Geom-sa-oe-jeon Aka A Violent Prosecutor (2016)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=94142
Datum ispisa: 09.Srpanj/Jul.2026 u 09:32 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Geom-sa-oe-jeon Aka A Violent Prosecutor (2016)
Objavio: titlovi.com
Tema: Geom-sa-oe-jeon Aka A Violent Prosecutor (2016)
Datum objave: 16.Listopad/Oct.2019 u 23:58
|
Prijevod je uradio Kardiovask. Terorist 👍
|
Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 30.Svibanj/May.2020 u 01:10
|
Aje evo kratko i za ovaj.
Tužitelju je podmetnuto i završi 15 godina u ćuzi za ubojstvo koje nije počinio.
5 godina kasnije tamo sreće prevaranta koji ima veze sa njegovim slučajem i možda mu može pomoći. U sve je upetljana korupcija i politika. Kao i kod nas.
Lagana zabava sa popriličnom dozom humora i šarma. Gledati.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 21:24
|
Je, i kod mene slično, mada ne bih pucao na priličnu dozu humora. Nema iznenađenja a ni kakvih pa uzbuđenja, jeste lagana zabava koju (nešto malo) iznad proseka svakako drže Hwang Jung-min i Dong-won Gang, pitak film najkraće.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 22:06
U pravu je ipak bgv a i ostali za nazive, aka A Violent Prosecutor, ali dok nisam video poster nisam mogao da pretpostavim, a onda i u imenu prevoda da potvrdim, sta znam, isto korektan film, nesto ga se ne i ne secam previse, vec su poceli polako i da mi se mesaju korejski :) ipa ki dem po secanju, eto procitah i ja komentare, pa humor mi je onako pa neka poprilicna doza, ali dovoljno ima, onako ok i fin korejski film za pogledati, a i imaju dva slicna hajde da kazem slicna osnova ali ozbiljnija.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:36
Zamisli tek kako je meni za gomilu tih naslova koje gledah pre 15-20 godina daj bože kadar-dva da su mi ostali u sećanju za nemali broj toga i šta kog vraga da pišem o njima jedan HDD povratih, no onaj IDE sa tim prastaraim osvrtima mi je i dalje nedostupan. Trebalo je sve da mi bude na jednom mestu, jbg.
To se tek usputno nadovezah na Joxove reči, nije da je bitno, nego tek da ne počinjem sa piskaranjem čitavog osvrta, film zbilja nije komedija, tek je povremeno u lepršavijem, neozbiljnom tonu a i to se ne oslanja zbilja na svu silinu kakvih kao fora, već pre svega na šarm glumaca, prevashodno ovog mlađeg koji je na slobodi pa je tek poneka situacija nešto vedrija. Ja se zbog toga ogradih od toga "poprilična doza humora", ja ga nisam baš primetio, kamoli poprilično, no kažem da je za ovaj film to nebitno, osim ukoliko sada neko očekuje urnebesnu komediju, well, onda bi se razočarao, ako mene ko pita.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:53
|
Ali zanimljivo da neke starije pamtim, a neke cak i skorije slabo. Ali dobro gledao si vise od mene, mogu da zamislim, npr. eto Joxer dobro pamti. u svakom slucaju, eto bar da je forum aktivan, ne znam kako je bilo pre npr. 2015. 2016. godine. I da j gledam sa prevodom u vecini slucajeva, tj. ako ima, tako da mi je i to bitno.
Dobro ja i pamtin nesto iz filmova, neke scene , o cemu se radi, neki detalj koji mi je ostao upecatljiv npr onaj vojnik, pogreb majke u A Hard day i cak sta je bilo na kraju, Mali princ i ona ubistva u Our town , Midnight fm pamtim odlicno, Save the green planet takodje, ovo pisem bez veze, kazem secam se koliko-toliko. A opet radim nesto drugo i bez veze da sad opet ne editujem , posto mi nesto odvuce paznju , pa i ja sam tog misljena na nema poprilicne doze humora, vec da je nesto drugo u pitanju jer i to oko humora je relativno, moze da se iskoristi i prikaze na rzlicite nacine, pa tako da ima i razlicite efekte, slicnog sam misljenje kao ti po pitanju ovog filma, i da mi je bio korektan i fin film,
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 01:04
Pa to, vedar je, lagan, i to se oseti u mnogim od tih vedrijih scena, no film je zbilja o korupciji, nameštenom ubistvu, robiji i snalaženju tamo, nego je onaj mlađi prevarant-zevzek pa prosto ima nešto poligona za te blesavije situacije, ne nužno za komediju. Eventualno te česte ćuške Hwang Jung-mina mada je i to znalo da me iritira, jbg on je "nasilan tužitelj" samo u slučaju dva bukvalno pritvorenika, jedan i u lisicama pride, i potom na robiji sa tim učestalim (drugarskim kao) ćuškama, nešto se i nije pokazao odveć nasilnim kada je pristigao na robiju 
Pamtim naravno većinu filmova koji su mi se svideli, no sa korejskim filmovima je bilo na tone toga što mi je bilo bez veze, one melodrame koje nisu funkcionisale (a voleo sam one baš dobre sa početka, između 2000 i 2004/05 je bilo mnogo i odličnih) pa meni užasne komedije iz tog vremena, mahom romantične ali sa previše kreveljenja, histerije, gotovo slapsticka, onda jezivo dosadne drame, ne u onom Jox maniru koji zvoca na bezmalo sve drame, već zbilja neuobičajeno spore (obično su i pričali o samoći, izolaciji, pa se autor napravi pametan da to plastično prikazuje u predugim kadrovima ničega  ko da pamti svaki od tih filmova ponaosob, to se sve štancovalo tada tamo a ja budaletina gledao sve redom 
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 01:09
|
Slušaj vamo, pijan sam ko majka, sad se vratio doma. Nije ovo američka pita i niko ne jebe nekakvu picu. Humor je ovdje sve što nije to. Toliko. Sad odo leć.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 01:14
|
Bome ja ga gledao popodne i garantujem da nema ne znam kolike to količine humora, mada treći put pišem da nije to ono što je bitno, ta i to tek rekoh da neko ne bi seo da gleda film očekivajući kakvu komediju, ponajmanje kakvo valjanje od smeha, nevezano za to kako ko shvata humor, koju vrstu voli i šta ja znam već.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 01:19
Meni se komedije iz tog perioda a i kasnije , ne romanticne, svidjaju , ne sve naravno, ali eto jednostavno volim i prijaju mi, dobro ima ponavljanja, i jako slicnih tipa udri po policiciji npr, i slicno, jesu stancovali, ali ima i dobrih `blesavih`, akcionih, pa cak i ono prozeti svi zanrovi, a kad kazes cuske, zaboravijh koja je komedija u pitanju, eto, samo policija i svaka scena samo cuske, cak i ono preraste u udarce predmetima i ceo film se svede na to ;) haos, a onda se setih Ma Dong-seoka i onaj zastor, kao pub kad ispituje, . A za ciste drame sad ne mogu da se setim na prvu, iskreno.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 01:27
Ove (romantične a meni loše komedije) su mahom počinjale sa "My..."...ovakav-onakav momak, devojka, desperado, tutor...  doduše nevezano za recimo "My Sassy Girl" koji sam voleo, čak mislim da mi se više svideo potom i Windstruck, u nešto drugačijem tonu, ali mi je svejedno My Sassy Girl ostao draži kao jedan od ipak prvih tamošnjih u tom maniru, no sve ostalo sa tim "My ovo-ono" mi je bilo užas one buddy-komedije su im manje-više uvek funkcionisale.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 10:42
Pa i meni se svideo vise `Windstruck`, nisam znao da su uradili rimejk filma `My Sassy Girl `i on mi je ok, iste godine je bio i `My Wife is a Gangster`meni zanimljiv film, nastavke nisam gledao, ali u sustini bas onako romanticne nisam gledao, eto mozda kroz neku mesavinu zanrova.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 12:41
puppet_master piše:
treći put pišem da nije to ono što je bitno,
ta i to tek rekoh da neko ne bi seo da gleda film očekivajući kakvu
komediju, ponajmanje kakvo valjanje od smeha, nevezano za to kako ko
shvata humor, koju vrstu voli i šta ja znam već. | Nigdje nisam napisao urnebesna komedija. Distributeri tim riječima opiuju holivudsko smeće.
Isto tako mislim da nisam napisao ni da će se netko valjati od smijeha. Nije ovo azijska "sapunica".
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 13:32
|
Naravno, napisao si da je prisutna poprilična doza humora, što je meni negde na toj razini a podjednako daleko od ovoga filma i onoga što bi se od njega moglo očekivati.
Hej, nebitno, zbilja, sjajno ako si u njemu video humor, pa još priličnu dozu, bitno je da se zabavljamo gledajući poneke filmove ionako. Meni to baš nešto i nije uspelo sa ovim konkretnim filmom ali kontam tu njegovu neozbiljnost ili vedriji pristup temi kojoj se bavi.
|
|