| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Project Hail Mary (2026) |
Odgovori
|
Stranica <1234> |
| Korisnik | |
Corvin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 09:40 |
|
Jučer sam ga odgledao u kinu.
Iskustvo je dvojako. Knjigu sam pročitao 22. dok sam krepavao od korone u bolnici i moram priznati da sam bio oduševljen. Sigurno jedna od najboljih u zadnjih 10tak godina. Obzirom da u knjizi ima puno prave znanosti ( Andy Weir se stvarno potrudio ) teško je to sve prenijeti na filmsko platno a da ne ispadne dosadno i prosječnoj publici nerazumljivo. Ukratko, ocjena 8/10, svakako pogledati i to u kinu i mislim da je bolje prvo odgledati film i tek onda pročitati knjigu.
|
|
![]() |
|
Dakson
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 11:05 |
|
@Mizi nam je sve objasnio i, naravno, svoje tvrdnje potkrepio naučnom argumentacijom i dokazima, kao pravi ekspert. Nije lupetao ko neki koji tvrde paušalno i kunu se u pretpostavke. Znači, sve potkrepio. Svaka čast. Voleo bih da imam bar 2% njegove pameti, ali sam običan smrtnik. Inače, film je odličan. Odličan. I inače obožavam SF, a ovo je poslastica. Uživajte ljudi.
|
|
![]() |
|
Corvin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 11:15 |
|
Za razliku od nekih ja svoju terapiju redovito uzimam. Što se filma tiče, od Dine do sad jedini SF koji vrijedi pogledati
|
|
![]() |
|
BruderNS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 19:09 |
|
Pozdrav svima, odgledao sam film, na žalost nisam čitao knjigu, ali predpostavljam da je odlična. Iskreno film mi nije ostavio neki dojam kao sto je Interstellar... To je filmcina sa Wau! Ili serija 3 Body problem. Dakle film ima priču ali samo u prvih pola sata, sve ostalo je sr*'' kao prvo, očekivao sam da ce biti nekog bio kontakta ( u smislu neko telo nedefinisanog oblika koje ima mozak. biologiju, dnk itd) a ne kamen koki misli pravi brodove za medjuzvezdana putovanja i pri tom je od kamena, ajd malo da zastanemo... Ono kamen koji nadjem na plaži ima svest i pri tom moze da umre od radijacije!?!?!?. Otvoren sam za sve, ali ovo se kosi sa mojom logikom da je kamen sposobniji od ljudskog bića da stvori neki intelektualni proboj. Mislim da je moj telefon sposobniji za neke stvari od tog stvora u filmu. Znači film ima priču, ali dovraga.... Kamen koji pati izrazava emocije, pravi interstelarni brod, misli, priča.... A dajte... Jel me neko zaje***. Da se okrenem glumi, znači Man in Black je za ovo majka! Uopšte ne razumem poentu zašto je dobio preko 2 na IMDB-u zbog Rayana?!? Iskreno ne vredi gledati, isto kao i film sa Adam Sandler i paukom u svemiru, Znači ide film kojo se nekada zvao SF ( prikazivanje budućnosti, vidjenje budućnosti, ili maštanje u prevodu) nema veze s vezom. Žali bože utrosenog vremena na gledanje filma. Jedina pohvala svemu tome je podrška Titlovi. com sto sam imao prevod. Sve ostalo je 0, tj jest minus beskonačno
|
|
![]() |
|
BruderNS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 19:29 |
|
Izvinite, moram da se na dovezem na komentar, znači fuc*** loše. Izgleda da je bolje da gledam Sulejmana ili senke nad Balkanom nego ove nove Hollywood blockbustere... Očaj neviđeni za project Hail Mary
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2386 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 20:28 |
Ispraviće to u rimejku koji izlazi za nešto više od dvadeset godina. ![]() Ili nastavku? ![]() |
|
![]() |
|
BruderNS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 22:12 |
|
@Mizi, hahah u pravu si, al do tada imaćemo sreće pa da ih osobno upoznamo, nadam se da nisu od kamena.... Šalim se, kako stoje stvari ubrzo ćemo da vidimo jeau li filnski reditelji biki u pravu kako ih prikazuju u filmovima
|
|
![]() |
|
IonX
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 28.Rujan/Sep.2006 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 88 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2026 u 21:45 |
|
Ryan Gosling. Možda upravo to. Sad kad "vratim film", nijedan film sa njim mi se nije svideo. Uspeo je i Blade Runnera da mi ogadi.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 11:44 |
|
Evo odgledah ga napokon,i kao i vecina ovde bas sam razocaran. Knjiga je vrv odlicna ,vidi se da je tema ,zaplet i sve ostalo odlicno ali kako je uradjeno na filmu ne valja nikako. Razvuceno sa nekim detaljima koji uopste nisu potrebni ,sa dosta loseg humora,bas me zanima da li je i u knjizi tako.Meni Ryan nije bio los ,odradio je on to dobro,muzicka podloga ocajna kao u luna parku da sam ceo film, sve u svemu lose. Jedino pozitivno sto eto snimljen je jedan pravi sf ,u zade vreme bas i nema ih toliko a da nije neka magija,fantastika i sl. ubaceno.
|
|
![]() |
|
dzabaludin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 21:50 |
|
Do 13g! Za tinejdžere već nije!
Zanimljivo počne, ali loše nastavi. Dodano živcira Goslingova neuvjerljiva gluma. Sve u svemu, za 2.5h 5/10. |
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 22:21 |
|
Glumac mi je bas onako... nikakav.. neznam zasto ali mi se nesto nesvidja kod te osobe, a film.. ima neku poentu i smisao, i za jedno gledanje i nije tako los, volis SF bas ali ovaj film nije na tom nivou ,ali sa druge strane i nemogu da kazem da je bas bas promasaj....
|
|
|
Shadow
|
|
![]() |
|
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 06:47 |
|
Ovo je najsavršeniji film koji je snimljen u posljednje vrijeme. Jednostavno remekčurda. Film bez greške, bez mane.
Ja kojem ova tematika nije među najdražim, odgledao sam film bez treptaja, bez pauza, bez pojma o vremenu, samo sam se pretpustio savršenstvu. Više umjetnosti, ali one prave filmske umjetnosti, ima u ovom naučnofantastičkom filmu, punom efekata, nego u mnogim zločinima koje osvajaju oskara, poput ovogodišnjeg. Ne znam kakva je knjiga, boli me uvo, jer film je savršen. Hvala Bogu što ovo nije režirao Nolan, da se čovjek smori od količine gluposti i bespotrenih segmenata, poslije kojih se ne bi znalo ko pije , ko plaća i da li je u pitanju filmska umjetnost ili neki štreberski, depresivni poludokumentarac. Hvala Philu Lordu and Christopheru Milleru što su svijetu podarili ovakav poklon, želim im da nastave ovako. Ovi ljudi su nada u bolje dane kinematografije.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2386 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 10:09 |
|
Živeli kameni vanzemljaci!
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 19:15 |
|
@Mizi aa hahahhahahahha.........................
|
|
![]() |
|
lale22
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 05.Travanj/Apr.2015 Lokacija: OSIJEK Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 01:29 |
|
Mizi šta fali senkama nad balkananom pa snimi ti na ovim prostorima sa toliko novaca tako šta
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 11:01 |
|
Ovo je tema o venzemljaci, kakve bre senke???
|
|
![]() |
|
RetroManiac
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 13:45 |
|
Veliki sam ljubitelj SF filmova, ali mislim da sam protracio sat vremena svog zivota (onoliko koliko sam uspeo da odgledam ovog filma...uz maximalan napor)...uzas
|
|
![]() |
|
h4rdw4re
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2026 u 17:15 |
|
Krenuo sa željom, odustao sa željom :D
Moguće da je do mene, ali ovo je zaista loš uradak....
|
|
![]() |
|
Dakson
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2026 u 07:36 |
|
Odličan film. Ne previše dubok, niti mračan. Ima taj vajb osamdesetih sa prijateljski nastrojenim elienom. Možda ponekad bude malo "tu mač", kao ono kada profa i tip iz tajne službe pazare u supermarketu pa se nešto blesave, ali generalno - lepa porodična zabava, koja ne vređa inteligenciju. Gosling harizmatičan ko i uvek. Odabir svih glumaca odličan. Izbor muzike - super! Obradovao me Chris Cristopherson. Mnogi ovaj film porede sa "Interstellar" što ne mogu da potvrdim. Ovo je lighthearted film, a "Interstellar" je teskobna, ozbiljna, mnogo teža filmčina.
|
|
![]() |
|
skyspy111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2026 u 11:31 |
|
Smoren sam od ovog ,tesko s.anje.....
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1234> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |