Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Blade Runner 2049 (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=86796
Datum ispisa: 19.Lipanj/Jun.2026 u 19:14
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Blade Runner 2049 (2017)
Objavio: titlovi.com
Tema: Blade Runner 2049 (2017)
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2017 u 20:37
Prijevod je najavio Bambula ⚡️

Odgovori:
Objavio: LesaRad
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2017 u 17:46

Nastavak Blejd Ranera je isto sto i Rat i Mir 2 - blasfemična utopija.
Neke stvari se ne nastavljaju. I don't wanna be buried in a pet cemetery.
Biće solidan film i Ana de Armas je veoma lepa i voleo bih da sam na piću s njom.

Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2017 u 22:07
Film je gola voda,dosadan ,ali boze moj nekom ce se svidjeti .

Objavio: Platan
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2017 u 01:36
Ako postoji savršenstvo pokretnih slika, onda je to ovaj film. Što je Loving Vincent za "analognu" to je ovaj film za "digitalnu produkciju". Taj spoj muzike i prekrasne fotografije mi je bio dovoljan da tri sata budem naprosto opijen. Taj neverovatni ritam, koji nikako ne smemo nazvati usporenim, deluje psihodelično. Teško je ovaj film preporučiti svima, ali ako se odlučite pogledati ga, pripremite se. Ovo nije običan film, ovo je nešto mnogo više. Verovatno uvod u nešto sasvim novo.

Objavio: insideman
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 13:55
@platan 

Evo, još nisam pogledao, čekam YIFY verziju. Reci mi je li ovo životno delo genijalnog Hansa Zimera? Ovih dana sam baš odgledao njegov MasterClass i oduševljen sam sa kakvom ljubavlju, pažnjom i poštovanjem pristupa radu na filmskim ostvarenjima. Brzo sam gledajući to stekao utisak da je ovo čekao celog života, da su mu svi prethoni zadaci bili priprema za ovaj film i očekujem da je njegov skor sa muzikom grandiozno zasenio sve ostalo u filmu i postavio nove standarde u svom segmentu.

Objavio: silent_passenger
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 14:06
Nisam još pogledao, ali koliko god neki film bio dobar ili loš, ako je nastao na temeljima Philipa K. Dicka - znači da moram pogledati.

-------------
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 14:25
@insideman, mislim da nisam referentan da mnogo govorim o ovom filmu, jer sam opčinjen. Imam utisak da je fotografija pravljena zbog muzike, a ne obrnuto. I Vangelis je bio fenomenalan, ali ovo...
Mora se jednostavno pogledati uz pripremu kao da idete na koncert, pozorišnu predstavu, film, galeriju, operu... Za mene je ovo neverovatan performans.

Objavio: tromi
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 17:49
Meni ništa posebno iako ga preporučujem za pogledati . O ukusima ne treba diskutovati .

Objavio: Wida
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 18:09
Obavezno gledam ali čekam REMUX verziju.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 20:28
Odgledao. Što se muzike i Hansa tiče, od ono malo prostora koliko mu je ostavljeno s obzirom da film ostavlja prilično pasivan utisak, on je uspeo u par navrata da doslovno zagolica niz kičmu ali sveukupno daleko od mojih očekivanja. Kao i sam film. Nema tu materije, nema dinamike, stil je pregazio supstancu. Kad npr. Tarantino razvlači scenu on pravi tenziju a ovde je to rađeno zbog vizuelne impresije. U onoj prvoj sceni je sve to super odmereno a posle toga u više navrata bez narativne svrhe. Gosling je ulogu za ovaj film bukirao svojim ranijim "replikantskim" ulogama, to mu jedino i priliči. 
Mislim da se kroz par linija dijaloga prožimaju zastrašujući subliminarni signali o svetu u kome živimo, ranga onih tumačenja Kjubrikovih tragova iz Shinig-a, samo sa još bitnijim sadržajem. Ne mislim da je u ovom slučaju Vilnev adresirao već produkcija. To se vrti dugo, npr. Dark City i Game of Thrones.

Objavio: Drak0n
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 23:01
Jedva sam pregledao. Tri dana gledao i svaki put zaspao u pola filma. Sporo, dugo i dosadno bez neke "više" radnje. Akcija isto slaba. Ne znam, nisam gledao onaj stari film al ovaj mi je bio dosadan. Ne bih ga preporučio za gledanje(3h traje). Inače sam ljubitelj sci-fi filmova ali ovo je 4/10.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2017 u 23:05
Možda je red da kažem zbog čega sam ja jednostavno opčinjen ovim filmom. Od prvog momenta sam osetio da se ne radio o uobičajenom filmskom iskazu. Jednostavno u moru filmova kod kojih scene naprosto jure smenjujući se velikom brzinom, ovaj film kao da čeka da se gledalac ukrca i krene u avanturu. Scenario i glumci kao da ne postoje. Glavna uloga je dodeljena gledaocu, kao i radnja. Prvi put sam bio u filmu, a ne ispred filma. Možda se meni film toliko dopao jer nisam mislio na prvi deo, nisam imao očekivanja, jednostavno sam se prepustio i uspelo je.
Oskar za ovaj film je sigurno rezervisan, bez dileme.

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 10:08
   Odgledao sam nastavak koji nije trebao da se snimi. Pokvario mi je dan jer film je grozan i takvo nazadovanje da nemam nijednu reč koja bi mu išla u prilog. Ono što je uradio Skot je bio progres i pomeranje filmskih i drugih granica a ovo je regresija i suprotno od bilo čega što ima veze sa Skotom i Dikom. Dik i Skot su stvorili neorgansku tvorevinu (replikanta) koja ima svest, osećanja i sve ono što krasi ili ruži čoveka, stvorili su nešto što je u evolutivnom smislu napredak. Vllnev je napravio iskorak unazad sa svojoj verzijom replikanta koji je zatrudneo i tako savršen umro na porođaju. Glupost poput monologa koji je imao Leto, glupost poput replikanata koji čekaju svog Mesiju...

Ono u čemu je Vilnev zaista nadmašio Skota je trajanje filma koji bi da nema ovaj sloumoušn tempo bio sveden na razumnu meru. Bar bi bio podnošljiv.

Blade Runner 2049 može da se dopadne onima koji nisu gledali remek delo od pre 30 i kusur godina, za mene je ovo bilo jako loše.

Za sad toliko.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 10:43
Čudo je to koliko se razlikujemo. Ja sam gledao sjajni prvi Blade Runner i ovaj mi je korak napred. Ali potpuno razumem one kojima se ne dopada. To vam je kao sa operom, neke ljude ni mrtve ne možete odvući da je odgledaju, dok neki doživljavaju ekstazu.
Ovaj film je nešto novo i može biti šokantan za konvencionalni način posmatranja filma. Jednostavno se film mora gledati na drugačiji način, inače razočarenje je neizbežano.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 11:02
  Skot nije imao vremena da se bavi replikantima i to je uz još neke sitnice mana prvog dela. Nije se dotakao tako banalne i obične teme kakva je njihova fizioligija. Da li i šta jedu, šta izbacuju iz sebe itd. Znam da im je bila osnovna svrha da zamene ljude i da je svaki od njih imao svoju profesiju. Od vojnika do dame za zabavu rudara i slične klijentele. Skot nije imao vremena da se time bavi, Vilnev jeste. I šta on radi sa tim vremenom, on ga razvlači i troši uludo. Nema objašnjenja kako je najsavršeniji stvor, u svakom pogledu, na našoj planeti zatrudneo i umro na porođaju. U evolutivnom smislu to je korak nazad. To je za mene regresija a ne progres i  to je samo jedan od kikseva koji je napravio Vilnev koga cenim kao reditelja. 

Sva je prilika da neću još dugo ako nastavi ovako.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 11:28
Ja uopšte nisam analizirao replikante i te detalje, mada je jasno u filmu zašto je replikant umro na porođaju. I to je veoma bitan detalj.
Ako gledate ovaj film i secirate priču o replikantima, onda je normalno da je film promašaj. Jer tri sata za takvu priču jesu previše. Međutim ovde je reč o vizuelno-zvučno-estetskom doživljaju. Da film traje duplo manje, ja bih verovatno bio jedan od onih koji su razočarani. Ovako sam se samo upitao, nije valjda već kraj.

Objavio: RobertoW
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 12:50
Mislio sam da cekam UHD verziju..ali eto praznici i ja sam resio da ga odgledam. Sta reci, ukusi su razliciti, a ocekivana velika. Na mene su utisak ostavili jedino vizuelni efekti i ocekujem oskara za to...sve ostalo je obican prosek, jos ako krene uporedjivanje sa mega ostvarenjem iz 1982 godine...
Ne znam po malo sam razocaran ali dobro, svakako je vredelo odvojiti tih 3h

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 13:13
  Da uzvratim "operskom" metaforom. Onaj ko ide u operu ne ide da bi gledao već slušao izvođače. Ništa lepše otići na koncert i uživati u muzici. Operski pevači, čast izuzecima, prijaju uhu a ne očima. Pavaroti i Kabalje dok pevaju kako se nežno drže za ruke više liče na dva frižidera nego na par mladih tetreba. Ne mislim da je vizuelno-estetski- doživljaj promašaj za bilo koji film, mislim da svaki film treba da uz sve to nabrojano treba da ima i priču koja sve to povezuje. Ovde je to promašeno u startu i možda bi moglo da prođe da se ne radi o nastavku Skotovog filma koji je za mene vrh vrhova SF filma.

Skot je video i prikazao budućnost. Replikanti u filmu su u fokusu i oni su taj famozni evolutivni skok, oni su progres. Da ne govorim o poslednjem od njih koji na samrti spašava neprijatelja. Paradoks je da on po svojim osobinama više čovek od bilo koga u filmu uopšte.

Vilnev i scenaristi BR1 udruženi ne nude ništa novo već nazaduju. Zbrzali su neku pobunu robova koja čeka svog vođu (Isusa, Spartaka, Sunđer Boba, nebitno je), sklepali su "dubokoumni" dijalog koji je Leto izdeklamovao, sve to razvukli i ubili i ideju i film.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 13:59
Treba posetiti Baljšoj teatar i onda reći da se opera sluša žmureći. Veruj mi, 200 dolara koje sam dao za kartu kod tapkaroša, je sitnica naspram vizuelnog doživljaja.
Sve smo rekli, ne vredi dalje razglabati. Ja kao što rekoh prognoziram Oskara za najbolji film, i još koji pride.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 14:07
Zašto su Entoni Hopkins i Kevin Spejsi izavanredni glumci? Jer služe priči a samim tim i sebi kao umetniku individualno. Estetika je postala presudan faktor u svakodnevnim međuljudskim odnosima danas. Gde god da krenete ako niste vizuelno prijatni oku mnogi će vam okrenuti glavu. Tako je u svim sferama života. Pa zato i ne treba da čudi kad i na filmu pregazi ono zbog čega uopšte i postoji. Scenografija i efekti bi trebali služiti priči ali uz mogućnosti koje današnja tehnologija pruža filmdažije često izgube kompas, stil iznad supstance. 
S obzirom da je Ridli Skot deo producentske ekipe sigurno je finalni ishod bio cilj svih koji su u projektu učestvovali. Posle ovog filma kad se ponovo osvrnem na Dunkirk koji mi je bio blago razočarenje s obzirom na pravolinijski tok priči na šta nisam navikao od autora, mogu samo da arlauknem "Nolane majstore!!!". 

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 14:18
Ako "estetiku" svučemo na trotoar onda mogu da se složim.
Malo sam zatečen brojem neistomišljenika na ovom forumu kada je ovaj film u pitanju.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 14:48
Originalno postovano od strane Platan Platan piše:

Treba posetiti Baljšoj teatar i onda reći da se opera sluša žmureći. Veruj mi, 200 dolara koje sam dao za kartu kod tapkaroša, je sitnica naspram vizuelnog doživljaja.
Sve smo rekli, ne vredi dalje razglabati. Ja kao što rekoh prognoziram Oskara za najbolji film, i još koji pride.

Bočeli sluša samog sebe žmureći.

Šalu na stranu, iskarikirao sam i malo preterao ali to je u osnovi to. Lepo upakovan i dizajniran film bez sadržaja. Tužno je to kad autor (Skot) upropasti svoje delo.

Verujem za Baljšoj jer sam u Rusiji imao sličan "ispad" koji bi vrlo rado ponovio. To je druga priča.

Skot je mladić od 80 leta i njegov strah od smrti je opravdan i vidljiv. Umesto da stane na loptu on počinje da se gubi i srlja iz projekta u projekt sa jasnom namerom da što više napuni kasu. Morao bih da napravim svoju  rekapitulaciju Skotovih dela da bih video kad je i gde počeo da ošljari.

Spisku glumaca dodao bih Danijel Dej Luisa koji je, bar za mene, trenutno najbolji živi glumac.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 15:08
Platane, mozda je razlog sto ovaj film izaziva toliko mnogo oprecnih reakcija taj sto mislim da uzivanje u njemu ipak trazi specificne uslove. Da pojasnim, ja sam film gledao u bioskopu, a i gledanje u kucnoj varijanti bi trebalo da podmiri odredjene tehnicke uslove. Ne moze se ovaj film gledati na malim ekranu, mrljave kopije, uz prekidanje scena da se ode na pus ili pis pauzu. Zamisli da su postojali forumi kad je Tarkovski snimio "Solaris" ili Kjubrik "Odiseju". Koliko ljudi bi odmah rekli da su u pitanju remek-dela? Za takav sud je, ipak, potrebno vreme.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 15:18
Ma nije ovo Skotovo delo, on je završio igricu.
Pitanje je koliko je kao jedan od petnaestak producenata mogao uticati na film. Villeneuve gaji taj pomalo na oko razvučen stil, ali do sada je bio izvrstan i stekao je ne mali broj pristalica/fanova/istimišljenika, kako li se to već zove. Setimo se da su ljudi uživali i u nemom filmu, ljudi uživaju i u galerijama, arhitekturi itd. Pozorište je za glumce, film definitivno već jako dugo može bez glumaca, pa čak i bez neke dramatične radnje. Za to postoji Noir film, ovo je novo doba, i tako ga treba posmatrati. Inače, razočarenja će biti sve više.

P.S.
@IgaBiva, slažem se.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 18:14
Film sam gledao na 40 inča i surround ozvučenjem, snimak 1080p od 3.3 Gb. Sam u toploj i mračnoj sobi sa Nescafe Frappeom u ruci. Kao ljubitelj Andreja Tarkovskog, Stenlija Kjubrika, Terensa Malika i Nikolasa Refna. Fan originalnog dela i mnogobrojnih dela Ridlija skota ovozemaljskih i vanzemaljskih svetova. Veliki fan i poštovalac Hansa Zimera. Nakon obilnog i kvalitetno spremljenog ručka za piletinom, domaće radinosti po receptima Gordona Remzija. Sa velikom željom da ovom novorođenčadu poželim dobrodošlicu i poklonim mesto na polici posebnih u svojoj kolekciji. 

Nije stvar u tome. Pusti mi Zelenu Milju na Nokia 3210 dok polusmrznut sedim u Sibirskoj šumi okružen Amurskim tigrovima i plakaću sa Tomom Henksom i Džonom Kofijem. 

Ja sam razočaran isključivo time što su zarad fenomenalne atmosfere i vizuelnog doživljaja žrtvovali narativnu formu, tempo pripovedanja i uopšte celokupnu priču. To je ipak osnovno zbog čega iko gleda filmove, serije, pozorišne predstave, stand up nastupe, čita knjige i šta sve još. Ponavljam, stil iznad supstance u ovom slučaju. 
I žao mi je što Hansu nije dato više prostora da nam približi jezivi svet. 

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 18:58
+1

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2017 u 19:52
Tempo pripovedanja jeste žrtvovan, morao je, ali celokupna priča je takva kakva jeste. Verovatno će treći deo doneti spoj svih ranije nabrojanih segmenata u jedno veliko filmsko finale, pa ćemo opet svi biti zadovoljni.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 11:55
  Drugi deo, iz razloga koje smo ovde naveli, nije trebao da se snimi. Treći koji bi nastao kao nastavak regresije ne bi bio katastroga u najavi, bio bi katastrofa.

Vilnev beži od žanrovskih rešenja (premalo akcije) i insistira na sporim, bremenitim kadrovima koji su lepo snimljeni ali nemaju likovnost i „značaj“ kakav imaju, recimo, filmovi Andreja Tarkovskog čiji su tempo i kontemplativnost bili sasvim u funkciji višeslojnih priča. BR2 samo imitira ovakav pristup i u njemu je sve sporo, od ključnih scena u kojima se likovi lome pa do najobičnijih povezujućih kadrova u kojima Gosling, na primer, gleda kroz prozor.

Ukratko, Vilnev, Skot i ekipa iz BR1 nudi slikovnicu, lošu imitaciju i regresiju.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 12:23
Tebi se ne sviđa (nisi usamljen), ja sam oduševljen (nisam usamljen), i tako bismo mogli do sudnjega dana.
Ako Blade 2 ne dobije bar jednog Oskara (za najbolji film, svakako), ja ću se ozbiljno zamisliti šta se to dešava sa mnojim poimanjem dobrog filma.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 12:35
  Oskar je, bar za mene, već odavno cirkus i parodija. Dobiče ga da bi film dobio na težini, bolje prošao na blagajnama, i na kraju, da bi bar po nečem ostao upamćen. Industrija je uložila lovu koja mora da se oplodi i vrati.

Mogao bih, da sam zlurad, da nabrajam i nabrajam sve propuste i nelogičnosti koje se odnose samo na replikante. Trudim se da sa mnom ne ovladaju raspoloženja u svemu što radim a da li uspevam u tome, pa to zna okolina.

Ne nameravam to da radim jer mogu nekom da pokvarim gledanje filma. A filmovi su da se gledaju, dobri da se pamte a loši da se zaborave.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 12:44
Iz Blade Runner tima o Oskaru može da razmišlja samo Hans Zimmer ali sa Dunkirkom. 

p.s. 

Scenografija je jedini realni Oskar 

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 12:52
  Napabirčiće već nešto. Lova mora da se vrati.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 12:54
Pa da li je ispravno da baš sve negiramo (budući Oskar, mišljenja bar 80% ljubitelja filma na Tomato, IMDB i ostalim rang sajtovima), a da samo svoje mišljenje stavimo na pijedestal, ne poštujući sagovornikovo.
Ja zaista razumem ljude kojima se film ne dopada (razočarani su) i to su mahom fanovi prvog dela. Moj savet je, nemojte imati očekivanja, krenite gledati ovaj film od nule, ne očekujte akciju, nema je, ne očekujte napetost, nema je, ne očekujte nastavak Blade 1, nema ga.
Ali ako očekujete vizuelizaciju snova istinskih SF poklonika, onda je ovo film za vas.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 13:00
  Da ne kopam suviše duboko, dovoljan je Moonlight (2016).

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 13:05

Pa da li je ispravno da baš sve negiramo (budući Oskar, mišljenja bar 80% ljubitelja filma na Tomato, IMDB i ostalim rang sajtovima), a da samo svoje mišljenje stavimo na pijedestal, ne poštujući sagovornikovo.

Kako si zaključio da neko ne poštuje tvoje mišljenje? 

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 13:59
Originalno postovano od strane insideman insideman piše:

Kako si zaključio da neko ne poštuje tvoje mišljenje? 

Samo mali primer, jer si ti postavio pitanje: "Ja sam razočaran isključivo time što su zarad fenomenalne atmosfere i vizuelnog doživljaja žrtvovali narativnu formu, tempo pripovedanja i uopšte celokupnu priču. To je ipak osnovno zbog čega iko gleda filmove..."
Neću da širim ovo, otišli bi daleko, a nije ništa strašno, osim što dijalog postaje besmislen. Ovo nije prvi film gde mi je naracija, pa skoro nebitna, koliko sam impresioniran vizuelnim. Na primer, Valerijan, već se i ne sećam priče, ali nikada neću zaboraviti neke vizuelne detalje i efekte. Beson je veliko dete i tako gledam njegove filmove. To vam je kao kada bi vas neko pitao da prepričate neki film Bastera Kitona ili Čarli Čaplina.
Jednostavno postoje ljudi koji vole vizuelizacije, iz njih čitaju. U Blade 2 nije morala ni jedna reč da bude izgovorena, meni je sve bilo jasno i uživao sam.
Kada pročitam tvrdnju šta je osnov za gledanje filmova, to znači da nema poštovanja za moje mišljenje, jer ja mislim da to nije nužno osnov za gledanje fimova.
To bi bilo isto kao da ja generalizujem i kažem, vizuelno estetski dojam je osnov filmske umetnosti zbog koje se odlazi u bioskop.
Ako te baš zanima, primetićeš još isključivih replika i od drugih sagovornika.

Moonlight, mi se nije dopao, ali nikada mi nije palo na pamet da je zbog toga Oskar cirkus i parodija. Nikada ne stavljam pod noge ono što mi se ne dopada, valjda se u tome razlikujemo. Uvek mislim na one kojima se dopada, i volim razgovarati sa neistomišljenicima čak više nego sa istomlišljenicima. Ali kako da razgovaram, ako mi se zalupe vrata pred nosom.

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 14:15
Ti sad pokušavaš da nas predstaviš kao ljude koji ne mogu razumeti ništa bez naracije Morgana Frimena. Film je vizuelni medij, slika govori više od 1000 reči. Priča u ovom filmu je tanka. Poenta mog "izlaganja". Scene izgledaju prelepo ali su "replikanti" hiljada drugih, jeftini kliše. Njihova struktura, način odigravanja.
Ono što se meni najviše sviđa su reference detalja iz filma sa svetom u kome živimo (a o kome lično verujem da vrlo malo znamo) koje sam primetio i koje ću isključivo iz svoje radoznalosti analizirati detaljno pa postaviti u prikladnoj temi. 

Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2017 u 14:49

Ti sad pokušavaš da nas predstaviš kao ljude koji ne mogu razumeti ništa bez naracije Morgana Frimena.

Što ti ovo treba? Kako si zaključio da pokušavam da bilo koga predstavim kao nekog koji ne može razumeti ništa bez naracije Morgana Frimena?
Ja jasno govorim u svoje ime, kada je ovaj film u pitanju. Ne zameram nikome što mu je loša naracija u Blade 2 pokvarila užitak gledanja dugo iščekivanog nastavka. Naprotiv, na nekoliko mesta sam naglasio da to razumem. Kada mi ovako imputiraš nešto što nisam nikada rekao, naravno da mogu pomisliti da ne poštuješ onoga ko misli drugačije. Tako da gubim volju da više diskutujem o ovom filmu.

Objavio: papiko
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 12:11
Ma ok je e.vedder3

-------------
S'poljubcima do samara...

Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 13:11

Objavio: zvonko3333
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 19:34
Ocena 7/10

Objavio: tantal
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 20:01
Ovom filmu fali glumcina Rutger Hauer i reziser Ridley Scott. Originalni film mi se daleko vise dopada od ovog.Nisam rekao da film nije dobar.Ali predlazem mladjariji da pogleda prvi film.I da vide varam li se ili ne.Ryan Gosling moze glumiti u nekim "sladjanim" filmovima.I u ovom filmu ga je Harison "pojeo".

Objavio: bokidante
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2018 u 23:27
Iako vizualno savršen, meni je film malo prespor i pomalo dosadan, zato je moja ocjena 6/10.

Objavio: zimmer.srb
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 07:58
Odgledao film sa velikim uzivanjem.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2018 u 14:58

Ja zaista razumem ljude kojima se film ne dopada (razočarani su) i to su mahom fanovi prvog dela. Moj savet je, nemojte imati očekivanja, krenite gledati ovaj film od nule, ne očekujte akciju, nema je, ne očekujte napetost, nema je, ne očekujte nastavak Blade 1, nema ga.
Ali ako očekujete vizuelizaciju snova istinskih SF poklonika, onda je ovo film za vas.

Moonlight (2016) si gledao i sam si napisao da je loš. Da li je dobio Oskara zbog JSW ključa ili zbog kvaliteta zaključi sam.

Nekoliko puta sam greškom zabasao na Gnjili paradajz i nisam se tamo dugo zadržavao. Posećujem IMDB, Kinoposk i AsianWiki jer IMDB ne daje informacije za sve filmove. Valjda ih bojkotuje ili je nešto sasvim treće. Ocene ne gledam jer su proizvoljne i mahom nerealne. Svako može da se registruje, da lupa lajkove i piše šta i kako mu se ćefne. Od napaljenih klinaca pa do starih pajdomana koji film nisu ni gledali. Bio bih budala kad bi uzeo zdravo za gotovo ocenu svih onih koji budalasaju po forumima nazivajući sami sebe filmofilima. Nemam ništa protiv ako neko uzme za ozbiljno i povereje takvim paćenicima koji su više puta uhvaćeni u lagarijama kojima samo oni znaju svrhu.

Pitam se, pitam, ko je predlagao da se uz logovanje prikažu i diplome i da li je to zatvaranje vrata ispred sagovornika ?

Neka drugi daju svoj sud o tome da li poštujem tuđe mišljenje i kakav sam u diskusijama. Mišljenje sagovornika mi je važnije od ocene koju daje IMDB bratija. Izbegavam lažove i slične paćenike koje drma paranoja kad ih uhvatim na delu, tad dobiju krila i kuraž sakriveni iza svojih monitora.

Mislim da nema logike predlagati gledanje drugog dela bez prvog jer su povezani.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2018 u 17:33
Šta je ovo, neki autobiografski pokušaj, šta li? Šalim se, nisam raspoložen za naduravanje. Možda kasnije.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2018 u 17:51
  Biraj mesto i vremeLOL

Dodovoreno, i ja se zekim.

Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2018 u 18:28
Nemanjići, posle treće epizode.

Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 03:48
pustite simultano 
prvi snimak bez zvuka,
drugi sa zvukom 

https://www.youtube.com/watch?v=q6hl9G8LP6s

https://www.youtube.com/watch?v=b4lT4Omk510&t=2m1s

Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 06:59
  Mogu da okačim bilo koju scenu iz opusa Tarkovskog, sa muuikom ili bez, pomenut je u temi. Bio bi to uzaludan trud.

Čak je i muzička podloga bolja od ove u nastavku. To je moje mišljenje, svako ima svoj ukus i u to ne zalazim.

Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 12:30
Uhvatio sam tajming koji se savršeno uklapa sa par momenata ovog trejlera ali posle kad god pustim bude drugačije jer se mora kliknuti na dva mesta. 

Odrađen video 

Objavio: Ordinary
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 16:07
Bolje da sam pogledao po stoti put neki SciFi sniman pre 30god nego ovaj, gubljenje vremena, nece mi ostati u secanju niti mi je privukao paznju, na zalost.

-------------
Normal's Overrated

Objavio: Freak37
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 15:13
Remek delo ! Cela ekipa koja je radila film nije mogla prekopirati film iz 81 , nastavak je sa svim bitnim elementima za film opravdao ocekivanja . Jedino fali R. H.

Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 19:16
Ridli Skot je o slaboj zaradi filma Blade Runner 2049 na blagajnama (259 mil. do 4 januara od čega 91 mil. u SAD, rađen sa budžetom od 150 mil.) izjavio: "Spor je i traje predugo. Ja bih ga skratio za pola sata." Takođe je najavio snimanje trećeg dela (očekivano, zar ne?) i naglasio da je on lično formirao priču za Blade Runner 2049 ali nije želeo uzimati zasluge scenaristima. 

S druge strane reditelj Vilnev je na konto Ridlijeve kritike i generalne prođe filma odgovorio:"Još uvek me proganja." I dodao: "Nikada se nisam susreo sa toliko pozitivnih kritika kao sada. A zarada u SAD je razočaravajuća, činjenica, jer ovakvi filmovi su skupi. Još uvek ima načina da zaradi dosta novca ali ne dovoljno. Mislim da je razlog što ljudi nisu dovoljno upoznati sa univerzumom. Kao i činjenica da je spor. Ne znam, još uvek mi je sve nejasno."

Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2018 u 12:38
Hajd'  da i ja guknem koju o ovom filmu.

Priznajem da sam film očekivao sa ogromnim nestrpljenjem i da sam danima "orao" po internetu dok nisam našao sasvim korektnu CAM kopiju. Da sam bio strpljiviji nedelju dana, dočekao bih i dobar rip, kakvih je sada koliko hoćeš. Kasnije sam film, mučen svojim nedoumicama šta da o njemu mislim, pogledao još jednom i to mi je pomoglo da shvatim njegovu vizuelno bogatstvo ali i idejno siromaštvo.

Generalno, za mene je film razočaranje, ali sveukupno nije loš. Moja ocena je 7/10. Kakvih sam SF filmova sve gledao, ovo je dobro, ali ne i sam vrhunac žanra.

Blade Runner 2049 je samim svojim imenom sebi navalio veliko breme na vrat, sa kojim, po mom mišljenju nije uspeo da izađe na kraj. 

Zašto? 

Film, jednostavno, nema dovoljno intrigantnu i inteligentnu priču, što je za filmove ovog žanra presudno. Džaba sve ostalo, dobar sci-fi nisu SAMO efekti i kompjuterska grafika, dobar SCI-FI je prvensteno priča i atmosfera koju donosi, ili, da odem korak dalje, vizija čovekove budućnosti u svemirskom prostranstvu.

Apsolutno se slažem da su fotografija i scenografija izvanredne (kasnije ponovljeno gledanje dobre kopije mi je to samo potvrdilo) ali to se od ovakvog filma i očekuje. Reditelj sasvim dobro gradi atmosferu, ne preteruje, ne zasipa nas detaljima, čak se trudi da kaže manje nego što bi mogao, ali film je naprosto predug i prespor.  Muzika, koja je  u prvom filmu bila izvanredna, u njegovom nastavku je tek korektna i funkcionalna.

Sam kraj filma mi je totalno razočaranje, od one borbe u vozilu koji rabi sve moguće akcione klišee, do lika devojčice pod staklenim zvonom, koji bi trebalo da nosi dublju, antropološku poruku, ali je nažalost, banalna i tanka.

Da bi jedan SF film bio zaista veliki i kultni (kao npr. Odiseja 2001 ili Solaris Tarkovskog), o čemu se povodom Blade Runnera 2049 uveliko i po mom mišljenju neosnovano spekuliše, on mora da donosi makar zametak neke nove SF koncepcije, novu ideju koju obradjuje. novo autorsko "vidjenje" svemira, svemirskog putovanja, svemiskog susreta, čovekovog položaja u njemu ili distopijske stvarnosti na koji se odnosi.

Nažalost, Blade Runner 2049 nema ništa od toga, on samo pokušava da nadogradi nastavak jedne priče koju je Ridli Skot u prvom filmu namerno ostavio nedovršenom. 

Mislim da se tu i krije zamka ovog filma.

Nastavak pokušava da da konačne odgovore na pitanja postavljena u prvom nastavku i u tome uspeva polovično. Otvoreni kraj prvog dela koji je R. Skot čak namerno u svojoj finalnoj verziji stavio nedovršenim i još nedorečenijim je funkcionisao odlično i NAMA gledaocima drugi ODGOVORI suštinski nisu bili potrebni.

U Blade Runneru čovečanstvo je prikazano u sumornoj stvarnosti opšte kataklizme u kojoj jedan par, jedan čovek i jedna replikantkinja, svojom neverovatnom i nemogućom ljubavlju unose makar dah romantike i utopijske sreće koja nam tu sumornost čini lakšom i lepšom. U nastavku imamo priču o novom Blade Runneru (Gosling) koji tokom svoje istrage dolazi do razrešenja misterije šta se kasnije dešavalo Dekardom i Rejčel. Tokom potrage, koja predstavlja okosnicu filma, reditelj se namerno pograva sa našim očekivanjima sugerišući nam u potrazi jedno jedno, namerno nas navodeći na stranputicu, da bi se u epilogu ispostavilo nešto sasvim drugo, u ovom slučaju, nimalo neočekivano ili spektakularno.

Pogledao sam pre neki dan ponovo prvi film, i i dalje je sjajan, iz ove perspektive čak je i dobio na snazi. Traje dva sata i bez obzira što film nije akcioni, neprestano vam drži pažnju. Mene priča nastavka nije preterano zaintrigirala. 

-------------
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/

Objavio: Ugo
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2018 u 17:39
Po mom misljenju, odlicna sf-postapokalipticna atmosfera. Muzika prosecna, Prica takodje prosecna. Gosling dosadan i bezlican kao i obicno.. Za one sklone istrazivanju "planetarne zavere protiv covecanstva", jos jedan dragulj u propagandi transhumanizma i luciferijanizma olicenog prvenstveno u liku kojeg igra Dzared Leto. *Trebalo bi pogledati

Objavio: Ugo
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2018 u 17:39
Po mom misljenju, odlicna sf-postapokalipticna atmosfera. Muzika prosecna, Prica takodje prosecna. Gosling dosadan i bezlican kao i obicno.. Za one sklone istrazivanju "planetarne zavere protiv covecanstva", jos jedan dragulj u propagandi transhumanizma i luciferijanizma olicenog prvenstveno u liku kojeg igra Dzared Leto. *Trebalo bi pogledati

Objavio: branko-troskot
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2018 u 01:56
Ja sam sci-fi fanatik - obožavam taj žanr.Čekao sam sa nestrpljenjem nastavak iz 81, pogledao prvi dio i konačno dočekao! ali šta??? Totalno razočaran drugim djelom filma.Imao sam osječaj da nekakav puž plazi po ekranu.Predugačko,presporo nakon gledanja prvog dijela! Neki spominju grafiku.Ma je ali od ovakvog filma se i očekuje takva grafika pa mu to nije da se izrazim pravnom terminologijom olakotna okolnost!Po meni još jedan loš nastavak dobrog filma.

Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2018 u 10:46
Da li ste se ikada zapitali zašto u velikim galerijama postoje klupe za sedenje ispred nekih dela!?
Po tom detalju mi je ostala u sećanju galerija Tretjakovski, kada sam primetio da neki ljudi sedeći na tim klupama nepomično bulje u slike. Pomislio sam da su umorni jer je galerija ogromna. Bio sam mlad, nisam shvatao da ti ljudi imaju estetski doživljaj drugačiji od mog. Ipak sam se zadržao pored slike Ivana Groznog, i na moje iznenađenje počeo sam da otkrivam mnoštvo detalja u naizgled jednostavnom portretu. Mislim da sam u tu sliku buljio bar pola sata.
Prešao sam na sledeću, seo sam na klupu. Zagledao sma se i prepustio emocijama. Počeo sam istinski uživati. I narednih dana sam išao u galeriju Tretjakovski, sve dok nisam morao napustiti Moskvu, i nisam uspio pregledati sva dela. Ali eto ostadoše mi u sećanju i ljudi koji su po ceo dan sedeli ispred jedne "nepomične" slike i uživali.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 17:13

Ridli Skot je o slaboj zaradi filma Blade Runner 2049 na blagajnama (259 mil. do 4 januara od čega 91 mil. u SAD, rađen sa budžetom od 150 mil.) izjavio: "Spor je i traje predugo. Ja bih ga skratio za pola sata." Takođe je najavio snimanje trećeg dela (očekivano, zar ne?) i naglasio da je on lično formirao priču za Blade Runner 2049 ali nije želeo uzimati zasluge scenaristima.

Skot je potvrdio pisanije pojedinih ljudi na temi. Između ostalih i moje. Sram ga bilo, ne obilazi galerije.LOL

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 19:07
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Skot je potvrdio pisanije pojedinih ljudi na temi. Između ostalih i moje. Sram ga bilo, ne obilazi galerije.lol

Evo, podjebavaš, a kad te potkačim onda trčiš i kmečiš administratorima.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 19:25
  Ko priznaje pola mu se dodajeLOL

Šalu na stranu, ne nasedam na provokacije i ne zanima me kako se ko i gde prepoznao. To nije moj problem.

Uostalom, mislio sam na sebe.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2018 u 19:28

Uostalom, mislio sam na sebe.

I ja sam mislio na tebe.

Objavio: Wida
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 15:36
Ostao zatečen koliko je ovo loše.Totalna anemija i dosada od filma.
Bolje da ne krenu snimit treći nastavak.

Objavio: lunkraljponoci
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 10:28
Ocekivao sam mnogo vise od filma.Dosta lose.

Objavio: Rakan
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2018 u 16:19
Otišli ste na večeru sa nadom da će sve biti savršeno. Roštilj se pokvario pa su vam servirali ribu. Sve je bilo na nivou, ali vam utisak kvari što ste vi hteli roštilj, i što vam je parče ribe zaglavljeno u zubima. Takav je i BR 2049.

Film je dobar.
Atmosfera je odlična za distopijski film.
Harison Ford je parodija nekadašnjeg Dekarta. Ostali glumci su OK.

Prelepa kubanska glumica koja je u ulozi replikantove devojke holograma je osveženje.

Nije se smelo dirati u original koji se završava na najbolji mogući način.. Šta bi bilo kad bi bilo, treba ostaviti mašti gledalaca, a ne da prave nastavke.

Relana ocena je po meni 7/10 uz preporuku da se film pogleda. I pored mana, nije to nešto što treba preskočiti. Ni zbog Kubanke, ni zbog zabave..

Objavio: dzabaludin
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2018 u 23:18
Iako hvaljen od kritičara (divna fotografija, pejzaž i slično), već od starta mi je bilo jasno da nešto ne štima kad redatelj ne može strpati film u manje od 2h. Osim što mi je od starta bilo jasno kako će se razvijati radnja (i ko je kome otac), a ne smatram se od onih koji su strašno intuitivni, film nije loš, ali mi ne znači ništa, u odnosu na "original". Slično kao što ni MadMax 4 novim generacijama nije ništa "WOW" (kao što su nama bili 1 i 2), a meni bez M. Gibsona posebno nije ništa. Ovdje se barem pojavio H. Ford, ali kako nisam veliki ljubitelj niti "originalnog", lako mi je bilo zaspati više puta, a da ne žalim previše.

Objavio: dzabaludin
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2018 u 23:18
Iako hvaljen od kritičara (divna fotografija, pejzaž i slično), već od starta mi je bilo jasno da nešto ne štima kad redatelj ne može strpati film u manje od 2h. Osim što mi je od starta bilo jasno kako će se razvijati radnja (i ko je kome otac), a ne smatram se od onih koji su strašno intuitivni, film nije loš, ali mi ne znači ništa, u odnosu na "original". Slično kao što ni MadMax 4 novim generacijama nije ništa "WOW" (kao što su nama bili 1 i 2), a meni bez M. Gibsona posebno nije ništa. Ovdje se barem pojavio H. Ford, ali kako nisam veliki ljubitelj niti "originalnog", lako mi je bilo zaspati više puta, a da ne žalim previše.

Objavio: osman2510
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 08:57
Ne znam zašto ljudi žele strpati sve u 2 sata. Neki filmovi moraju trajati duže, odnosno moraju biti sporiji, jer im brz plot i rasplet priče nekako kvari ukupan dojam. Da sam režiser, razvukao bih ga i preko 3 sata. Meni se osobno svidjela atmosfera i scenografija filma, a i priča nije tako loša. Iako sam čitao da nije baš preporučljivo gledati u 3D, odnosno da je bolja scenografija prikazana u 2D, ipak sam ga odgledao u 3DBig smile. Doista, teško je danas i razlikovati pravi (native) 3D od od post-produktvnog. A ovo je post-produktivno. Sve u svemu, prilično dobar nastavak kultnog filma i nekako se i (osobni utisak) osjeti " srce i duša" orginalnog filma. Sve u svemu, po meni, čvrsta 8/10.

Napominjem, mnogima se ni orginal nije tako svidio ili ga nisu u potpunosti razumjeli, a važi za jedan od najboljih filmova svih vremena, dok je u Sci-fi žanru zasigurno najbolji. Mene ipak raduje snimanje 3. nastavka i žudno isčekujem rasplet priče.

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا

Objavio: 2b0rn0t0b
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 12:28
Originalno postovano od strane osman2510 osman2510 piše:

... a važi za jedan od najboljih filmova svih vremena, dok je u Sci-fi žanru zasigurno najbolji. ...

Zasigurno nije, ništa u umetnosti nije zasigurno. Kjubrikova Odiseja 2001 je verovatno najuspeliji, najinovativniji i najuticajniji SF film, posmatrajući vreme nastanka i reference koje su kasniji autori pravili prema istom. Sa "Sedmim putnikom" (Alien) i "Istrebljivačem" (kako je glasio originalni prevod Blade Runnera) čini neku vrstu "velikog svetog trojstva" SF žanra, i to je prilično opšteprihvaćena ocena sa kojom mogu da se složim. 

Naravno, I ovaj "Blade Runner 2049" će morati proći test suda vremena. Budućim gledaocima naše ocene neće značiti mnogo, dobar film nove gledaoce pronalazi jer se o njemu priča, preporučuje se i gleda i daleko nakon perioda u kojem je hit ili je aktulan. 

Iako sam ga gore već ocenio, ponoviću da je solidan, štaviše dobar, inklinira ka vrlo dobrom, ali vrhunski (za mene) nije. Razlog sam naveo gore i ne bih da se ponavljam, samo ću reći - ne donosi praktično ništa novo u SF žanr, kao gore pobrojani filmovi koji su svaki ponaosob predstavljali proboje i širili horizonte žanra. Produkcijski BR 2049 je blizu perfekcije ali je priča/zaplet/poruka po mom sudu"klimava". A bit SF žanra je ipak priča, a odmah zatim i vrhunska produkcija koja je prati.

O ukusima vredi raspravljati i zbog toga smo svi mi ovde. Ne zameri, ovo nije kritika tvog posta već i dodatak na moj.

-------------
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2018 u 08:46

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi62PudhebYAhWBDewKHY6bDOgQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt1935156%2F&usg=AOvVaw0mdNEy4BYjxUtHFgb8XYgD" rel="nofollow - Jodorowsky's Dune (2013)

Pisao sam ovde o dokumentarcu i Žodorovskom. Njegov uticaj na SF je nemerljiv. Nije snimio svoje Dine niti je realizovao sve ono što je imao u planu. Ostala je knjiga snimanja i malobrojni svedoci tog projekta. Žao mi je što on i Mebijus nisu ostavili dublji trag na filmu kao što su planirali.

Da ne dužim, isplati se videti dokumentarac i čuti šta stari ekscenrični genije ima da kaže.

Objavio: aleksaaa
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 17:11
ja gluplji film nisam jako dugo gledao... -.-

Objavio: Black Raven
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2018 u 01:18
Film je odličan ali nije remek delo. Prvi Blade Runner (iz 1982) je bolji film od ovog dela i volim taj film i uvek bih mogao pogledati taj odlični stari sf klasik a za ovaj drugi deo mislim da se ne bih usudio da opet potrošim skoro 3 sata svog vremena. Ovaj film Blade Runner 2049 preporučujem samo onim ljubiteljima sf žanra koji su odgledali prvi deo i koji su željno čekali ovaj nastavak a ostalima preporučujem da propuste ovaj film i ne gube 3 sata, jednostavno ovo nije film koji će te oduševiti ako već nisi ljubitelj ovog filma i ovog žanra. Moja ocena je 8/10

Objavio: miodrag.mitic
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 09:30
Ovo bi bio odličan film da nije "nastavak" filma koji je omiljnen mnogima (i meni lično), pa su poređenja neminovna, a ovo je dosta različit film, ma koliko su teme bliske. "Sanjaju li androidi elektirčne ovce?"

Objavio: osman2510
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2018 u 10:07

Da ne kopam suviše duboko, dovoljan je Moonlight (2016).

Nemoj dvaput reći,
gejevi su i ovaj put IN LOLLOLLOL

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا

Objavio: alebab
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2018 u 19:26
Kao da gledam film iz 82. Samo je nastavlejna priča. Muzika, scena, način snimanja znaci oduševljen sam filmom. Prava SF drama. Dokaz da se filmovi mogu snimati kao nekad. Film je odlican.

-------------
“Luke, I am your father” (Star Wars: The Empire Strikes Back, 1980)

Objavio: stanko-bobinec
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 14:39
Previše dijaloga, sumornosti. Više izgleda kao produžetak starog prvog Runnera, koji mi je takođe bio dosta sumoran i razvučen Tehnički je film dorađen ali tema mi je preslaba i razvodnjena. Film za zaspat. ocjena jedva 3

Objavio: zgozelec
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 22:45
Za mene kulti film iz '82, a novi je sasvim OK.cak i vrlo dobar,malo svezine u SF-ea, dosta je neke Horor-SF gluposti. Od 1-10, po meni (7)

Objavio: zgozelec
Datum objave: 26.Veljaca/Feb.2018 u 22:45
Za mene kulti film iz '82, a novi je sasvim OK.cak i vrlo dobar,malo svezine u SF-ea, dosta je neke Horor-SF gluposti. Od 1-10, po meni (7)

Objavio: DX6811G
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2018 u 00:07
dober film

dober film

dober film

Objavio: neshtry
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2018 u 22:19
Extra je odavno nisam toliko uzivao u nekom filmu....

Objavio: neshtry
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2018 u 22:19
Extra je odavno nisam toliko uzivao u nekom filmu....

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2018 u 03:37
Šta reći... nastavak filma iz 1982. opet nedorečen i otvoren za novi nastavak.    

Nisam impresioniran ovim filmom iako ima nešto manje grešaka od originala... ipak... što se tiče priče... poprilično traljav pokušaj vrlo nerealan...

Film je predugačak, drži pažnju, odlična scena ali puno propusta: oružje isto, automobili bez airgag-ova koji danas postoje, besmislena tuča, nizak nivo radijacije, đubretari iz 2049, Enjoy Fucking Coca Cola, Sony logo isti, šta reći...

Prednost filma je da od upadljivo predvidljivog ode u nepredvidljivi, a zatim katastrofalna i nelogična završna scena. "Hej, jesi li dobro. Ajde ćao zdravo!" Što je mnogo, mnogo je. A o sceni pre toga... prvo sam pomislio... pogrešno davljenje.

Prednost je i odličan izbor Ryan Gosling za glavnu ulogu. Ana de Armas - odličan dekor filma, Jared Leto - odličan izbor za evil mastermind, Robin Wright - skoro nevidljiva, Edward James Olmos - višak ali neophodan link, Harrison Ford - bleda kopija originala...

Leto je predstavljen kao zli lik iz neke video igrice... master evil... a revolucija još nije ni krenula... čeka treći deo Blade Runner-a.

Sama pričica da je sve bilo izrežirano u originalu je pokušaj da se pokrpe rupe u filmu.

Mislim da je sama priča poprilično tupava, toliko tupava da je zovu "čudom" u samom filmu. Čudo kome neminovno sledi nastavak.    

* neko već napisa u ovoj temi, velika lova je uložena ovde, treba to da se oplodi i vrati investitorima.

Nađoh i neke klipove koji su uvertira filmu a kojih nema u filmu. Možda naprave i treći film čija je radnja između originala 1982. i nastavka 2017.

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: mmilo42
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2019 u 07:01
odličan

Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2019 u 07:02
superClap

-------------
grega

Objavio: beogradski
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2019 u 18:20
Nije mi se svideo film ali reziser je pogodio atmosferu.

Objavio: brgljez
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2025 u 22:52
vrhunski film. uredno gledam jednom godišnje. reko bi top 10 u zadnjih 10tak godina.
sve je na vrlo visokom nivou, nema slabe karike. posebno bih istaknuo režiju jer je sve odlično upakirano aka top atmosfera ko što je beogradski napiso.
rijetko se dešava da 2 filma iz istog serijala budu odlična. usporedba sa prvim dijelom... pa, meni je ovaj za stepenicu, dve bolji.

-------------
Aaa?

Objavio: puppet_master
Datum objave: 16.Lipanj/Jun.2025 u 23:46
I meni takođe ovaj biva za makar dva koplja bolji od prvog, ma sve mi je bliže prosto, osim Forda, ne prija mi taj tip na ekranu i to mi je. Ali sve ostalo mi čini upravo to što i sam reče, nalazi mesto među dražim filmovima u poslednjih 10ak god.

Objavio: ar8c
Datum objave: 17.Lipanj/Jun.2025 u 14:48
Iako nije revolucionaran, niti je svetu doneo nešto specijalno novo, meni je takođe nastavak izvnredan, a svakako i draži od originala kome time ne negiram zvanje kultnog. Kao i uvek, ukusi su različiti, a meni u ovom slučaju malo više prija vizija Villeneuvea. Kao i obično, zamka je u očekivanjima. Mnoštvo ljubitelja originala vagaju nastavak iz te neke vizure da nastavak stilski i idejno mora ispratiti original. Ja malo drugačije gledam i osećam. Nastavak - pun pogodak!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk