Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Project Hail Mary (2026)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Project Hail Mary (2026)

Project Hail Mary

Project Hail Mary (2026)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Projekt Hail Mary / Projekt spasitelj

Godina:

2026

Žanr:

drama, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

156 min

Režija:

Phil Lord
, Christopher Miller

Scenarij:

Andy Weir
, Drew Goddard

Glavne uloge:

Ryan Gosling
  >  Ryland Grace
Mia Soteriou
  >  Dr. Browne
Paul Lambert
  >  Dr. Scyther
Richie Cheung
  >  Chinese General
Sandra Hüller
  >  Eva Stratt
Aaron Neil
  >  Narender
Priya Kansara
  >  Mary
Robert James Smith
  >  Scientist
James Wright
  >  CIA Agent
Maya Eva Hosein
  >  Rekha
Geoffrey Lumb
  >  Aircraft Carrier Officer
James Ortiz
  >  Rocky
Orion Lee
  >  Xi
Liz Kingsman
  >  Shapiro
Alice Brittain
  >  Home Depot Cashier
Annelle Olaleye
  >  Olivia
Michael Akinsulire
  >  Air Force Officer
Travis Jay
  >  Jet Fighter Pilot

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
Corvin View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Corvin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 09:40
Jučer sam ga odgledao u kinu. 
Iskustvo je dvojako. Knjigu sam pročitao 22. dok sam krepavao od korone u bolnici i moram priznati da sam bio oduševljen. Sigurno jedna od najboljih u zadnjih 10tak godina.
Obzirom da u knjizi ima puno prave znanosti ( Andy Weir se stvarno potrudio ) teško je to sve prenijeti na filmsko platno a da ne ispadne dosadno i prosječnoj publici nerazumljivo.
Ukratko, ocjena 8/10, svakako pogledati i to u kinu i mislim da je bolje prvo odgledati film i tek onda pročitati knjigu.
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 11:05
@Mizi nam je sve objasnio i, naravno, svoje tvrdnje potkrepio naučnom argumentacijom i dokazima, kao pravi ekspert. Nije lupetao ko neki koji tvrde paušalno i kunu se u pretpostavke. Znači, sve potkrepio. Svaka čast. Voleo bih da imam bar 2% njegove pameti, ali sam običan smrtnik. Inače, film je odličan. Odličan. I inače obožavam SF, a ovo je poslastica. Uživajte ljudi.
Na vrh
Corvin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Corvin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 11:15
Za razliku od nekih ja svoju terapiju redovito uzimam. Što se filma tiče, od Dine do sad jedini SF koji vrijedi pogledati
Na vrh
BruderNS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BruderNS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 19:09
Pozdrav svima, odgledao sam film, na žalost nisam čitao knjigu, ali predpostavljam da je odlična. Iskreno film mi nije ostavio neki dojam kao sto je Interstellar... To je filmcina sa Wau! Ili serija 3 Body problem. Dakle film ima priču ali samo u prvih pola sata, sve ostalo je sr*'' kao prvo, očekivao sam da ce biti nekog bio kontakta ( u smislu neko telo nedefinisanog oblika koje ima mozak. biologiju, dnk itd) a ne kamen koki misli pravi brodove za medjuzvezdana putovanja i pri tom je od kamena, ajd malo da zastanemo... Ono kamen koji nadjem na plaži ima svest i pri tom moze da umre od radijacije!?!?!?. Otvoren sam za sve, ali ovo se kosi sa mojom logikom da je kamen sposobniji od ljudskog bića da stvori neki intelektualni proboj. Mislim da je moj telefon sposobniji za neke stvari od tog stvora u filmu. Znači film ima priču, ali dovraga.... Kamen koji pati izrazava emocije, pravi interstelarni brod, misli, priča.... A dajte... Jel me neko zaje***. Da se okrenem glumi, znači Man in Black je za ovo majka! Uopšte ne razumem poentu zašto je dobio preko 2 na IMDB-u zbog Rayana?!? Iskreno ne vredi gledati, isto kao i film sa Adam Sandler i paukom u svemiru, Znači ide film kojo se nekada zvao SF ( prikazivanje budućnosti, vidjenje budućnosti, ili maštanje u prevodu) nema veze s vezom. Žali bože utrosenog vremena na gledanje filma. Jedina pohvala svemu tome je podrška Titlovi. com sto sam imao prevod. Sve ostalo je 0, tj jest minus beskonačno
Na vrh
BruderNS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BruderNS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 19:29
Izvinite, moram da se na dovezem na komentar, znači fuc*** loše. Izgleda da je bolje da gledam Sulejmana ili senke nad Balkanom nego ove nove Hollywood blockbustere... Očaj neviđeni za project Hail Mary
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 20:28
Originalno postovano od strane BruderNS BruderNS piše:

Izvinite, moram da se na dovezem na komentar, znači fuc*** loše. Izgleda da je bolje da gledam Sulejmana ili senke nad Balkanom nego ove nove Hollywood blockbustere... Očaj neviđeni za project Hail Mary

Ispraviće to u rimejku koji izlazi za nešto više od dvadeset godina.

LOL

Ili nastavku?

Confused
Na vrh
BruderNS View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BruderNS Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2026 u 22:12
@Mizi, hahah u pravu si, al do tada imaćemo sreće pa da ih osobno upoznamo, nadam se da nisu od kamena.... Šalim se, kako stoje stvari ubrzo ćemo da vidimo jeau li filnski reditelji biki u pravu kako ih prikazuju u filmovima
Na vrh
IonX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IonX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2026 u 21:45
Ryan Gosling.
Možda upravo to.

Sad kad "vratim film", nijedan film sa njim mi se nije svideo.
Uspeo je i Blade Runnera da mi ogadi.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 11:44
Evo odgledah ga napokon,i kao i vecina ovde bas sam razocaran. Knjiga je vrv odlicna ,vidi se da je tema ,zaplet i sve ostalo odlicno ali kako je uradjeno na filmu ne valja nikako. Razvuceno sa nekim detaljima koji uopste nisu potrebni ,sa dosta loseg humora,bas me zanima da li je i u knjizi tako.Meni Ryan nije bio los ,odradio je on to dobro,muzicka podloga ocajna kao u luna parku da sam ceo film, sve u svemu lose. Jedino pozitivno sto eto snimljen je jedan pravi sf ,u zade vreme bas i nema ih toliko a da nije neka magija,fantastika i sl. ubaceno.
Na vrh
dzabaludin View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzabaludin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 21:50
Do 13g! Za tinejdžere već nije!
Zanimljivo počne, ali loše nastavi.
Dodano živcira Goslingova neuvjerljiva gluma.
Sve u svemu, za 2.5h 5/10.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2026 u 22:21
Glumac mi je bas onako... nikakav.. neznam zasto ali mi se nesto nesvidja kod te osobe, a film.. ima neku poentu i smisao, i za jedno gledanje i nije tako los, volis SF bas ali ovaj film nije na tom nivou ,ali sa druge strane i nemogu da kazem da je bas bas promasaj....
Shadow
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 06:47
Ovo je najsavršeniji film koji je snimljen u posljednje vrijeme. Jednostavno remekčurda. Film bez greške, bez mane. 

Ja kojem ova tematika nije među najdražim, odgledao sam film bez treptaja, bez pauza, bez pojma o vremenu, samo sam se pretpustio savršenstvu. Više umjetnosti, ali one prave filmske umjetnosti, ima u ovom naučnofantastičkom filmu, punom efekata, nego u mnogim zločinima koje osvajaju oskara, poput ovogodišnjeg. 

Ne znam kakva je knjiga, boli me uvo, jer film je savršen. Hvala Bogu što ovo nije režirao Nolan, da se čovjek smori od količine gluposti i bespotrenih segmenata, poslije kojih se ne bi znalo ko pije , ko plaća i da li je u pitanju filmska umjetnost ili neki štreberski, depresivni poludokumentarac.

Hvala Philu Lordu and Christopheru Milleru što su svijetu podarili ovakav poklon, želim im da nastave ovako. Ovi ljudi su nada u bolje dane kinematografije.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 10:09
Živeli kameni vanzemljaci!

Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 19:15
@Mizi aa hahahhahahahha.........................
Na vrh
lale22 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lale22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 01:29
Mizi šta fali senkama nad balkananom pa snimi ti na ovim prostorima sa toliko novaca tako šta
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 11:01
Ovo je tema o venzemljaci, kakve bre senke???

Na vrh
RetroManiac View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj RetroManiac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2026 u 13:45
Veliki sam ljubitelj SF filmova, ali mislim da sam protracio sat vremena svog zivota (onoliko koliko sam uspeo da odgledam ovog filma...uz maximalan napor)...uzas
Na vrh
h4rdw4re View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj h4rdw4re Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2026 u 17:15
Krenuo sa željom, odustao sa željom :D Moguće da je do mene, ali ovo je zaista loš uradak....
Na vrh
Dakson View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dakson Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2026 u 07:36
Odličan film. Ne previše dubok, niti mračan. Ima taj vajb osamdesetih sa prijateljski nastrojenim elienom. Možda ponekad bude malo "tu mač", kao ono kada profa i tip iz tajne službe pazare u supermarketu pa se nešto blesave, ali generalno - lepa porodična zabava, koja ne vređa inteligenciju. Gosling harizmatičan ko i uvek. Odabir svih glumaca odličan. Izbor muzike - super! Obradovao me Chris Cristopherson. Mnogi ovaj film porede sa "Interstellar" što ne mogu da potvrdim. Ovo je lighthearted film, a "Interstellar" je teskobna, ozbiljna, mnogo teža filmčina.
Na vrh
skyspy111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skyspy111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2026 u 11:31
Smoren sam od ovog ,tesko s.anje.....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.