| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Progulka aka The Stroll (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Djipalo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 13.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Serbia, NS Status: Offline Points: 8 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Progulka aka The Stroll (2004)Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2011 u 23:19 |
|
PROGULKA / ŠETNJA / THE STROLL (2004)
Aleksej Učitelj, rođen u St. Petersburgu 1951. godine, jedan je od vodećih ruskih režisera novije generacije, čija dela se trenutno nalaze na vrhu moderne ruske kinematografije. Dobitnik je 11 prestižnih nagrada na ruskim I internacionalnim festivalima. Njegovo ostvarenje Dnevnik ego zheny / Dnevnik njegove žene Ruska filmska akademija proglasila je za najbolji film u 2000. godini, pa se na dodeli Oskara takmičio kao ruski kandidat u kategoriji za najbolji strani film.
Progulka / Šetnja, iz 2004. godine, snimljen je na jedinstven i dinamičan način, sa dugim kadrovima i kamerom sa ramena što daje utisak kao da ste deo nekog dokumentarca ili nečijeg privatnog snimka. Film prikazuje troje mladih ljudi koji šetajući kroz Petrogradsku vrevu bivaju zapljusnuti raznim međusobnim osećanjima, od zaljubljenosti, prijateljstva do suparništva i ljubomore, sve to proživljavajući u hodu, da bi sam rasplet dodatno začinio i ulepšao film.
|
|
|
Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2011 u 23:25 |
|
Djipalo hvala za prevod Takodjer hvala sto si nam se pridruzio u pisanju tema |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Gerilac NS
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
aka Bardem Pridružen: 16.Listopad/Oct.2011 Status: Offline Points: 17 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2011 u 01:48 |
|
Mnogo dobar film i zanimljiva forma uz prelepi Sankt Peterburg. Preporuka za svakog istinskog filmofila koji se ne loži na maloumne holivudske zaplete.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |