrom broju stranica(160str.) Postoji scenarij na internetu koji može da se pročita i neki vjeruju da bi ovo mogao da bude njegov najbolji film poslije "Pulp Fiction". Posveta spageti vesternu, eksploataciji, karakteristično za njega samo u ovom slučaju u formi vesterna što do sada nije imao. Može on još mnogo toga da da kinematografiji, iako su se vremena promijenila u odnosu na kraj osamdesetih i početak devedesetih godina. |
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 22:57 |
|
ovo je njegova filmografija
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 22:59 |
|
napravio sam lapsus, umjesto scenarij sam mislio na Producent. Pogledaj neke naslove, gdje mu samo to piše, kao Modesty
|
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 23:15 |
|
Mnogi misle kako je napraviti film jednostavna stvar, pogotovo iz ove perspektive gledajući Tarantina kao formiranog reditelja. "Reservoir dogs" je film koji je napravljen zahvaljujući spletom dobrih i sretnih okolnosti, naravno i velikom željom i sposobnošču Tarantina. No da nije bilo atmosfere u to vrijeme koja se formirala oko produkcijskih kuća i finansija ništa ne bi bilo od filma, ili bi bilo ali u crno beloj, "siromašnoj" verziji kakvu je Tarantino namjeravao da napravi. Harvey Kaitel je slučajno dođao do scenarija, odnosno kako gore piše preko Lawrence Bendera(koji je i dan danas producent Tarantinovih filmova). Stvar je bila takva da je čini mi se Bender dao scenarij svom prijatelju da ga pročita i kada je ovaj pročitao pitao ga je koga bi od glumaca najviše volio da vidi u filmu. Bender je odgovorio Harvey Keitel, na što će ovaj reći da njegova bivša žena poznaje Keitela s časova glume iz Actors Studia u New Yorku, te da će joj dati scenarij, da ona da Kaitelu. Kaitel ga odmah čita, svidio mu se i želi da ga producira i uloži svoj novac u njega. Svidjelo mu se prije svega to što je radnja filma temeljena na pljački koja nikada nije prikazana. Skupila se vrlo dobra glumačka ekipa, iz današnje perspektive to je sam glumački krem, i započelo je snimanje. Tarantini ima veliko poštovanje za francuski Novi Val i Godarda koji kaže da svaki film mora da ima svoj početak, zaplet i kraj, ali ne nuđno tim redoslijedom. To je "Resorvoir dogs", i ankon njega kreče lavina takvih filmova u smislu nelinearne naracije, da bi to danas postalo pomalo i dosadno. Kada je nečega previše i stalno prisutno, to izgubi na toj prvotnoj svježini i nije više tako zanimljivo kao kada se pojavilo.
Novi film koji se snima zove se "Django Unchained". Možda se gledali film Corbuccia iz 1966. godine u kojoj se glavni lik zove "Django" kao i sam film. U tom filmu postoji scena u kojoj se reže uvo jednom od likova kojega zarobe meksički odmetnici. Ista je scena prisutna i u Tarantinovom "Reservoir dogs", koja je postala kultna scena. To je direktna veza sa starim filmskim žanrovima što je vjerovatno najveća Tarantinova karakteristika. Kažem ovo zato što mnogi smatraju da je ovo ujedno i Tarantinova "krađa" te da "kopira" stare stvari i ubacuje u svoje filmove. Mnoge scene koje su prisutne u njegovim filmovima su scene koje su postojale u filmovima raznih žanrova istorije kinematografije. Koje je Vaše mišljenje povodom ovoga, jel on za Vas kradljivac, onaj koji kopira, ili neko ko je to sve "upakovao" na sebi svojstven način i "izgradio" sopstveni rukopis? LEMONZOO Super je ovo što si postavio, sve na jednom mjestu kada je riječ o Tarantinu. Producent je zanimljiva uloga, ali u tome nema onog "stvaralačkog, kreativnog" u toj mjeri. Producent njegovih filmova je Lawrence Bender kao što sam napisao, i on nema nikakvu ulogu u pisanju scenarija i postavljanja istog na ekran. Iako mu je scenarij za "Reservoir dogs" čini mi se upravo Bender malo posložio i sredio. Tarantino je često pisao svoje scenarije onako kako se izgovara, bez gramatičkih opterećenja. ![]() Ažurirao Autoportert - 01.Ožujak/Mar.2012 u 23:23 |
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 23:23 |
|
Poznata je stvar da je Q. fan trash filmova i stripova i da njihove elemente ubacuje u svoje filmove. Najbolji ti je primjer Pakleni Šund.
|
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2012 u 23:52 |
|
LEMENZOO Upravo tako. Uz strip i trash filmove, tu su još mnogi filmovi B produkcije i 60,70,80'ih godina, cjelokupna filmografija Sexploitation, Blaxploitation(Pam Grier kao Jacke Brown), toga će biti i u novom "Djangu", pop, hot rod music iz 70'ih, Tv emisije iz svih perioda, Road movies, Martial arts, kung fu glumci s Istoka i američki, ima mnogo toga, stare glumce ubacuje, ponovo oživljava(Travolta, Pam Grier, Russel u Death Proofu). Sve u svemu ovo je ukratko, ali on je sam prava enciklopedija filma i kinematografije i svaki njegov film je posveta toj kinematografiji, nekada i bukvalno kao u zadnjem "Inglorious Basterds" sa projekcijama u bioskopu i vrtenju filmskih traka, čak ubacuje i naratora koji nas upućuje u stvaranje i svojstva filmskih traka. Muzika je poseban element koji daje dimenziju više svim njegovim filmovima. Dijalozi, miješanje visoke i popularne kulture i još mnoge druge stvari čine ga jedinstvenim u kinematografiji jer je prvi koji je na taj način počeo da radi, ali i ostao jedini u kinematografiji s tolikim brojem "citata", referenci ka drugim filmovima, žanrovima i autorima.
Ažurirao Autoportert - 02.Ožujak/Mar.2012 u 00:04 |
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2012 u 21:14 |
|
Priča o Tarantinu i njegovim filmovima će se nastaviti, iako nema baš puno ineteresa koliko vidim na forumu. Šteta, dobre su to stvari. Ovdje se samo brzo skida, ubace titlovi, pogleda film i ajmo slijedeći
Ima puno filmova danas. Zamolio bih nekog ko ima mogućnost da otvori temu o rediteljima koji su nas zadužili, David Lynch i Martin Scorsese. Ja sam probao ali stoji da nemam takvu mogućnost. Hvala. Da se i o njima nešto napiše a i zaslužili su da stoje u ovom dijelu foruma. |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2012 u 22:30 |
|
Ne mislim da je Tarantino pokrao bilo sta iz starije filmove, jednostavno je uzeo inspiraciju od njih (ne moze se reci da bmw je kopirao ideju od ford samo zato sto oba su automobile). I da je doradio odredjene scene to je uradio na sebi svojstveni nacin kako je on zamislio i ispalo je sasvim dovoljno da se nametne kao nova figura koja postize uspjeh u prodaju filmova.
Licno, jedini film koji izuzetno cjenim a gde se njegovo ime pominje je Pulp Fiction. Dobri su i Sin City i Inglorious basterds ali kad bi danas usao u prostoriju gde neko gleda ove filmove ja ne bi se zadrzao tamo i ostavio bi ga nek gleda. Nista drugo od njegovog imena ne cjenim za sva vremena. |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2012 u 23:44 |
|
Prijatel-MKD Sto se tice prvog dijela Tvoje poruke, to je to uglavnom, ja također smatram da je razvio svoj jezik kombinujući sva iskustva i inspiracije.
Nesto kao i sam film. Film je uzeo glumu, zvuk, muziku, književnost, tekst, i razvio svoja sopstvena izražajna svojstva ! Što se tiče Tvog drugog dijela poruke, hm, uglavnom se "Pulp Fiction" smatra njegovim najboljim filmom. Ja Tarantina nekako pokušavam da gledam u cijelini i njegovu ulogu u kinematografiji i koliko je doprinjeo istoj. Svaki njegov film je dobar, neki su bolji, neki malo lošiji, ali nema loš film. Mnogi smatraju da je njegov "Death proof" loš film i da nije dobar, a opet s druge strane ne vide šta on želi s tim filmom, koji nije samo film već simulacija prakse odlaska u bioskope 70-ih godina. Tada su se gledali filmovi najčešče B produkcije kao "double feauture" u jednoj noći po cijeni jedne ulaznice dva filma, kao što je on uradio s Robertom Rodrigezom u projektu "Grindhouse". To niko prije njega nije uradio, ali čak ni to nije toliko bitno, koliko ta novina i novo iskustvo za publiku. Simulacija bioskopskog iskustva 70-ih godina. Film kao film je takav kakav je, ali ono uz film, projekcija, simulacija, doživljaj čine ga zanimljivim. "Sin City" nije pisao ni režirao, bio je producent kao što piše gore. Ažurirao Autoportert - 02.Ožujak/Mar.2012 u 23:49 |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2012 u 08:18 |
Otvori svoju pozdravnu temu i delu Novi članovi i napiši dva "uvodna" posta za teme o njima pa ćemo mi te postove prebaciti i otvoriti pojedinačne teme za njih u odgovarajućem podforumu ![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Autoportert
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2012 u 01:15 |
|
BOJANADJ Hvala Ti na obavještenju, tako ću i napraviti.
Pozdrav ! |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |